Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
to jak o obiadkach rozmawiacie, to ja dzisiaj sama w domu jestem, mężowi wcześniej robiłam kotlety mielone z frytkami i sałatą, a sama będę jadła makaron z truskawkami
tak mi się go chciała już parę dni, że w końcu dzisiaj wyciągnęłam truskawki z zamrażarki i właśnie się rozmrażają.
Co do lekarzy i ciśnienia, to ja miałam na ostatnim pomiarze u mojej gin 140/85 i ten co mi dzisiaj robił usg to stwierdził, że ono już kwalifikuje do szpitalaKrysti, lysinka lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:to ja z ryżem jeszcze nie jadłam
Od dziecka tak miałam podawane i tak mi zostało
z makaronem jedynie jak nie ma ryżu
sylvia007, Fasia lubią tę wiadomość
-
hehe moja corcia woli makaron z truskawkami
dla mnie te danie to tylko przekaska nie najem sie ja musze miecho miec na obiad:
no ewentualnie na kolacje to zjem jeszczeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 15:41
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny skoro juz o gotowaniu to niech mi któraś powie jak mam sprawić by kotlety mielone nie były suche, to już moje kolejne podejscie w zyciu i zawsze efekt taki sam, niby smaczne ale suche. a robie tak:
500g mięsa
jajko
olej
przyprawy, zioła cięte, do smaku,
bułka dobrze namoczona w mleku
musztarda ostra
czasem ciut kaszy gryczanej lub jaglanej lub soczewicy
mieszam dokładnie
czasem jak mam dodaję troszkę chłodnego rosołu(Gesslerowa tak radziła i też nic to nie zmienia)
Smażyłam i na wolnym ogniu i na większym i na parze i zawsze sąś takie suchawe a u babci czy mamy takie soczyste że aż sie rozpływaja a jak pytam jak robia to niby tak samo, nie mam problemów z gotowaniem ale kotlety mielone to dla mnie porażka. -
Oooooo ryż z malinami.... ale mi ochoty narobiłaś
U mnie dziś sznycel z indyka z ryżem i marchewka z groszkiem
Angela a może Martynka ma problemy refluksowe? Pamiętam jak na SR fizjoterapeuta mówił nam że wcześniaki niestety mają problem z refluksem ale mało kto zwraca na to uwagę i do specjalisty trafiają za późno, czyli jak problem się bardzo nasila. Mówili tez że problem często się rozwiązuje jak dziecko śpi na klinie. Zależy to oczywiście tez od tego czy ulewa od razu po zjedzeniu czy po jakimś czasie. Podpytaj o to lekarza, może niech ją jakiś sensowny pediatra obejrzy? Albo poproś neonatologa żeby zszedł na oddział do Martyni. Będzie dobrze zobaczysz :*
Ida dzięki za opis cc bo ja zaczynam świrować że strasznie się boję. CO prawda odbijanie w świetle mi jakoś by nie przeszkadzało bo przeciez jestem tak ślepa że nic nie widzę. Cały czas zastanawiam się jak ja dzieci zobaczę po tej cesarce. A dali Ci Frana chociaż na chwilkę?
Sylvia trzymam kciuki.
Gosha daj znac jak u Ciebie. Dalej w szpitalu jesteś?
Justinka zdjęcia prześliczne. Zaraz któraś tu się jeszcze chwaliła że już ma zdjęcia z sesji. Wstawiać!Justinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycebulkę lubię ale smażonej czy duszonej nie mogę bo mnie wydyma jak balon i ciężko mi na żołądku,ale z pieczarkami mogę spróbować bo akurat mam, mama mi zostawiła rano karteczkę: ziemniaki obrane, surówka gotowa, zrób tylko kotlety , a ja wolałabym te pozostałe rzeczy zrobić zamiast nich, jak mi nie wyjdą to będzie miała o czym mi durdać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:00
-
Ależ się kulinarnie zrobiło mniam. Ja już dziś zjadłam pół kilograma truskawek to niestety kolejne były by przegięciem
Ale takiego smaka mi zrobiłyście, że jutro zrobię makaron z teruskawkami, wieczorem wyjmę z zamrażarki, niech się szykują hihi.
maggie86, Justinka, Aguś86, lysinka, Murraya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymimka84 wrote:Oj maggie klapnij i odpoczywaj, albo ciepły prysznic weź.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:08
mimka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny