X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak bym dotrwała do terminu to bym pewnie klocka rodziła około 4 kg nawet . Dziś mi pielęgniarka tak powiedziała nawet.

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe w dupe masz za dola. Pekna ilosc wod... a jak pomiary wagowe dzieci z usg sa niewiarygodne to mozna wierzyc pomiarom obwodu glowki i brzucha?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 18:06

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta mój w 14 dni 500g, a wczesniej w 4 tygodnie 1kg, wiec niestety mozliwe ;)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Idy i Franka. Ida jak nas czytasz to piśnij coś że u was ok nawet.

shimmer_lip, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Liloe w dupe masz za dola. Pekna ilosc wod... a jak pomiary wagowe dzieci z usg sa niewiarygodne to mozna wierzyc pomiaro obwodu m glowki i brzucha?

AFI 20 to górna granica normy a ilość wód rośnie szybko, czy to piękna ilość? Niestety nie tylko małowodzie jest problemem. Mam zmierzone wymiary główki i brzucha - mierzone 3 krotnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    AFI 20 to górna granica normy a ilość wód rośnie szybko, czy to piękna ilość? Niestety nie tylko małowodzie jest problemem. Mam zmierzone wymiary główki i brzucha - mierzone 3 krotnie.

To prawda wielowodzie też nie jest dobre, a lekarz jakoś to skomentował ?

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dla mnie duza ilosc wod to plus. Przynajmniej dla dziecka lepiej jak ma wiecej nizeli w granicy doknej normy... no ja rozumiem ze mierzy sie kilka razy ale jak tu wszyscy piszecie ze waga z usg nie jest wiarygodna i ze jak ktos sie cieszy ze dziecko nieduze to zaraz wszystkie pisza ze usg przeklamuje i moze dziecko wazyc nawet kg wiecej :P to pytam czy trzeba brac sobie do serca pomiary usg obwodu brzuszka i glowki... czy one sa wiarygodne... nie mowie zeby je olewac bo na czyms bazowac trzeba ale czy na to tez sie poprawke daje jakas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 18:14

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam się jednak nie da dogodzić. Każda się martwi, jedna bo dziecko za małe, druga bo za duże, jedna za dużo wód, druga za mało. W sumie to kiedyś jak nie było usg to chyba spokojniejsze te ciąże były :(

Liloe trzymam kciuki żeby było wszystko ok. Twój lekarz też Ci nie da rodzić dziecka jeśli będzie bardzo duże sn. Tak myślę.

Rudzia, KasiaKwiatek, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    No dla mnie duza ilosc wod to plus. Przynajmniej dla dziecka lepiej jak ma wiecej nizeli w granicy doknej normy... no ja rozumiem ze mierzy sie kilka razy ale jak tu wszyscy piszecie ze waga z usg nie jest wiarygodna i ze jak ktos sie cieszy ze dziecko nieduze to zaraz wszystkie pisza ze usg przeklamuje i moze dziecko wazyc nawet kg wiecej :P to pytam czy trzeba brac sobie do serca pomiary usg obwodu brzuszka i glowki... czy one sa wiarygodne... nie mowie zeby je olewac bo na czyms bazowac trzeba ale czy na to tez sie poprawke daje jakas?
    Mi lekarz powiedział, że najbardziej niewiarygodnym pomiarem jest brzuszek. Nie wiem dlaczego ale podobno przy nim jest największy margines błędu.

Amy_ lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba kontrolować, szczególnie te przyrosty wagi i wód. Badał Małą dokłanie, nie widzi u niej wad ani problemów rozwojowych. Wygląda na to, że jest ok. W 34t0d waga 2762, w 36t2d 3200 - kontrole wagi i ocena czy w razie czego dam radę urodzić z parametrami mojej miednicy.

Amy_, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    No dla mnie duza ilosc wod to plus. Przynajmniej dla dziecka lepiej jak ma wiecej nizeli w granicy doknej normy... no ja rozumiem ze mierzy sie kilka razy ale jak tu wszyscy piszecie ze waga z usg nie jest wiarygodna i ze jak ktos sie cieszy ze dziecko nieduze to zaraz wszystkie pisza ze usg przeklamuje i moze dziecko wazyc nawet kg wiecej :P to pytam czy trzeba brac sobie do serca pomiary usg obwodu brzuszka i glowki... czy one sa wiarygodne... nie mowie zeby je olewac bo na czyms bazowac trzeba ale czy na to tez sie poprawke dane jakas?

No to ci napiszę na moim przykładzie. Na usg wychodziło że mała waży 1912 g dwa dni później przy urodzeniu ważyła 1650 więc usg przekłamuje trochę :)

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Mi lekarz powiedział, że najbardziej niewiarygodnym pomiarem jest brzuszek. Nie wiem dlaczego ale podobno przy nim jest największy margines błędu.
    Yhy :)

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego z jednej strony sie ciesze ze tu nie robia tylu usg i pomiarow ... tylko dodatkowe stresy wtedy sa.. a tak bede miala niedpodzianke jak Mala sie urodzi czy klucha czy maluszek :)

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staniki sobie kupilam dwa do karmienia fajne :) http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3674aef0d97.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2015, 18:19

Gosha, Lali, mimka84, mf lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Trzeba kontrolować, szczególnie te przyrosty wagi i wód. Badał Małą dokłanie, nie widzi u niej wad ani problemów rozwojowych. Wygląda na to, że jest ok. W 34t0d waga 2762, w 36t2d 3200 - kontrole wagi i ocena czy w razie czego dam radę urodzić z parametrami mojej miednicy.
    A kiedy masz nasteona wizyte?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem bo moja gin w jakiejś dżungli czekam aż odbierze smsa. Miałam na 19.03 skierowanie do szpitala do niej na oddział, bo nie wierzyła, że się przekręci na tym etapie z tą wagą i tam miałyśmy się już spotkać. Teraz nie wiem nic.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:34

Amy_ lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że ten pomiar brzuszka taki najmniej wiarygodny bo to tkanki miękkie, cały czas w ruchu...wdech wydech. Głowa łatwa do zmierzenia bo sztywna. Co do wód to rzeczywiście dużo masz liloe ale jeszcze w normie. Oby nie rosły więcej bo wielowodzie też złe bo zwiększa się ciśnienie w macicy itd

Amy_, shimmer_lip lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dzidzia słusznej wagi :) jeśli masz jeszcze ponad 3 tyg to może dobić do 4 kg...

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az ide o tym wielowodziu poczytac.. zawsze mi sie wydawalo ze lepiej jak jest wiecej wod niz mniej.. ale nie wczytywalam sar nigdy w informacje medyczne odnosnie wielowodzia

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 3333 3334 3335 3336 3337 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ