X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że ten mój lekarz to o dupę potłuc,
    jak dobrze się czułam wszystko było ok to było spoko, ale jak powiedziałam ze cos jest nie tak to mnie nawet nie zbadał tylko odrazu szpital, w szpitalu lekarz stwierdził że Ci prowadzacy ostatnio bardzo unikają odpowiedzialności wszystko odsyłają do szpitala bo szpital przecież nie ma juz ich dokąd odesłać, oprócz mnie w tym samym czasie pojawiły sie 3 kobiety w podobnym wieku ciąży z bólami brzucha też nie zbadane nawet tylko ze skierowaniem a przecież to generuje dodatkowy stres.

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:41

Angela89 lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam fotel :D Pello :) jest wygodny i żałuje, ze mam go dopiero teraz :p dzięki tej dziewczynie która go poleciła :D
    Spakowalam torbę Ali :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:27

Jaga, Aguś86, maggie86, weronika86, Gosha, Murraya, Robotka1, KasiaKwiatek, Fasia, Justinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie spełnienia wszystkich marzeń ! :)

Angela to co się stało to nie Twoja wina. Pewnych rzeczy nie jesteśmy po prostu w stanie przewidzieć. Teraz najważniejsze żeby Martynka rosła a reszta pomału też zacznie się układać.

maggie86, Angela89 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i już się ucieszyłam bo maly super zjadl o 6 i pierś i cała butle i mieli mi go przywieźć. Ale o 9 possal pierś a butle nie bardzo, więc teraz stwierdziłysmy ze damy butle żeby zjadł swoją porcję i jak będzie chciał to jeszcze pierś. A on zbytnio tej butli też nie wypił. :( miał problem chyba ze zrobieniem kupki. Może to przez gorącą czekolade, którą wczoraj wypilam? :( no i śpiący prawie cały czas. Byłam tak optymistyczne nastawiona ale powoli zaczynam się martwić.

Angela. Doskonale cię rozumiem. Też sobie wyrzucam, ze może jakbym tego obiadu w sobotę nie zrobiła, to nic by się nie ruszyło. Ale to takie gdybanie. Już teraz nic nie poradzimy, pozostaje nam jedynie myśleć pozytywnie dla naszych maluszkow i robić co się da.

Liloe, jeśli czujesz, ze coś jest nie tak, to jedź na ip. Może i poleżysz w szpitalu, ale przynajmniej nie będziesz miała żalu do siebie, gdyby coś się stało.

A w ogóle właśnie się dowiedzialam, ze wyrobienie aktu urodzenia jest płatne i nie są to drobne. To prawda? Kurczę, muszę to zrobić do końca przyszłego tygodnia a wydatków cała masa. :(

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akt urodzenia jest platny?! Pierwsze slysze. Przeciez to jest coś co się należy jak psu miska, a Państwo na kazdym kroku tego wymaga. Nie przypominam sobie, żebyśmy płacili za akt urodzenia Zuzi. Dostaliśmy 3 egzemplarze bezplatne. Jak Ci się skończą i potrzebujesz odpis to wtedy się płaci za dodatkowe egzemplarze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 13:54

maggie86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa ja bym zrezygnowała na razie z gorących czekolad, wzdymajacych warzyw i wogole. Pamiętaj, że to wczesniaczek i ma bardziej delikatny układ pokarmowy niż donoszone maluchy.

weronika86, Angela89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Agus. Dopiero dodatkowe egzemplarze są płatne a wyrobienie nie i trzy bezpłatnie

Aguś86, maggie86 lubią tę wiadomość

• mantissa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie sprawdzilam na stronie i też jest ze bezpłatne. Ale może coś się w tym roku zmienilo. Bo dziewczyna z sali mówi, ze jej maż za akt i chyba dwa odpisy zapłacił 140 zł! Angela, ty na bieząco jesteś. :)

No staram się nic dziwnego nie jeść ale wczoraj tak mnie ta czekolada skusila, ze nie pomyślałam.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa z tym aktem to jakaś bajka. Nie płaci się na początek za te trzy egzemplarze

maggie86, Aguś86, mantissa, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    No właśnie sprawdzilam na stronie i też jest ze bezpłatne. Ale może coś się w tym roku zmienilo. Bo dziewczyna z sali mówi, ze jej maż za akt i chyba dwa odpisy zapłacił 140 zł! Angela, ty na bieząco jesteś. :)

No staram się nic dziwnego nie jeść ale wczoraj tak mnie ta czekolada skusila, ze nie pomyślałam.
    Mantissa ja pytałam po nowym roku a i teraz zajrzałam do siebie na strone urzędu i też jak wół napisane "zwolnione z opłaty"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 14:06

Anka1501, Aguś86, mantissa lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa może ta opłata dotyczy dodatkowych egzemplarzy, bo nawet jak poczytasz w internecie to piszą, że wraz z zarejestrowaniem dziecka otrzymuje się 3 bezpłatne skrócone odpisy aktu urodzenia. Tak było zawsze :)

Anka1501, mantissa lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u mnie też tak jest, tylko jest ze strona w trakcie aktualizacji i dlatego zzwątpilam. W sumie oni są z golubia dobrzynia a rejestrowali w toruniu. Może to dlatego...

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa a może mąż wydał kase i żeby jakoś z tego wyjść to powiedział ze za akty zapłacił.
    3 szt są bezpłatne bo REJESTRACJA DZIECKA JEST BEZPŁATNA :).

Mała dalej szaleje w brzuchu , w sumie dopiero się położyłam i zjadłam więc moze dlatego, bóle przeszły także jest ok.

Anka1501, natt, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze bezpłatna :) a dziecko się rejestruje w miejscu urodzenia a nie zamieszkania

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie- w miejscu urodzenia. Pesel się odbiera w miejscu zamieszkania.

Anka1501 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej :)

podczytuję Was, ale mało mam czasu pisać, bo załatwiam ostatnimi czasy sprawy swojej wspólnoty mieszkaniowej, póki jeszcze jestem na chodzie. :) Dałam się wmanewrować w zarząd.

Poza tym kończą mi się umowy na telefon, internet i staram się wszystko ogarnąć, bo z dzidzią będę już skazana na siedzenie w domu. :)

O i na zakupach byłam! Alleluja.:) Mam 5 ślicznych wiosennych, kolorowych bluzeczek na po porodzie. Nie tam żadne specjalne do karmienia, tylko z zameczkami , z guziczkami. Rozmiar wzięłam M zamiast S, żeby cycki zmieścić, a tak to na oko brałam.:) Ale miałam frajdę. Wreszcie coś dla siebie. A jak tam Wasza terapia? :D

Tak mnie nastraszyłyście tymi przedwczesnymi porodami i rozwarciami, że jestem już kompletnie uzbrojona, nawet mam pościel w łóżeczku. wszystko dokładnie przykryte folią, żeby się już nie kurzyło. :) Jeszcze tylko podłożę podkład pod swoje prześcieradło i żaden poród, żadne wody mi nie straszne. :)

Brzuch mi wystrzelił jak z procy. Wyglądam dokładnie tak, jakbym sobie piłkę wpakowała pod bluzkę iii jakby zaraz miała mi wypaść dołem.;) Dość nisko noszę ten brzuszek. Jutro planuję jakieś fotki w plenerze, to Wam coś wrzucę. :)

Liwi, bardzo Ci współczuję :(((( Przytulam

Iduś, trzymaj się cieplutko z Franiem :) A laktacja rozkręci się, jak tylko malutki będzie troszeczkę starszy. Tak o kilka dni :)

Pozdrawiam wszystkie dzidziusie! :) Martynkę, Julinka i Frania. I mamusie wszystkie też. i te przyszłe mamusie także!

Nie mam teraz czasu czytać wszystkich zaległości. Ale wiem, że kilka z Was jest w szpitalu. Dlatego łączę się z Wami myślami i trzymam kciuki za zdrówko i szybkie wyjście.

Buziaczki :*:*

Gosha, Aguś86, Justinka, mantissa, weronika86 lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, zapisałam się na warsztaty we Wrocławiu 11.05 :) Może któraś z Was też się tam wybiera?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuć weekend na forum , ze mężowie w domach :D

KasiaKwiatek, Gosha, weronika86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja rolety kupuje :) nie mogę się zdecydowac moj chce drewniane w kolorze brązu jasnego ja znow biale drewniane :D walka zaraz bedzie hahaha ;)

hwesta lubi tę wiadomość

‹‹ 3347 3348 3349 3350 3351 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ