X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dlatego z jednej strony sie ciesze ze tu nie robia tylu usg i pomiarow ... tylko dodatkowe stresy wtedy sa.. a tak bede miala niedpodzianke jak Mala sie urodzi czy klucha czy maluszek :)
    u mnie to samo..nie wiem nic...ale watpie aby mala wazyla wiecej niz 3300gr w dniu rodzin..a bynajmniej mamm taka cicha nadzieje :D
    brzuch na bank mi sie opuscil..nie moge siedziec wygodnie bo lezy na udach mocno napierajac...
    Amy moja mala tez strasznie ruchliwa jest od jakis 3 dni..ja rowniez...dom nigdy tak nie lsnil! podkurzane, poumu=ywane...w zamrazarce zapasy...kibelki umyte..kafelki w kuchni wypolerowane...no wszystko i mi sie nudzi...musze tylko doprasowac pare ciuszkow, ktore kupilam wczoraj, bo przy pakowani torby dla malej do szpitala zdalam sobie sprawy ze kuzwa mam gowno w rozmiarze 56! dobrze ze teraz to zawazylam..wszystko w 62-68-72... byla super 50% przecena w sklepie dzieciecym i za jedyne 20f zakupilam..2 czapeczki cienki ( biala i rozowa w kwiatuszki) 5 bodow z dl rekawem..rozne odcienie rozu...kurwa nie ma innych kolorow! 5 z kr rekawem tez rozne roze, kwaitkiale z takimi slicznymi koronkami :D , 2 pary legginsow : biale i brzoskwiniowe...3 pary spiochow ze zwierzaczkami..sa biale tylko jedna ma duza krowke na przedzie, inna owieczke i trzecia ma swinke :D aha i koszuleczki 3 pary...roznokolorowe.

mimka84, Rudzia, mf lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupie dolce gusto sle tego co mieli prawdziwą kawe widzialam nawet super cena jest :)

Murraya lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta alvi pewnie ze super..nie musiala..to tylko kleintka..ale szlag mnie trafia ze cos mam czego nie moge uzyc....powiesze w grudniu na kominek jako skarpety gwiazdowe :D hehehehe

MartaAlvi, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha kochana wynik szybciutko mialam byly nas tylko 3 babeczki w tym jedna polka i w szpitalu wynik byl zaraz po pol godzinki moj . Dobrze ze zimne podali i nawet ok bylo smakowalo mi jak multiwitamina przestarzala :D

Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera fajny wozeczek :-D i na prawdę super okazja za tą cenę :-D spacerówka tego typu jest bardzo wygodna

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo jestem, zaliczylam wizyte przyjaciolki byla z dzidzią, jaka slodka ta mała ...potem pomachalam mezowi bo wybral sie na miasto z kolegami, stwierdzil ze to ostatnia szansa bo pozniej juz balby sie wyjsc- nie zaprzeczylam :P i jestem...
    GOSHA dobrze ze w domu, u ANKI tez narazie cisza jak widze. Szkoda, ze iDA sie nie odzywa, mam nadzieje ze wszystkou nich dobrze.
    Liloe nie martw sie na zapas tym AFI, a co do wagi jest tez cos takiego jak niewspolmiernosc porodowa jako wskazanie do cc, myslisz ze jak ALA urosnie do 4kg przy Twojej dronbnej budowie Twoja doktor kaze Ci ja urodzic sn? A tak w ogole kiedy Twoja gin wraca z tych wojazy??? w sumie musze sie upewnic, czy aby moj nie ma planow urlopowych w kwietniu, oby nie...w grudniu dopero co byl :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:29

Gosha, Murraya, liloe lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Wera fajny wozeczek :-D i na prawdę super okazja za tą cenę :-D spacerówka tego typu jest bardzo wygodna
    noo 70f dalam tylko :D nie jest to najzajebistszy model czy bardzo modny ale moje oczekiwania spelnia.

Bambi85, Gosha, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudzi mi sie chcialabym juz mala miec :( zaraz zlapie dola :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi moja gin robi sobie co 2-3 miesiace tygodniowe wyjazdy. Teraz slyszalam, ze planuje na tydzien wyjazd 10 kwietnia :P Jak ginekolog na urlopie to jakiś dramat :D

Bambi85 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty Werka korzystaj. Teraz z czystym sumieniem możemy leżeć i pachnieć :-D
    Tak mnie naszło dzisiaj, że teraz owszem brzuszek, waga i ciężko ale potem samo wyjście z domu to już będzie sporo zbierania... Dziecię nakarmić, ubrać, samej się odpicować, potem wszystko zabrać co będzie potrzebne w razie Wu... :-D

Ja tam napawam się jeszcze z wolnością :-P

Lali, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ale dostaniesz zaraz lanie ! Jaki dół. Kwiatek ma racje ciesz się i korzystaj :) Ja mogę mieć dola bo mała na świecie już 3 tygodnie prawie a ja ją odwiedzam jakby wiezieniu była. Ale wiem że to dla jej dobra.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie tęsknił za mną? :P

W ikei dziś byliśmy, spontanicznie i zamiast fotela pello kupiliśmy droższy Poang, moim zdaniem wygodniejszy. Mąż właśnie składa :D

Angela89, KasiaKwiatek, mimka84, Aguś86, Rudzia, Bambi85, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • NY Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Jeszcze tydzien temu mialam rozpacz ze chce juz ale od kilku dni staram sie celebrować ostatnie dni beztroski;) mała i tak juz jest a nigdy nie bedzie tak blisko mnie i w takim poczuciu bezpieczeństwa jak teraz, wiec generalnie obróciło mi sie o 180stopni i teraz nie chce jeszcze rodzic:) tym bardziej ze wozek i fotelik beda dopiero za ok 3tyg bo dalam sie w konia zrobic:/ wiec wole dotrwać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:56

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiulku ja za wszystkimi tesknilam bo dzisiaj nie mialam czasu na belly..
    wiem dziewczyny wiem....ale mam tyle energii ze nie dam rady lezec..az mnie w doopie strzela :D a wszystko juz mam zrobione..ogladac filmu czy cus mi sie nie chce... a dzieciowe frzeczy juz mam ograniete...chcialam skoczyc dzisiaj z mezem po tapety i inne do pokoju malej..nawet nic nie robic tylko zakupic zeby byly ale mezu nadal zle sie czuje wiec go nie meczylam a sama wybiore gowno bo nie mam zmyslu artystycznego czy jak cos z czym dopasowac...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia i Wy ciotki klotki kwietniowe, chciałam oświadczyć, że kolejna rzecz będzie nas łączyć...znaczy na razie mnie, Fasię, Robotkę i chyba jeszcze ktoś... :-D jutro jedziemy po fotel do Ikei :-P

Fasia, Murraya, Bambi85, weronika86, Justinka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek ale wszystkie chyba kupują Pello. My też mieliśmy ale jak usiadłam na Poang to uznaliśmy, że jednak jest wygodniejszy i na niego się zdecydowaliśmy. Wzięłam stelaż jasna brzoza i czarną poduszkę siedzisko :)

Werka ja też bym chciała juz wszystko robić akt się boje, także poczekam jeszcze kilka tygodni i tez będę działać :D póki co wrzuciłam ciuszki do pralki, te co mi bratowa z Anglii przywiozla :))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedziemy do Ikei więc zobaczymy z czym wrócimy :-D tak czy siak jeden z tych foteli z nami przyjedzie :-D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką komodę kupiłam na Ignaśia ubranka <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e0025a104c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4a66a1ca697.jpg nie chce mi się łazić juz po sklepach łeb pęka mi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:10

Murraya, mf, weronika86, lysinka, Jaga lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:11

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty, no i powiem wam, że nie jest najlepiej. Ciśnienie pierwszy pomiar po 20 min leżenia 150/90 drugi pomiar po kolejnych 20 minutach leżenia 140/85. Do tego kto ze zbyt płaskim zapisem czyli bez akceleracji czy jakoś tak. Drugie usg po godzinie odrobinę lepiej, ale i tak nie za fajne. Jutro mam kolejne ktg i co 2godziny zapisywać ruchy. W poniedziałek znowu ktg i usg z przepływami i jeśli coś wyjdzie nie tak to od razu na oddział. Jeszcze mnie polożna nastraszyła, że jeśli kolejne zapisy z ktg będą zbyt płaskie, to jest to wskazanie do cc. Załamałam się :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ