X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia skąd ja to znam:D też młodej na początku września kupowałam dużo ubrań ale na szczęście jeszcze nie wyrasta:)
    dresy biorę ze ściągaczem zazwyczaj rozmiar większe a jeansy rurki takie żeby jeszcze podwinąć nogawkę:)
    bluzki lubię na styk bo nie znoszę za długich rękawów:)

ale zjadłam pyszne śniadanie:)
    wczoraj zrobiłam sobie sałatkę warzywną z wszystkiego co miałam pod ręką:) do tego sos winegrett i wpierniczyłam dwa talerzyki:D
    no i na dziś mi do pracy zostało trochę:) zo tego 3 plasterki sera żółtego oraz połowa makreli:)
    ahh pyszka no mowię wam:)
    na deser mam jedno ciasteczko oraz jogurt naturalny z ziarnami zbóż:D

liloe lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje z wyra wlosy prostownicą przeciągne i lece do dentysty ,wiecie wziela bym na krotko wlosy obciela :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię rzeczy z cocodrillo z 5-10-15, z H&M i ogólnie dobre ciuszki:) w reserved też mają czasem fajne rzeczy:)
    ja muszę koniecznie zrobić remament w naszych garderobach bo zamierzam w zimie okupować ciucholandy:P i trzeba miejsca zrobić;)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jak moja psinia ma dobrze pancia nie ma to sobie pozwala tak by juz u siebie lezala :))hihi milego dnia dziewczyny http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dbf972dce88.jpg

Robotka1, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    W Polsce jest drogo zucie jest drogie ,zapomogi marne na dzieci ja jak bylam w tamtym roku w pl bo sklep prowadzilam z ciuchami z uk to wierzcie mi ludzie
    Kasy nie mają chic pracują po 1500 zarabiaja to i tak malo ? Mi proponowali prace w hotelu zecwzgledu na jezyk angielski dawali mi 1600 malo .teraz niby maja byc jakies podwyzki dotacji na dzieci moze cos sie w pl polepszy szkoda tuch ludzi normalnie mi.
    Ja myślę, że nic się nie zmieni, bo Polska to po prostu biedny kraj, a ceny nieraz wyższe niż w Europie zachodniej. Moja siostar mieszka na stałe we Włoszech i co roku przysyła mi buty dla Gabi pumy z wyprzedaży za 4,99 euro. W Polsce te same buty są na wyprzedaży za 129-199 zł, więc różnica ogromna!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi jak czlowiek taki pies :) haha mowię do mojego ze dzieciaka nam odchowa bo ona jak dzieci widzi to by najchetniej zalizala :))

mimka84 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja właśnie w pracy muszę być w miarę elegancko ubrana i w tym tkwi problem :)

Ja elegancko jakoś bardzo ubierać się nie muszę. Zdarza mi się nawet iść do pracy w trampkach ale jednak jakoś wyglądać trzeba. Jak bym miała siedzieć w domu to bym tylko jedne spodnie kupiła i ewentualmie dresy po domu. A tak to trzeba się jakoś prezentować.

Krysti lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja myślę, że nic się nie zmieni, bo Polska to po prostu biedny kraj, a ceny nieraz wyższe niż w Europie zachodniej. Moja siostar mieszka na stałe we Włoszech i co roku przysyła mi buty dla Gabi pumy z wyprzedaży za 4,99 euro. W Polsce te same buty są na wyprzedaży za 129-199 zł, więc różnica ogromna!!!
    Ja wiem bo tu w Szkocji tez takie wyprzedaze są az sie grudnia doczekac nie mogę:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja elegancko jakoś bardzo ubierać się nie muszę. Zdarza mi się nawet iść do pracy w trampkach ale jednak jakoś wyglądać trzeba. Jak bym miała siedzieć w domu to bym tylko jedne spodnie kupiła i ewentualmie dresy po domu. A tak to trzeba się jakoś prezentować.
    Ja kiedys nosilam trampki dresy koszulke i marynarke :D wszyscy sie pytali skąd ja inspiracie biore:) haha

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Sylvia skąd ja to znam:D też młodej na początku września kupowałam dużo ubrań ale na szczęście jeszcze nie wyrasta:)
    dresy biorę ze ściągaczem zazwyczaj rozmiar większe a jeansy rurki takie żeby jeszcze podwinąć nogawkę:)
    bluzki lubię na styk bo nie znoszę za długich rękawów:):D
    Moja Gabi ma 3 lata, a ubrania nosi na 110. większych kupować nie mogę, bo jest szczupła i jak spodnie na gumce, to jej spadają i muszę dodatkową gumkę wciągać. Jeansy jak mają tą gumkę do regulacji to jak troszkę dłuższe w nogawkach to fatalnie w pasie wyglądają, bo takie strasznie ściągnięte.
    Mam niewymiarowe dziecko jak na ten wiek :-) A rozmiar buta nosi 28-29 gdzie jej koleżanki z przedszkola noszą maks 26.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ja też mam dużą córę:) dużą a chudą:)
    i też już we wiele spodni gumkę wciągałam:) i tylko patrzę aby miały tę gumę do regulacji,
    ogólnie jeansów nie lubimy ale jak już mamy to jedynie rurki bo w nich wygląda jakoś sensownie, tak to legginsy bo one tyłek opinają no i rajstopy ze spódnicą. ale ona się na spódniczki buntuje;/
    jest wysoka bardzo:) ciuchy 128 już od kilku miesięcy kupuję:)
    nogę też ma dużą ale w porównaniu do twojej trzylatki to ma chyba nie taką dużą:)

KRYSTI ale rozpieściłaś psinę:) a pazurki ma jakby od kosmetyczki wróciła:)

Krysti lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:44

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:57

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witam piątkowo, aleście już naprodukowały dziewczynki:) Mnie się dziś śniło, że byłam na połówkowym usg i moje dziecko pływało żabką....chyba też za dużo myślę o ciąży, bo te sny to jakieś z kosmosu.
    Wczoraj szukałam informacji o wynajęciu położnej do porodu w polskich szpitalach, to wygląda na to że trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 800-1500zł nawet. Ale biorę to pod uwagę, bo przy pierwszym porodzie trafiłam na taką położną że szkoda gadać, a niestety będę rodzić znów w tym samym szpitalu. A Wy jak się zapatrujecie na taką opcję?

W szpitalu w którym pracuję jest kategoryczny zakaz "kupowania usług" położnych ;)
    A tam gdzie rodzę można faktycznie sobie opłacić położną i to koszt 800zł, ale te wszystkie położne są okej bo to szpital prywatny, więc i opieka inna.. chociaż i w państwowych bywają super położne :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMKA mi do głowy nie przyszło żeby płacić za dodatkową opiekę.
    przy pierwszej ciąży oraz teraz wychodzę z założenia, że i tak nikt za mnie nie urodzi i sama muszę sobie dać radę, a i męża uczulę, że w razie czego ma reagować.
    ale ja będę rodziła w bardzo fajnym szpitalu i mimo że nie znam tam nikogo to jakoś wierzę że będzie dobrze bo obsługa bardzo chwalona:)
    swoją drogą koszt mnie taki przeraża:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:57

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:45

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witam piątkowo, aleście już naprodukowały dziewczynki:) Mnie się dziś śniło, że byłam na połówkowym usg i moje dziecko pływało żabką....chyba też za dużo myślę o ciąży, bo te sny to jakieś z kosmosu.
    Wczoraj szukałam informacji o wynajęciu położnej do porodu w polskich szpitalach, to wygląda na to że trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 800-1500zł nawet. Ale biorę to pod uwagę, bo przy pierwszym porodzie trafiłam na taką położną że szkoda gadać, a niestety będę rodzić znów w tym samym szpitalu. A Wy jak się zapatrujecie na taką opcję?

Mimka ja zamierzam wykupić, chcę żeby opiekowała się mną jedna konkretna osoba przy porodzie, lekarz wpada na chwilę i na koncówkę, a całość przebiegu i tak w rękach położnej więc zamierzam wybrać taką z którą złapię sympatię i się dogadam, żadnej sztywniary czy żołnierki, raczej wolę ciepłą, przychylną :)

mimka84, martafr lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może warto zajrzeć do Naszego arkusza i pouzupełniać dane bo są już sporo nieaktualne i są spore braki,a szkoda zatracić tak cenne informacje.

http://lista_kwietniowki_2015.skroc.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:53

MartaAlvi lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka obecność męża to duże wsparcie:)
    mój poród przebiegał w nocy, pielęgniark przychodziły na kontrolę co godzinkę i tyle mi wystarczyło.
    nawet się cieszyłam jak wychodziły bo mogłam sobie z mężem sama być i działać, i zawsze mi mówiły że jeśli coś sie będzie działo to żeby je zawołać:)
    potem jak się zmieniła warta i przyszły nowe również były dobre dla mnie.
    sala do porodów rodzinnych różni się standardem, ja z kolei nie wyobrażam sobie tego rodzenia w boksach, kiedy ja rodziłam 4 laski rodziły w boksach właśnie a ja miałam swój pokoik.
    pomyśl dobrze bo może rzeczywiście obecność męża wystarczy dla Twojego spokoju psychicznego:)
    swoją drogą to na straszną sukę trafiłaś. gdybym ja była w takiej sytuacji to bym pipie powiedziała kilka słów.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ