X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobię jak umiem najwyżej sobie uszy zatkam jak mama zacznie marudzić, bo czytam na blogach kulinarnych i niby wszystko ok, może spróbuje jeszcze ze 2 razy przemielić mięso i jedno jajo więcej dodam i nie mam mleka to w wodzie namoczę jak mówisz mimka że mąż tak robi to ok bo do sklepu nie chce mi się ruszać

mimka84 lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Mmm jedzonko, truskawki, maliny <3 U mnie przeważają obiady mięsne, rzadko kiedy jest coś na słodko. Mój chłop musi mieć na obiad obiad, a nie deser :D Nie mam dziś pomysłu, może te mielone...

Dziewczyny - super sesje! Ja też bym chciała... Bardzo mi się podobają takie fotki z partnerem, niestety mojego nie potrafię namówić :( Ile ja się natrudziłam, żeby zgodził się na sesję ślubną! :O Codziennie mu wspominam, pokazuję jakieś ciążowe sesje, mam nadzieję, że uda się przed narodzinami namówić chociaż na jedną wspólną fotkę z brzusiem ;)

A propo brzuszka - ostatnia fotka do mojego comiesięcznego zestawienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:04

mimka84, Justinka, maggie86, Rudzia, Krysti, Ewelcia, iwonka1077, Lali, Aguś86, Jaga, lysinka, NY, Agusiek89, natt, Murraya, sylvia007, KasiaKwiatek, liloe, Robotka1, weronika86, Fasia, misia83, Gosha lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Maggie nie przyszły jeszcze :( ładna jest??

ta różowo grafitowa ładna tylko rękaw trochę za szeroki jak dla mnie, zwężę sobie a ta druga w szaro-czarne pasy ok, nie wiem tylko jak ten materiał po praniu będzie wyglądał, przepiore zaraz w 20 stopniach na programie reczne pranie i zobaczymy

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a jak Ci włosy urosły :)

maggie86, Klaudia90, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze ta różowo grafitowa ładna bo tez ja zamówiłam :)

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowiłam sobie jeszcze trampeczki na spacery i plecaczek na szpargały dziecięce bo jakoś mi te torby wózkowe nie pasują

http://www.labotti.pl/product-pol-866-Trampki-Slip-On-Gold-Chain-Black.html

https://www.zalando.pl/mi-pac-all-polka-plecak-ciemnoniebieski-mp054h00z-k11.html

Lali, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w domu porzadki ,pogoda na kupowanie czegos do chaty lipna :/ jutro bedzie lepiej a dzis leze do gory pipą po obiadku i caramel latte z bitą smietaną:D popijam sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mala ci przytyje nie martw się kochana bedzie dobrze slodziutka jest taka Martynka ahhh juz tez bym Ignasia chciala na rączkach miec <3

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia niezle porownanie hehe tez takie zrobie za tydzien albo jak mi sie zachce :) no dokladnie wlosy niezle ci urosly :D

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra biore chyba sie za ten obiad.... :)
    weny brak ale jesc trzeba

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    zrobię jak umiem najwyżej sobie uszy zatkam jak mama zacznie marudzić, bo czytam na blogach kulinarnych i niby wszystko ok, może spróbuje jeszcze ze 2 razy przemielić mięso i jedno jajo więcej dodam i nie mam mleka to w wodzie namoczę jak mówisz mimka że mąż tak robi to ok bo do sklepu nie chce mi się ruszać
    Nie idź tą drogą :) jedno jajko na kilo mięsa :) więcej jajek twardsze kotlety bo jajko ściąga, bułka moczona rozpulchnia i żadnych kasz bo też wysuszają ;)

maggie86, mf, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Sylvia -fajny brzusio -u ciebie dziewczynka? Bo brzuszek mały :)
    Łysinka zdjęcia super i brzusio tez:))
    IDA -trzymam kciuki abyś sie nie zniechęciła do kp i mały zaczął ssać jak przystało;)

Mantissa- to ja nie wiedziałam ze w Polandzie trzeba samemu dostarczać mleko jak chce sie oddawać do banku???Tutaj w UK to przyjeżdzają do domu- odbierają przywoza, wypożyczają laktator, butelki wszystko ty nic tylko mleko pompujesz:)

lysinka, Gosha lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocia, nie wiadomo kiedy, tak nnaprawdę możemy wyjść lada dzień. Ale mogą nas też jeszcze trzymać. Zależy jak waga małego będzie wyglądać i czy mają wolne łóżka, jak sądzę. :P Bilirubina wzrosła od wczoraj bez lampy o 1, więc na.razie.zostajemy bez lampy.

Maly o 12 pociągnął bardzo mało z cyca. Więc robimy jeszcze inaczej. Przed karmieniem waze dziecia, przystawiam do piersi i znowu waze, zżeby orientacyjnie określić ile wypił. Jeśli.np. przybrał 25 g a powinien wypić 40 ml, to daje jeszcze 15 z butli. Odciąganie tak jak wczesniej.

I wyobrazcie sobie, ze mój syn ożywia się przy obcych. Przyszła dziś.znajoma, dałam malemu pierś, wyjątkowo szybko dał sie przystawiic, pił z 10 min więc długo i zaczął przystawiac. po zwazeniu wyszło ze brakuje 15 ml, więc wlalam tyle do butlii, znajoma go karmila. Na momencie Się obudził, pochłonąl cała butle i jeszcze mu dolalam 10 i wsunal wszystko. A przy mamie to menda tylko śpi. ,:P

Rany, oczy mi się zamykają. ;)

Gratuluję udanych wieści x wizyt! Justinka, super sesja. ;)

Krysti, maggie86, Lali, Aguś86, lysinka, mf, Justinka, Nadzieja84, Klaudia90, sylvia007, KasiaKwiatek, Murraya, weronika86, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    no dobra jako ok ale moja mama zawsze robi z ryżem, kaszami, nigdy z samego mięsa i są soczyste dlatego nie wiem co ja źle robię, robi nawet kotlety z kaszy i warzyw i też są soczyste, ja widocznie w tym temacie beztalencie
    Kochana ja w życiu jednego kotleta nie zrobiłam :) powtarzam co mąż kucharz powiedział :)

maggie86, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa super sobie radzisz :) a w nicy ile razy wstajesz co ile godzinek !

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, nie sądzę, żeby u nas tak wygodnie było. Ale sumie nie wiem.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kochana ja w życiu jednego kotleta nie zrobiłam :) powtarzam co mąż kucharz powiedział :)
    no własnie ja tez niewiele, chyba jajkami sadzonymi się skończy

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia brzusio cudny <3 dziewczynka u ciebie :) moja najstarsza siostra identyczny brxunio miala jak ty z Cornelitą :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lysinka sliczne focie brzusio sliczniutki :)

lysinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze ze są nawet banki mleka ze mozna oddawac :)

‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ