Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
mimka84 wrote:Fajna ta Twoja ginka Sylvia, widać że myśli pod kątem dobra dziecka. Ja dziś znów gadałam z położną znajomą, tym razem o nacinaniu krocza i ona mówi, że jak położna jest spoko to zrobi wszystko żeby pacjentki nie nacinać, że sama jest w stanie wymasować krocze w ciągu kilkunastu minut i przygotować je tak, żeby nie popękało. I bądź tu człowieku mądry, zależy wsztystko od tego na kogo się trafi...
-
Murraya wrote:Kurka co za gin co robił usg- brak słów !!! Jakiś kawał skurczybyka
Dobrze że masz przytomna swoją prowadząca i myśli o Was o dziecku, a nie jak Was się pozbyć !Murraya lubi tę wiadomość
-
Witam się popołudniowo.
Jesteśmy po wizycie i po ktg.
Szyja sprężysta,zamknięta, ktg wzorcowe.
Następne ktg środa i piątek i udało mi się umówić usg dopplerowskie (przepływy) w piątek 13.03 .Następna wizyta u ginki 16.03 a następne usg doppl. 21.03 i cały czas ktg więc kontrola, kontrola jeszcze raz kontrola.mimka84, Murraya, Aguś86, sylvia007, Gosha, MartaAlvi, Justinka, lysinka, weronika86, KasiaKwiatek, Rudzia, Robotka1, Krysti, Jaga, liloe, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość
Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
malinka1984 wrote:Witam się popołudniowo.
Jesteśmy po wizycie i po ktg.
Szyja sprężysta,zamknięta, ktg wzorcowe.
Następne ktg środa i piątek i udało mi się umówić usg dopplerowskie (przepływy) w piątek 13.03 .Następna wizyta u ginki 16.03 a następne usg doppl. 21.03 i cały czas ktg więc kontrola, kontrola jeszcze raz kontrola.malinka1984 lubi tę wiadomość
-
Witajcie Kwietnióweczki:)
nie mam czasu nadrabiać, mam nadzieję że wszystkie sie dobrze miewają, zwłaszcza że pogoda taka piekna:)
poniżej wklejam Wam link dot. zmian od 1 marca przy rejestracji dzidziusia:)
http://babyonline.pl/akt-urodzenia-jak-zarejestrowac-dziecko-skad-wziac-metryke-i-pesel,formalnosci-po-porodzie-artykul,16958,r1.htmlmimka84, lysinka, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Sylwia i Gosia współczuję tej niepewności sytuacji i różnicy zdań lekarzy.
Sylwia dobrze, że Twoja gin jest taka rozsadna i wywazona. 2690 to jest calkiem fajna waga, wiec mala na pewno wazy okDobrze, ze przepływy wyszly ok.
Gosia oby tam się naradzili i podjeli slyszna i wlasciwa decyzje.
Hwesta a Ty się trzymaj swojego pierwszego zdaniaNie ma idealnego wyjscia i porodu bez bolu. Cesarka też boli
Mysle, że jak nie masz przeciwskazan do sn to warto sprobowac
mimka84, hwesta, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:Malinka, a wiesz jakie miałaś wyniki przepływów pępowinowych jak Ci robili w szpitalu???Czekamy na Kacperka
TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić. -
nick nieaktualnyEweliśka wrote:Witajcie Kwietnióweczki:)
nie mam czasu nadrabiać, mam nadzieję że wszystkie sie dobrze miewają, zwłaszcza że pogoda taka piekna:)
poniżej wklejam Wam link dot. zmian od 1 marca przy rejestracji dzidziusia:)
http://babyonline.pl/akt-urodzenia-jak-zarejestrowac-dziecko-skad-wziac-metryke-i-pesel,formalnosci-po-porodzie-artykul,16958,r1.html
Właśnie się dziwiłam że dostałam tylko jeden akt urodzenia czyli już u nas obowiązuje ta zasada. -
Aguś86 wrote:Sylwia i Gosia współczuję tej niepewności sytuacji i różnicy zdań lekarzy.
Sylwia dobrze, że Twoja gin jest taka rozsadna i wywazona. 2690 to jest calkiem fajna waga, wiec mala na pewno wazy okDobrze, ze przepływy wyszly ok.
Gosia oby tam się naradzili i podjeli slyszna i wlasciwa decyzje.
Hwesta a Ty się trzymaj swojego pierwszego zdaniaNie ma idealnego wyjscia i porodu bez bolu. Cesarka też boli
Mysle, że jak nie masz przeciwskazan do sn to warto sprobowac
-
nick nieaktualnyMurraya wrote:Ewelisia - to wychodzi,że niekoniecznie sproscili rejestrację.
Teraz będzie jeden odpis aktu ur., bo odpada nam wizyta w meldunkowym, no ale ciekawa jestem ile czasu potrzebuje USC na nadanie Peselu -a bez tego nie dostanę becikowego! Wcześniej jak mąż dostał akt urodzenia to w meldunkowym od ręki nadawali pesel..
Ja na pesel czekałam 2 tyg. Ale pani w urzędzie stanu cywilnego powiedziała że becikowe można załatwiać bez peselu -
nick nieaktualnyJa muszę się ogarnąć te becikowe całe bo wychodzi na to że się załapiemy. Ale siły na to nie mam ani weny. Dziś po raz pierwszy nie idę do małej. Wczorajsza wizyta u małej spowodowała że mój stan psychiczny bardzo się pogorszył i mąż kazał mi dziś zostać w domu. On w pracy więc u małej nikt dziś nie będzie oczywiście przez to beczę cały dzień.
-
To trzymaj ją jeszcze Sylwia jak długo pozwolą. Przez te kilka dni dziecko może i 200g przybrać
u nas się nie trzymają ściśle tych 2, 5 kg tylko tygodnia ciąży i stanu dziecka. Poprzednio miałam na sali dziewczynę, która urodzila 36+2 i mały ważył 2400. Wszystko było z nim ok i caly czas był przy niej. Nawet po 4 dniach wyszli