SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    koleżanka ostatnio poroniła w 5 tc i wyobraźcie sobie że kazali jej wybrać domniemaną płeć oraz imię bo będzie akt zgonu! byłam w szoku, ona nie wiedziała że trzeba to zrobić szybko i nadali właśnie imię z urzędu, ale jakoś to załatwili że jednak zmienili im to imię na takie jak chcieli.
    byłam w szoku z tym aktem z gonu, jedyne co to ma teraz 8 tygodni zwolnienia z tego tytułu.

Przysługuje im zwolnienie ale również z ubezpieczenia ( o ile takie mają) pieniążki.

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:

ANGELA hehe Martynka przekochana, nie jestem sobie w stanie wyobrazić jaka ona musi być malusia:D
    Jest malusia, ale dla mnie już nie ma takiej różnicy. :)

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakąś paranoja. koleżanka urodziła martwe dziecko w 22 tyg i nie było o czymś takim mowy. Bo ponoć dopiero od 24(chyba) tygodnia jest uznane jako dziecko

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Maggie wybacz głupie pytanie ale mam problem z orientacja w czasie :P wypuścili Was w drugiej dobie?
    tak, lekarze uznali że z nami ok a panuje grypa i nie ma sensu siedziec w szpitalnych wirusach,zreszta ja w tym nic dziwnego nie widzę jak jest ok, moja bratowa rodziła jednego dnia o 5 rano a drugiego dnia rano wyszli, poza tym cały czas mi lekarz w ciązy gadał ze ciąza starsza o ponad tydzień ale ja sobie ustawiłam suwak z wyliczeń mojej ostatniej domniemanej miesiączki i nie zmieniałam a i nie bardzo wierzyłam w te usg

Anka1501 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Przysługuje im zwolnienie ale również z ubezpieczenia ( o ile takie mają) pieniążki.
    W 5tc??? Dziwne to, ja czytałam, że dopiero od tygodnia w którym lekarze są w stanie określić płeć płodu!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty mialas domniemaną miesiączkę? :)

maggie86 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggie no i racja, ja też bym tak chciała. A Adaś jest uznany jako wczesniak? tzn chodzi mi o to czy NFZ zrefunduje Wam szczepienia np na rotawirusy?

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Jakąś paranoja. koleżanka urodziła martwe dziecko w 22 tyg i nie było o czymś takim mowy. Bo ponoć dopiero od 24(chyba) tygodnia jest uznane jako dziecko
    Ale to koleżankę ktoś zrobił w jajo raczej bo nawet Amy jak opisywała swoją stratę to mówiła o prawach jakie przysługują matce. A Ola była chyba z 14tc??? Nie chcę plątać ale kojarzę jak Amy jakiejś dziewczynie tłumaczyła co jej się należy i żeby zawalczyła o swoje (nawet coś o połowie macierzyńskiego mi się kojarzy).

Robotka do boju i czekam na zdjęcia :) chociaż na Twoje łóżeczko popatrzę ;)

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    W 5tc??? Dziwne to, ja czytałam, że dopiero od tygodnia w którym lekarze są w stanie określić płeć płodu!

Ja poronilam w 16 tyg ciąży i nic takiego nie miałam. Tylko z dobrego serca pracodawcy dostałam tydzień "urlopu". Bo to nawet nie był urlop tylko kazał mi tydzien odpocząć w domu a normalnie mi zapłacił za ten czas

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Maggie no i racja, ja też bym tak chciała. A Adaś jest uznany jako wczesniak? tzn chodzi mi o to czy NFZ zrefunduje Wam szczepienia np na rotawirusy?
    nie

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer nie wiem jak jest, być może wynika to z niedoinformowania

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    nie

To szkoda akurat.

• Aguś86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:03

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:

Robotka do boju i czekam na zdjęcia :) chociaż na Twoje łóżeczko popatrzę ;)

jakie foto? jeszcze Cię kurvica złapie jak zobaczysz więc wolę nie ryzykować:D poczekam aż dostaniesz swoją pościel to się wymienimy :D

no serio dziewczyny w 5tc dostałą akt zgonu! nie wiem czy to z tym rokiem nie weszło. ale zdziwiłam się mocno i chyba nie chciałabym sama mieć w domu w papierach takiego aktu z tak wczesnej ciązy;/

shimmer_lip lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • shimmer_lip Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Shimmer nie wiem jak jest, być może wynika to z niedoinformowania
    Tak myślę, że ludzie wykorzystują niestety cudzą krzywdę. Chciałam nawet ten wątek wyszukać ale przecież Amy konto usunęła i dupa :P

A z tymi stronami skaczącymi to może faktycznie admin usuwa tego kogoś z piłką w miejscu brzucha :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Na skutek petycji składanych przez m.in. Stowarzyszenie Rodziców po Poronieniu oraz rodziców z organizacji „Dlaczego” (rodzice po stracie i rodzice dzieci chorych) w 2007 roku Ustawa o cmentarzach i chowaniu zmarłych z 1959 roku została zmieniona w ten sposób, że dodano przepis, zgodnie z którym możliwe jest zorganizowanie pogrzebu dla dziecka martwo urodzonego, bez względu na czas trwania ciąży, wagę płodu, czy jego rozmiar. W tym celu należy zadbać o to, aby wydano kartę zgonu, o którą mogą się ubiegać tzw. osoby uprawnione."
    http://prawnik-na-macierzynskim.blog.pl/2013/11/20/poronienie/

Moja koleżanka poroniła 7 tc i normalnie akt zgonu dostała i pochowała swoje dziecko.

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    jakie foto? jeszcze Cię kurvica złapie jak zobaczysz więc wolę nie ryzykować:D poczekam aż dostaniesz swoją pościel to się wymienimy :D

No dobra idę na taki układ :) ale to jeszcze trochę bo się pani N. materiał na moją pościel skończył :D jakieś cholerne fatum nad tą pościelą wisi :D

Robotka1 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 12 marca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis mam ciagle bole jak na miesiaczke :( takie krotkie bole... juz chyba 4 mialam.. moze szyjka sie skraca? Dzis znowu bylam na dlugiim spacerze.

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    A Ty mialas domniemaną miesiączkę? :)
    powiem tak, ja sobie tego nigdy nie notowałam kiedy i gdzie, przychodziła bezboleśnie i trwała krótko, bolało coś w krzyżu ale nie tak by zwracać na to uwagę, mieliśmy z mężem zacząć poważne starania tak od jesieni i wtedy miałam się wziąć za zapisywanie i obserwacje, a zaszłam w wakacje:) do tego były one szalone, 2 miesiące w drodze, a jak się o ciąży dowiedziałam to próbowałam sobie przypomnieć kiedy miałam ostatnią i w drodze dedukcji jakąś datę wpisałam

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus no racja w sumie.

Aguś86 lubi tę wiadomość

‹‹ 3481 3482 3483 3484 3485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ