X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    kasia gratuluje 36tc!!!!!! juz pomalu sie przggotowywuje..u mnie tez codziennie jakies skurczybyki ale sporadyczne 2,3 razy dziennie..jednorazowe :-) 24 dni do terminu :-)
    U mnie Wera chociażby wczoraj 20 skurczy w ciągu dnia. Niektóre pojedyncze, inne seriami po 5-6 z przerwami 10 minut... Coraz rytmiczniej :-D tylko patrzeć jak organizm "zaskoczy" :-P :-D

weronika86 lubi tę wiadomość

• Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to chyba wicie :))) ostatnie szlify przed narodzinami.
    Mam mieszane uczucia co do porodu - z jednej strony bardzo się go boje, a z drugiej wiem ze zobaczę wtedy swoje dziecko. Moje! Które hodowalam w brzuszku przez 9 miesięcy, na które czekałam kilka lat.. Mój mały, prywatny człowiek :D

Aguś86, weronika86, KasiaKwiatek, Bambi85, misia83, misia83, liloe, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bym chciała pierwsze skurcze poczuć jak juz mi szew zdejma. Będę wtedy spokojna, że jeśli to akcja porodowa to nie trzeba go będzie na szybko ściągać tylko zająć się albo porodem naturalnym albo przygotowaniem do cięcia :)

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Werka mąż chce zrobić jak najwięcej teraz, bo jak się mały urodzi to na kilka tygodni praca ustanie, bo on będzie z nami chciał spędzać czas. Rozumiem to i nie jestem zła, że siedzę ciągle sama. Bardzo chcemy się stąd wyprowadzić jak najszybciej a i tak wersja końca roku jest bardzo optymistyczna.. Natomiast mam to w nosie w jakim stanie będzie dom w grudniu - wprowadzam się tam i tyle! Będę spać na podłodze :D

Haha ja też się bujam na kiblu jak na huśtawce :D myślałam, że tylko ja tak mam haha :D

Moja kotka jeszcze śpi i niech tak zostanie. Za to Julek się obudził, a ja spać jeszcze chciałam.. Ehh..
    to super ze chce spedzic z wami czas...widze ze twoj jak i moj maz to istne dinozaury w tych czasach..hrozi wyginieciem. ja tez wolalabym soac na podlodzie i dokanaczac prace na miejscu..zawsze to maz z boku i jakby nie patrzec juz na swoim, nawet skromnie ale na swoim :-) my sie przyblizamy do hipoteki..plan? odremontowac lazienke, kuchnie i 1 pokoj i reszte robic juz jak sie worowadzimy..lepiej siempomeczyc kilka tygodni ale byc na swoim :-)
    kurwa chyba znow mnie cos gardlo skrobie :(
    KASIA KWIATEK to u ciebie bardziej intensywnie widze :-) ja tonpo zlosci przenosze bo tesciowa po jednym dnih pisala czy juz rodze..ehhj..mowilam zeby sie nie fathgowala przed majem bo nie mam zamiaru rodzic dla niej tylko urodze jak mala bedzie gotowa...niemodpisalam, zignorowalam..i juz na fb od rodzjny wiadomosci RODZISZ JUZ? czy oni wszyscy maja cos z glowa stawiajac takienpytania? chyba jak urodze to bede wiedziec nie?

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Agus to chyba wicie :))) ostatnie szlify przed narodzinami.
    Mam mieszane uczucia co do porodu - z jednej strony bardzo się go boje, a z drugiej wiem ze zobaczę wtedy swoje dziecko. Moje! Które hodowalam w brzuszku przez 9 miesięcy, na które czekałam kilka lat.. Mój mały, prywatny człowiek :D
    fasia ja mam identyczne odczucia...maz sie nie moze doczekac jak taki maly skrzacik bedzie juz biegac po domu...hehe nie wiem dlaczego mowi na malutkiendzieci od roku do trzech SKRZACIK wlasnie :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O i ja też się bujam na kiblu :-P
    Moje koty dziś dały pospać, a my wczoraj odebralismy ciuszki i wanienkę od szwagrów. Tyle tego miała, że usiadlysmy i wybralam to co mi się podobało tylko, a i tak mega góra z tego wyszła. Zaraz wstawiam pranie i też prasowanko przede mną dziś :-)
    Aguś ja to potrzebuję jeszcze ze 2tyg właśnie na uporządkowanie psychiki i nastawienie na poród :-P poza tym w przyszły piątek mój Żabka wyjeżdża na 2 dni, a w jeszcze kolejnym od środy do soboty... Oby się nie zaczęło wtedy :-P będzie gnał po autostradzie :-D

• Jaga Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej jak mi się nic nie chce. Wstawiłam pranie o 6 a go jeszcze nie wywiesiłam. Zołza ze mnie licze ze może mąż pomyśli ale chyba się nie domyśli.
    Marcel raczej jutro do szkoły nie pójdzie coś mi się tak zdaje.......
    I już jestem zła bo nie było go cały tydzien potem 4 dni w szkole i już chory. Pojebane są te matki , ze chore dzieci do szkoły oddają. Chyba dzisiaj się z kuzynką pokłóce bo kretynka właśnie oddała syna chorego z gilem do pasa i charczącym kaszlem ( przecież już jest zdrowy bo to od migdałka tak ma) a razem do jednej klasy chodzą.
    I co teraz zrobic? Po świętach chce już młodego ze sobą do Łodzi zabrac zeby mi wirusów ze szkoły nie przywlekł a potem ze 2 tygodnie po porodzie przetrzymac w domu. I nie wiem jak to wyjdzie:(((((

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaga a szkola nie robi problemow jam tyle go nie bedzie? u mnie zadyma od razu ale i tak planuje zeby stas zostal w domu choc 2 dni jak pojde rodzic...planuja z mezem grac na ps :-) pewnie sie do dziadow nie dodzwonie jak bedzie mi cosnpotrzebne :-) ja juz mam rosolek wstawiony a u mniendopiero 7.30 rano..i bedemprasowac 60 tetr i 10 ubranek :-) ja to chyba jakas masochistka jestem...tesciowa jest to daje popalic..tesciowej nie ma to chetnie bym z nia pogadala..hmm ciezko nazwac nasze relacje co? tyle z nia nerwow ale jednak chyba cos do niej czuje.chyba ze to hormony ciazowe..albo po prostu brakuje mi mamy :(

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma tez stas nasz wolne od 29ego marca do 15ego kwietnia wiec moze uda mi sie wstrzelic :-) idealnie byloby tego 27ego co sobie zaplanowalam haha 2 dni zostalby w domku i ponad 2 tyg ferii swiatecznych :-) cala czworeczka w domciu :-)

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powalilo mi sie ..sorawfzilam zaczyna ferie 27ego!!! wraca w poniedzialek 13 ego :-) idealnie a termin mam na 8ego :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wspolczuje choroby synka, u nas tez szpital od kilku dni, Pola wlasnie rano skonczyla antybiotyk na zapalenie tvhawicy a kaszle tak, ze pluc malo co nie wypluje :( na 12 mamy wizyte prywatna u lekarza. Ja tez chora, slysze swiszczenie przy oddychaniu, glos jakis skrzeczacy mam, chyba tez dam sie przebadac. Boje sie, zeby nie zlapac kaszlu przed cc. Zostaw lepiej dzis synka w domu, pewnie bedzie mu zal, ze ominie go zabawa, ale tak bedzie lepiej i nie zarazi innych.

Ja dzien zaczynam od kawy i kefiru z truskawek, moja corka bedzie mala truskawka jak sie urodzi :P co do skurczy to tez mam kilka w ciagu dnia, od kilku dni mam tez klucie w szyjce, czasami bolesne. Mam te takie uczucie wkrecania sie glowa w dol, ciekawe jak w czwartek moja szyjka bedzie wygladac :P ale mi sie nie spieszy, chce doczekac planowanego cc bez niespodzianek najlepiej.

Misia, Hwesta i Bambi ...szpital ehh wspolczuje, nie ma to jak w domu, ale czego nie robi sie dla dobra dzieciaczkow. Hwesta z tego co doczytalam wczoraj to juz jestes pozytywnie nastawiona i chyba nie martwisz sie tak waga Malutkiej? I prawidlowo :) bedzie po prostu filigranowa za mamunia :)
    Misia Ty chyba czekasz dopiero na usg tak?
    Bambi oby wypuscili Cie jeszcze do domu, jeszcze 2 tygodnie niech posiedzi synek w brzuchu.

Ja dzis jade na obiadek do mamy, wiec sie lenie i nic nie robie od rana :)
    Milego dnia :)

weronika86, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja już lepiej bo wszyscy zapewniają ze wszystko ok z nia tylko malutka jest po prostu. Ale dzis mam kryzys z niewyspania, nie chce żadnych gości a pchają sie do mnie... Ja nie mam siły siedzieć z nimi na korytarzu... Jestem zajebiscie umeczona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie urodził ? łeeeee

Muszę Was nadrobić:)

A jak Ania ?

weronika86, Fasia, Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt ale ja bym już chciała a na ktg mam takie sporadyczne skurcze ze naprawdę... Z takimi to urodzę za 3 miechy

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta wywołasz zaraz wilka z lasu, zobaczysz! :)

Dzień dobry w niedziele! Ale mam dzisiaj lenia...

hwesta lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze zyje i wciaz w dwupaku. Noc jak na szpitalna dobra 8 godzin nieprzerwanego snu. Czekam na ktg.

misia83, hwesta, Aguś86, KasiaKwiatek, Murraya, Fasia, liloe, liloe, Jaga, Gosha, sylvia007, maggie86, mantissa, lysinka lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku coś mi się dzieje z żołądkiem, Od kilku dni cały czas jestem głodna, normalnie jak na początku ciąży.

Ogólnie to mi się włączyło jakieś "pierd... ,nie rodzie" Byliśmy wczoraj po ten materac, kupiłam przewijąk jakieś pieluszki i tak wracam z tymi gadżetami i tak sobie mysle po co ja to wszytsko kupiłam jak ja przeciez nie urodze. Jakies sie to nierealne dla mnie zrobiło, ze ja takie maleńkie dziecko będe miała. No nie wirze w to.
    Będe chodzić w ciązy trzy lata.

weronika86, Murraya, Fasia, Gosha, maggie86, mantissa lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Jejku coś mi się dzieje z żołądkiem, Od kilku dni cały czas jestem głodna, normalnie jak na początku ciąży.

Ogólnie to mi się włączyło jakieś "pierd... ,nie rodzie" Byliśmy wczoraj po ten materac, kupiłam przewijąk jakieś pieluszki i tak wracam z tymi gadżetami i tak sobie mysle po co ja to wszytsko kupiłam jak ja przeciez nie urodze. Jakies sie to nierealne dla mnie zrobiło, ze ja takie maleńkie dziecko będe miała. No nie wirze w to.
    Będe chodzić w ciązy trzy lata.
    liwi ja mam juz synka a dalej nie wierze ze bede miala maluszka :-)takiego wypragnionego :-) calkiem inne doswiadczenia niz wmpierwszej ciazy. takie matczyne :-) BAMBI 8 godzin przespane w szpitalu? chyba czujesz sie jak w domu :-) mam nadzieje,ze cie wyouszcza!
    angelka, hwesga, adk dzien dobry baby :-)
    HWESTA tak trzymaj! bedzie makutka po mamusi! zawsze to laywiejszy porod :-) a dzieci urodzone od 2600gr w donoszonej 40tyg ciazy to czeste wiec nie jest to jakies dziwne u ciebie...ja jestem wilka baba a waga w terminie 2600 :-)

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa wyorasowalam 6 bialych pieluch i mam dosc :-)

KasiaKwiatek, Lali lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:13

Bambi85, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 3555 3556 3557 3558 3559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ