Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ida super wieści:D juhuuuu:D teraz będzie z góreczki:) trzymam kciuki za wszystkie nasze dzieciaczki wcześniej urodzone:) za śliczną Martynkę
za małego śpiocha Juleczka no i za Franczeska:D zobaczycie że za jakiś czas nie będzie widać żadnej różnicy między naszymi dziećmi:D
HWESTA skromnie powiem że pomysł z PEllo chyba był mój:D
mam w domu narzuconą na niego ładną narzutkę żeby mi było milusio pod dupką plecami i pod łokciami:D i taaaaa jest bardzo wygodny:)
nie widziałam na żywo poanga ale dla mnie to przepłacenie bo w sumie pewnie różni się tylko materiałem.
aha i ktos piał że nie można prać obicia w pello-otóż można:) każda z tych poduszek ma zamek i wyvciąga się ten wkład i można samo poszycie wyprać
a ja dzisiaj bez okazji-obcięłam paznokcie do zera:P bosz jak parszywie się czujęzawsze miałam długie albo przynajmniej na 2-4 mm a teraz tak łyso opuszkami palców obijać o klawiaturę
LIWI trzymaj się dzielnie :* wszystkie tutaj jesteśmy z Tobą:* cięzki okres przed Tobą ale wierzę że dasz radę:*
uufff obkupiliśmy starszą młodą na wiosnę w ciuszki, jestem bardzo zadowolona bo poraz pierwszy zrobiłam zakupy od bardzo dawna nie w galeriach:P
upolowałam na prawdę odjechane i nowoczesne szmatki za przyzwoitą cenęo to mi chodziło:) kolejny zakup dopiero do szkoły:)
teraz młoda na urodzinach koleżanki a mąż na treningu. a ja popijam kawę
wieczorek u znajomych się zapowiada a jutro? jutro się zobaczy:D
a czy ktoś wybiera się na warsztaty w krakowie? ja bym się chętnie wybrała tylko pewnie sama pociągiem bym przyjechała na spokojnie:)KasiaKwiatek, hwesta, Justinka, mantissa lubią tę wiadomość
-
Krysti jak pracowałam w Londynie to do jasnych pomieszczeń bardzo podobały mi się drewniane właśnie rolety:) w kolorze drewna off corse:)
takie widziałam w domu Cold Play i do dziś mam je przed oczami:)
białe można mieć wszystko a rolety wiesz jak jest:)
ustąp mężowi:Dweronika86, Krysti, liloe lubią tę wiadomość
-
Moje koleżanka dziś rodzi, niedługo oxytocynę dostanie, denerwuje się jakbym sama rodziła.
Dziewczyny mam dziwną wydzielinę jak robię siusiu to taka gęsta mazista żółta wydzielina wypływa galaretowato mleczna a przy zapachu czuję lekko krew... mi już jakiś czas temu jakby czop wyszedł ale może nadal wypływa w takiej postaci? -
nick nieaktualnyRobotka thank you very much!
pello już też u mnie stoi. Żabka już mi złożył. Jest zaje...sty
poducha pos plecy i siedzi mi się cudownie, już sobie wyobrażam jak z Mikim wezmę rogala i będziemy się karmić
Też oglądaliśmy poanga ale stwierdził mój K, że to za dużo płacić dwa razy tyle żeby mieć inną poduchę. Poza tym stwierdził, że pewnie rok-dwa i znowu coś zmienimy
Na razie siedzę i się bujam
Aaa i sraczki ciąg dalszy...o co kaman?Robotka1, weronika86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nadzieja przede wszystkim czop jest bezbarwny lub podbarwiony krwią, nie jest ani żółty ani kremowy ani innego koloru-jest bezbarwny. i przede wszystki bardzo zwarty-jak galaretka w fazie zaawansowanego tężenia:)
teraz większość z nas ma nawał wydzieliny, taki urok ciązy, ja bez podkładek już się nie ruszam bo ta ciągła mokrość to mnie do szału doprowadza, często nawet legginsy mam przemoczone.
KAsia hehe ja to samo:) włażę do tego maciupkiego pokoiku, siadam na fotelu i dumam:) włanczam sobie przy tym lampeczkę nocną i myślę co by tu zmienić, co przestawić itp:P fotel na prawdę wygody a za tą cene to już w ogóle, podnóżek do niego fajna sprawa ale konieczny nie jest:) jak będę chciała to sibie nogi na pufce położę ale myślę że nie będzie takiej konieczności.
przy starszej nie miałam ani fotela ani kanapy a tylko łoże małżeńskie i tak karmiłam cały czas, dało się a pewnie że tak:) a to na boku a to na leżąco a to na siedząco:)
obyło się nawet bez fotela:)
teraz mam za stare kości i dużo miejsca w domu<niestety nie w pokoiku> więc sobie pozwoliłam:D
aha i nie wywalę go nawet za dwa lata:D będzie tam stał albo wezmę sobie go do salonu:PKasiaKwiatek, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
To pewnie przez tą szyjkę rozwierającą mam tak lekko podbarwiony krwią ten śluz a taką część gęstą miałam już jakiś czas temu.
Ja też mam ten fotel ikeowski biały i to od kilku lat bo mój mąż jeszcze z czasów kawalerskich a ja piorę powłoczki poduch tylko i wygląda jak nowy ale mi się wydaje, że z dzieckiem to ciężko tam usiąść, bo jest dosyć głęboki... zobaczymy. -
NADZIEJA mysle ze to moze byc cześć czopa. Miałam całkiem podobnie przy pierwszej ciazy. Odszedł kawałek a po kilku dniach cis takiego, potem w nocy mi wody odeszły
KASIA gdyby to był Twoj 38 tydzien to bym powiedziała ze organizm sie oczyszcza do poroduale Ty matka doświadczona to wiesz
pij wodę matka!
HANECZKA widzę ze Ty zwarta i gotowa! I dobrze! Nic Cie nie zaskoczyale pamiętaj to wcale nie oznacza ze masz juz rodxic :*
KRYSTI Ty codziennie zakupy kobieto! Dobrze ze możesz sobie na to pozwolić!
ROBOTKA... Ojej jakie maleństwodobrze ze u nas juz żadnej to nie grozi...
Pazurki obcięłas? Tez to dzisiaj zrobię... Śni mi sie ze jadę na porodowe w takich szponachnajlepsze ze w ciazy mam takie długie i piękne bo tak to nigdy nigdy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:15
Nadzieja84, Krysti, haneczka lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Nadzieja może nie odszedł Ci wtedy cały czop i to jest kolejny fragment.
Robotka mój czop był mleczno-żółty więc to chyba kwestia indywidualna
ja na takie sprawy jestem uczulona więc wybacz pytanie:) -
nick nieaktualnyNieee Nadziejka on idealny będzie do karmienia bo oparcie wysokie i pod dobrym kątem.
Robotka ja tylko się śmiałam z tego jego argumentu, że za 2 lata znowu coś zmienięjasne, że posłuży...aż się połamie
poduchy też będę prać.
No rzeczywiście mężowie w domach i cisza na wątku
Nadzieja skoro czop już Ci odchodził to teraz pewnie to sączący się podbarwiony śluz, ciąg dalszy przygotowania organizmu do poroduale spokojnie, to dalej może trwać kilka tygodni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:19
Nadzieja84 lubi tę wiadomość
-
Gosha ja to samo!!! pazury piekne, mam bardzo ładną płytkę paznokcia i dość silną
ale teraz ścięłam bo wpadłam na genialny pomysł że będzie mi wygodniej:) na razie jest mi łyso:P
ale własnie do porodu chciałabym mieć krótkie żeby potem młodej przez przypadek nie drapnąćGosha lubi tę wiadomość
-
Robotka w pierwszej ciąży mi wyleciał razem z wodami miał 5-6 cm i był galaretką tyle ze mleczno-zolta. To byl na 100% czop
Takze kolor może być różny.
Teraz jeszcze nie zauwazylam czopa, więc pewnie nadal mamWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:22
-
nick nieaktualnyA ja sama zdjęłam hybrydę z rąk, raz już zrosła, bo paznokcie mi teraz rosną szybko, a dwa to już wolę być przygotowana na godzinę WU
na stopach jeszcze sobie zostawiłam.
Gosha wiem właśnie, gdyby to było za 3 tygodnie to pomyślałabym, że się oczyszczam do porodu, ale teraz to chyba coś mi zaszkodziło....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:25
-
Aguś86 wrote:Robotka w pierwszej ciąży mi wyleciał razem z wodami miał 5-6 cm i był galaretką tyle ze mleczno-zolta. To byl na 100% czop
Takze kolor może być różny.
Teraz jeszcze nie zauwazylam czopa, więc pewnie nadal mam
no to mój był bezbarwny z niteczkami cieniutkimi takimi żóltawymi ale one były na prawdę mikroskopijne no i miał nitki krwi ale tych było ju więcej:)
pamętam jak się w niego wpatrywałam i nie mogłam uwierzyć że to juz:D
ale ogólnie był bezbarwny:) ta substancja przeważała:)
Ło matko Nadzieja bez czopa?? kurcze ale się tu dzieje:)
czytam niby na bieżąco ale jak trza fakty pozbierać to gąbeczka;/
no własnie co z kolorem paznokci do porodu? nadal nie wolno?
tzn wiem dlaczego nie było zazwyczaj wolno ale nie wiem jak to teraz funkcjonuje. wiecie, tyle rzeczy się zmienia z roku na rok....
a u nóg? mogą być pomalowane? wolałabym mieć kolorek choć tam:DWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2015, 16:26