Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ida, pierwsze słyszę, ze wczesniaki powinny pić mm. Przecież mleko mamy jest najzdrowsze. Tutaj jak mama ma mało pokarmu to wczesniaki są dokarmiane mlekiem kobiecym z banku a donoszone dostają mm.
I uwierz, z samą butlelka też nie jest kolorowo. Musisz ściągnąć, odmierzyc, podgrzac, podać, umyć butelki, wysterylizowac. To zajmuje maase czasu. A powiedz, jak Franusia waga? Idzie w górę? I też daję butle raz w nocy, nie stresyj się. Tylko ja próbuje się z dzievkiem mym "dotrzeć". Wczoraj zjadł 12 posiłków.Standardowe co 3h z piersi + jeśli zjadł niewiele to po 1,5 h dostawic i i i kiedy jest głodny to oczywiście też. Chyba żółtaczka mu schodzi, bo dwa razy głosno domagal się karmienia. Tylko poza porami posiłków ale co tam.
Jak nie przybrał na wadze, to już nie wiem.
Edit: żółtaczka nie spadła, bo wczoraj zmienili na słabsze ale przybrał 40 g! A od 5 dni stał w miejscu. Ale jestem happy. Przystawianie do cyca się opłaca. Mimo ze jestem nieprzytomna.
Mimka, trzymaj się tam bezczopowo.. Szykuj się. Już czas.mimka84, Aguś86, weronika86, maggie86, Ida, Murraya, KasiaKwiatek, shimmer_lip, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:Ja piszę o biegunce
Na wymioty to chyba tylko pić małymi lykami i czekac...
pisząc o sraczce rozbiłaś okrągłą stronkę 3500
W nagrodę możesz wybrać:
1. lody truskawkowe
2. czopek glicerynowy
3. bezbolesny poród - za 3 dnimimka84, Fasia, Aguś86, weronika86, maggie86, Gosha, Bambi85, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya tak w ogóle to dzisiaj stuknął nam kolejny tydzień
Z tej okazji, tradycyjnie pokazujemy mieszkanko syneczka
To już przedostatnie foto z tej niezapomnianej i najpiękniejszej podróży mojego życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:36
Militta110816, mimka84, sylvia007, hwesta, iwonka1077, Fasia, NY, Aguś86, weronika86, Lali, lena90, Amy_, gosiunia, maggie86, MartaAlvi, liloe, Eweliśka, lysinka, Ewelcia, Murraya, Justinka, KasiaKwiatek, Robotka1, shimmer_lip, Ida, Angela89, Klaudia90, mf, Gosha, Bambi85, mantissa, Agusiek89, Jaga lubią tę wiadomość
-
Hello brzuchatki
Mój brzuch się naprawdę obniżył bo zgaga przeszła i lepiej się oddycha akurat z tego się cieszę bo zgaga bardzo mi dokuczała
Ciągle mam bóle krzyża tępe i podbrzusza.. i kuje mnie tak jakby w szyjce ukłucia szpilka.. Fasia chyba tak miała jak szyjka jej się skracała no ciekawe czy u mnie teżAle nie panikuje bo wiem że te bóle są właśnie przygotowujące do porodu
Martwi mnie tylko to że jak donosze ciąże do kwietnia(choć lekarka powiedziała że mam rodzić teraz w marcu) to Karolinka dobije 4 kg i jej za chiny nie urodzę.. no panicznie się boje..W gabinecie Z tego wszystkiego nie spytałam o cesarkę lekarki choć wiem że na życzenie teraz nie robią ich od tak.. czy była by możliwa jeśli mała dobije takiej wagi... to zadzwoniłam wieczorem do niej i powiedziała że urodzę spokojnie ale dobrze by było jeśli mała nie przekroczy wagi 3,5 kg a ona w poniedziałek 3090 już ważyła..
przepraszam że tak jęczę ale panicznie się boję wypchnąć tak duże dziecko przy mojej budowie ciała
ciekawe czy rozwarcie się coś ruszyło..
Mam jeszcze do was jedno pytanie.. głupio mi tak pisać o tym ale nigdzie w necie nie mogłam wyszukac odp na moje pytanie..
Otóż wczoraj robiąc 2 zauważyłam że jej kolor jest taki jak przed ciąża czyli jasny,brązowy.. przez całą ciąże była ona kolory ziemistego a od wczoraj jest tak jak przed ciąża. Żelazo nadal biore tylko nospy i magnezu już nie.
Słyszałyście coś może o tym że przed porodem się tak dzieję?
Jeśli was zniesmaczyłam to przepraszam -
aaaaa i zaczynamy 37 tydzień według OM
CzaryMary, mimka84, sylvia007, Aguś86, iwonka1077, NY, Fasia, weronika86, maggie86, MartaAlvi, liloe, lysinka, Justinka, Murraya, KasiaKwiatek, Gosha, Jaga lubią tę wiadomość
-
Uff miałam was do nadrobienia od wczoraj od 17, jakos mi sie udalo w końcu
Bardzo mnie cieszą wszystkie małe sukcesy naszych narodzonych już bobasków
Oby tak dalej!
Ja się ostatni raz bzykałam we wrześniu i kurde jakoś mi nie brakuje... Ciężko mi będzie wrócić bo ja tam jakoś mam że jak długa posucha jest to mi się potencja wyłącza i seks może nie istnieć.
Powiedzcie mi czy znajdę w necie jakaś stronę gdzie będę mogła obrobić zdjęcie? Dodać jakiś napis. Bo mam dzisiaj nowy pełny tydzień i chciałam sobie zrobić zdjęcie -
nick nieaktualny
-
Mary na dzień dzisiejszy poproszę lody truskawkowe, bo na poród jeszcze trochę za wcześnie, ale gdybym miała do wyboru to samo za 2 tygodnie to już pal licho te lody i wybrałbym poród
Hwesta trzymam za Was kciukiOdezwij się po wizycie.
Robotka chyba jakaś epidemia wśród tych naszych dzieciaków w tym tygodniu. Miejmy nadzieje, że za parę dni będzie okhwesta, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Mimka-właśnie jem to co zawsze kanapki z szynka ogórkiem,zupa albo kotlet,coś słodkiego batonik i woda.
Nic takiego innego nie jadłam że przez ciąże tego nie spróbowałam.Wszystko tak jak zawsze. W necie nic nie mogłam wyszukać o tym i nie mam pojęcia czemu taki kolor...
-
adk_1989 wrote:Uff miałam was do nadrobienia od wczoraj od 17, jakos mi sie udalo w końcu
Bardzo mnie cieszą wszystkie małe sukcesy naszych narodzonych już bobasków
Oby tak dalej!
Ja się ostatni raz bzykałam we wrześniu i kurde jakoś mi nie brakuje... Ciężko mi będzie wrócić bo ja tam jakoś mam że jak długa posucha jest to mi się potencja wyłącza i seks może nie istnieć.
Powiedzcie mi czy znajdę w necie jakaś stronę gdzie będę mogła obrobić zdjęcie? Dodać jakiś napis. Bo mam dzisiaj nowy pełny tydzień i chciałam sobie zrobić zdjęcieWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2015, 10:25
-
mary cudne zdjecia,mpiekna konietka z ciebie
gratuluje 38tc...mimka tobie rowniez gratuluje nowego tygodnoa...u mnie spaghetti sie robi..lebek umyty..za godzine do pracy wyjezdzam..mam nadzieje ze maz nie orzywiezie tesciowej do domu do jutra bo mam takinsyg po remoncie ze mnie az glowa boli jam na to patrze...
Amy_, mimka84, CzaryMary, Murraya, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość