Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRobotka1 wrote:koleżanka ostatnio poroniła w 5 tc i wyobraźcie sobie że kazali jej wybrać domniemaną płeć oraz imię bo będzie akt zgonu! byłam w szoku, ona nie wiedziała że trzeba to zrobić szybko i nadali właśnie imię z urzędu, ale jakoś to załatwili że jednak zmienili im to imię na takie jak chcieli.
byłam w szoku z tym aktem z gonu, jedyne co to ma teraz 8 tygodni zwolnienia z tego tytułu.
Przysługuje im zwolnienie ale również z ubezpieczenia ( o ile takie mają) pieniążki.Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka1501 wrote:Maggie wybacz głupie pytanie ale mam problem z orientacja w czasie
wypuścili Was w drugiej dobie?
Anka1501 lubi tę wiadomość
-
Angela89 wrote:Przysługuje im zwolnienie ale również z ubezpieczenia ( o ile takie mają) pieniążki.
-
Anka1501 wrote:Jakąś paranoja. koleżanka urodziła martwe dziecko w 22 tyg i nie było o czymś takim mowy. Bo ponoć dopiero od 24(chyba) tygodnia jest uznane jako dziecko
Robotka do boju i czekam na zdjęciachociaż na Twoje łóżeczko popatrzę
-
sylvia007 wrote:W 5tc??? Dziwne to, ja czytałam, że dopiero od tygodnia w którym lekarze są w stanie określić płeć płodu!
Ja poronilam w 16 tyg ciąży i nic takiego nie miałam. Tylko z dobrego serca pracodawcy dostałam tydzień "urlopu". Bo to nawet nie był urlop tylko kazał mi tydzien odpocząć w domu a normalnie mi zapłacił za ten czas -
nick nieaktualny
-
shimmer_lip wrote:
Robotka do boju i czekam na zdjęciachociaż na Twoje łóżeczko popatrzę
jakie foto? jeszcze Cię kurvica złapie jak zobaczysz więc wolę nie ryzykowaćpoczekam aż dostaniesz swoją pościel to się wymienimy
no serio dziewczyny w 5tc dostałą akt zgonu! nie wiem czy to z tym rokiem nie weszło. ale zdziwiłam się mocno i chyba nie chciałabym sama mieć w domu w papierach takiego aktu z tak wczesnej ciązy;/shimmer_lip lubi tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Shimmer nie wiem jak jest, być może wynika to z niedoinformowania
A z tymi stronami skaczącymi to może faktycznie admin usuwa tego kogoś z piłką w miejscu brzucha -
nick nieaktualny"Na skutek petycji składanych przez m.in. Stowarzyszenie Rodziców po Poronieniu oraz rodziców z organizacji „Dlaczego” (rodzice po stracie i rodzice dzieci chorych) w 2007 roku Ustawa o cmentarzach i chowaniu zmarłych z 1959 roku została zmieniona w ten sposób, że dodano przepis, zgodnie z którym możliwe jest zorganizowanie pogrzebu dla dziecka martwo urodzonego, bez względu na czas trwania ciąży, wagę płodu, czy jego rozmiar. W tym celu należy zadbać o to, aby wydano kartę zgonu, o którą mogą się ubiegać tzw. osoby uprawnione."
http://prawnik-na-macierzynskim.blog.pl/2013/11/20/poronienie/
Moja koleżanka poroniła 7 tc i normalnie akt zgonu dostała i pochowała swoje dziecko. -
Robotka1 wrote:jakie foto? jeszcze Cię kurvica złapie jak zobaczysz więc wolę nie ryzykować
poczekam aż dostaniesz swoją pościel to się wymienimy
ale to jeszcze trochę bo się pani N. materiał na moją pościel skończył
jakieś cholerne fatum nad tą pościelą wisi
Robotka1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:A Ty mialas domniemaną miesiączkę?
Aguś86 lubi tę wiadomość