X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soni mojej kupilam spanie nowe bo te stare materialowe porazka teraz wiklinowe miec bedzie .Ignaś bedzie wszystko musi byc bez wlosow sonki Mam nadzieje ze bedzie zadowolona z nowego wyrka podusia jest w srodku taka jak widac na zdjeciu ale jeszcze jej kocyk wloze tylko go przepiore i zanim ona się polozy na nowym to ją tez wykąpie jutro . http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1aefaae94f83.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2015, 23:39

Robotka1 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2015, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro po dywan jade do sklepu :) tak mi się spodobal bo inny jest :) nie zasne moglam dzis go brac pizda ze mnie:)
    Ide spac dobranoc kochane:)

• Murraya Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    v

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:53

Gosha, Krysti, NY, Fasia, Amy_, liloe lubią tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:57

Ewelcia lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • NY Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewuchy, 18 dni przed terminem dopada mnie osławiona bezsenność, już drugi dzień ;( pachwiny bolą okropnie kiedy się przekręcam na boki, już mi mega ciężko...

Widzę, że nikt nie urodził ;) ale nadrobić nie nadrobię ;) cały pt sprzątałam, wczoraj byłam z mężem na turnieju siatkówki a dziś będę odpoczywać ;) trzeba w koncu ładować akumulatory przed godziną "0" :)

Krysti, Robotka1, Murraya lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dołącząm do Ciebie NY. Zasnełam koło północy a obudziłam się o 4 i tak leże. Ale chyba musze wstać bo głodna jestem.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    U nas juz po mierzeniu tempki, można jeszcze godzinę pospać ale juz chyba nie zasnę. Musze sie ogarnąć i oddać sikacza do badania.

Hwesta, święta racja. Docencie swoje łóżka :)

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, u mnie kiepska noc pod względem spania. Jakos tak płytko spałam, serce mi napitalalo i wstawałam z 5 razy siku, plecy nawalaja od cudownych łóżek i modlę sie aby jutro wyjsć bo jestem zombie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Koniec spania :)

Zaczynamy 36 tydzień, 35 dni do terminu. Nie wiem jak to będzie z donoszeniem... coraz częściej mam bóle @ brzucha, pojawiają się rytmiczne BH, zdarza się kilka w ciągu dnia z odstępami np 10-12 minut... ewidentnie pani macica zaczyna ćwiczenia :) brzuch coraz częściej bardzo twardy, a ja zaczynam się wsłuchiwać w siebie...
    Takie to objawy końcówki ciąży :)

Moi wszyscy śpią a ja głoooodnaa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 07:21

weronika86, Jaga, Aguś86, Fasia, Murraya, Rudzia, misia83, Amy_, Gosha, sylvia007, maggie86, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia gratuluje 36tc!!!!!! juz pomalu sie przggotowywuje..u mnie tez codziennie jakies skurczybyki ale sporadyczne 2,3 razy dziennie..jednorazowe :-) 24 dni do terminu :-)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstałam o 5:30 niewyspana i jak jakaś chora zombiaczka wyglądałam bo młody wieczorem dostał napadu kaszlu i do 23 a nawet i później ciągle go męczyło. Już miałam mu dać berodual i pulmicort na astmę bo bałam się ze go astma złapała a ja jej jeszcze nie rozpoznaje czy to kaszel astmatyczny czy przeziębieniowy. Gila ma do pasa , dzisiaj urodziny syna kuzynki w figloraju i zastanawiam się czy mu pozwolić iść. Mała się wypycha niemiłosiernie czasem to aż mi się płakać chce. Muszę chyba dzisiaj ubrać łóżeczko , skocze na jakieś drobne zakupy , kupie folie i przykryje wsio, bede miałą naszykowane i bede spokojna , że mój mąż z teściową nic mi nie odwalą.

KAsiu gratki 36 tygodnia jeszcze 2 i spokojnie śmigaj na porodówke.
    Wera ty też zaraz możesz rodzić.

Ja nie wiem czy chce przenosić dalej niż 38 tydzień, już jestem zmęczona tą ciążą strasznie.

Ide ogarne 2 bułke bo jedna to mało:D

weronika86, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hoo:)

widzę że warta nocna czuwa :D
    dooobrze:D

Kwiateczu u mnie identycznie:) a już jak się położę to twardnienia co kilka minut no przez godzinę;)
    mój gin powiedział tylko że na tym etapie to już normalne:)
    tak że ten tego....niedługo rodzimy!!!! 8)

ja po cudnie przespanej nocy:D saaaamaaaa :D

Wera czytałam o Twoim ostatnim śnie i mi się dziś śniło że mnie jakiś padalec za szyję do drzewa przykleił tasmą izolacyjną,, i wyrwał to drzewo żebt mnie gdzieś przenieść!!! a sztję miałam cienką jak gęś! ale miałam stracha!!

jeju jaką mam cudną pogodę na zewnątrz <3

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi , a jak u Ciebie? Jesteś tu?

Bambi85 lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja też już nie śpię. W sumie od 22 do 1 spałam pięknie. Wstałam siku i się zaczęło. Brzuch mi latał jakby młody chciał wyjść przez skórę i co jakiś czas mnie mega kluło w pochwie że aż się zwijałam. Po pół godzinie mój rzecze: No to co z tym robimy, bo się zwijasz? Ja: no nic przecież to klucie nie skurcze :P No i tak po 2 przeszło i spałam dalej do teraz. Ale mój- panika i obłęd w oczach :D
    Kasia gratuluje nowego tygodnia i wszystkim, ktorym się dziś zaczyna to także :)
    Mi do porodu wg belly zostało 31 dni, ale mam przeczucie, że tak naprawdę to jakaś połowa z tego. Dziś obudziłam się z myślą, że muszę wyprać kilka ostatnich ciuszków małego, ktore dostałam od ostatniego prania i zmusić mojego męża do uprasowania pościeli i ustawienia łóżeczka. Czyżby to już wicie gniazda? :D

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    hej hoo:)

widzę że warta nocna czuwa :D
    dooobrze:D

Kwiateczu u mnie identycznie:) a już jak się położę to twardnienia co kilka minut no przez godzinę;)
    mój gin powiedział tylko że na tym etapie to już normalne:)
    tak że ten tego....niedługo rodzimy!!!! 8)

ja po cudnie przespanej nocy:D saaaamaaaa :D

Wera czytałam o Twoim ostatnim śnie i mi się dziś śniło że mnie jakiś padalec za szyję do drzewa przykleił tasmą izolacyjną,, i wyrwał to drzewo żebt mnie gdzieś przenieść!!! a sztję miałam cienką jak gęś! ale miałam stracha!!

jeju jaką mam cudną pogodę na zewnątrz <3
    ja nie jestem przesadna ale moj maz owszem...takie duszenie w nocu przez cos, kogos czy jak bylo w moim snie czy twoim ma wytlumaczenie w folklorze zydowskim...ja raczej staram sie nie wierzyc ale jakis strach pozostal :-) hehe folklor mowi ze na tym etapie ciazy i do 2 tyg po porodzie swiecimy dla duchow jak latarki w ciemnosci...podwojna sila zyciowa..kurwa az mi ciarki orzeszly..zazwyczaj jest to niegrozne, duzo stresu i chujowe przezycia....ale sama mysl ze jakis duch sie kolo mnie platal juz mnie wkurwia..staram sie nienwierzyc ale to bylo tak realistyczne ze masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 07:57

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja dziś spalam nawet, nawet. Kotka zasnela nie u nas w pokoju i po 3 zaczela się dobijac do drzwi, na szczęście od razu się położyła spać, a ja w miarę szybko zasnelam.
    Wstawalam siku chyba 4 razy. Julek albo coś innego musi dziwnie naciskać na pęcherz, bo nie mogłam zrobić siku a jak się przechylalam do przodu i do tyłu to wtedy wylatywal strumień :D przedziwne to było :D

Kasiu gratuluję kolejnego tygodnia! Coraz bliżej godzina zero :D szczerze to trochę mnie to przeraza..

Robotka zazdraszczam przespanych nocy. Ile ja bym dała żeby tak zasnąć, dospac do rana i czuć się wyspana..

Dziewczyny szpitalne trzymajcie się dzielnie. Życzę dobrych wyników i szybkiego powrotu do domu, w dwupaku rzecz jasna :)

Słonecznej niedzieli życzę :)
    Jem śniadanie i wracam do męża, bo o 10 wychodzi na budowę i nawet w niedziele będę sama..

KasiaKwiatek, misia83 lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Hej! Ja też już nie śpię. W sumie od 22 do 1 spałam pięknie. Wstałam siku i się zaczęło. Brzuch mi latał jakby młody chciał wyjść przez skórę i co jakiś czas mnie mega kluło w pochwie że aż się zwijałam. Po pół godzinie mój rzecze: No to co z tym robimy, bo się zwijasz? Ja: no nic przecież to klucie nie skurcze :P No i tak po 2 przeszło i spałam dalej do teraz. Ale mój- panika i obłęd w oczach :D
    Kasia gratuluje nowego tygodnia i wszystkim, ktorym się dziś zaczyna to także :)
    Mi do porodu wg belly zostało 31 dni, ale mam przeczucie, że tak naprawdę to jakaś połowa z tego. Dziś obudziłam się z myślą, że muszę wyprać kilka ostatnich ciuszków małego, ktore dostałam od ostatniego prania i zmusić mojego męża do uprasowania pościeli i ustawienia łóżeczka. Czyżby to już wicie gniazda? :D
    agus chyba wicie :-) u mnie to samo..od 5 rano prasuje tetry :-) maz otworzyl oko i az w szoku sie przebudzil..CO TY ZNOWU NORE KOPIESZ? hehje

Aguś86, Fasia, KasiaKwiatek, liwi, misia83, misia83, Gosha, maggie86, mantissa lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Cześć dziewczyny. Ja dziś spalam nawet, nawet. Kotka zasnela nie u nas w pokoju i po 3 zaczela się dobijac do drzwi, na szczęście od razu się położyła spać, a ja w miarę szybko zasnelam.
    Wstawalam siku chyba 4 razy. Julek albo coś innego musi dziwnie naciskać na pęcherz, bo nie mogłam zrobić siku a jak się przechylalam do przodu i do tyłu to wtedy wylatywal strumień :D przedziwne to było :D

Kasiu gratuluję kolejnego tygodnia! Coraz bliżej godzina zero :D szczerze to trochę mnie to przeraza..

Robotka zazdraszczam przespanych nocy. Ile ja bym dała żeby tak zasnąć, dospac do rana i czuć się wyspana..

Dziewczyny szpitalne trzymajcie się dzielnie. Życzę dobrych wyników i szybkiego powrotu do domu, w dwupaku rzecz jasna :)

Słonecznej niedzieli życzę :)
    Jem śniadanie i wracam do męża, bo o 10 wychodzi na budowę i nawet w niedziele będę sama..
    maz widze zapiperza pelna para..mysi was bardzo kochac zeby po pracy i w weekendy non stop zasuwac. kochany jest :-) z sikaniem mam identycznie..whgladam na kibelku jak na hustawce :-) o kocie sie nie wypowiadam bo dzisiaj szukam sznura dla niej :-) i z opisu twojej kotki? wypisz wymaluj moj debilek wredny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2015, 08:02

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    agus chyba wicie :-) u mnie to samo..od 5 rano prasuje tetry :-) maz otworzyl oko i az w szoku sie przebudzil..CO TY ZNOWU NORE KOPIESZ? hehje
    Ja też mam kilka nowych fajnych pieluch tetrowych w kolorku, które musze wyprać właśnie :) Plus kilka ciuszków, które kupili moi rodzice i tesciowie. Co prawda puszcze prawie pusta pralke, ale co zrobić :P
    Obudzilam się dziś nastawiona pozytywnie psychicznie na poród :D Z taką głupią myślą, że nie mogę się go doczekać, bo zobaczę Szymka :)

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka mąż chce zrobić jak najwięcej teraz, bo jak się mały urodzi to na kilka tygodni praca ustanie, bo on będzie z nami chciał spędzać czas. Rozumiem to i nie jestem zła, że siedzę ciągle sama. Bardzo chcemy się stąd wyprowadzić jak najszybciej a i tak wersja końca roku jest bardzo optymistyczna.. Natomiast mam to w nosie w jakim stanie będzie dom w grudniu - wprowadzam się tam i tyle! Będę spać na podłodze :D

Haha ja też się bujam na kiblu jak na huśtawce :D myślałam, że tylko ja tak mam haha :D

Moja kotka jeszcze śpi i niech tak zostanie. Za to Julek się obudził, a ja spać jeszcze chciałam.. Ehh..

weronika86 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 3554 3555 3556 3557 3558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ