Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
HEj słoneczka
Doczytałam was po łebkach ale mniej więcej wiem o co chodzi.
Gratulacje z okazji nowych tygodni.
Krystii sto lat , lekkiego szybkiego porodu.
Amy Widzę sny pierwsza klasa, na migrene polecam mokre zimne okłady na szyje. Mnie akurat ratują tylko wymioty bo mam migreny z aura:(
Hwesta nie martw się za wczasu , bo pomiary dzidki w brzuszku przez USG jest nie miarodajne. Dziewczynie z sali 4 lekarzy usg robili ponad 4 kg miał mały ważyć , bała się porodu jak 150 a okazało się , że ważył 3,400 druga znów w dniu przyjęcia miała córe 3,250 a 5 dni później 2,900 także spoko luz. Co do foleya to w szpitalu gdzie rodzić chce , tam prawie każdej zakładają bo ordynator robi jakieś badania na ten temat. JA nie wyraziłam zgody na foleya w planie porodu bo na 10 założonych 3 urodziły naturalnie reszta skończyła się cc.
Co do odczuwalności skurczy i ich wielkości nie sugeruj się tym. W południe przyjęli mi dziewczyne na oddział po odejściu wód i 4 cm rozwarcia. Najpierw powiedzieli , że to nie mogły być wody. Pod wieczór dostała regularnych skurczy co 6 min. Widać było ze boli ją jak cholera ledwie mogła oddech złapać. Przyszłą gin i podłączyła ktg. Nie zapisał się nawet 1 skurczybyk. Powiedziano jej ze to napewno skurcze B-H i zeby nie przesadzała. 5 minut później inny gin wziął ją na badanie , wróciła z 8 cm rozwarcia, 25 minut później leżała z córką w objęciach. Także nie sugerujmy się , że na tych chińskich ktg nie zapisują się skurcze.
Lipcówek nie czytałam bo nie wiem od której strony zacząć czytac. A w sumie to po co sobie nerwy psuć, czytając wasze odczucia pewnie bym się tylko wkurzyła i pocisnęła tam tym babom
Powiem wam ciekawostkę co to moja teściowa odjebawszy. Chciała poprasować ubranka więc siedziałam cicho. Wzięła żelazko , wodę z cukrem ( nie zapytała się krowa czy woda w misce do robienia herbaty jest czysta) wlała do żelazka i zaczęła prasować. Mam od nowa prania i mam nadzieję , że zejdzie ten karmelizowany cukier z ubranek bo się wkurwię strasznie , zwłaszcza ze jej mówiłam , że śmierdzi mi cukrem przypalanym i to śmierdzi z żelazka nic sobie z tego nie zrobiła i prasowała dalej. Uj trudno dam rade to wytrzymać.
Amy_, Krysti, Murraya lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się
Mantissa super że wychodzicie:)Załatwiaj macierzyńskie biegiem
Krysti Najlepszego:)
Haneczka współczuje starcia z zusem,pięść się sama zaciska na takich
Hwesta przytulam.
Aguś wiadomo że z nowym rogalem byłaby między Wami lepsza chemia,po co się za starego brałaś,toż to wszytko znane i nieciekawe;)
Jaga teściowa zawzięta w głupocie.
Gratki nowych tygodni i wypadających czopów.
Jaga, hwesta, CzaryMary, haneczka, sylvia007, Agusiek89, Krysti, Murraya lubią tę wiadomość
-
MF zadzwon jeszcze raz, zaznaczajac ze juz mmialas przyjemnosc rozmawiaac na ten temat jakis czs temu
, jak do teraz tego nie zrobila to na bank zapomniala i do 14 mimo ze chcesz jej dac szanse, obstawiam, ze sobie nie przypomni
liloe lubi tę wiadomość
-
Witajcie nie odzywam sie za bardzo przeprowadzka mnie pochlonela ale mam juz wsio gotowe w mieszkanku. Z cisnieniem niby dobrze caly czas kontroluje ale od 3 dni waha sie to drugie rozkurczowe ;/ np teraz z rana rozbudzilam sie usiadlam zmierzylam i co 120/90 no ja nie moge i tak mniej wiecej caly dzien to pierwsze nie przekracza 135 ale te drugie waha sie od 85-95 max cmi mnie glowa. Wieczorami poznymi to drugie spada do wlasciwych wartości jak kladlam sie spac mialam idealne 120/80. Nie mam juz sil... we wtorek dopiero wizyta .
Poza tym bez zmian zadnego czopu , skurcze sa ale nie regularne ehh mysle sobie lepiej temu maluszkowi będzie na swiecie niz teraz u mnie z tym cisnieniem szpital nawet w zaleceniach nie kazal cisnienia kontrolowac oni sobie mysla ze ja sie stresowalam czy cos a ja kiedys nadcisnieniowcem bylam do tego te bialko crp no jezu co za ludzie
BAMBI moze ty cos powiesz dlaczego te drugie tak wysoko sie waha moze jakies naturalne sposoby na obnizenie
Maggie gratuluję synka jest cudny , my również jesli będzie synek wybralismy imie Adas
Ida dzielna kobietko nasza super , ze sobie radzisz z maluszkiemwidzialam zdj wozia cudny hihi ja moim uwielbiam jezdzic po chalupie ; P synus slodziutki
Aaa Kryyystii sto lat
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:20
maggie86, Robotka1, mf, Agusiek89, Krysti, Murraya lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:W Tesco to se dopiero pomyślą, że ze mnie wariatka sklerotyk. Zamówiłam wczoraj zakupy z dostawą na jutro i od czasu zamówienia już 5 raz je zmieniam
Dziś juz drugi, bo zauważyłam, że kończy się mydło w płynie i pasta do zębów
A do 23 dziś mogę jeszcze zmieniać
Mantissa super, że wychodzicieA Julek jaką ma wagę na dzień wypisu?
Waga 2660 czyli o 100 niższa niż utodzinowa.
Mf, macierzynskiego już dziś nie zalatwie, bo musiałabym do USC lecieć. I jeszcze dziś wyslac wszystko do szefowej a z małym pod pachą dziś nie da rady, bo znajoma mnie odbiera, to już nie będę jej fatygować żeby mnie tu i tam wozila. Najwyżej zadzwonię do zusu i się dowiem co i jak. A i dodzwonilam się do USC i u mnie też jest juz 21 dni i jeden odpis.
Hwesta, nie martw się na zapas. Jesteś pod dobrą opieką. Wiem, se Ciężko ale lepiej tam leżeć. Ja cały czas się zastanawiam cży jakby mnie nie wypisali to może bym jeszcze małego w brzuchu miała.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Mloda Damo jak masz jakies sklonnosci do nadcisnienia a wydaje sie ze masz, to zarowno skurczowe i jak i rozkurczowe moga byc podwyzszone, obserwuj , mierz, narazie nie wyglada az tak zle, granicznie bym powiedziala. Oby do wizyty. Naturalnych sposobow nie znam. Zrob moze kontrolne badanie mozu przed ta wizyta
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 11:28
-
nick nieaktualny
-
Mantissa ja nie wiem dalej kto tam mnie oklada
napisalam ze jak będzie synek to będzie Adas hihi
)
Hwesta moj dzidzius tydzien temu mial 2400gram wiec tez okruszek ale nic nie gadali wsio w porzadku a ja znowu sobie glowe troche zawracam bo jak dla mnie to spowolnil ze wzrostem. Zobaczymy we wtorek u niej jak go pomierzyuszy do góry i pozytywne myslenie na pewno nic zlego sie nie dzieje. Sciskam ;*
BAMBI dziekuje koniecznie zrobie se te badanie moczu przed wizyta.
Oby tylko maluch mial sie tam dobrze...jak czytalam o niedotlenieniu przez cisnienie ehh ;/ -
MłodaDama wrote:Mantissa ja nie wiem dalej kto tam mnie oklada
napisalam ze jak będzie synek to będzie Adas hihi
)
Hwesta moj dzidzius tydzien temu mial 2400gram wiec tez okruszek ale nic nie gadali wsio w porzadku a ja znowu sobie glowe troche zawracam bo jak dla mnie to spowolnil ze wzrostem. Zobaczymy we wtorek u niej jak go pomierzyuszy do góry i pozytywne myslenie na pewno nic zlego sie nie dzieje. Sciskam ;*
BAMBI dziekuje koniecznie zrobie se te badanie moczu przed wizyta.
Oby tylko maluch mial sie tam dobrze...jak czytalam o niedotlenieniu przez cisnienie ehh ;/Ja bym nie wytrzymała
-
nick nieaktualny