X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje KOCHANIE LATA :) <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/66aecb129c65.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0343da65d58e.jpg
    Na wakacje juz bedę mogla z nim się przeleciec :) sami hihi

lysinka, mantissa, Jaga, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    no własnie ja tez niewiele, chyba jajkami sadzonymi się skończy
    I też będzie bosko :) ja sadzone uwielbiam na warzywach :) cebulka, pieczarki, papryka podsmażone i doprawione na ostro i w warzywa wbijam jajo na sadzone :) mniam :)
    a ostatnio zrobiłam mega zapiekankę z mielonego, makaronu razowego, warzyw różnych, mozarelli i pomidorka :) i chyba jeszcze muszę zrobić bo w dwa dni żeśmy całość zjedli :) a to mega zdrowe wyszło i dietetyczne ;)

lysinka, maggie86, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po drzemce :) pierwszy raz od kilku miesięcy udało mi się przysnąć w dzień :)

Ida dziękuję ci za opis cesarki, nie jestem na sto procent pewna, czy będę miała a dobijało mnie to strasznie.

Makaron z truuuskawkami <3 kocham <3 u mnie dzisiaj mała porcja na drugie śniadanko była z makaronem owsianym :D z ryżem muszę kiedyś spróbować

Klaudia super piłka :) szkoda, że mąż nie lubi zdjęć, my jesteśmy strasznie niefotogeniczni, ale jakoś udaje mi się go namówić ;)

Shimmer uwielbiam takie zapiekanki, super wychodzą też z kaszami :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :)

Szyjka się skróciła ale nie wiem ile bo lekarka powiedziała że mam się tym nie przejmować tylko rodzić.Rozwarcie na jeden palec.
    Wychodząc ze szpitala)tamten wtorek) na usg waga pokazywała 2300 a dziś 3 kg!! byłam w szoku bo jak to możliwe że w nie cały tydzień tyle mogła przybrać... no ale jak to usg raz + raz -.. mam odłożyć już magnez,i powiedziała że jeśli mała na prawdę tyle wazy to nie dam radu urodzić jej naturalnie bo jestem drobna i miednice mam wąska.. dlatego kazała odłożyć już wszystko i niech się akcja rozkręca.
    Jak pomyśle o porodzie to aż mi gorąąącooo!!

Justinka, mantissa, lysinka, Aguś86, sylvia007, KasiaKwiatek, Murraya, Fasia, misia83, Gosha lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png

Wysłany: 9 marca 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pare dni temu smiałam się do rodziców i męża że obstawiam date 19,20 marca na poród :D ciekawe czy się sprawdzi haha :D

Aguś86, Krysti, Murraya lubią tę wiadomość

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png

Wysłany: 9 marca 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do tego pulsu to wyszła tachykardia do 130 i biore kalipos czyli potas ale lekarka teraz powiedziała że moze to od tego że przytyłam 13 kg i jest obciążenie. teraz puls do 114 się utrzymuje

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militarne no coś ty z ta tachykardia ??? Od przytycia? Chyba nie....?? Ja przytyłam juz z 21kg - i nic takiego nie mam...
    Sa łaski co tyją po 30kg i nie maja nic z sercem...
    Napewno nie od czegoś innego????

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, przejrzałam strony w poszukiwaniu Waszych zdjęć, wszystkie brzuszki cudowne ;)
    Ja wczoraj 3,5h spacerowałam po Krakowie - mam nadzieję, że ta moja aktywność pozwoli uniknąć wywoływania porodu ;) jeśli samo się nie zacznie to równo za miesiąc 9.04 mam jechać do szpitala ;) dzień miałam super, ale humor mi się spieprzył po powrocie z pracy, zjadłam właśnie spaghetti i nie będę Wam zamulać... Buziaki :*

Krysti, Lwica lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png

Wysłany: 9 marca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica- tak pow w szpitalu. a dziś lekarka do mnie że to może od tego że 13 kg przytyłam też dla mnie to dziwne no ale...

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY aktywna mamcia z ciebie :) super

NY lubi tę wiadomość

• Lwica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Pierwsze slysze ze są nawet banki mleka ze mozna oddawac :)

Krysti w Anglii to one całkiem prężnie działają.. Nie wiem jak w Szkocji bo pewnie troche inaczej -ale napewno sa:)
    Spytaj sie położnej albo wygoogluj :)
    Zapewniają laktator i butelki - przywóz i odbiór z domu:))
    Mleczko dla dzieciaczków ze szpitala w SCBU:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 17:27

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Lwica- tak pow w szpitalu. a dziś lekarka do mnie że to może od tego że 13 kg przytyłam też dla mnie to dziwne no ale...

Dziwne troche bo jestes w 36tc - 13kg to jest książkowe tycie - zazdroszczę tak wogole - porostu aż nie możliwe zeby twoje serducho miało to od tego...

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    mam bardzo silne bóle macicy w podbrzuszu, nigdy takich nie miałam. Są dużo silniejsze niż na miesiączkę. :( Nie pomaga zmiana pozycji, nasilają się od godziny, ale boli bez przerwy. Co to może być? To mogą być te skurcze przepowiadające? A jakieś przerwy? Ja to czuję non stop i trochę się martwię...

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Hej dziewczyny,
    mam bardzo silne bóle macicy w podbrzuszu, nigdy takich nie miałam. Są dużo silniejsze niż na miesiączkę. :( Nie pomaga zmiana pozycji, nasilają się od godziny, ale boli bez przerwy. Co to może być? To mogą być te skurcze przepowiadające? A jakieś przerwy? Ja to czuję non stop i trochę się martwię...
    Właśnie pomyślałam, że o Ciebie zapytam :) i tą Twoją kontrolę w zusie :)
    a niestety nie wiem co to za bóle? przepowiadające powinny mieć przerwy :/ może ciepły prysznic a jak nie przejdzie chyba ip :/

haneczka lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta110816 wrote:
    Ja już po wizycie :)

Szyjka się skróciła ale nie wiem ile bo lekarka powiedziała że mam się tym nie przejmować tylko rodzić.Rozwarcie na jeden palec.
    Wychodząc ze szpitala)tamten wtorek) na usg waga pokazywała 2300 a dziś 3 kg!! byłam w szoku bo jak to możliwe że w nie cały tydzień tyle mogła przybrać... no ale jak to usg raz + raz -.. mam odłożyć już magnez,i powiedziała że jeśli mała na prawdę tyle wazy to nie dam radu urodzić jej naturalnie bo jestem drobna i miednice mam wąska.. dlatego kazała odłożyć już wszystko i niech się akcja rozkręca.
    Jak pomyśle o porodzie to aż mi gorąąącooo!!
    W sumie dobre wieści :) Najważniejszy spokój, będzie dobrze! A mała nie taka mała więc da sobie radę :) Po za tym od rozwarcia na palec jeszcze może długa droga :)

Ale tą wagą to mnie przeraziłaś, bo moja tyle 2339 ważyła ale 2,5 tyg temu! więc aż się boję ile pokaże w czwartek... ;)

Militta110816 lubi tę wiadomość

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zamówiłam u męża właśnie truskawki! Zapowiedziałam, że bez nich ma nie wracać :P A co, ostatnie zachcianki mogę mieć hehe :)

lysinka, Aguś86 lubią tę wiadomość

201504101680.png
    683907699a.png
  • Justinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Hej dziewczyny,
    Hmm dziwne, bo nie powinno trzymać cały czas, jeśli po prysznicu nie ustanie, a bardzo jest to uciążliwe, to lepiej sprawdzić na IP. Te BH powinny ustać po zmianie pozycji lub też prysznicu, no i raczej są z przerwami tyle że nie regularne..

201504101680.png
    683907699a.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer, kontrola w czwartek. Też sobie wymyślili po 8 miesiącach. Teraz ból trochę zelżał, ale cały czas się utrzymuje. Jak się znów rozkręci idę do wanny.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 20 minut mnie fest bolało, a teraz muli. Zobaczę, czy się powtórzy tak mocno. Dziwne to. Kompletnie nie mam pojęcia jak te skurcze mają wyglądać i jak je odróżnić od porodowych. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja wrozka juz zapowiedziala ze w Marcu urodzę:D moja Mama

‹‹ 3380 3381 3382 3383 3384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ