Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hej hej
trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
my juz na pewno w sobote powiemy naszym synom o dzidzichcilismy dzisiaj, ale jutro my z mezem wyjzdzamy autem do norwegii a chlopcy doleca z babcia w sobote, wiec balam sie, ze jak teraz sie dowiedza, to pomysla sobie, ze nowa dzidzie mamy i ich zostawilismy
a potem tesciom i reszceie
chyba ze tescie nas odiwedza wczesniej i sami zobacza, ze cos a raczej ktos sie szykuje
dziewczyny od wczoraj mecza mnie straszne mdlosciczuje ogromne ssanie ale nic nie moge zjesc, bo od wszystkiego mnie odrzuca i wtedy zaczynaja sie ogromne mdlosci
w zadnej ciazy az tak zle nie bylo i na pewno nie tak szybko. jutro w nocy mamy wyjechac z mezem i nie wiem czy dam rade tyle godzin w aucie, potem prom, potem znow auto
maz chcial mi diz skupic bilet na samolot, ale ja nie chce poscic go samego....z malymi dziecmi nie jest tak wypoczety, by sam mogl jechac....no nie wiem co zrobimy. poki co maz zamowil i dla mnie bilet na prom, a jutro zobaczymy jak sie bede czula.....
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam do Was pytanie. Czy smarujecie juz brzuszki i piersi specyfikami na rozstępy? Macie jakas wiedzę w tym temacie?
Ohhh ja stresuje się dzisiejsza beta i progesteronem , nie chce nawet myśleć co bedzie się działo przed jutrzejsza wizyta. -
CzaryMary wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie. Czy smarujecie juz brzuszki i piersi specyfikami na rozstępy? Macie jakas wiedzę w tym temacie?
Ohhh ja stresuje się dzisiejsza beta i progesteronem , nie chce nawet myśleć co bedzie się działo przed jutrzejsza wizyta.
Ja piersi smaruje na razie tylko krem trochę chłodzi co przynosi ulgęCzaryMary lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a jaku juz ktos ma olbrzymie rozstepy to chyba nowe sie nie pojawia co? mam mocno rozciagniety brzuch, syna urodzilam 4995gr i 63cm dlugi...brzuchol mialam ogromny...nie lubie sie smaorowac i musialabym z rana bo jak doz lozka wejde nasmarowana to moj mnie wygoni...dzisiaj robie te fasolke, wczoraj kupilam...narobila mi ktoras tu ochoty
wczoraj ogorkowa pod wieczor robilam i caly garnek poszedl
hahah ale rano cos nie moge jesc..cyce mi ze stanika wychodza ale wogole nie sa wrazliwe czy bolace...
Ida lubi tę wiadomość
-
Ja myślę, że smarowanie się mazidłami od początku ciąży może tylko zaszkodzić dziecku, wszystko co najważniejsze wykształca się na początku, ryzyko wad wrodzonych jest największe do 10 tc więc po co truć organizm zbędną chemią, przecież to wszystko przenika przez skórę...
weronika86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
z rozstepami da rady zyc, ja zyje i trzymam sie dobrze
wazne ze dzidziuch bedzie
boze jak ja sie ciesze, znow mi sie plakac chce
dziewczyny normalnie serotonina to mnie rozszadza od srodka jestem tak szczesliwa
liloe, CzaryMary, Ida, olka30, Another, Aga89 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny a mierzycie dalej tempke? ja chcialam mierzyc tylko do drugiego dnia po terminie planowanej @, od jutra nie mierze, w dniu @ strasznie tempka podskoczyla i widze ze sie utzrymuje. juz nie mierze i nic nie sprawdzam, jutro wizyta u gp o 17.30, poprosze go o list polecajacy na early scan ( bo robia dopiero kolo 12 tygodnia) ale jak cos to umowilam sie juz na wizyte u prywatnego polskiego...na koniec sierpnia...to bedzie 7-8 tydzien wiec serducho juz bedzie widac...czy umowic sie na wczesniejsza wizyte? zobaczymy czy mi da jutro skierowanie na darmowe usg.
-
Ja smarowałam brzuch i piersi w poprzedniej ciąży, a mimo to na brzuchu pojawiły mi się 3 małe rozstępy 4 dni przed porodem
w tym miejscu gdzie byłam najczęściej kopana
natomiast na piersiach pojawiły się też takie malutkie ale to już po karmieniu jak mi wróciły do rozmiaru sprzed ciąży... i nie wiem czy tylko lub aż tyle mam bo kremowałam, czy taka moja uroda
bo ponoć od tego też zależy, że jest to genetycznie uwarunkowane. W każdym razie nawilżać jak najbardziej trzeba!
CzaryMary, weronika86 lubią tę wiadomość
-
weronika86 wrote:mozliwe, moja mama tez miala rozstepy..mi sie ogromne czerwone zrobily pod brzuchem...nie widzialam ich dopoki nie urodzilam a maz bal mi sie powiedziec wczesniej
hahha
Co do temp dziś mierzyłam, a wcześniej jakoś w piątekale chyba też już przestane, bo nic nowego nie wnosi, chociaż nie powiem jak dziś było 37,03 to się uspokoiłam że jest wszystko ok
weronika86 lubi tę wiadomość
-
ja w pierwszej ciazy smarowalam. mimo ogromnego brzucha, bo b.duzo utylam, to ani jednej krechy nie mialam....za to w drugiej ciazy olal smarowanie i wyszly mi paskudztwa przed porodem
duzo tego nie ma, ale zawsze.
rozmawilam z mezem i doszlismy do wniosku, ze nei zwieksze dawki dupka....zrobie jak ta druga kazala - jesli pojawi sie plamienie, to wtedy wezme 3 tab. poki co plamien nie ma (to byl jeden maly incyden w okolicach daty @ wiec ma prawo), brzuch czasem boli ale duuuuzo duuuuzo mniej. nie chce sie niepotrzebnie chemia faserowac....
ktoras sie mnie pytala w ktorym dc mialam ovu i iludniowe cykle mam: OF wyznacyl mi ovu na 15dc a cykle miaam 33 -34 dniowe, wiec ovu byla wczesniej.Ida lubi tę wiadomość
-
co do tempki, to jka tylko test wyszedl + przestalam mierzyc. nie chcialma tam grzebac (infekcje itp.) i nie chcialm sie stresowac - malostabilne temp mialam w tymcyklu. moj wykres jest dostepny na rozowej str.
Kati86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hwesta wrote:Ponoć ból brzuszka jest zupełnie normalny,jeśli jest bez plamien
u mnie od wczoraj poranne mdlosci,ale mijają po sniadanku
PS dopisałam Twój nick na samym dole listy
http://lista_kwietniowki_2015.skroc.pl -
Patrząc na listę wypisze braki
Lili83 - który cykl starań?
liloe - brak Twojego imienia oraz kiedy robiłaś test/betę, czy masz już jakieś dzieciaczki,
malinka1984, CzaryMary - pkt. dot. dzieciaczków
Liwi - brak miejscowości oraz kiedy był test/beta, wiek córki
justi87 - hmmm jesteś jeszcze z nami? brak wszystkich rubryk
olka30 - brak miejscowości, dzieci
lena90 - brak terminu porodu, zawsze później można zmienić, jeśli lekarz zmieni, oraz dzieciaczki
lwica i hwesta - wszystkie rubryczki
Umówmy się że jeśli któraś nie chce podać którejś z informacji proszę wpisać 'X'wtedy już nie będę męczyć o uzupełnienie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:05
Kati86, CzaryMary lubią tę wiadomość
-
Ja też już nie mierzę tylko zaznaczam 37 żeby zielona linia został
moja temp pod koniec cyklu spadała a jednak się udało więc po co się stresować teraz.
Niczym się nie smaruję póki co. Wiem że w Anglii mają fajny specyfik na rozstępy naprawdę duża poprawa, niestety nie pamiętam jak się nazywataka malutka tubka trochę podobna rozmiarami do Viru-Merz. W pl nie wiem czy jest ale ok 4 lata temu nie było
ale smaruje się już po ciąży. Siostra męża mieszka w Anglii i jak się uda to poproszę aby się rozejrzała.
Nie usuwa rozstępów ale pięknie bledną i kolor skóry mają.
Jakby któraś z Was miała chociaż podejrzenia jak to może się nazywać to będę wdzięcznaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2014, 13:36
IVF MAJ 2016beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019