X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • NY Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mogę Wam pomarudzić ?

Bardzo Wam zazdroszczę, że jesteście w dwupaku, lub trzypaku :) Dała bym wszystko aby mała dalej siedziała a brzusiu, mam do siebie pretensje że nie odpoczywałam, że nie leżałam na dupie a normalnie funkcjonowałam. Że zawiodła mnie intuicja bo przecież to co ze mnie ciekło to były wody. Teraz to mogę jedynie obwiniać siebie. Cieszę się że małej nic nie jest. Ale jak patrze jak biedna się meczy przy jedzeniu, jak ją odśluzówują jak płacze to serce mi sie kraja, bo wiem że brzusiu miała by dobrze.Najgorsze są spadki saturacji wtedy wiem że musi być tam. A tak leży w tym szpitalu i ją odwiedzam jak wiezieniu i nawet nie ma prognoz kiedy wyjdzie. Dobija mnie ten szpital, po nocach mi się śni. Dziś chyba gorszy dzień mam bo siedzę i płacze.

Angela czytajac wpis i patrzac na zdjecia malej az mi lzy polecialy, oczywiscie musimy Cie wspierac, ale pewnie myslalabym tak jak Ty patrzac na swoja mala bezbronna istotke... Czlowiek nie moze wiele zrobic w takiej sytuacji, a chcialby wszystkie skarby swiata pddac temu dziecku, zeby bylo lepiej. Nie pomoze teraz roztrzasanie, czy moglas zrobic cos lepiej. To juz bylo, przeszlosci nie zmienimy a i tak na pewno zrobilas wszystko najlepiej jak moglas - nie chcialas byc pewnie nadwrazliwa mama, ktora z byle bzdura leci na IP - tym bardziej, ze intuicja jak mowisz zawiodla Cie ( ja w ogole jej nie mam, pociesze Cie;)

SKUP SIE NA PRZYSZLOSCI I PAMIETAJ ZE NADROBICIE TEN CZAS I MARTYNKA W KONCU NAMACALNIE POCZUJE TA FALE MILOSCI JAKA SIE W TOBIE PRZELEWA I JUZ TERAZ JEST NAJSZCZESLIWSZYM DZIECKIEM POD SLONCEM. mysl pozytywnie, a chwile zalamania sa naturalne i dobrze ze o tym piszesz, bo ńie ma nic gorszego niz tlumienie emocji. Sciskam :*

Angela89, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela przecież mówiłaś ginowi, że pidejrzewasz wyciek wód. On to olal i to nie Twoja wina. Jesteś super mama a malutka jest dzielna i przecudna!

maggie86, Gosha, Murraya, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, jakaś fajna apaszkę, to dobry pomysł :) ona perfumy na każda okazje zgarnia ;) syn męża chory, kicha kaszle ... Kurna jeszcze tego brakowało żebym sie zaraziła :/

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tez niepowazny, ze chory do Was przyjezdza skoro Ty jesteś w ciąży :/

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobiety a jakie plany na jutro macie? Piekna wiosenna pogoda siezapowiada i jeszcze nasze swieto ;) my z mezem jedziemy ostatni raz pospacerowac po Krakowie ;) zwykle w nd to mamy niezla zamułe, a jutro przynajmniej jakas rozrywka ;)

Justinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie on tylko jego złośliwa matka :( wczoraj maż pisał smsa czy jest zdrowy już bo nie był w szkole , nie odpisała. A na soboty ma widzenia maź z nim . Tylko umowa była taka ze jak jest chory to go nie przywiezie do nas, ale widzę ze nie dociera do niego ze lepiej by było nie narażać sie teraz na choroby, tymbardziej ze grypa szaleje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy na obiad nad zalew :)

NY, maggie86, Eweliśka lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie 100 lat :)!!

Liloe kurcze co za noc... I ta ginka na urlopie, szkoda, ze tak zero kontaktu z nia...

Ida dobre wiesci, walcz o laktacje, dziewczyny juz Ci wszystko napisaly. Fajnie, ze dzis juz bedziecie w domu, moze nawet dobrze, ze ten tydzien u rodzicow, mama pyszne obiadki ugotuje pewnie :) a kąpalas juz Franka sama czy dzis bedzie pierwszy raz ? No i czekamy na zdjecie :)

Angela nie obwiniaj sie.. Pamietam jak konsultowalas wszystko z lekarzem, nie masz sobie nic do zarzucenia! Jak masz gorszy dzien to wyplacz sie dzis, a jutro bedzie nowy dzien :) moze Martynka wyjdzie szybciej niz myslisz!

Mantissa to zdjecie Julka widzialam, jest cudny :) myslalam, ze wrzucalas jakies nowe i moze przegapilam :)

Fasia fajnie, ze wrzucilas zdjecie poanga, sklaniam sie ku niemu ze wzgledu na dobor kolorystyki. No i bralabym tez podnozek, a co :P moze w ten weekend znajomy pojedzie do ikei to kupi fotel. A ten kolor czerwony ladny jest na zywo??

Ja sie biore za garderobe dzis, mama siedzi z Pola a ja posprzatam bo bajzel tam sie zrobil.

maggie86, Angela89 lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Liloe przykro mi że się tak męczysz i do tego ta lekarka,nieodpowiedzialne podejście, ehh nie chce nawet mi się gadac jakie ja miałam przejścia z lekarzami w ciąży.

No każdy ma prawo do urlopu, gorzej jak nie ma zasięgu ;) nie odbieram tego tak, sytuacja nieco zaskoczyła wszystkich i cały misterny plan w pi...

Anka 19.03 miałam się kłaść więc pewnie 20.03 lub 23.03. Teraz to tak jakby nieaktualne. Na szczęście mam swoją położną.

Aguś Polnej wolałabym uniknąć póki mogę, do położnej będę dzwonić w nocy o północy jakby co.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my będziemy jak ostatnimi tygodniami w domu :( Nie mogę się jeszcze ruszać z kanapy :(

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    No każdy ma prawo do urlopu, gorzej jak nie ma zasięgu ;) nie odbieram tego tak, sytuacja nieco zaskoczyła wszystkich i cały misterny plan w pi...

Anka 19.03 miałam się kłaść więc pewnie 20.03 lub 23.03. Teraz to tak jakby nieaktualne. Na szczęście mam swoją położną.

Aguś Polnej wolałabym uniknąć póki mogę, do położnej będę dzwonić w nocy o północy jakby co.
    Boisz się, że Cie już nie wypuszczą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 12:19

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam i padlam. Kupiliśmy fotel ten tańszy. Niby jest różnica w jakości ale wydawać dwa razy tyle szkoda nam było :-D inne meble mamy super jakości, kupowane parę miesięcy temu po przeprowadzce, fotel może być być taki :-P a i tak jest przewygodny :-D

Ida bardzo się cieszę, że z Tobą i Franulkiem wszystko dobrze :-) laktacją się nie martw, ona ruszy, stopniowo będzie coraz więcej pokarmu, a w 4-5 dobie będzie przyrost, stosuj metody Angeli, nie zaszkodzą te herbatki, na prawdę pomocne jest karmi. A tak naprawdę jak najwięcej pić, dużo płynów Kochana, pij też w trakcie ściągania, na prawdę działa :-D

Liwi bardzo, bardzo mi przykro. Myślami jesteśmy z Tobą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 12:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Boisz się, że Cie już nie wypuszczą?

Na 100% już mnie nie wypuszczą na tym etapie

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki, żebyś spokojnie bez dziwnych akcji wytrwala do powrotu lekarki :) To jeszcze tylko kilka dni :)

liloe, maggie86 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY wrote:
    Kobiety a jakie plany na jutro macie?
    ja żadne, leżenie w domu sama, mama jutro znowu w pracy, mąż wróci dopiero w następny weekend bo musiał tak poukładać sprawy by od 38 tyg być już z nami dłużej i takim sposobem i urodziny i dzień kobiet spędzam sama:(odbije sobie za rok, nawet jak męża nie będzie to będę miała dzidzie:)

Gosha lubi tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie za rok to Twoj maly mezczyzna bedzie Cie rozpieszczal zapewne swoim usmiechem;) a to cenniejsze niz zloto ;)

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie sto lat Kochana :-D najlepszy prezent już masz w brzuszku :-D

Angela śliczna Twoja Martynka, buźka jej się zmienia, już taki niemowlaczek z niej :-D

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Piękne Mamusie:)

Gratuluje serdecznie nowych tygodni:)

Liwi ściskam mocno musisz być dzielna.

Angela Martynka jest przesłodka, nie obwiniaj się niczym

Liloe TY też się dzielnie trzymaj:*

Hwesta ja szukam prezentu dla mamy też pomysłu brak:(

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie sto lat! gdzieś mi umklo ;) lekkiego porodu!

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie sto lat wszystkiego najlepszego:)

ug37roeq6z3ep1sa.png
‹‹ 3346 3347 3348 3349 3350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak interpretować wynik testu ciążowego i co robić dalej?

Testy ciążowe są jednymi z najczęściej stosowanych narzędzi diagnostycznych w warunkach domowych. Choć ich obsługa wydaje się prosta, interpretacja wyniku może wzbudzać wiele pytań - zwłaszcza gdy rezultat jest niejednoznaczny, pojawia się wcześniej niż zaleca producent lub gdy towarzyszą mu objawy wymagające szerszej oceny medycznej. Zrozumienie działania testów wykrywających gonadotropinę kosmówkową (hCG), a także świadomość ograniczeń tych metod pozwala trafniej ocenić sytuację i podjąć odpowiednie kroki.

CZYTAJ WIĘCEJ