Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:Liloe w dupe masz za dola. Pekna ilosc wod... a jak pomiary wagowe dzieci z usg sa niewiarygodne to mozna wierzyc pomiaro obwodu m glowki i brzucha?
AFI 20 to górna granica normy a ilość wód rośnie szybko, czy to piękna ilość? Niestety nie tylko małowodzie jest problemem. Mam zmierzone wymiary główki i brzucha - mierzone 3 krotnie. -
nick nieaktualnyliloe wrote:AFI 20 to górna granica normy a ilość wód rośnie szybko, czy to piękna ilość? Niestety nie tylko małowodzie jest problemem. Mam zmierzone wymiary główki i brzucha - mierzone 3 krotnie.
To prawda wielowodzie też nie jest dobre, a lekarz jakoś to skomentował ? -
No dla mnie duza ilosc wod to plus. Przynajmniej dla dziecka lepiej jak ma wiecej nizeli w granicy doknej normy... no ja rozumiem ze mierzy sie kilka razy ale jak tu wszyscy piszecie ze waga z usg nie jest wiarygodna i ze jak ktos sie cieszy ze dziecko nieduze to zaraz wszystkie pisza ze usg przeklamuje i moze dziecko wazyc nawet kg wiecej
to pytam czy trzeba brac sobie do serca pomiary usg obwodu brzuszka i glowki... czy one sa wiarygodne... nie mowie zeby je olewac bo na czyms bazowac trzeba ale czy na to tez sie poprawke daje jakas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 18:14
-
Nam się jednak nie da dogodzić. Każda się martwi, jedna bo dziecko za małe, druga bo za duże, jedna za dużo wód, druga za mało. W sumie to kiedyś jak nie było usg to chyba spokojniejsze te ciąże były
Liloe trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Twój lekarz też Ci nie da rodzić dziecka jeśli będzie bardzo duże sn. Tak myślę.Rudzia, KasiaKwiatek, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość
-
Amy_ wrote:No dla mnie duza ilosc wod to plus. Przynajmniej dla dziecka lepiej jak ma wiecej nizeli w granicy doknej normy... no ja rozumiem ze mierzy sie kilka razy ale jak tu wszyscy piszecie ze waga z usg nie jest wiarygodna i ze jak ktos sie cieszy ze dziecko nieduze to zaraz wszystkie pisza ze usg przeklamuje i moze dziecko wazyc nawet kg wiecej
to pytam czy trzeba brac sobie do serca pomiary usg obwodu brzuszka i glowki... czy one sa wiarygodne... nie mowie zeby je olewac bo na czyms bazowac trzeba ale czy na to tez sie poprawke daje jakas?
Amy_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzeba kontrolować, szczególnie te przyrosty wagi i wód. Badał Małą dokłanie, nie widzi u niej wad ani problemów rozwojowych. Wygląda na to, że jest ok. W 34t0d waga 2762, w 36t2d 3200 - kontrole wagi i ocena czy w razie czego dam radę urodzić z parametrami mojej miednicy.
Amy_, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmy_ wrote:No dla mnie duza ilosc wod to plus. Przynajmniej dla dziecka lepiej jak ma wiecej nizeli w granicy doknej normy... no ja rozumiem ze mierzy sie kilka razy ale jak tu wszyscy piszecie ze waga z usg nie jest wiarygodna i ze jak ktos sie cieszy ze dziecko nieduze to zaraz wszystkie pisza ze usg przeklamuje i moze dziecko wazyc nawet kg wiecej
to pytam czy trzeba brac sobie do serca pomiary usg obwodu brzuszka i glowki... czy one sa wiarygodne... nie mowie zeby je olewac bo na czyms bazowac trzeba ale czy na to tez sie poprawke dane jakas?
No to ci napiszę na moim przykładzie. Na usg wychodziło że mała waży 1912 g dwa dni później przy urodzeniu ważyła 1650 więc usg przekłamuje trochęAmy_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
liloe wrote:Trzeba kontrolować, szczególnie te przyrosty wagi i wód. Badał Małą dokłanie, nie widzi u niej wad ani problemów rozwojowych. Wygląda na to, że jest ok. W 34t0d waga 2762, w 36t2d 3200 - kontrole wagi i ocena czy w razie czego dam radę urodzić z parametrami mojej miednicy.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWydaje mi się, że ten pomiar brzuszka taki najmniej wiarygodny bo to tkanki miękkie, cały czas w ruchu...wdech wydech. Głowa łatwa do zmierzenia bo sztywna. Co do wód to rzeczywiście dużo masz liloe ale jeszcze w normie. Oby nie rosły więcej bo wielowodzie też złe bo zwiększa się ciśnienie w macicy itd
Amy_, shimmer_lip lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny