X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, pisalam post 2 razy z telefonu i 2 razy sie usunal, az w koncu postanowilam wlaczyc komputer ;) Wczoraj pod ktg trzymali mnie od 23 do prawie 1 w nocy, mala sie bardzo ruszala i ponoc takie gwaltowne i mocne ruchy sa niepokojace bardzo... dzis rano mi powiedziala polozna dopiero, o 6 powtarzali ktg i wyszlo juz ok, i teraz znow za chwile bede miala. Byl obchod, na dzis zaplanowane usg zeby zobaczyc jak i czy bobas przyrasta. O wypisie nie wspominali, ale po dzisiejszej akcji z ktg, to wole byc w zasadzie tutaj... Jakos sie przemecze ten tydzien czy dwa, a mala bedzie pod stala opieka i monitoringiem.

haneczka, Murraya, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Gosha - brawo dzielna kobietko :) Kubulek słodziutki :)

Ny, Krysti, Werka, mf - gratulacje nowych tygodni :)

Załamują mnie tacy ludzie jak znajoma werki. Brak słow. Zero odpowiedzialności. ot tak - zapomniałam że dziecko ma owsiki. Jak można zapomnieć o czymś takim ??!!

Mf - nie łam się. Mam nadzieję, że spotkanie z koleżanką dobrze Ci zrobi:)

U mnie w nocy totalny zjazd nastroju. Zaczynam się bać wszystkiego. Jak ja sobie poradzę ??!! jak się w tym wszystkim odnajdę? ehhhh dobrze, że w dzień przechodzi :)

weronika86, NY, haneczka, Eweliśka, Krysti, Aguś86, Murraya, misia83, Gosha lubią tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:05

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga od weekendu próbujemy wszystkiego ale jakoś nic to nie daje :/ ja jestem cały czas aktywna, wszystko robię w domu, bardzo dużo chodzę. Wkurza mnie to zawieszenie bo znając moje szczęście to urodze jak mój będzie na drugim końcu Polski :/ doopa doopa doopa :( trudno, trzeba to przeczekać

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary ja wieczorami mam zjazdy emocjonalne tutaj, ale jakos trzeba dac rade...

• NY Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Dzień dobry :)
    Stopy mam jak Hobbit, brzuch jak Obelix. Pocę się jak szczur i śpię (czyt. nie śpię) jak sowa. Ale jak pomyślę, co mam w środku, jakoś mi lepiej. :)

O Boziu ale się uśmiałam z tych porównan ;)
    Nie. Uśmiałam się jak norka :)

A to na rozpoczęty tydzień :)
    6df6c305baf16722med.jpg

mimka84, lysinka, CzaryMary, Rudzia, Lali, Militta110816, haneczka, KasiaKwiatek, Eweliśka, iwonka1077, Fasia, Krysti, weronika86, Aguś86, Ida, liloe, natt, Ewelcia, Murraya, misia83, mf, maggie86, sylvia007, Agusiek89, Gosha, Nadzieja84 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:12

Gosha lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania tulam mocno. I tak Cię podziwiam , że wytrzymujesz bez paniki to wszystko bo ja bym oblegała pewnie 5 razy już IP.

Ja wieczorami mam takie napady szału , że szlag to trafia. Dre się bo jak widzę , że nikt nie robi nic i nikomu bałagan nie przeszkadza no to sorry ale w jakim świecie tu żyje?
    Boję się pomyśleć co zastane jak wróce ze szpitala po 3 tygodniach prawie bo w Łodzi bede już od 29 marca. Brudem tu kurwa zarosną.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka to może nic nie rób i wtedy się zacznie akcja :D

Anka1501, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis sie okaze czy u mnie beda małą juz wkrotce wywolywac na te strone swiata :) bo jesli przyrost jest znikomy to tak wlasnie bedzie... ale jakos spokojna jestem, ciaza donoszona, moze sie malutka rodzic

CzaryMary, KasiaKwiatek, Fasia, Aguś86, Murraya, misia83, Agusiek89 lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY super figura, ja tam nie widzę "spuchnięcia".

relgh371djw8agni.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ny jaka szprotka z ciebie :)
    Ja w sobote zaczynam 36 tydzien i jestem przerażona swoją wielkościa:(

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ny - śliczny brzusiek, śliczna wiosenna sceneria. Ja chce taką bluzkę :)

Hwesta - suuper, że tak podchodzisz do tematu. Ja też jestem zdania że jeśli maluszkowi z jakichs powodów już brzuchu jest zle to nie należy trzymać go tam za wszelką cene. niemniej jednak trzymam kciuki za to żeby Alusia jeszcze sobie podrosła :)

hwesta lubi tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No 23kg nie poszło mi tylko w cycki nie ma się co oszukiwać ;) ale dziękuję Wam za mile słowa, jakoś muszę przebiedować okres połogu i potem zacznę wylewać 7-me poty, a tymczasem nic tylko trzeba jakoś żyć :)
    Może umówimy się za rok żeby wrzucic tu zdjecia naszych pociech i płaskich brzuchów :D hahah :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2015, 09:19

haneczka, Bambi85, Krysti, Fasia, Murraya, misia83 lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY zgrabniutka jesteś :) brzuszek fajniutki :)

Ja bardzo urosłam przez ostatnie 2 tygodnie (od brzucha w dół), nawet na wagę boję się wejść :P dopiero za tydzień przed wizytą wejdę na wagę ;)

Kurtką wiosenną się nie przejmuję, mogę chodzić w rozpiętej; szkoda mi kasy na samą końcówkę. Co do butów, to teraz śmigam w adidaskach, kupiłam też baletki za 10 zł z pepco, więc w coś dam radę się ubrać.

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Rudzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!
    Gratuluje nowych tygodni! :)

Mi na szczescie udalo sie zadnac po godzinie Jej buszowania sie uspokoila.. ale bylo ciezko ;/ pierwszy raz cos takiego odwalila.. najpier kopala po zebrach po prswrj stronie za chwilr juz czulam Ja po lewej i tsk caly czas.. do tego to gmeranir w dole i klucie.. przy tym mialam tez kilka boli okresowych takich mocniejszych ale to nie byly skurcze raczej..

No.. wyglada na to ze cos moze juz sie zaczyna u mnie.. chociaz jak tak ma wygladac to jeszcze 2 tyg to ja nie chce :(

Krysti lubi tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ny 23 kg jasne gdzie?

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    haneczka - ja chodzę w płaszczyku polarowym rozpiętym po prostu i od soboty w balerinach... gorąco mi w zabudowanych butach, aż mnie stopy pieką... tak samo zimowa kurtka...miałam wziąć wiosenny płaszczyk ciążowy od bratowej, ale nie wiem czy się przyda - przed chwilą byłam się przebrać i jak zdjęłam majciochy z nocy, to po nodze mi pociekło... kropelka miała mleczny kolor, a reszta przezroczysta, bez zapachu, ale dosłownie jak woda... kilka kropel, więc nawet jeśli wody miałyby się sączyć, to jutro mam wizytę - powiem o tym i niech zbada pH... jakoś przez ten mój humor mnie to nie rusza...

Widzisz Jaga-u mnie owszem, nie pozwalają mi nic robić, chodzić po schodach (w domu piętrowym z piwnicą nie chodzić po schodach - hahaha...) i wiem, że mamy remont i w ogóle, ale brakuje mi bliskości, a Mąż to zlewa trochę... jakiś czas było super, a teraz się muszę prosić o każde przytulenie, czy buziaka...

Oj to faktycznie może Ci już nie być potrzebny. Ja się nie mieszczę w żadne moje balerinki, bo spuchła mi stopa i włazi na siłę jedynie w krótkie kozaki, które ciężko zapiąć na kostce. Jak dotoczę się do Wielkanocy, to chyba na boso pójdę;) Albo na targu kupię buty za dychę, bo potem będą za duże...

A mąż pewnie wczuł się w remont, chce zdążyć przed maluszkiem. Porozmawiaj z nim. Faceci lubią się tak zapędzić. Będzie lepiej :*

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY ja przytylam 25 kg a przy Tobie wygladam jak slon :P

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:12

CzaryMary, lysinka, Jaga, Fasia, Murraya, misia83 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
‹‹ 3629 3630 3631 3632 3633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ