Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDospałam trochę. Idę się ogarniać na ten spacer, w sumie ładne słońce to się ruszę na 3 godzinki, bo i sklep po drodze zalicze.
Zboczeniuchy
Fasia ja miałam usg w 30 tyg z pomiarami, afi, ciałko, orientacyjna waga. Teraz mam zapisane w 38 tygodniu usg pomiarowe przed porodem. To wszystko na NFZ w szpitalu. Chodzę właśnie aby mieć swojego lekarza w szpitalu.
Oprócz tego prywatnie u mojego w medicover miałam usg na każdej wizycie. Z pomiarami 2 a pozostałe aby zobaczyć serduszko i pozycję malucha.
ja tam uważam , że powinnaś się zapisać do lekarza ze szpitala, zmierzy Ci wody i Julka a dwa będziesz już znała lekarza na WU.
A i ja z każdego usg na NFZ i prywatnie dostawałam wydruk kilku zdjęć i opis wszystkich pomiarów.
Buzka Brzuchatki będę po 15Lali, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:marycha a ty w niedziele masz sie wstawic na konkretna godzine?
w niedziele rano zadzwonię i się dowiem o której mam przyjechać. może z rańca jeszcze jakieś kino, zakupy, basen, sprzątanie, prasowanie zdążę zrobić a potem pojade do szpitala urodzić sobie syna
Chojrakuje trochę ale strach mi zaczyna do dupy zaglądaćAguś86, maggie86, Fasia, Angela89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyweronika86 wrote:beda calkiem usypiac czy mozemy liczyc na relacje live z cesarki tym razem?
Będzie live z kamerki na fbGodzinę transmisji podam poźniej
Lali, misia83, Aguś86, shimmer_lip, Fasia, Angela89, Bambi85, weronika86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Aguś86 wrote:Lali prawie idealnie masz 3 lata różnicy
Parę dni i zaoszczędziłabyś na torcie urodzinowym- zamiast dwóch bylby jeden
kto wie czy nie zechce wyjsc druga corka 5ego kwietnia
Misia ale sa powody do zmartwien? Co lekarze mowia na ta hipotrofie? Moja kuzynka byla w takiej sytuacji i jak tylko waga dobila do 2 kg to zrobili jej cc, teraz jej corka ma 4 lata i jest szalonaCzaryMary, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyGosha synek piękny! GRATULACJE
Fasia a nie dostajesz takich wydruków z usg co było robione? Może zostają w karcie i tam wszystko jest a o tym nie wiesz...U mnie te wizytowe trwają krótko, ok 7-10 min (ale łożysko, wody sprawdza na każdym), a usg I, II i III trymestru bardzo dokładne, 40 min i ok. 7-8 stron wydruku. Dodatkowo dwa takie wizytowe miałam w zastępstwie u tego genetyka, który robił mi te trymestrowe i on zawsze dokładnie mierzy, także miałam w sumie 5 takich full. Nie oponowałam - robili to dobrze.
Na usg z 6 marca mam (ostatnie takie szczegółowe, 20.03 mam już takie waga+położenie+wody+łożysko):
FHR, ruchy płodu, ułożenie, łożysko, kieszonki płynu+AFI, biometria (główka, kości, waga itd), anatomia płodu (głowa, kręgosłup, żołądek, przewód pokarmowy, nerki, pęcherz), doppler płodu (wskaźniki pulsacji tętnic mózgowych płodu, tętnicy macicznej i pępowinowej), doppler matki, ocena macicy, długość szyjki
Tyle, że w mojej klinice to chyba taki standard - za tą kasę wstydziliby się badać mniejczuję się przebadana konkretnie, nie powiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2015, 11:10
Gosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMisia no to super ze wszystko dobrze
mi nie zrobili po 3 dniach usg bo uważali ze za mało minęło aby zobaczyć czy przybrała
sranie w banie, jeszcze nie było obchodu , jeszcze nie wzięłam prysznica bo czekam na obchód i nie chce żeby mnie wyciągali z łazienki , ja nie umiem być tu oaza spokoju, szlag mnie trafia i wysiadam psychicznie po prostu tu, nie rozumiem po co tu leżę , moze gdybym wiedziała jaki jest sens bycia tu to inaczej bym podchodzila
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny