X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    U nas my mamy podzielone obowiązki i ja zajmuje sie domem -maź teraz pomaga ale cieżko pracuje nad wykończeniem naszego domu także nie mogę wymagać od niego sprzątania ...
    Kota on przygarnął No i ja po nim sprzątam -tzn głownie sierść bo dobrze wychowana -załatwia sie na dworze nadodatek chodzi do naszych sąsiadów:)) -dwa domy dalej:))
    Ale nie zgodzę sie na więcej zwierzaków bo wiem jak to sie kończy -i pewnie byłoby to samo co u was ze ja bym Musała sprzątać.
    Apropo wcześniejszego wątku co do wychowania - No to zgadzam sie co Robotka napisała można sie starać wychować ale szkoła ma duuuzy wpływ i to co łapią dzieciaki od innych - w UK zauważyłam sie jest dość duże przynależenie do jakieś grupy, dużo bulingu w szkołach :((aż strach to tak w skrócie.
    lwica ja nie soitkalam sie z bullingiem tutaj, moze w mniejszych mienscowosciach jest inaczej.. u stasia w szkole jesli tylko taka sytuacja ma miensce to agresora od razu wurzucaja ze szkoly ale dlugo sie naszukalam zeny znalezc dobre miejsce. widzisz a moj pracuje tylko 4,5hr dziennie..ja tez wtedy jestem w pracy a na mojej glowie zostaje caly dom, zwierzaki, dziecko, gotowanie, oplaty i cale studio oprkcz tatuowania czyli zamawianie sprzetu, umawianie ludzi, ustalanie cen, rachunkowosc..doslownie wszystko..ja niby nic w studiu nie robie..ok niech bedzie..maszynka nie ruszam ale siedzac tam na doopie nie ma mnie w domu wiec jam wracam to musze wszystko ogarnac...chyba sie wylacze po porodzie i albo utoniemy albo przejma czesc obowiazkow..innego wyjscia nie widze...o 4 rano noc w noc kocica miauczy pod oknem..kiedy tak lezalam z 30min zobaczyc czy ktos wstanie....nikt! teraz ja z ogromnym brzuchem musze wstawac otwirzyc jej okno

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Dzis Ignaś tez się bawi z nami nôzkà sobie lata po brzuszku az czuc swietnie pod rękà chyba lubi jak go glaszczemy raz rafi raz ja :) a on dalej nôzkà jezdzi kolo pępka :D

• Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy ty sie tak nie ciesz bo on nie w łapki gra tylko wyjscia szuka:D

Fasia, weronika86, Krysti, maggie86, Murraya lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Wera i wlasnie narodziny Sary to idealny moment, żeby wszystko poukładać jak powinno być :) dasz rade, zobaczysz. Teściowa utop przy okazji a mężowi jasno postaw sprawę. Twój dom i Twoje zasady. Myślę, że teraz przejrza na oczy jak urodzi się malutka :)
    tez mysle ze to idealny moment..albo ja zajme sie mala a oni pomoga albo wcisne mu mala hehehe

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Hahahah nie prawda :P

weronika86, Krysti, Jaga lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie wychować synów na takich co to pracy się boją lub w domu swoim kobietom nie pomogą.

weronika86, Krysti, Amy_, maggie86, lysinka, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• Agusiek89 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra ide sie położyć. Jak mnie znów obudzi to co wczoraj to będę pełnić dyżur na kwietniowkach. :)
    Myślę że powoli wybija nasza godzina i sypną się porody :) te spokojne- najwcześniej zapewne :)
    Dobrej, nieskurczowej nocy :)

Krysti, Amy_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Zaliczy :] 3lata pre-school i 4latka reception Class...
    Eee niewiadomo czy ja tu 3 wytrzymam :D mnie juz do pl ciągnie :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    hahahahha

Amy_ lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Nie wyobrażam sobie wychować synów na takich co to pracy się boją lub w domu swoim kobietom nie pomogą.
    tez dlatego chce go nauczyc ale ma te jebane nawyki po teaciowej! duzo krzyku ale pomalu idziemy do przodu :-)

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mlodadamo gratuluję! :)
    Widzę że worek się rozwiązał i się tu dzieje na całego. :)

Ja po całym dniu chodzenia padam na gębę ale się opłacało bo zaliczylam dziś sesję w pięknym plenerze. :)
    Teraz liczę na spokojną noc, Wam takiej również życzę. :)

weronika86, Fasia, KasiaKwiatek, Aguś86 lubią tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Eee niewiadomo czy ja tu 3 wytrzymam :D mnie juz do pl ciągnie :)
    krysti nie boisz sie po tylu latach wrocic do pl? tu jednak inaczej sie zyje. w sumie zawsze mozecie wrocic jam cos nie? lwica ty zostajesz na stale!?

Krysti lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Werka to musisz sie wziąć za twoich chłopaków - chociaż nie ukrywam ze sama sie boje po porodze mojego i jak urośnie i co to bdzie -narazie mój plan ze będzie musiał pomagać mamie w domu i od małego będę uczyć:]

No ja mieszkam w dużym mieście i miałam do czynienia z rożnymi szkołami ze względu na prace... I spotkałam sie z bulingiem i rożnymi problemami szklanymi i podejrzewam jak w każdej szkole.....

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    tez dlatego chce go nauczyc ale ma te jebane nawyki po teaciowej! duzo krzyku ale pomalu idziemy do przodu :-)

Dasz rade. Najważniejsze to wszystko stawiać jasno, bez niedomowien. Zyjecie razem to razem musicie swoją przyszłość budować. Jesteś twarda i sobie poradzisz :)

weronika86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to sie mecze z zakwasami po wczorajszych skurczach heheh kupilam potas rozpudzczalny..zobaczymy czy sie w nocy powtorzy..mam nadzieje ze nie bo bardzo bolesne byly te skurcze nog. zjadlam jeszcze 4 banany w ciagu dnia i 2 szklanki swiezo wycksnietego somu z pomaranczy :-)

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    krysti nie boisz sie po tylu latach wrocic do pl? tu jednak inaczej sie zyje. w sumie zawsze mozecie wrocic jam cos nie? lwica ty zostajesz na stale!?

Tak, nie wracam :) naturalizowalismy sie z mężem:) a ty???

weronika86 lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronika86 wrote:
    Nie boje się wszedzie trzeba sobie radzic ale zawsze mamy powrot .

maggie86 lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Kurczę Werka to musisz sie wziąć za twoich chłopaków - chociaż nie ukrywam ze sama sie boje po porodze mojego i jak urośnie i co to bdzie -narazie mój plan ze będzie musiał pomagać mamie w domu i od małego będę uczyć:]

No ja mieszkam w dużym mieście i miałam do czynienia z rożnymi szkołami ze względu na prace... I spotkałam sie z bulingiem i rożnymi problemami szklanymi i podejrzewam jak w każdej szkole.....
    lwica zazwyczaj jam sie wychowuje malucha od malego takich problemow noe ma...jesli krzycze czy sie poplacze to stawia ich na nogi ale co z tego jak to sa thlko 2,3 dni...wczoraj bardzo duzo mi pomogli ale krzyku bylo co nie miara i maly prawie w dupe dostal pierwdzy raz w zyciu...chcialabym zeby sami z siebie pomogli a tak mi dluzej schodzi dajac im instrukcje niz robiac to samej!

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale najgorsze jest to , że mój to jeszcze przyjdzie mi powie z miną zbitego psa ze :Nie wolno Ci się denerwować a ty si e tak denerwujesz i dlaczego?
    No kurwa z radości skakać będę ze mój mąż jest brudasem. Teściowa temat rzeka wracać do jej tematu nie bede ale to jej wina , że mąż taka ciapa. Jak sami jesteśmy to sam z siebie sprzata , pierze wszystko porobi. Tylko ta wredota się pojawi na horyzoncie i już wszystkopod nos postawi, po palcu w dupe wejdzie i jeszcze franca powie wszystkim dookoła ze No przecież muszę jej pomóć bo ona już rady nie daje./ Nie kurwa 2 x na dzien na mopie zapierdalam , zmywam piore odkurzam i jeszcze po niej sprzatac muszę bo napierdoli syfu na kuchence i pójdzie w pizdu.
    Cały tydzien w spoconych ciuchach chodzi , kąpie się jak do lekarza ma iść i nawet jak jej mówię , że czuje ze się spociła to udaje greka i ze nie słyszy.
    A ile się od tej francy nasłucham , że jej pies przeszkadza bo nasika, wcześniej miałąm sunie tez jej przeszkadzala bo jak chciałą na dwór iść to drapała drzwi i wiecznie słyszałam ze : Już ta kurwa drzwi podrapała. Albo bo jej do ogródka wskoczyła za kotami.
    A chodzi głupia lampucera i opowiada cuda wianki czego to ona w domu nie robi , co jej popsuł mój pies co zrobił MArcel nie tak.Ahhh szkoda gadać.
    Przykre i tyle , wiedziałam co mnie czeka jak szłam za mężem tu mieszkać. MAm co chciałam:)

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Tak, nie wracam :) naturalizowalismy sie z mężem:) a ty???
    zostajemy na stale :-) mieszkajac 10 lat w anglii czlowiek nie nadaje sie do zycia w polsce hehehe

Lwica lubi tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
‹‹ 3745 3746 3747 3748 3749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ