Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Haneczka jak nie przejdzie to jedz na ip. Skurcze powinny puszczac, a nie bolec non stop.
Mimka odstraszacz owadów przyszedłjuż w gniazdku zainstalowany. Od zeszlego tygodnia widzialam kilka mrowek. Jak jakas dojrze to zobacze jak sie zachowuje.
Przyszla tez bluzka do karmienia, ktora Wam wczesniej wrzucilam. Calkiem fajna jak za te pieniadzeJustinka lubi tę wiadomość
-
W końcu mnie puściło, minęło pół godziny i teraz znów się zaczyna rozkręcać. Jak będzie już silny ból to pójdę pod prysznic. Jak przejdzie to spokój, jak nie to ip. Tak zrobię.
Tak mi już jest ciężko w nocy, że marudziłam rano mężowi. Obym nie wykrakała. Jeszcze 2 tyg. minimum ma siedzieć w brzuchu.
Też Was tak boli miednica od spania na boku?
-
Haneczka żadna wanna ciepły prysznic pół h i jak nadal się pojawiają bóle to ip obowiązkowa. Jeśli macic przy tym bólu twardnieje od góry do dołu są to skurcze.
Mnie się dzisiaj stawia macica bardzo ale i bardzo aktywnie dzisiaj dzień spędziłam. Do tego dosta,łam sms-a od znajomej ze szpitala i aż się mało nie spłakałam.
Co do porodu to się śmieję ze na wielkanocnym śniadaniu odejdą mi wody:D -
Haneczka miałam wczoraj w nocy to samo co ty, myślałam że rodzę tyle, że właśnie trwało to w zasadzie bez przerwy tylko momentami bolało jak diabli, a momentami trochę lżej. Pomógł dopiero masaż krzyża, ale postraszyło mnie na tyle, że pakuję torbę do szpitala.
-
Haneczka mnie czasem bardzo bolą biodra od leżenia. Mam takie dni, że chodzę jak babcinka. Położna mi mówiła, że miednica się rozchodzi. Aa i dzisiaj pytałam ją o to co jak gbs wyjdzie dodatni (notabene nadal wyniku brak
). Mowila, ze wtedy trzeba od razu do szpitala jak odejdą wody (już bez względu na kolor, nawet jak są ładne) lub przy czynności skurczowej regularnej już co 15 minut (przy ujemnym wystarczy jak skurcze są co 7-10 minut). To wszystko po to, ze podają min 4h przed urodzeniem dziecka antybiotyk.
-
haneczka wrote:Też Was tak boli miednica od spania na boku?
Ale dziś to miałam koszmar jakiś... owszem zdecydowanie za długo spałam na prawym boku, chciałam się przekręcić na lewy, a tu taki mega ból na dole brzucha + spojenie + krzyż - od razu jakoś mi się przypomniał poród... aż łzy poleciały tak bolało, nie miałam szans się przekręcić, zostałam dalej na prawym boku aż ból przeszedł... nie wiem co to było ale cholernie bolało -
Ja GBSa będę mieć robionego dopiero 16.03 jak zdążą
Oby był ujemny, bo chciałabym jak najdłużej w domu zostać jak wody odejdą.
Aguś, mrówki faraonki to są takie malutkie czerwone, nie przypominają niczym tych polnych. Twoje wydają się z opisu normalne, to lepiej, bo faraonek ciężko się pozbyć. Potrafią wejść w dziurki od chleba i zjadać go od środka. Ale płytki działają na różne owady. Tutaj masz przykładową. Ustawia się ją na szlaku mrówek.
http://www.bangla.pl/opinie/p8720/expel-plytka-na-owady
Olka, no to przynajmniej wiem, że nie jestem sama, czyli można przypuszczać, że to normalne. Ja już torbę spakowałam, a mąż w sobotę sprzątał od środka całe auto w razie W. W końcu dzidzia ma nim wracać, a tam był taki bajzel.
PS. Ból się rozkręcił. Idę do wanny. Jak 3 raz się powtórzy, to pojadę na IP, ale to dopiero jak mąż wróci z pracy czyli o 20:30
Jaga, tylko, że ja nie mam macicy twardej jak kamień i to mnie zmyla właśnie. No nic, obserwuję dalej. -
uff ciężko was nadrobić...
spędziłam całą niedzielę na świeżym powietrzu w Pszczynie, było bosko, pogoda świetnatrochę pospacerowaliśmy, pooglądaliśmy no i na koniec pojedliśmy
dziewczyny super brzuszki
widzę że coraz częściej chwytają was skurcze ;/ u mnie jak na razie spokój. Czasem tylko brzuch się spina...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 18:53
haneczka, Lali, Murraya, NY, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Haneczka nie trzeba mieć twardej macicy. Koleżanka która urodziła synka w grudniu mówi, że nie wie co to skurcz bo ona nic takiego nie czuła. Czuła i tu cytat "regularne napierdalanie w krzyżu"
Aguś86, haneczka, KasiaKwiatek, weronika86, Agusiek89, Nadzieja84 lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:To mnie pocieszylas z tymi mrowkami Haneczka
Dzieki za linka do plytki
Trzymam kciuki, zeby Ci przeszlo po tej kapieli i zeby już było ok, bo wiadomo ze w szpitalu nie jest fajnie. Daj znac czy przeszlo.
Gosia a co u Ciebie?znaczy nie wiem czy one zdychały czy odchodziły do sąsiadów
grunt, że mend nie było
Aguś86, haneczka, Klaudia90 lubią tę wiadomość
-
shimmer_lip wrote:Haneczka nie trzeba mieć twardej macicy. Koleżanka która urodziła synka w grudniu mówi, że nie wie co to skurcz bo ona nic takiego nie czuła. Czuła i tu cytat "regularne napierdalanie w krzyżu"
shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Dobra, dobra
Nie straszcie. Póki co nie wybieram się na porodówkę, bo po prysznicu spokój. Zobaczymy na jak długo.
Ja wiem, że Wy lubicie małe dzieci, ale musicie jeszcze trochę poczekać.
shimmer_lip, Aguś86, Justinka, KasiaKwiatek, Murraya, liloe, Fasia, Agusiek89, misia83, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość
-
haneczka wrote:Dobra, dobra
Nie straszcie. Póki co nie wybieram się na porodówkę, bo po prysznicu spokój. Zobaczymy na jak długo.
Ja wiem, że Wy lubicie małe dzieci, ale musicie jeszcze trochę poczekać.
ja nie straszę
ja piszę ku przestrodze bo mi się wydawało, ze tak się nie da
haneczka lubi tę wiadomość