X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kochanie nie obwiniaj się :* Skąd miałaś wiedzieć, że to wody skoro pokazywalas lekarzowi i nic z tym nie zrobili? Zrobiłaś wszystko ok. A mala już jest o wiele bliżej domku. Na pewno na święta będziecie razem :) Będzie juz miała ponad 2kg i będzie ślicznie jadła :)

Angela89 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2015, 15:17

Aguś86, maggie86, iwonka1077, Anka1501, liloe, mantissa, hwesta, Lali, misia83, lysinka, Asica, Lwica, Nadzieja84, Ulka84, KasiaKwiatek, NY, Ida, Eweliśka, Klaudia90, mf, haneczka, Gosha, Rudzia, Ewelcia, weronika86, Murraya, Fasia, Justinka, sylvia007, mimka84 lubią tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja mam reczny ale moge silniczek do niego dokupic w razie potrzeby :)
    a propo plynów i proszków biedronkowych ja od swoich ciuszkow czuje normalnie zapach lovela ma delikatny zapach ale czuc go :)

Angela nie smuc sie jutro bedzie lepiej martynka zacznie w koncu normalnie jesc i szybko wyjdziecie ze szpitala.... wiem marne pocieszenie ale tak BĘDZIE tylko musisz być cierpliwa, trzymaj się :)

edit Martynka sliczna jak zawsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:21

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela Twoja kruszynka ma taką pogodną buzię mimo tego wszystkiego :) cudo normalnie :*

maggie86, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj jakies świeto?? Od godziny jakies grajki mi grają na ulicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Dzień Kobiet, pewnie rozwlekli obchody na 2 dni ;)

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po koszmarnej nocy.
    Wieczorem miałam chyba skurcze BH, wydawało mi się, że ciśnie mnie na dwójką, brzuch się spinał i wymiotowałam. Tak przez ok. 3h, w końcu zasnęłam. Ok. 3 obudził mnie silny ból, Ala główką napierała mi na krocze, dosłownie się wwiercała odpychając się przy tym nogami od żeber i żołądka, czułam jak ta głowa schodzi niżej. Płakałam z bólu, nie mogłam się ruszyć, zimny pot na plecach, okropne mdłości. Ok. 5 zasnęłam i do 8 dospałam, obudziły mnie straszne bóle rąk, wróciło to mega drętwienie i pieczenie od łokci do palców.

Brzuch mi się obniżył, mogę wziąć głęboki wdech, już zapomniałam jak to jest. I mam zakwasy w pachwinach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, niestety muszę być cierpliwa a to nigdy nie było moją dobrą stroną - mała chyba ma to po mnie i dlatego była niecierpliwa i się pchała na tą stronę. No cóż trzeba czekać.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję Liloe :( Ja też miałam dziś nieciekawa noc po wieczornych bólach, bo co budziłam się na siku to tylko sprawdzalam czy cos boli. Na szczęście pozostał tylko ból pachwin. Szkoda, że nie ma Twojej lekarki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:37

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe wspolczuje... i wiem co to znaczy jak dziecko sie wwierca glowa i do tego sie wymiotuje :( ja dzis tez mialam kiepska noc, obudzilam sie o 4, a teraz jeszcze gorzej sie czuje. pospalam 30 minut, ale maz zadzwonil i mnie obudzil. czuje sie slabo jakos bardzo ogolnie, oczy pieka z niewyspania,a dzis nie ma szans, ze pospie, bo jest syn meza u nas, pomidorowa juz sie gotuje, ale na drugie spaghetti bo nie mam sily na nic innego. Poza tym mamy dzis zaplanowane porzadki takie dokladniejsze... ja te lzejsze rzeczy-typu: wytrzec kurz, ogarnac od estetycznej strony szafki itd, maz jedzie juz z ikei z fotelem i kilkoma pierdolami, a ja sily cieszyc sie nie mam, musze krocej spac,zeby przywyknac, bo jak to bedzie jak mała się urodzi? ja jak nie przespie nocy, to jestem zombie, a spalam przeciez 5 h dzisiaj (i to juz jest dla mnie nieprzespana noc) ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ja od tygodnia mam dokładnie to samo. Tylko skurcze mam bardzo często więc wiesz... Kiedy masz wizytę?

• lysinka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi trzymaj się, musisz być silna że względu na maleństwo.

Natt, Maggie gratki kolejnych tygodni :-)

Maggie wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i lekkiego porodu :-)

Angela Martynka jest przesłodka :-) nie obwiniaj się, robiłaś wszystko, co mogłaś, za każdym razem konsultowałaś się z lekarzem. Na święta pewnie będziecie już razem w domku :-)

Liloe współczuję koszmarnej nocy :-(

Nie mogę się odkleić od kanapy, a trzeba by coś ogarnąć

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, chyba takie uroki 36-37 tyg ciazy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Liloe ja od tygodnia mam dokładnie to samo. Tylko skurcze mam bardzo często więc wiesz... Kiedy masz wizytę?

No właśnie nie wiem i mnie to wkurza. Moja lekarka na urlopie gdzieś się włóczy po końcu świata, zaklepała mi termin w szpitalu na cc, bo nie wierzyła, że się dziecko na tym etapie tak duże obróci, dała mi znać kiedy mam się stawić i cisza. Nie idzie się z nią skontaktować...byłam wczoraj na wizycie i tak jak pisałam AFI na granicy, dziecko duże, u mnie jeszcze ta krzepliwość dochodzi. On decyzji nie podejmie, ale widziałam że miał wahania jak zapytałam o prognozowaną masę urodzeniową i moje parametry...nic nie powiedział, poza tym że to decyzja lekarza prowadzącego, on nie chce nic sugerować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, teściowa ma w niedziele urodziny co można kupić? ( lubię ja i jest dla nas dobra) :D myślicie, ze jakieś perfumy czy cos?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:57

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe u mnie jak się to zaczęło to się okazało, że mam rozwarcie na 2cm, od akcji w środę wszystko jest jakby ok tylko mam takie napady bólu /parcia /skurczy i ogólnie jest wtedy masakra ale trwa to tak z godzinę i przechodzi. Resztę czasu to przesypiam. U mnie to jest tak, że pewnie urodze na dniach albo będą mi indukowac poród jak bym trafiła na IP. A Ty masz pessar może? Czy cos mylę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Liloe u mnie jak się to zaczęło to się okazało, że mam rozwarcie na 2cm, od akcji w środę wszystko jest jakby ok tylko mam takie napady bólu /parcia /skurczy i ogólnie jest wtedy masakra ale trwa to tak z godzinę i przechodzi. Resztę czasu to przesypiam. U mnie to jest tak, że prawie urodze na dniach albo będą mi indukowac poród jak bym trafiła na IP. A Ty masz pessar może? Czy cos mylę?

Ja mam kawał szyjki - 3,6cm. Pessara brak. Pytałam lekarza co będzie jak pójdą wody (wysokie AFI) i taka szyjka. Życzył, aby się jednak skróciła.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Ja mam kawał szyjki - 3,6cm. Pessara brak. Pytałam lekarza co będzie jak pójdą wody (wysokie AFI) i taka szyjka. Życzył, aby się jednak skróciła.

Tak naprawdę to dobrze ze szyjka długa bo może do cc wytrzymasz. A jak pójdą wody to szyjka szybko zacznie się przy tym skracac

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Termin cc na kiedy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe przykro mi że się tak męczysz i do tego ta lekarka,nieodpowiedzialne podejście, ehh nie chce nawet mi się gadac jakie ja miałam przejścia z lekarzami w ciąży.

Hwesta ja swojej rok temu na 50tkę kupiłam zegarek calvin klein, wiem droższa sprawa,zbierałam specjalnie na niego, ale jak widzę ze ona go codziennie nosi to mi tak miło, tez lubię swoją,jest dla mnie jak matka.
    Perfumy ok jak wiesz jakie nuty zapachowe lubi albo apaszka bo idzie wiosna też ok.

‹‹ 3345 3346 3347 3348 3349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ