Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
weronika86 wrote:adk trzeba miec dochody zeby na pewno byko stac na pkacenie tego, nie jest to socjal, jedyna zasada jest rowniez zeby nie miec innej wlasnosci, bardziej taka pomoc aby kazdy mial swoj kat, ale wiem ze np wmleeds tylko 30min od nas juz nie ma takiej opcji sa tylko domy socjalne.
To coś na zasadzie naszych TBS ów. Nie wiem jak to dokładnie działa ale wplacasz jakąś kwotę na mieszkanie i możesz tam wtedy mieszkać do śmierci. Tylko dochody muszą być, żeby stać było na opłacenie tego mieszkania w sensie czynsz i jakieś opłaty -
nick nieaktualnyAdk //// tu tez mozna się starac o mieszkanie ,dom z housingu wtedy placi się mniej za chate ale to twoje przepisane na ciebie tu są takie pomoce ze nawet do chaty doplacaja nawet placą jak się nie pracuje i jest się na bezrobotnym .Moja unajoma ma 100% placone za mieszkanie i pieniazki jej na konto z housingu wplywajà . Jest duzo tego tu tych pomocy i wogole .
-
Murraya no u nas tak jest ze lepiej wynająć opiekunkę. Mój pracuje od rana do wieczora i często wyjeżdża. Ja pracuje tez dość sporo ale w różnych godzinach. Wcześniej młody chodził do żłobka a opiekunka była na popołudnia przeważnie i sporadycznie weekend. Ale teraz to jak będę wracała do pracy to trzeba by było opłacić żłobek, przedszkole dla starszego i jeszcze opiekunkę to jest nawet 2 tys... Wiec wole poczekać rok aż starszy zacznie szkole a do tego czasu tylko korzystać z opiekunki
-
WERONIKA to tak jak u Nas
mieszkania rozdaje panstwo ale w kolejce na mieszkania w lepszej dzielnicy yrzeba stac minimum 5 lat ;/ my teraz mamy wlasnie mieszkanie od panstwa ale to nie socjal jest wöasnie tylko poprostu jak sie zarabia to mozna dostac miedzkanie takie jakby swoje juz ze nikt Cie nie wykurzy stad.. moja mama juz w kolejce na region Sztokholm stoi 5 lat i dlatego mamy szanse dostac nowe mieszkanie wieksze i w lepszej dzielnicy itd
i to jest tu super ze nie musisz kupowac zaraz domu czy mieszkania zeby miec tak jakby swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2015, 15:58
weronika86 lubi tę wiadomość
-
Murraya wrote:Chyba coś mi się też kojarzy, u nas w mieście są to chyba mieszkania z udziałem w użytkowaniu wieczystym
No cos takiego. Moja siostra nie wie czy uda jej się kupić kiedyś mieszkanie i zapisała się właśnie na taki tbs. W Gdańsku musi wpłacić 30% ceny takiego mieszkania i będzie sobie tam mieszkać. Kiedyś może je wykupić na własność. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWybrałam się na spacer do lidla po chleb. Typowo bez tapety bo tak się ciągle ostatnio bujam bo i tak siedzę w domu i spotkałam znajomą której nie widziałam kilka dobrych miesięcy. Oczywiście pierwsze co powiedziała jak mnie zobaczyła to 'oooo a ty jeszcze w ciąży?'. Grzecznie odpowiedziałam, że tak, że mam jeszcze 8 dni więc niech się tak nie dziwi... A następne co powiedziała to 'ale ci się buzia papuśna i taka opuchnięta zrobiła'.
Kaaaaaaaaaaaarwa jasne , dzięki kaaaaaaaaarwa mać, że przypomniałaś mi że nie wyglądam jak Anja Rubik !!!
Potem zapytała jeszcze ile kilogramów przytyłam... Tak się wkurwiłam, że z tego wszystkiego zapomniałam sobie kupić lodów w lidlu żeby jeszcze bardziej utuczyć moją wielką gębę!Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLali wrote:Natt fuuuck!!! Moglas jej przywalic w gębe!!
Srał to pies. Niech jej w ramach karmy muchomor na cipie urośnie.Lali, maggie86, weronika86, Murraya, Aguś86, KasiaKwiatek, MartaAlvi, Agusiek89, Gosha, Eweliśka, Bambi85, lysinka lubią tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny za miłe słowa:))
-
natt wrote:Srał to pies. Niech jej w ramach karmy muchomor na cipie urośnie.
karma to suka :-)hehehe mi jedna tak powiedziala...moze nie bylam mila bo sama sie staralam dlubgo ale odpowiedzialam ze ALE CHOCIAZ W CIAZY JESTEM ! mina bezcenna
Aguś86, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość