X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma urodziła parę dni temu bliźniaki -parke :)
    Oboje po prawie 3kg, urodzone w 38 tyg :) niestety cc z powiklaniami, przetaczana krew i przez dwa dni nie była wstanie się nawet na łóżku podnieść :( ale już jest ok a dzieciaczki super zdrowiutkie :)

mimka84, KasiaKwiatek, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka, maluszek na pewno nie maleje w brzuchu, więc tylko się cieszyć :) Wręcz odwrotnie. Zjada Cię od środka. ;)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Taaak 35kg schudłam hahaha :D w 35 tygodniu! Chodziło mi o to że na początku schudłam bo wymiotowałam, potem to odrobiłam i teraz znowun zaczęłam chudnąć i to szybko.

haha no to mam ewidentne problemy z czytaniem ze zrozumieniem :) to ile schudłaś po tym odbiciu wagi?

NY lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk maluszek bierze to co potrzebuje Twoim kosztem :) nic w tym dziwnego :)

• Jaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAry na oczyska padło :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to boli mnie brzuch pod żebrami , nie wime co ale czuje się tak jakbym miała zakwasy. Co to moze byc? JAk myślicie bo nie wiem czy się stresować? Mała rozrabiała, ja ćwiczyłam wczoraj oddychanie przeponą( moze to od tego?) i cięzko mi wstawać z łóżka muszę się dobrze spiąć.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk ale jak piszesz, że u Ciebie waga była wysoka przed ciążą to może po prostu natura zadziałała... Organizm nie musi magazynować na późniejszą produkcję mleczka, dziecko rośnie dzięki zapasom, które już miałaś i pięknie pomaga Ci się ich pozbyć :-D tylko się cieszyć :-D
    Ty to po porodzie uważaj bo czasem waga pałata figle i potem się przybiera z niczego....

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    haha no to mam ewidentne problemy z czytaniem ze zrozumieniem :) to ile schudłaś po tym odbiciu wagi?

Ponad 2,5kg w niewiele ponad tydzień. No pewnie macie rację, przecież się nie kurczy :) pytanie tylko czy rośnie prawidłowo. No nic, za tydzień się dowiem :) zresztą ostatnio był już taki duży i rósł w takim tempie, że w zasadzie nic by się nie stało gdyby przestał rosnąć w aż tak zawrotnie.
    KASIAK tak nie mówimy, będę karmić piersią i chudnąć z automatu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:54

mimka84, Fasia, Murraya lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Adk zobacz, jak urodzisz to prawie 4kg dziecia, 2 kg wód, łożyska itd i w kilka godzin będziesz lżejsza o kolejne 6-7kg :-D potem ssak wyciągnie dalej i laska będziesz, że hoho :-D

adk_1989, mimka84, lysinka, CzaryMary, Fasia, Murraya, misia83 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To lubię! Heheh :)

U was też dzisiaj taka piekna pogoda?

KasiaKwiatek, iwonka1077, Fasia lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, ja tez jakos bez humoru, noc miałam kiepska ale czego sie spodziewalam jak wczoraj 2 razy kimalam w ciagu dnia.

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja też wychodzę z założenia, że chudniemy dzięki ssakom :-D tylko tak po 5-6 miesiącach jak już mniej ciągną to trzeba wagę kontrolować, bo już sama nie spada, może się zatrzymać ale i zacząć rosnąć. Miałam tak po drugiej córce i szybko wzięłam się za siebie :-D :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:00

• NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    A tak w ogóle to boli mnie brzuch pod żebrami , nie wime co ale czuje się tak jakbym miała zakwasy. Co to moze byc? JAk myślicie bo nie wiem czy się stresować? Mała rozrabiała, ja ćwiczyłam wczoraj oddychanie przeponą( moze to od tego?) i cięzko mi wstawać z łóżka muszę się dobrze spiąć.
    Ja miewam takie dni ale wtedy czuje jakby mnie skóra bolała albo jakby mi sie mięśnie rozchodzily:) mija;)

Jaga lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • iwonka1077 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Gratki rozpoczętych tygodni, powodzenia dziewczyny szpitalne oby jak najkrócej tam siedzieć to znaczy nie dluzej niz to konieczne wiadomo w domu najlepiej
    Anka wykrakalas nie chciałaś wcześniej rodzic to dzidziuś się grzecznie słucha teraz :) Ale serio to współczuję w takim zawieszeniu cały czas ,Moze lepiej do szpitala i niech przyspiesza akcję???

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adka pięknie jest faktycznie , pewnie zrobie kawe wezme babeczki pojde na słoneczko się wylegiwac.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj piękna pogoda, aż by się chciało z wózkiem pospacerować :P

KasiaKwiatek, lysinka, CzaryMary, Fasia, Aguś86, maggie86, Agusiek89 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się nie wyspałam dziś...i wcale nie przez ciążę...
    Mój K uczuleniowiec, przed oknami mamy brzozy... No tak kur... chrapał, kichał, że spać nie mogłam w ogóle, sikanie 2 razy... :-\

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Nie no ja też wychodzę z założenia, że chudniemy dzięki ssakom :-D tylko tak po 5-6 miesiącach jak już mniej ciągną to trzeba wagę kontrolować, bo już sama nie spada, może się zatrzymać ale i zacząć rosnąć. Miałam tak po drugiej córce i szybko wzięłam się za siebie :-D :-P

dzięki Kasia za info :) o tym nie wiedziałam.

Bambi - w takim razie dzisiaj nie śpimy. Wczoraj własnie ze sobą walczyłam w ciągu dnia żeby nie kimnąć bo wiedziałam co będzie w nocy. no i w sumie usnęłam ok ale od 3 do 5.30 rzucałam się po łózku i wymyślałam jakieś farmazony.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 10:07

KasiaKwiatek, Bambi85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale umnie pięknie dzis normalnie mogla bym rodzic juz teraz w tej chwili :)
    Nic pospalam troche i trza wstawac ide na dol zobaczyc czy mojej psicy spanie przyszlo bo się kurwa doczekac nie moge .

Mimka zamowilas pieskowi spanko nowe :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy znacie jakieś ładne kwiaty na balkon? Ja mam dosyć słoneczny i chcę coś posadzić w doniczkach...i nie wiem co :-D nie przepadam za pelargoniami, wolę i taki klimat łąki. Szukam i nie wiem...

‹‹ 3631 3632 3633 3634 3635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ