X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) to w sumie w 37 tygodniu te 2400 to nie ma tragedii naprawdę :) jutro mój wyimaginowany termin o którym gadam od początku ciazy ale nic z tego chyba ;) mi tez sie wydaje to takie nierealne , i jakos wydaje mi sie ze nigdy nie urodzę :p

• liwi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    :) to w sumie w 37 tygodniu te 2400 to nie ma tragedii naprawdę :) jutro mój wyimaginowany termin o którym gadam od początku ciazy ale nic z tego chyba ;) mi tez sie wydaje to takie nierealne , i jakos wydaje mi sie ze nigdy nie urodzę :p

No to widze ze nie jestem sama, a juz myślałam, ze zwariowałam.

hwesta lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystkie mamy to samo :-D dla mnie też Miki jeszcze nie do końca realny, raczej sfera marzeń i wyobrażeń. Dlatego właśnie potrzebuję jeszcze co najmniej 2 tygodnie na uporządkowanie w głowie :-D
    Uprane ciuszki, wieszam i biorę się za prasowanie

hwesta, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :)

Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach, wiem że nie jest kolorowo.

Fasia - widziałam kocyk mi się podoba i może być dla chłopca :)

Dalej się nie dowiedziałam co u Ani

Więcej nie pamiętam wybaczcie

A teraz Ciotki Klotki

Mała waży 2020 ! Teraz uczymy się jeść i oddychać bo to jedyny problem dlaczego tam dalej jesteśmy. AAA i Martynka już jest noworodkiem - mamy dziś miesiąc :)

Aguś86, Murraya, hwesta, natt, Militta110816, weronika86, liwi, Fasia, mf, mf, liloe, Jaga, misia83, Gosha, sylvia007, maggie86, mimka84, MartaAlvi, Justinka, Bambi85, KasiaKwiatek, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Martynki z okazji pierwszego miesiąca :D Martynka jest już niemowlakiem. Jak juz ma 2 kg to jeszcze ładnie się poduczy i wyjdziecie :)

liloe lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:57

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Gratulacje dla Martynki z okazji pierwszego miesiąca :D Martynka jest już niemowlakiem. Jak juz ma 2 kg to jeszcze ładnie się poduczy i wyjdziecie :)

Ładnie przybiera, niech tylko zacznie jeszcze oddychać przy jedzonku bo się zapomina ale powoli powoli.Mała nauczyła już mnie cierpiliwości

Aguś86, liloe, sylvia007, maggie86, KasiaKwiatek, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Angela :) już ponad godzinę pod ktg leżę...

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta i sa jakies skurcze? czh cisza? ile razh dziennie cie podlaczaja?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela super!!! 2kg to juz super :-) najciezsze chyba jest donicie do 2 kg..resTe malutka sie nauczy :-) najwaznijesze ze czuje cie przy sobie i bedzie na pewno sie super rozwijac dzieki temu :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zdrzemne do 11 jeszcze bo moj domek jeszcze spi, nawet psy..jest 9 u nas a ja siedze i sie nudze..10 pieluch poorasowane..musze na raty :-) ide sie wylulac jeszcze przed praca bo o 1 wyjazd

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    angela super!!! 2kg to juz super :-) najciezsze chyba jest donicie do 2 kg..resTe malutka sie nauczy :-) najwaznijesze ze czuje cie przy sobie i bedzie na pewno sie super rozwijac dzieki temu :-)

Tak te 2 kg to wieczność, ona jest "żarta" bo wcina jedzenie bardzo szybko jakby ktoś miał by jej zabrać przez to się meczy i zapomina oddychać. Myślę że jak będzie nabierała masy to będzie jej łatwiej oddychać i jeść. Najważniejsze że nie ma bezdechów podczas snu.

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak teściowa ? Mam nadzieje że babsko pogoniłaś.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    My się wprowadziliśmy na zrobiony parter ;) Mielismy jeden mały pokoj na dole, w którym spalismy z Zuzia, salon, kuchnie i lazienke. Jak juz mieszkaliśmy to facet nam robił górna lazienke do polowy wrzesnia, my przygotowywalismy pokój dla Zuzi i dla nas, a naszą sypialnię mamy dopiero od lipca zeszłego roku. Nie nacieszylismy się zbytnio tą sypialnia, bo już na początku sierpnia wiedziałam, że jestem w ciąży ;) Ale nadal mamy kilka rzeczy do zrobienia- kilka lamp na pietrze, bo wiszą żarówki, listwy przypodlogowe na korytarzu na pietrze, wylozenie plytek na schodach zewnetrznych do domu i na tarasie no i wreszcie wysianie trawy w ogrodzie, bo posadzilismy trochę drzewek i krzaczkow, ale na trawę już czasu rok temu nie wystarczyło i są tylko chwasty :P Także Fasia- dacie radę ;)

A pewnie, że damy radę tylko u nas nie chodzi o sam remont typu wymiana płytek czy paneli na podłodze - my musimy wszystko wybudować :D w chwili obecnej w środku zostały ściany zewnętrzne, brak sufitu aż po dach i brak podłóg czyli dziury :D wiecie to jest na zasadzie jakby budowy domu od zera. Chodzi tylko o czas jaki jest potrzebny do dokończenia. Mąż robi sam, a przy tym jeszcze pracuje więc idzie to troszkę jak krew z nosa. No ale ważne że idzie i mnie to cieszy :) mamy plan zrobić Wigilię już u nas i zaprosić mojego brata z Anglii z rodzinką :) musi się udać!!
    Natomiast tak jak piszesz - można mieszkać z niedokończonymi np listwami przy podłogach, brakiem lamp czy innych rzeczy. Ja się tam wprowadzę jak tylko będą ściany, podłogi, sufity i zrobiona kuchnia z łazienką :D jakiś kącik sobie znajdę :P

Angela89, Murraya, mf, misia83, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia - widziałam kocyk mi się podoba i może być dla chłopca :)

A teraz Ciotki Klotki

Mała waży 2020 ! Teraz uczymy się jeść i oddychać bo to jedyny problem dlaczego tam dalej jesteśmy. AAA i Martynka już jest noworodkiem - mamy dziś miesiąc :)

Dziękuję!! :D mężowi nie pokazałam - bałam się, że mnie okrzyczy że kolejny kocyk kupiłam :P gUpia jakaś jestem, męża się bać hehe :D :D :D

No i dużo zdrówka dla Martynki! Maaaatko już miesiąc?! Jak to zleciało! :)))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziękuję!! :D mężowi nie pokazałam - bałam się, że mnie okrzyczy że kolejny kocyk kupiłam :P gUpia jakaś jestem, męża się bać hehe :D :D :D

No i dużo zdrówka dla Martynki! Maaaatko już miesiąc?! Jak to zleciało! :)))

Eee tam kocyków zawsze nie za wiele - my mamy 3 :) Pewnie kupie jeszcze jakiś jak mi w oko wpadnie :)

A no czas zleciał jakby to tydzień był. Od wizyty do wizyty w tym wiezieniu.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela smutne to troszkę, że wciąż w szpitalu ale najważniejsze, że malutka coraz lepiej sobie radzi :) jeszcze chwilka i będziecie w domu. Na Święta myślę, że już na 100% :)

Ja w sumie mam 4 kocyki z tym co kupiłam. W tym jeden gruby więc go nie wykorzystam. A ten czarno-biały jest cieniutki, bawełniany więc będzie na cieplejsze dni, a co :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta jak tam ktg ? I pamiętaj, że z jutrzejszym porodem to jeszcze nic straconego! Masz prawie dwa dni na to zeby urodzić :D :D :D

liloe, Aguś86, Angela89, misia83 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wydaje mi sie, ze budowa domu od podstaw jest latwiejsza niz przebudowa :) bo musieliscie jeszcze wszystko skuc, zrzucic, wykuc okna itd, kupe roboty. Szacun dla meza :)

Gosha lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela smutne to troszkę, że wciąż w szpitalu ale najważniejsze, że malutka coraz lepiej sobie radzi :) jeszcze chwilka i będziecie w domu. Na Święta myślę, że już na 100% :)

Ja w sumie mam 4 kocyki z tym co kupiłam. W tym jeden gruby więc go nie wykorzystam. A ten czarno-biały jest cieniutki, bawełniany więc będzie na cieplejsze dni, a co :P

Smutne ale już się pogodziłam z tym że jest tam. Wole aby oddali mi ją jak będzie ładnie oddychała abym w domu nie zeszła na zawał przy każdym jedzeniu.

Ciepły wykorzystasz na zimę :) Kocyków nigdy nie za wiele powtórzę to jeszcze raz :D

‹‹ 3556 3557 3558 3559 3560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ