X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry:)

Jeszcze Was nie nadrobiłam, bez jaj. Śniadanie ma pierwszeństwo. Właściwie nie wiem, czy to w ogóle jest możliwe. :D

Napiszcie mi proszę, co się wczoraj działo!!!! Co z Goshą i Hwestą, Amy m.in.?? Z góry dziękuję :)

A ja Wam zdradzę tajniki ZUSu ;)

Jak przyszłam do rejestracji, dostałam NUMEREK jak w jakimś urzędzie i usiadłam wśród gromadki starych, przeważnie lekko przybrudzonych ludzi. Od razu poczułam się jak przestępca :D Wszyscy patrzyli na mój brzuch!

Pani doktor nieznanej specjalizacji przywitała mnie pytaniem o
    tydzień ciąży. "Nie wiecie tego?!"- Pomyślałam. Mówię, że w 36, a ona- "ojoj to zaraz pani rodzi". Nie mogłam się powstrzymać i powiedziałam, że już myślałam, że przyjadę tu z dzieckiem na rękach :P Nie skomentowała.

Potem wypytała mnie od kiedy jestem na zwolnieniu i z jakiego tytułu. "Co? Kręgosłup panią boli?" A ja na to wyciągam mój wypis od neurologa, a tam:
    1.zespół nerwu skórnego bocznego uda
    2. zespół cieśni nadgarstka
    3. bóle okolicy lędźwiowo-krzyżowej
    Babeczka zrobiła wielkie oczy, okazało się, że oni w Zusie nic nie wiedzą o tym co nam dolega, bo te kody "gówno" mówią o chorobie pacjenta. Lekarka uświadomiła mnie, że właśnie po to są kontrole. Jakby nie mogli SE lepiej sformułować druczka l4 i nie gnębić pacjentów!

Doktorka zaproponowała mi badanie internistyczne i tu zaczęły się jaja! Ciśnienie, osłuchowo ok. Ale ona do mnie mówi "Niech mi pani uściśnie mocno dłoń". Ja jej na to, że to będzie raczej niemożliwe, bo mam tak obolałe dłonie. Ale dałam z siebie wszystko.

Następnie "niech pani zaciśnie mocno pięści". Ja odpowiadam, że nie ma takiej opcji, bo ja nawet nie zegnę palców do połowy, tak mnie bolą stawy. A jak już na siłę je zacisnę to mi się palce w stawach zablokują i nie wyprostuję bez potwornego bólu. Baba na to "To jak pani trzyma kubek z herbatą? Przez rurkę pani pije?" Nosz kurwa, ciekawe, czy bezrękich też o to pyta! Mówię, że jakoś sobie radzę, ale już byłam poirytowana tym, jak mnie traktuje.

Ostatnie polecenie. "Niech pani podciągnie nogawki, zobaczę, czy nogi są spuchnięte" Odpowiedziałam, że będzie mi bardzo ciężko się schylić, żeby podciągnąć wąskie nogawki, dodałam nawet że mąż pomaga mi się ubierać i że łatwiej mi będzie ściągnąć buta i pokazać na stopie. A ona do mnie z pretensjami " Przecież pani wiedziała, że jedzie na badanie". Wściekłam się i mówię jej, że CHYBA PANI WIDZI, ŻE JESTEM W ZAAWANSOWANEJ CIĄŻY I JAK MÓWIĘ, ŻE NIE DAM RADY TO NIE DAM RADY! Mogłam jeszcze dodać, że zapomniałam zostawić brzucha w domu, ale na to wpadłam dopiero później :D
    No to ona już bez gadania obejrzała moje stopy i chyba się zmitygowała, bo nawet spytała się czy pomóc mi z powrotem założyć buty. ODMÓWIŁAM, choć ledwo sama dałam radę.

Najbardziej wkurzyło mnie to jej niedowierzanie i traktowanie z góry jak jakiegoś oszusta. Ale niby zaczęła się tłumaczyć, że ją denerwuje to, że lekarze podciągają takie dolegliwości jak moje bolesne stawy w palcach pod zespół cieśni nadgarstka. Zasugerowała, że jestem źle zdiagnozowana. Ale jak zaczęłam drążyć "to co mi jest?" to ona mówi, że nie może się wtrącać w leczenie pacjenta. Jakaś durna. Ale zasugerowała między wierszami, że jak po ciąży mi nie przejdzie to lepiej iść do reumatologa. Skserowałam jej kartę ciąży i ten wypis od neurologa i sobie poszłam. Ciekawe, co o mnie napisała. :)

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie rozstaje sie z ta moja poducha, juz wyglada na lekko sfatygowaną :P, jakos idealnie sie do niej wpasowuje, a jak sie przewale w nocy na plecy to jednak na plasko nie leze, bo mi czesc poduchy wypada pod prawym biodrem i brzuch lezey po lewej.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    kto mi poda stronę albo datę tej akcji fotelikowej!!! przewaliłam cały 26 luty i nic!

MARY weź napij się kawy może Ci myślenie się włączy:D taaa odpadł mi pępek:D

to Mantissowemu Julkowi odpadł:D czego bardzo grtatuluję:D

uwierz mi kochana, nie warto tego czytać. to nie Twój poziom.

moja poduszka "ciezarna" tez do bani. ani razu jej nie uzyałam. u mnie jeden jasiek pod głowa, drugi miedzy nogami, trzeci pod brzuchem, czwarty koło mnie, piąty na podłodze ;)

KasiaKwiatek, Robotka1 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haneczka - zabiłabym babsztyla. ooooooo ale się wkurwiłam!! Wrrrrrrrrrrr!!!!

Aguś86, haneczka, Murraya, maggie86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hana masakra z tymi babami z zusu . az dziwne ze nie zaliczylam kontroli bo juz w ciul czasu jestem na zwolnieniu :P

P.s. nie urodzilam. Wrocilam do zywych wczoraj :P

haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ow Mary zapomniałam o jasku między nogami :-D też jest

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:05

Bambi85, maggie86 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    uwierz mi kochana, nie warto tego czytać. to nie Twój poziom.

toś mnie podbudowała 8)

HANECZKA ale cipa z tej baby wrrrr, nie cierpię takich ludzisk. jak sępy, nogi byś nie miała to by Ci nie uwierzyli:P

AMY właśnie zaczełam 27 luty i zrezygnowałam:P

Amy_ lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Amy pol Polski doslownie, wkurzylam sie jak to uslyszalam ale widzialam ze on tez byl zly i bylo mu przykro i juz nic nie powiedzialam, mam nadzieje ze zalatwi to za jednym razem i juz nie bedzie musial tam wracac, czesc juz wczoraj zalatwil przez telefon. No nic, gotowke wdomu na taxe mam w razie czego, mamy tez takiego kolege ktory juz kiedys obiecal, ze gdyby maz musial wyjechac a cos bede potrzebowala to on mi pomoze, ale wolalabym nie korzystac :P.
    Z reszta juz raz mi pomogl jak natankowalam naszego diesla benzyną we wrzesniu a maz byl 100 km pod Poznaniem. No nic pozostaje mi sie modlic zeby ktg bylo spokojne a szyjka dluga i zamknieta, reszte jakos wytrzymam, chociaz nie lubie byc sama w domu.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi Nio mi się nawet nie chc e zaglądać na te lipcowki starczy mi to co piszecie o nich hihi
    Ja z takim rogalem Koło kolan śpię bo nogi muszę mieć w górze trzymać, nie wiem czy to ma związek ale jak nie biorę furaginu to jakoś lepiej z tymi skurczami blokował go czy jak Bambi co myślisz??

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy to co gratulowac rozpoczętego 499 dnia do porodu? :-P

Robotka hmm też by mi się takie zdjęcie przypominajka przydało...od września susza... Właśnie mu zakomunikowałam, że mam w dupie jego traumy i w weekend 29-30.03 ciąża donoszona i jedzieeeemyyy :-D co jakiś czas mu przypominam i widzę, że jest przerażony :-D :-D :-D
    Btw też mi starczy już techniki Weroniki na długie prysznice :-P ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 09:37

CzaryMary, Bambi85, Robotka1, Aguś86, maggie86, Fasia lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Właśnie jem śniadanko i już planuję drzemkę, w nocy coraz gorzej się śpi, ale czytanie lipcówek tak mnie zmęczyło, że zasnęłam z powrotem. Dobrze, że nie pokarało mnie byciem lipcówką :)

Gratki nowych tygodni i powodzenia na wizytach :)

Haneczka ta komisja to jakaś porażka

haneczka, Murraya, KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek jak najbardziej :P

Bambi - oby maz bezpiecznie objechal i niech szybko do was wraca. Ja bym byla tez zla jakby mojego wyslali na szkolenie.. i tak w sumie jestem kazdego dnia sama wiec mam nadzieje ze przez te 15 dni nic sie dziac nie bedzie. :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Witam się w 37t0d :-)
    Krysti 100 lat!!!
    Aguś jeszcze dzisiaj rozwarcia nie sprawdzałam ;-) Stwierdziłam, że skoro mam dzisiaj wizytę, to już zostawię to przyjemność dla gin. Ból mi przeszedł o 3.30, o 6 znowu zaczęło boleć, ale jakieś pół godziny temu przeszło :-)
    Hwesta Ty pisałaś o koleżance z sali, która się zwijała z bólu przy skurczach 20. Jeśli to ta laska co miała cewnik założony w szyjkę to wcale się jej nie dziwię, bo to podobno boli jak cholera!!!
    A i postanowiłam, że jak wrócę z dzisiejszej wizyty to się spakuję :-)

Amy_, lysinka, Murraya, Bambi85, CzaryMary, KasiaKwiatek, Krysti, Aguś86, Jaga, misia83, Rudzia, maggie86, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze mój mąż wrócił wczoraj z pracy i mówi do mnie, że kierownik dała mu urlop od 23.03 do 29.03 i powiedział mu, że jeśli żona ma jakiś wpływ na to, to niech lepiej urodzi w ciągu najbliższych 2 tygodni, bo później będzie musiał być w pracy!!! Myślałam, że się posikam ze śmiechu :-)

Amy_, lysinka, haneczka, Murraya, Bambi85, KasiaKwiatek, Aguś86, maggie86, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha sylwia no to jak szef mowi to lepiej zepnij dupe :P moze sie uda za tydzien urodzic :P
    gratuluje nowego tygodnia!

sylvia007 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Piękne :)

Krysti wszystkiego co najfajniejsze!! :) Sto lat!!

Matko, ledwo Was nadrabiam a przez te Wasze podśmiechujki z lipcówek czuję, że też muszę poczytać :P hahha

Miłego dniaaaa! :)

Amy_, Angela89, KasiaKwiatek, Krysti, maggie86 lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka nie wiem jaki jest tego mechanizm, ale rzeczywiscie kiedys sie z tym spotkalam, ze ludzie zauwazyli ze podczas stosowania leku nasilaja sie skurcze lydek. Furagin to lek odkazajacy, nie weiem tylko czy sama wplywa na rownowage elektrolitowa czy po prostu przy infekcji wiecej sie pije, diureza jest wieksza i magnez sie bardziej wyplukuje. Tak czy inaczej Twoje obserwacje sa zasadne.zwieksz dawke magnezu i wode z duza zawartoscia magnezu itp pij.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnio mój się pytał co my mamy takie duże zużycie wody a ja jakoś nie skumalam, że to po moich prysznicach :)

lysinka, CzaryMary, Bambi85, Robotka1, Aguś86, liloe, maggie86, Fasia, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co u Arsenki?

maggie86 lubi tę wiadomość

‹‹ 3503 3504 3505 3506 3507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ