X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobię jak umiem najwyżej sobie uszy zatkam jak mama zacznie marudzić, bo czytam na blogach kulinarnych i niby wszystko ok, może spróbuje jeszcze ze 2 razy przemielić mięso i jedno jajo więcej dodam i nie mam mleka to w wodzie namoczę jak mówisz mimka że mąż tak robi to ok bo do sklepu nie chce mi się ruszać

mimka84 lubi tę wiadomość

• Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;)

Mmm jedzonko, truskawki, maliny <3 U mnie przeważają obiady mięsne, rzadko kiedy jest coś na słodko. Mój chłop musi mieć na obiad obiad, a nie deser :D Nie mam dziś pomysłu, może te mielone...

Dziewczyny - super sesje! Ja też bym chciała... Bardzo mi się podobają takie fotki z partnerem, niestety mojego nie potrafię namówić :( Ile ja się natrudziłam, żeby zgodził się na sesję ślubną! :O Codziennie mu wspominam, pokazuję jakieś ciążowe sesje, mam nadzieję, że uda się przed narodzinami namówić chociaż na jedną wspólną fotkę z brzusiem ;)

A propo brzuszka - ostatnia fotka do mojego comiesięcznego zestawienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:04

mimka84, Justinka, maggie86, Rudzia, Krysti, Ewelcia, iwonka1077, Lali, Aguś86, Jaga, lysinka, NY, Agusiek89, natt, Murraya, sylvia007, KasiaKwiatek, liloe, Robotka1, weronika86, Fasia, misia83, Gosha lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Maggie nie przyszły jeszcze :( ładna jest??

ta różowo grafitowa ładna tylko rękaw trochę za szeroki jak dla mnie, zwężę sobie a ta druga w szaro-czarne pasy ok, nie wiem tylko jak ten materiał po praniu będzie wyglądał, przepiore zaraz w 20 stopniach na programie reczne pranie i zobaczymy

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia a jak Ci włosy urosły :)

maggie86, Klaudia90, Murraya lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze ze ta różowo grafitowa ładna bo tez ja zamówiłam :)

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zamowiłam sobie jeszcze trampeczki na spacery i plecaczek na szpargały dziecięce bo jakoś mi te torby wózkowe nie pasują

http://www.labotti.pl/product-pol-866-Trampki-Slip-On-Gold-Chain-Black.html

https://www.zalando.pl/mi-pac-all-polka-plecak-ciemnoniebieski-mp054h00z-k11.html

Lali, hwesta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w domu porzadki ,pogoda na kupowanie czegos do chaty lipna :/ jutro bedzie lepiej a dzis leze do gory pipą po obiadku i caramel latte z bitą smietaną:D popijam sobie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 16:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mala ci przytyje nie martw się kochana bedzie dobrze slodziutka jest taka Martynka ahhh juz tez bym Ignasia chciala na rączkach miec <3

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia niezle porownanie hehe tez takie zrobie za tydzien albo jak mi sie zachce :) no dokladnie wlosy niezle ci urosly :D

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra biore chyba sie za ten obiad.... :)
    weny brak ale jesc trzeba

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    zrobię jak umiem najwyżej sobie uszy zatkam jak mama zacznie marudzić, bo czytam na blogach kulinarnych i niby wszystko ok, może spróbuje jeszcze ze 2 razy przemielić mięso i jedno jajo więcej dodam i nie mam mleka to w wodzie namoczę jak mówisz mimka że mąż tak robi to ok bo do sklepu nie chce mi się ruszać
    Nie idź tą drogą :) jedno jajko na kilo mięsa :) więcej jajek twardsze kotlety bo jajko ściąga, bułka moczona rozpulchnia i żadnych kasz bo też wysuszają ;)

maggie86, mf, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Sylvia -fajny brzusio -u ciebie dziewczynka? Bo brzuszek mały :)
    Łysinka zdjęcia super i brzusio tez:))
    IDA -trzymam kciuki abyś sie nie zniechęciła do kp i mały zaczął ssać jak przystało;)

Mantissa- to ja nie wiedziałam ze w Polandzie trzeba samemu dostarczać mleko jak chce sie oddawać do banku???Tutaj w UK to przyjeżdzają do domu- odbierają przywoza, wypożyczają laktator, butelki wszystko ty nic tylko mleko pompujesz:)

lysinka, Gosha lubią tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robocia, nie wiadomo kiedy, tak nnaprawdę możemy wyjść lada dzień. Ale mogą nas też jeszcze trzymać. Zależy jak waga małego będzie wyglądać i czy mają wolne łóżka, jak sądzę. :P Bilirubina wzrosła od wczoraj bez lampy o 1, więc na.razie.zostajemy bez lampy.

Maly o 12 pociągnął bardzo mało z cyca. Więc robimy jeszcze inaczej. Przed karmieniem waze dziecia, przystawiam do piersi i znowu waze, zżeby orientacyjnie określić ile wypił. Jeśli.np. przybrał 25 g a powinien wypić 40 ml, to daje jeszcze 15 z butli. Odciąganie tak jak wczesniej.

I wyobrazcie sobie, ze mój syn ożywia się przy obcych. Przyszła dziś.znajoma, dałam malemu pierś, wyjątkowo szybko dał sie przystawiic, pił z 10 min więc długo i zaczął przystawiac. po zwazeniu wyszło ze brakuje 15 ml, więc wlalam tyle do butlii, znajoma go karmila. Na momencie Się obudził, pochłonąl cała butle i jeszcze mu dolalam 10 i wsunal wszystko. A przy mamie to menda tylko śpi. ,:P

Rany, oczy mi się zamykają. ;)

Gratuluję udanych wieści x wizyt! Justinka, super sesja. ;)

Krysti, maggie86, Lali, Aguś86, lysinka, mf, Justinka, Nadzieja84, Klaudia90, sylvia007, KasiaKwiatek, Murraya, weronika86, Fasia, misia83 lubią tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    no dobra jako ok ale moja mama zawsze robi z ryżem, kaszami, nigdy z samego mięsa i są soczyste dlatego nie wiem co ja źle robię, robi nawet kotlety z kaszy i warzyw i też są soczyste, ja widocznie w tym temacie beztalencie
    Kochana ja w życiu jednego kotleta nie zrobiłam :) powtarzam co mąż kucharz powiedział :)

maggie86, KasiaKwiatek, weronika86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa super sobie radzisz :) a w nicy ile razy wstajesz co ile godzinek !

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica, nie sądzę, żeby u nas tak wygodnie było. Ale sumie nie wiem.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Kochana ja w życiu jednego kotleta nie zrobiłam :) powtarzam co mąż kucharz powiedział :)
    no własnie ja tez niewiele, chyba jajkami sadzonymi się skończy

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia brzusio cudny <3 dziewczynka u ciebie :) moja najstarsza siostra identyczny brxunio miala jak ty z Cornelitą :)

sylvia007 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lysinka sliczne focie brzusio sliczniutki :)

lysinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze slysze ze są nawet banki mleka ze mozna oddawac :)

‹‹ 3379 3380 3381 3382 3383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ