Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia wrote:Werka ja mam tak samo.. Mala jest bardzo nisko,brzuch twardy czuje jakby skora mi miala peknac zaraz ;/ i bol plecow mam straszny.. ale nie chce rodzic! Ja chce urodzic 2 kwietnia
zwlaszcza ze bede mogla sobie wybrac
hehe tylko lekarz mi powie od kiedy moge hehe
Rudzia, weronika86 lubią tę wiadomość
-
ja biore rzeczy dla mnie i ubranka bo szpital nie daje.. czyli i tak 2 torby...a na wyjscie ciuszkini mone ciuchy maz ma zapakowane w osobna torbe no i fotelik. z mezem uzgodnione po tesciowa nie dzwonimy jak sie porod zacznie..chlopaki chca zostac sami..wola byc sami niz z nia.. lodowke maja na biezaco ladowana a jak by co to maja kase
sklep blisko
i ja sie nie bede denerwowac ze ona mi w donu siedzi bo znajac zycie cos by poorzestawiala!
dziewczyny sorki ze wam dupy zawracam ta tesciowa, ale nie mam z kim pogadac oprocz meza a dla niego wszystko jest takie proste...ja czuje w kosciach ze ona cos kombinuje!
a i w piatek befzie gosciu z gminy i chyba dostaniemy chate za kilka tygodni, na razie w piatej rozmowa i dokumenty...kilka tygodni:-? mam nafzieje ze przynajmniej 6,8tyg...teraz jestem zla ze zrobilismy pokoik..ale ciul nie zbiednieje a maz sie klasc regipsow nauczyl :-)fajnie by bylo wtedy jakbym byla z mala w domu on moglbynrobic remont...na razie nie planuje, najpierw dadza klucze i bede planowac zeby nie wyszlo tak jak z ostatnim domem. -
Rudzia wrote:Werka ja mam tak samo.. Mala jest bardzo nisko,brzuch twardy czuje jakby skora mi miala peknac zaraz ;/ i bol plecow mam straszny.. ale nie chce rodzic! Ja chce urodzic 2 kwietnia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nie wiem czy was nadrobię, ale zaraz spróbuje
O 21 podali mi oxy, rozwarcie na 4 cm szyjka miękka ale vardzo głęboko osadzona. Zgodziłam sie o 1 na przebicie pęcherza i to był dobry krok. Wody były przezroczystepodali druga oxy i sie zaczęło... Cały czas siedziałam na piłce az bóle były suuuper mocne i poczułam ze musze przeć... Zawołałam położna, wdrapalam sie na łóżko i poczułam skurcz party juz... Ona szybko zwołała obsadę bo glowka juz zaczęła wychodzić... 5 skurczów partych i moje maleństwo było ze mna!
Było cieżko ale dało sie przeżyć... Jak ba sztucznie wywoływany porod mysle ze poszło ok
Położyli mi go takiego brudnego na cyce a ja wyłam w głos jak małe dziecko ze szczescia, az sie zanosiłem... jakie emocje
Potem godzine rodziłam łożysko... No nie wychodziłomasowali mi godzine brzuch, naciskali i nic... W koncu przyszła lekarka i mi je wyciągnęła ręka. To bardzo bolało
podali w zwiazku z tym antybiotyk.
Nie nacieli mnie. Peklam lekko i mam 2 szwy, i to po jednym w 2-ch miejscach. Cały porod bez znieczulenia, szycie tez. Tak sobie zażyczyłam.
Przez cały porod podłączona glukoza i insulina, co godzina kontrol i komputer dawkował wszystko. Ciśnienie skakało.
Dzisisj zjadłam w koncu cos słodkiegobez kłucia sie insulina cały dzien
cukrzyca minęła. Stan zatrucia ciążowego jeszcze utrzymuje, badają mnie cały czas. Nogi mega spuchnięte i znowu zbiórka moczu 24 h.
Na noc zabrali Kubusia do inkubatora zeby monitorować oddech, chociaż wszystko jest ok, bul bardzo zmęczony porodem... Spał do 16 i wtedy zaczął dopiero cyca doić. Lewego nie lubi... Ale musiAngela89, Ewelcia, Bambi85, maggie86, MłodaDama, Lali, Rudzia, hwesta, Militta110816, iwonka1077, Anka1501, kluska, Jaga, Aguś86, Justinka, Nadzieja84, natt, Fasia, lysinka, Agusiek89, Ulka84, weronika86, Lwica, misia83, Murraya, mantissa, NY, Ida, Eweliśka, KasiaKwiatek, CzaryMary, mimka84, haneczka, Amy_, liloe lubią tę wiadomość
-
A tu juz po południu w koncu otworzył oczka i sie mamie przyglądał...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 11:24
maggie86, iwonka1077, Angela89, Rudzia, kluska, hwesta, Jaga, Ewelcia, Lali, Militta110816, Krysti, Aguś86, Justinka, Nadzieja84, natt, Fasia, lysinka, Agusiek89, Ulka84, Bambi85, weronika86, misia83, Murraya, mf, mantissa, NY, Ida, Eweliśka, KasiaKwiatek, CzaryMary, mimka84, haneczka, Eklerka, Amy_, liloe, sylvia007 lubią tę wiadomość
-
Matusiu Gosha jaki słodziak
ja już też mojego maluszka chcem ajajaj
PrzystojniakA Ty dzielna mamuśka
Gosha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny to do porodu boberka najlepiej na zero trzasnąć tak? bo musiałabym się do tego przymierzyć ,poród tuż tuż a tu las
-
nick nieaktualny