Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
haneczka wrote:To musiałaś wpaść w oko swojemu lekarzowi, że nagina dla Ciebie przepisy
Tak tylko sobie myślę, skąd u naszych chłopców pająki i robokopy. Myślisz, że tam w brzuchach wyświetlają jakieś bajki ?dobrze im za szybkk nie wyjda
cbyba ze sie seans skonczy
haneczka, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
hwesta wrote:Ja miałam 2590 przy urodzeniu w 39 tyg, wiec moze być malutka po mnie. Tylko niepokojące jest to spowolnienie wzrostu po prostu , no nic nie zrobie
Hwesta napewno bedzie dobrze. W Polsce macie na wyrost tych badań i przez to większa panika -tutaj absolutnie nic i ja nawet nie wiem ile Nikos wazyale przez to tez nie mam sie za bardzo czym stresowac...
Malutka napewno sobie rosnie, USG nie pokaże dokładnej wagi...
Uszy go góry bedzie dobrze i urodzisz duża i zdrowa dziewuszke:)) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Niestety jest taka mała, wazy ok 2400 + - 200 gram wiec moze albo 2600 albo 2200. Cech hipotrofii jako takich nie ma, prawdopodobnie niska masa urodzeniowa, co dalej? Do obserwacji czy jest wogole przyrost wagi - za ok tydzień, na razie zostaje w szpitalu ( ale nie wiem po co skoro przepływy itd sa dobre ktg dobre) jeśli okaże sie ze za tydzień nic nie przybrała- wtedy bedzie oznaczało to hipotrofie i rozwiążą ciąże a jeśli okaże sie ze przyrost jest nawet mały to jak najdłużej w brzuchu trzymać, jest mi strasznie smutno , nie wiem ile tu będę
Mój tydzień młodszy a waży 1998 :(tyle, że ja w domku jeszcze siedzę -
nick nieaktualny
-
hwesta u mnie jest dokładnie tak samo, od połowy ciąży brzuszek był w tyle i pojawił się przestój w wadze... mojej również mimo, że jem na prawdę duuuużo. stres nic nie pomoże.
Jeśli dziecko rośnie, nie ważne jak szybko to jest ok... Każdy ma swoje tempo i nie ma się co sugerować usg i opinią lekarza. Mnie też jeden nastraszył, potem rozmawiałam ze swoim i mnie uspokoił. Jestem w 35 tyg mała waży 2200 (plus minus 200). Cały czas wzrost jest spowolniony ale rośnie.. Po prostu będzie chudzinką i nie ma się tym co przejmować ja wręcz się cieszę, bo będę mieć łatwiej urodzić 2500 - 2800 niż 4 kgNie stresuj się, jeśli ty czujesz, że jest wszystko w porządku tzn, że jest, instynkt matki jest najważniejszy
[/url]
-
nick nieaktualnyJa już nie wiem co czuje, martwię sie ze jest taka mała, ale nic nie poradzę , chce do domu odpocząć i pocieszyć sie ciąża jeszcze bo w szpitalu idzie ochujec , tymbardziej ze nic nie robią
Co do mojej wagi to mam zaledwie 8 kg na plusie i chyba już waga stoi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2015, 10:52
-
WYCHODZIMY!
Ida, Bambi85, hwesta, KasiaKwiatek, Militta110816, mf, Aguś86, misia83, haneczka, Jaga, maggie86, adk_1989, Lali, Amy_, Fasia, liloe, Robotka1, lysinka, CzaryMary, Anka1501, Justinka, shimmer_lip, Angela89, sylvia007, Klaudia90, Agusiek89, kluska, iwonka1077, mimka84, Ewelcia, Krysti, mila79, Gosha, Murraya, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
u mnie także 8 kg +. Jeśli masz wątpliwości, boisz się bardzo o małą to zostań w szpitalu pod stałą kontrolą, pomęczysz się ale będziesz spokojna o dziecko, które będzie monitorowane
Wyjście do domu po to, żeby stres był jeszcze większy też nie będzie dobre dla dziecka
Najlepiej zaufać lekarzom ale mieć swój rozum
[/url]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny