X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • NY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy_ wrote:
    Nie rodze
    nie chce mi sie siedziec na forum wybaczcie jak bede milczec. jak cos by sie dzialo (czyt. Jakbym cudownym sposobem nagle jechala na porodowke) dam znac..poki co chce odpoczac. Jestem w ciul zmeczona SOBA. Ech :/
    Amy u mnie podobnie!

Czuje sie jakas przebodźcowana, zmeczona, zirytowana wypatrywaniem kolejnych potencjalnych oznak porodu, symptomami, objawami, a pewnie okaze sie ze zacznie sie i tak niespodziewanie. Kłuje mnie cholernie momentami, tak, ze kroku zrobic nie moge. Nic sie nie rozwiera, bo juz 2 wizyty temu skarzylam sie na to lekarzowi, a szyjka wtedy byla twarda i zamknieta (teraz jest srednio-miekka). Chce juz rodzic i nie chce jeszcze rodzic. Siadam z mezem wieczorem przed tv patrze na niego i wyje, bo tak mi błogo i beztrosko.... Nie chodzi o to, ze niebawem bedzie natlok obowiazkow, tylko o to, ze juz cale zycie bede odpowiedzialna za innego czlowieka, ze bede sie martwila kiedy wroci pozniej ze szkoly, albo gdy zachoruje. Teraz tego nie mam, prawie 30lat jedna BEZ-TROSKA. Macierzynstwo jest cudowne, ale czy podołam? Teraz narzekam, ze ciezko sie obrocic, wysiedziec itp, a jestem sama, moge odpoczywac-po porodzie wszystko boli, a trzeba byc silnym dla malenstwa. Wiem, tyle kobiet juz to przeszlo, przejda i nastepne....
    Jeszcze wozek dzis przyszedl, raz ze wydaje mi sie ciemniejszy niz chcialam (jest taki jaki chcialam ale nagle ciemny sie zrobil :P) i na budzie ma fragment ekoskory z malutkim zadarciem (3mmx3mm) ale mnie to tak wkurzylo a nie mam czasu na reklamacje, jeszcze mi wmowia ze pewnie ja to zrobilam.... Zla jestem dzis....

PRZEPRASZAM ze nudze w tak sloneczny dzien, ale chyba mi troche lepiej :)

mimka84 lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer super artykul :)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam wstawać...na spacer...do sklepu... I co? :-D właśnie się obudziłam :-D odespałam 2 godziny wczorajsze wicie gniazda :-D

Liwi się nie odzywa, pewnie odpoczywa i dochodzi do siebie.

Shimmer super, że wyniki w porządku, cieszę się baaaardzo.

Dobra czas się ubrać i iść... Nie to żeby mi się chciało ;-) :-P

weronika86, shimmer_lip, Murraya lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:53

NY lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie nie moge doczekac tego jak po porodzie w koncu poczuje jej ciepelko na sobie, jak mi ja poloza taka umazana... :)
    A z drugiej strony boje sie, ze nie podolam albo stanie sie cos przy porodzie co sprawi ze stanie sie cos ze mna, mam jakies takie glupie mysli.

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ać.

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

hwesta, weronika86 lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta klapsa na tylek ! Za te drugie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka ja do tej pory nikomu o tym nie powiedzialam, ale widze, ze takie mysli sa chyba normalne, skoro obie je mamy, jakos mi lzej jak napisalam o tym :)

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ł.

hwesta lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to co napisalam to jest moja jedyna obawa jesli chodzi o porod, bolu sie nie boje :) Bol to cos co mija i dobrze o tym wiem i da sie zniesc nawet najgorszy, pod warunkiem ze nie jest permanentny ;)

mimka84, NY, maggie86, lysinka, Eweliśka, Gosha, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zawsze bardzo bolesne miesiaczki, czesto mdlalam pierwszego dnia, i jak ktos mnie z drwina pytal:jak Ty porod zniesiesz? To odpyskowywalam, ze umre:P nawet raz pomyslalam, ze zostawie mezowi pozegnanie w telefonie :) troche sie z tego smieję:) taki glupkowaty smiech ;)
    nie no tragedia przez te hormony :P kazda z nas ma obawy bo faktycznie byloby to nienormalne gdyby bylo inaczej ;)

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu tfu tfu dziewczyny wyplujcie te słowa!!! Będziecie miały lekkie porody i zdrowe maluszki!!!

Gosha Ty kombinatorko, dobrze że już minęła u Ciebie klątwa Fiony i wróciłaś do normalnej postaci, ładne pazurki:)

A ja znowu na spacerek uderzam, mały śpi po nim tak spokojnej i ogólnie jakos bardziej zrelaksowany jest potem.

Miłego dzionka:)

mimka84, lysinka, Ida, NY, lena90, Eweliśka, Gosha, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 21:54

maggie86, lysinka, NY, hwesta lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Chcialam tylko dac znac ze juz mamy Majeczke. Wazy 3 kilo i ma 54 cm dostala 10 pkt
    Puki co wszystko jest ok. Dziekuje za kciuki.

mimka84, maggie86, hwesta, Fasia, lysinka, Lali, NY, Krysti, lena90, Rudzia, Ida, Jaga, natt, iwonka1077, Militta110816, MartaAlvi, Eweliśka, adk_1989, Aguś86, Robotka1, Justinka, Anka1501, weronika86, Gosha, Bambi85, KasiaKwiatek, shimmer_lip, Murraya, Nadzieja84, Klaudia90, mila79, Agusiek89, haneczka, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi cudna wiadomość :) Gratulacje, cieszę się że już po wszystkim :)

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LIWI gratulacje, zdrówka dla Was i uściski!!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi gratuluje :)

• Fasia Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi gratulacje! :))

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • lysinka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi super :) gratulacje :)

km5smg7yaiikzi6r.png
‹‹ 3780 3781 3782 3783 3784 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ