Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela co się wczoraj stało? Mam nadzieje, ze z Martynka wszystko dobrze.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia to dobrze, że jeszcze parę dni w domku możesz być. Masakra z tym, że co lekarz, to inna opinia, zgłupieć można. Dobrze, że twoja ginka nie chciała cię od razu kroić.

Hwesta co się stało, że znowu myślisz o cesarce?

sylvia007 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Murraya Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:00

mimka84 lubi tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Angela co się wczoraj stało? Mam nadzieje, ze z Martynka wszystko dobrze.

Nie jest dobrze, mala nie je, ani butelka ani przez sondę. Co dostaje to po jakimś czasie ulewa przez buzie i nos. To się dzieje jak dostaje moje mleko jak i mm. Przed wczoraj ważyła 1820 wczoraj 1830 przybrała tylko 10 gram.
    Zaczyna mnie ten cały szpital wkurwiać - wybaczcie za wulgaryzmy. Mała nie ma lekarza prowadzącego bo tam czegoś takiego nie ma. Informacje o dziecku dostaje tak różne że głowa boli. Najlepsza jest lekarka - młoda jak pytam o mała to mówi "tyje i rośnie" a ja mam ochotę tylko powiedzieć "kurwa mać widzę może coś wiecej" Od lekarzy trzeba wszystko wyciągać. Więcej o własnym dziecku dowiaduje się od pielęgniarek. Wczoraj lekarka mówiła że spadków w ciągu dnia nie ma tylko przy jedzeniu. Powiedziała że mała ma problem z jedzeniem. Reszty dowiedzialam się od pielęgniarki. Jak się okazało spadki są też w dzień nie tylko przy jedzeniu. Wszyscy mówią że źle się jej je ponieważ jest jeszcze mała. Tylko dlaczego na OIOMIE nie było takich problemów ? Dlaczego tam tak ładnie przybierała ?
    Szpital śni mi się po nocach. Jak tam wchodzę to mam łzy w oczach.

Edit na oiomie też dostawała pokarm przez sonde i nie było żadnych ulewań

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:37

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ze spacerku wróciłam przy okazji pare spraw załatwiłam, ładna pogoda ale już się coś psuje...

Łysinka i justinka piękne zdjecia :) Justinka sliczna jestes w kompleksy mnie wpędzasz... :P

to nieżle z tymi aktami urodzenia jak zdecyduje się rodzic w innym mieście to tam będe musiala zasuwać po akt urodzenia a wczesniej mogłam w swoim mieście to zalatwic, no trudno zoabczymy jak to będzie...

Sylvia no w sumie dobre wiesci z wizyty mozesz jeszcze posiedziec w domu a dzidzia w brzuszku a to najwazniejsze

Angela nie smuć sie... :( chcialabym cie jakos pocieszyc ale nie wiem jak :(
    musisz sie jakos trzymac dla córeczki i bedzie dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:46

Justinka, sylvia007 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Ja Cie rozumiem, bo tez przeszlam przez codzienne wypytywanie lekarzy o corke. Nie było też prowadzącego. Codziennie rozmawialam z kim innym, musialam czasem i 30 minut stac pod pokojem lekarzy, zeby ktorys wyszedl. A w weekend to juz w ogole nie bylo kogo zapytac. Byli jacys inni lekarze na dyzurze co tylko mowili, ze nic nie wiedza. Moja Zuzia miala dni, ze przybierala 10g, dni ze nic, a nawet takie, ze spadala, a jej najnizsza waga to 1810. Z niej dochodzila do 2kg az 2 tygodnie. Ake nie martw się. Wszystko to niedlugo się skończy. Obstawiam, że polowe czasu pobytu w szpitalu macie juz za soba :)
    Ale tak generalnie poza taka troche dezinformacja to bylam zadowolona z opieki. Ale ta opieka to glownie już pielegniarki.

Martyna z tą wagą stoi już trochę bo były dni że spadła z wagi raz nie przybrała nic a teraz 10 gram. Najbardziej martwi mnie te ulewanie. Już sama nie wiem czemu tak jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lysinka jakos boje sie zlej opieki okoloporodowej przy porodzie naturalnym, nie wiem czemu... ale to pewnie tylko panika po prostu i mi przejdzie, od wczoraj mnie trzyma jakos.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Martyna z tą wagą stoi już trochę bo były dni że spadła z wagi raz nie przybrała nic a teraz 10 gram. Najbardziej martwi mnie te ulewanie. Już sama nie wiem czemu tak jest.
    A może dostaje za dużo mleka?

weronika86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A może dostaje za dużo mleka?

Też tak o tym myślałam. Bo dostaje po 40 ml więc może to za dużo. Jutro się dowiem jak dziś przyswajała mleko zobaczymy co powiedzą.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 15:41

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:08

Gosha lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a jak się po cc czujesz? Ustaw nowy suwaczek w wolnej chwili z wiekiem Franulka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:58

Ida, weronika86 lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    lysinka jakos boje sie zlej opieki okoloporodowej przy porodzie naturalnym, nie wiem czemu... ale to pewnie tylko panika po prostu i mi przejdzie, od wczoraj mnie trzyma jakos.

Tak się pytam, bo mnie z kolei przeraża cesarka, która być może mnie czeka. Byłam nastawiona na poród sn z mężem, a mała fikfiknęła dupką w dół.

Angela musisz być silna dla Martynki, postaraj się nie płakać.

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na zakupy z Piotra i Pawla bo zachcialo mi sie kotletow mielonych z indyka z pieczarkami, a nie ma ich i nie ma ;( glodna jestem :(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie zwykle z piersi będą i ziemniaki nie mam weny na obiady ostanio, nawet zamawiac mi sie nie chce :(
    ja juz nawet bym chciala urodzic ale jak patrze jakie problemy pózniej z dzieciaczkami to chyba postaram się uzbroic w cierpliwosc i poczekac grzecznie aż dziecko przyjdzie na świat....

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis ziemniaki kotlet i buraczki :)

iwonka1077, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie się przekonałam że rozgotowałam fasolkę szparagową, przesoliłam kaszę gryczaną... Ciekawe czy jajka sadzone też uda mi się zepsuć...

Aguś86, shimmer_lip, Murraya, Gosha, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 14:14

Gosha, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam makaron tragiatelle z sosem pieczarkowym ;)

nick nieaktualny, Murraya, Gosha lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
‹‹ 3377 3378 3379 3380 3381 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ