X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co robiłaś? Bo może się spociłaś? Ja się bardzo pocę w okolicach krocza i często mam mokrą bieliznę pomimo wkładki.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Lali Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia jak sie cudownie czyta opis Twojego porodu :)

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja mam czesto mokre majtki jak sie spoce, ale po godzinie wkladla przeciekla to dziwne.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka w moim przypadku noł wej :-D śluzu mam co kot naplakal...żadnych wkładek, nawet bielizny nie brudzę... Ja w takiej sytuacji już bym na ip się zbierała czekając na skurcze... Ale jeśli Ty masz śluzu zwykle więcej to może...

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sa roznice miedzy wkladkamk ale jednak po godzince? za krotki czas, moze sie wody sacza? sckagnij wkladke i obserwjj ania

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tym bardziej ze rozwarcie spore! a skurcze sa czy nic?

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ten Tiny Love Angeli bardzo fajny, ale cena dość wysoka a aż tak ich naciągac nie chce. Na któryś z Fishera się chyba zdecyduję.

Nadzieja, zwykla koszula bawełniana jest ok a nawet większy t-shirt super się sprawdzi.

W ogóle dostałam fajna chustę od kuzynki. :) o taką: https://m.youtube.com/watch?v=3guFbbjzjPI

I jaa, Klaudia. Ale super poród. A myślałam ze te wanny w szpitalach to dla picu stoją. :P Rzeczywiście ciekawe te twoje wydłużajace się skurcze. :) i ta data urodzin Ninki, fajowa. :)

Nadzieja84 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Eweliśka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Aaaa Liloe gratuluję!!!

Eweliśka ketonów mam 15 i pani do mnie dzwoniła dwa razy :) za pierwszym mnie poinformowała, że wynik wyszedł zły i radzi kontakt z lekarzem i powtórkę wyniku a za drugim razem zadzwoniła zeby powiedzieć, ze sprawdziła jeszcze raz i jeśli jestem w takiej zaawansowanej ciąży to może dzieciak ze mnie w nocy za dużo ciągnie a ja być może jem kiepskie kolacje. No i doradziła tą bułę i drugi moczyk przed wizytą następną ;) a no i u mnie w luxmedzie dalej są położne bo pamiętam, że pisałaś, że u Ciebie je zlikwidowali.

Nadzieja nam kazali do porodu mieć koszulę albo tshirt ale na tyle długi, żeby jak staniesz sięgał Ci za wyprostowane ręce i na tyle luźny żeby bez problemu podciągać do góry jak będzie potrzeba ktg zrobić albo zbadać. Ja mam taką starą koszulę nocną na ramiączkach i po porodzie nawet jej prać nie mam zamiaru tylko do koszalina idzie :D

Ja mam 5 ketonów, też myślałam żeby przed wizytą jeszcze powtorzyć. Ale racja ja sporo mniej ostatnio pije może stąd wynik. Tak na Domaniewskiej i w Mariocie nie ma położnych , mój lekarz na ostatniej wizycie tylko na tym się skupił, nawet majtek nie zdjęłam:P

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • malinka1984 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe ogromne gratulacje.
    Klaudia pięknie się czyta opis Waszego najważniejszego dnia
    Ciekawa jestem kiedy na Nas przyjdzie pora...hm...

liloe lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liloe gratuluję! Czekamy na relację :)

Klaudia, Twój poród to jakaś bajka była. A mąż spisał się na medal, pamiętam jak pisałaś że się boi, a jednak, dał radę. Jeszcze raz gratuluję :)

liloe lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno nie pot bo plama jest na samym środku, pod wkładką a nie na brzegach. Mocz tez nie bo wkładka jest śnieżno biała no i zapach taki normalny. Skurczy nie mam jakoś więcej niż ostatnio. Tak sobie myślę, że ten mega skurcz co mnie w nocy obudził ma cos z tym wspólnego i może trochę te wody jednak ciekna. W każdym razie jutro mam wizytę to mu wspomnę, niech sprawdzi mi czy to wody. Cały dzień mam jakoś ciągle mokro ale szybko przeciekaja te wkładki. Dziś musiałam juz trzy razy bieliznę zmienić

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie sączenia wód, to jakaś żenada jest że w normalnej aptece nie można dostać pasków zwykłych do sprawdzenia czy to wody właśnie. Ostatnio byłam w kilku aptekach i nigdzie nie mieli, mówili że w ogóle nie prowadzą sprzedaży :( Dobrze że mi na ip sprawdzili.

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huhu :) Liloe gratulacje super coreczka juz na swiecie :) ale happy jestem <3 duzo buziaków sle :************

liloe lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka u mnie też nigdzie nie ma ale w jednej powiedzieli, ze mogą zamówić dla mnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania...nie wiem czy byłabym taka spokojna na Twoim miejscu, wydaje mi się, że to mogą być wody i jednak zabezpieczyłabym małego na noc u koleżanki albo ją ją jakoś uprzedzić, że może coś być... Może teraz ciekną a w środku nocy ruszy...

weronika86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze.. już się nie ludze, że wytrwam do terminu ale chociaż do soboty bym chciała wytrwać bo łatwiej mi będzie o opiekę dla syna :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to mam pomysł na wielce przydatny gadżet dla brzuchatek... Powinni to opatentować i sprzedawać... Wkładki z materiału barwiącego się w przypadku nasączenia wodami plodowymi... Na np niebiesko... Nie dałoby się pomylić, a każda mogłaby sobie przykleić i spokój :-)

mimka84, Krysti, Justinka, mantissa, Murraya, weronika86, lysinka, maggie86, Agusiek89, Gosha lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka właśnie moja koleżanka od jutra do piątku pracuje w innym mieście i wyjeżdża wcześnie rano a wraca kolo 17 wiec tez lipa trochę :/ dopiero od soboty ona będzie na miejscu

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Kaśka właśnie moja koleżanka od jutra do piątku pracuje w innym mieście i wyjeżdża wcześnie rano a wraca kolo 17 wiec tez lipa trochę :/ dopiero od soboty ona będzie na miejscu
    Kurna to kijowo!! Masz cco zrobić w takiej sytuacji gdyby coś w nocy się zaczęło?

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka są juz takie podpaski ale są dość drogie

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

‹‹ 3763 3764 3765 3766 3767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ