Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) to w sumie w 37 tygodniu te 2400 to nie ma tragedii naprawdę :) jutro mój wyimaginowany termin o którym gadam od początku ciazy ale nic z tego chyba ;) mi tez sie wydaje to takie nierealne , i jakos wydaje mi sie ze nigdy nie urodzę :p

• liwi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    :) to w sumie w 37 tygodniu te 2400 to nie ma tragedii naprawdę :) jutro mój wyimaginowany termin o którym gadam od początku ciazy ale nic z tego chyba ;) mi tez sie wydaje to takie nierealne , i jakos wydaje mi sie ze nigdy nie urodzę :p

No to widze ze nie jestem sama, a juz myślałam, ze zwariowałam.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystkie mamy to samo :-D dla mnie też Miki jeszcze nie do końca realny, raczej sfera marzeń i wyobrażeń. Dlatego właśnie potrzebuję jeszcze co najmniej 2 tygodnie na uporządkowanie w głowie :-D
    Uprane ciuszki, wieszam i biorę się za prasowanie

nick nieaktualny, weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam :)

Dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach, wiem że nie jest kolorowo.

Fasia - widziałam kocyk mi się podoba i może być dla chłopca :)

Dalej się nie dowiedziałam co u Ani

Więcej nie pamiętam wybaczcie

A teraz Ciotki Klotki

Mała waży 2020 ! Teraz uczymy się jeść i oddychać bo to jedyny problem dlaczego tam dalej jesteśmy. AAA i Martynka już jest noworodkiem - mamy dziś miesiąc :)

Aguś86, Murraya, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Militta110816, weronika86, liwi, Fasia, mf, mf, nick nieaktualny, Jaga, misia83, Gosha, sylvia007, nick nieaktualny, mimka84, MartaAlvi, Justinka, Bambi85, nick nieaktualny, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Martynki z okazji pierwszego miesiąca :D Martynka jest już niemowlakiem. Jak juz ma 2 kg to jeszcze ładnie się poduczy i wyjdziecie :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 17:57

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Gratulacje dla Martynki z okazji pierwszego miesiąca :D Martynka jest już niemowlakiem. Jak juz ma 2 kg to jeszcze ładnie się poduczy i wyjdziecie :)

Ładnie przybiera, niech tylko zacznie jeszcze oddychać przy jedzonku bo się zapomina ale powoli powoli.Mała nauczyła już mnie cierpiliwości

Aguś86, nick nieaktualny, sylvia007, nick nieaktualny, nick nieaktualny, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Angela :) już ponad godzinę pod ktg leżę...

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta i sa jakies skurcze? czh cisza? ile razh dziennie cie podlaczaja?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela super!!! 2kg to juz super :-) najciezsze chyba jest donicie do 2 kg..resTe malutka sie nauczy :-) najwaznijesze ze czuje cie przy sobie i bedzie na pewno sie super rozwijac dzieki temu :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie zdrzemne do 11 jeszcze bo moj domek jeszcze spi, nawet psy..jest 9 u nas a ja siedze i sie nudze..10 pieluch poorasowane..musze na raty :-) ide sie wylulac jeszcze przed praca bo o 1 wyjazd

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    angela super!!! 2kg to juz super :-) najciezsze chyba jest donicie do 2 kg..resTe malutka sie nauczy :-) najwaznijesze ze czuje cie przy sobie i bedzie na pewno sie super rozwijac dzieki temu :-)

Tak te 2 kg to wieczność, ona jest "żarta" bo wcina jedzenie bardzo szybko jakby ktoś miał by jej zabrać przez to się meczy i zapomina oddychać. Myślę że jak będzie nabierała masy to będzie jej łatwiej oddychać i jeść. Najważniejsze że nie ma bezdechów podczas snu.

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika jak teściowa ? Mam nadzieje że babsko pogoniłaś.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    My się wprowadziliśmy na zrobiony parter ;) Mielismy jeden mały pokoj na dole, w którym spalismy z Zuzia, salon, kuchnie i lazienke. Jak juz mieszkaliśmy to facet nam robił górna lazienke do polowy wrzesnia, my przygotowywalismy pokój dla Zuzi i dla nas, a naszą sypialnię mamy dopiero od lipca zeszłego roku. Nie nacieszylismy się zbytnio tą sypialnia, bo już na początku sierpnia wiedziałam, że jestem w ciąży ;) Ale nadal mamy kilka rzeczy do zrobienia- kilka lamp na pietrze, bo wiszą żarówki, listwy przypodlogowe na korytarzu na pietrze, wylozenie plytek na schodach zewnetrznych do domu i na tarasie no i wreszcie wysianie trawy w ogrodzie, bo posadzilismy trochę drzewek i krzaczkow, ale na trawę już czasu rok temu nie wystarczyło i są tylko chwasty :P Także Fasia- dacie radę ;)

A pewnie, że damy radę tylko u nas nie chodzi o sam remont typu wymiana płytek czy paneli na podłodze - my musimy wszystko wybudować :D w chwili obecnej w środku zostały ściany zewnętrzne, brak sufitu aż po dach i brak podłóg czyli dziury :D wiecie to jest na zasadzie jakby budowy domu od zera. Chodzi tylko o czas jaki jest potrzebny do dokończenia. Mąż robi sam, a przy tym jeszcze pracuje więc idzie to troszkę jak krew z nosa. No ale ważne że idzie i mnie to cieszy :) mamy plan zrobić Wigilię już u nas i zaprosić mojego brata z Anglii z rodzinką :) musi się udać!!
    Natomiast tak jak piszesz - można mieszkać z niedokończonymi np listwami przy podłogach, brakiem lamp czy innych rzeczy. Ja się tam wprowadzę jak tylko będą ściany, podłogi, sufity i zrobiona kuchnia z łazienką :D jakiś kącik sobie znajdę :P

nick nieaktualny, Murraya, mf, misia83, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Fasia - widziałam kocyk mi się podoba i może być dla chłopca :)

A teraz Ciotki Klotki

Mała waży 2020 ! Teraz uczymy się jeść i oddychać bo to jedyny problem dlaczego tam dalej jesteśmy. AAA i Martynka już jest noworodkiem - mamy dziś miesiąc :)

Dziękuję!! :D mężowi nie pokazałam - bałam się, że mnie okrzyczy że kolejny kocyk kupiłam :P gUpia jakaś jestem, męża się bać hehe :D :D :D

No i dużo zdrówka dla Martynki! Maaaatko już miesiąc?! Jak to zleciało! :)))

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziękuję!! :D mężowi nie pokazałam - bałam się, że mnie okrzyczy że kolejny kocyk kupiłam :P gUpia jakaś jestem, męża się bać hehe :D :D :D

No i dużo zdrówka dla Martynki! Maaaatko już miesiąc?! Jak to zleciało! :)))

Eee tam kocyków zawsze nie za wiele - my mamy 3 :) Pewnie kupie jeszcze jakiś jak mi w oko wpadnie :)

A no czas zleciał jakby to tydzień był. Od wizyty do wizyty w tym wiezieniu.

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela smutne to troszkę, że wciąż w szpitalu ale najważniejsze, że malutka coraz lepiej sobie radzi :) jeszcze chwilka i będziecie w domu. Na Święta myślę, że już na 100% :)

Ja w sumie mam 4 kocyki z tym co kupiłam. W tym jeden gruby więc go nie wykorzystam. A ten czarno-biały jest cieniutki, bawełniany więc będzie na cieplejsze dni, a co :P

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta jak tam ktg ? I pamiętaj, że z jutrzejszym porodem to jeszcze nic straconego! Masz prawie dwa dni na to zeby urodzić :D :D :D

nick nieaktualny, Aguś86, nick nieaktualny, misia83 lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wydaje mi sie, ze budowa domu od podstaw jest latwiejsza niz przebudowa :) bo musieliscie jeszcze wszystko skuc, zrzucic, wykuc okna itd, kupe roboty. Szacun dla meza :)

Gosha lubi tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Angela smutne to troszkę, że wciąż w szpitalu ale najważniejsze, że malutka coraz lepiej sobie radzi :) jeszcze chwilka i będziecie w domu. Na Święta myślę, że już na 100% :)

Ja w sumie mam 4 kocyki z tym co kupiłam. W tym jeden gruby więc go nie wykorzystam. A ten czarno-biały jest cieniutki, bawełniany więc będzie na cieplejsze dni, a co :P

Smutne ale już się pogodziłam z tym że jest tam. Wole aby oddali mi ją jak będzie ładnie oddychała abym w domu nie zeszła na zawał przy każdym jedzeniu.

Ciepły wykorzystasz na zimę :) Kocyków nigdy nie za wiele powtórzę to jeszcze raz :D

‹‹ 3556 3557 3558 3559 3560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ