Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dlatego z jednej strony sie ciesze ze tu nie robia tylu usg i pomiarow ... tylko dodatkowe stresy wtedy sa.. a tak bede miala niedpodzianke jak Mala sie urodzi czy klucha czy maluszek :)
    u mnie to samo..nie wiem nic...ale watpie aby mala wazyla wiecej niz 3300gr w dniu rodzin..a bynajmniej mamm taka cicha nadzieje :D
    brzuch na bank mi sie opuscil..nie moge siedziec wygodnie bo lezy na udach mocno napierajac...
    Amy moja mala tez strasznie ruchliwa jest od jakis 3 dni..ja rowniez...dom nigdy tak nie lsnil! podkurzane, poumu=ywane...w zamrazarce zapasy...kibelki umyte..kafelki w kuchni wypolerowane...no wszystko i mi sie nudzi...musze tylko doprasowac pare ciuszkow, ktore kupilam wczoraj, bo przy pakowani torby dla malej do szpitala zdalam sobie sprawy ze kuzwa mam gowno w rozmiarze 56! dobrze ze teraz to zawazylam..wszystko w 62-68-72... byla super 50% przecena w sklepie dzieciecym i za jedyne 20f zakupilam..2 czapeczki cienki ( biala i rozowa w kwiatuszki) 5 bodow z dl rekawem..rozne odcienie rozu...kurwa nie ma innych kolorow! 5 z kr rekawem tez rozne roze, kwaitkiale z takimi slicznymi koronkami :D , 2 pary legginsow : biale i brzoskwiniowe...3 pary spiochow ze zwierzaczkami..sa biale tylko jedna ma duza krowke na przedzie, inna owieczke i trzecia ma swinke :D aha i koszuleczki 3 pary...roznokolorowe.

mimka84, Rudzia, mf lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kupie dolce gusto sle tego co mieli prawdziwą kawe widzialam nawet super cena jest :)

Murraya lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta alvi pewnie ze super..nie musiala..to tylko kleintka..ale szlag mnie trafia ze cos mam czego nie moge uzyc....powiesze w grudniu na kominek jako skarpety gwiazdowe :D hehehehe

MartaAlvi, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha kochana wynik szybciutko mialam byly nas tylko 3 babeczki w tym jedna polka i w szpitalu wynik byl zaraz po pol godzinki moj . Dobrze ze zimne podali i nawet ok bylo smakowalo mi jak multiwitamina przestarzala :D

Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wera fajny wozeczek :-D i na prawdę super okazja za tą cenę :-D spacerówka tego typu jest bardzo wygodna

weronika86 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elo jestem, zaliczylam wizyte przyjaciolki byla z dzidzią, jaka slodka ta mała ...potem pomachalam mezowi bo wybral sie na miasto z kolegami, stwierdzil ze to ostatnia szansa bo pozniej juz balby sie wyjsc- nie zaprzeczylam :P i jestem...
    GOSHA dobrze ze w domu, u ANKI tez narazie cisza jak widze. Szkoda, ze iDA sie nie odzywa, mam nadzieje ze wszystkou nich dobrze.
    Liloe nie martw sie na zapas tym AFI, a co do wagi jest tez cos takiego jak niewspolmiernosc porodowa jako wskazanie do cc, myslisz ze jak ALA urosnie do 4kg przy Twojej dronbnej budowie Twoja doktor kaze Ci ja urodzic sn? A tak w ogole kiedy Twoja gin wraca z tych wojazy??? w sumie musze sie upewnic, czy aby moj nie ma planow urlopowych w kwietniu, oby nie...w grudniu dopero co byl :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:29

Gosha, Murraya, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Wera fajny wozeczek :-D i na prawdę super okazja za tą cenę :-D spacerówka tego typu jest bardzo wygodna
    noo 70f dalam tylko :D nie jest to najzajebistszy model czy bardzo modny ale moje oczekiwania spelnia.

Bambi85, Gosha, nick nieaktualny, MartaAlvi, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nudzi mi sie chcialabym juz mala miec :( zaraz zlapie dola :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi moja gin robi sobie co 2-3 miesiace tygodniowe wyjazdy. Teraz slyszalam, ze planuje na tydzien wyjazd 10 kwietnia :P Jak ginekolog na urlopie to jakiś dramat :D

Bambi85 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Ty Werka korzystaj. Teraz z czystym sumieniem możemy leżeć i pachnieć :-D
    Tak mnie naszło dzisiaj, że teraz owszem brzuszek, waga i ciężko ale potem samo wyjście z domu to już będzie sporo zbierania... Dziecię nakarmić, ubrać, samej się odpicować, potem wszystko zabrać co będzie potrzebne w razie Wu... :-D

Ja tam napawam się jeszcze z wolnością :-P

Lali, Gosha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Ale dostaniesz zaraz lanie ! Jaki dół. Kwiatek ma racje ciesz się i korzystaj :) Ja mogę mieć dola bo mała na świecie już 3 tygodnie prawie a ja ją odwiedzam jakby wiezieniu była. Ale wiem że to dla jej dobra.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie tęsknił za mną? :P

W ikei dziś byliśmy, spontanicznie i zamiast fotela pello kupiliśmy droższy Poang, moim zdaniem wygodniejszy. Mąż właśnie składa :D

nick nieaktualny, nick nieaktualny, mimka84, Aguś86, Rudzia, Bambi85, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • NY Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Jeszcze tydzien temu mialam rozpacz ze chce juz ale od kilku dni staram sie celebrować ostatnie dni beztroski;) mała i tak juz jest a nigdy nie bedzie tak blisko mnie i w takim poczuciu bezpieczeństwa jak teraz, wiec generalnie obróciło mi sie o 180stopni i teraz nie chce jeszcze rodzic:) tym bardziej ze wozek i fotelik beda dopiero za ok 3tyg bo dalam sie w konia zrobic:/ wiec wole dotrwać;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 19:56

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiulku ja za wszystkimi tesknilam bo dzisiaj nie mialam czasu na belly..
    wiem dziewczyny wiem....ale mam tyle energii ze nie dam rady lezec..az mnie w doopie strzela :D a wszystko juz mam zrobione..ogladac filmu czy cus mi sie nie chce... a dzieciowe frzeczy juz mam ograniete...chcialam skoczyc dzisiaj z mezem po tapety i inne do pokoju malej..nawet nic nie robic tylko zakupic zeby byly ale mezu nadal zle sie czuje wiec go nie meczylam a sama wybiore gowno bo nie mam zmyslu artystycznego czy jak cos z czym dopasowac...

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia i Wy ciotki klotki kwietniowe, chciałam oświadczyć, że kolejna rzecz będzie nas łączyć...znaczy na razie mnie, Fasię, Robotkę i chyba jeszcze ktoś... :-D jutro jedziemy po fotel do Ikei :-P

Fasia, Murraya, Bambi85, weronika86, Justinka lubią tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek ale wszystkie chyba kupują Pello. My też mieliśmy ale jak usiadłam na Poang to uznaliśmy, że jednak jest wygodniejszy i na niego się zdecydowaliśmy. Wzięłam stelaż jasna brzoza i czarną poduszkę siedzisko :)

Werka ja też bym chciała juz wszystko robić akt się boje, także poczekam jeszcze kilka tygodni i tez będę działać :D póki co wrzuciłam ciuszki do pralki, te co mi bratowa z Anglii przywiozla :))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jedziemy do Ikei więc zobaczymy z czym wrócimy :-D tak czy siak jeden z tych foteli z nami przyjedzie :-D

Fasia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką komodę kupiłam na Ignaśia ubranka <3 http://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e0025a104c.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a4a66a1ca697.jpg nie chce mi się łazić juz po sklepach łeb pęka mi .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 20:10

Murraya, mf, weronika86, lysinka, Jaga lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:11

relgh371djw8agni.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty, no i powiem wam, że nie jest najlepiej. Ciśnienie pierwszy pomiar po 20 min leżenia 150/90 drugi pomiar po kolejnych 20 minutach leżenia 140/85. Do tego kto ze zbyt płaskim zapisem czyli bez akceleracji czy jakoś tak. Drugie usg po godzinie odrobinę lepiej, ale i tak nie za fajne. Jutro mam kolejne ktg i co 2godziny zapisywać ruchy. W poniedziałek znowu ktg i usg z przepływami i jeśli coś wyjdzie nie tak to od razu na oddział. Jeszcze mnie polożna nastraszyła, że jeśli kolejne zapisy z ktg będą zbyt płaskie, to jest to wskazanie do cc. Załamałam się :-(

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
‹‹ 3335 3336 3337 3338 3339 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ