X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia skąd ja to znam:D też młodej na początku września kupowałam dużo ubrań ale na szczęście jeszcze nie wyrasta:)
    dresy biorę ze ściągaczem zazwyczaj rozmiar większe a jeansy rurki takie żeby jeszcze podwinąć nogawkę:)
    bluzki lubię na styk bo nie znoszę za długich rękawów:)

ale zjadłam pyszne śniadanie:)
    wczoraj zrobiłam sobie sałatkę warzywną z wszystkiego co miałam pod ręką:) do tego sos winegrett i wpierniczyłam dwa talerzyki:D
    no i na dziś mi do pracy zostało trochę:) zo tego 3 plasterki sera żółtego oraz połowa makreli:)
    ahh pyszka no mowię wam:)
    na deser mam jedno ciasteczko oraz jogurt naturalny z ziarnami zbóż:D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstaje z wyra wlosy prostownicą przeciągne i lece do dentysty ,wiecie wziela bym na krotko wlosy obciela :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lubię rzeczy z cocodrillo z 5-10-15, z H&M i ogólnie dobre ciuszki:) w reserved też mają czasem fajne rzeczy:)
    ja muszę koniecznie zrobić remament w naszych garderobach bo zamierzam w zimie okupować ciucholandy:P i trzeba miejsca zrobić;)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie jak moja psinia ma dobrze pancia nie ma to sobie pozwala tak by juz u siebie lezala :))hihi milego dnia dziewczyny http://naforum.zapodaj.net/thumbs/0dbf972dce88.jpg

Robotka1, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    W Polsce jest drogo zucie jest drogie ,zapomogi marne na dzieci ja jak bylam w tamtym roku w pl bo sklep prowadzilam z ciuchami z uk to wierzcie mi ludzie
    Kasy nie mają chic pracują po 1500 zarabiaja to i tak malo ? Mi proponowali prace w hotelu zecwzgledu na jezyk angielski dawali mi 1600 malo .teraz niby maja byc jakies podwyzki dotacji na dzieci moze cos sie w pl polepszy szkoda tuch ludzi normalnie mi.
    Ja myślę, że nic się nie zmieni, bo Polska to po prostu biedny kraj, a ceny nieraz wyższe niż w Europie zachodniej. Moja siostar mieszka na stałe we Włoszech i co roku przysyła mi buty dla Gabi pumy z wyprzedaży za 4,99 euro. W Polsce te same buty są na wyprzedaży za 129-199 zł, więc różnica ogromna!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spi jak czlowiek taki pies :) haha mowię do mojego ze dzieciaka nam odchowa bo ona jak dzieci widzi to by najchetniej zalizala :))

mimka84 lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola89 wrote:
    Ja właśnie w pracy muszę być w miarę elegancko ubrana i w tym tkwi problem :)

Ja elegancko jakoś bardzo ubierać się nie muszę. Zdarza mi się nawet iść do pracy w trampkach ale jednak jakoś wyglądać trzeba. Jak bym miała siedzieć w domu to bym tylko jedne spodnie kupiła i ewentualmie dresy po domu. A tak to trzeba się jakoś prezentować.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    Ja myślę, że nic się nie zmieni, bo Polska to po prostu biedny kraj, a ceny nieraz wyższe niż w Europie zachodniej. Moja siostar mieszka na stałe we Włoszech i co roku przysyła mi buty dla Gabi pumy z wyprzedaży za 4,99 euro. W Polsce te same buty są na wyprzedaży za 129-199 zł, więc różnica ogromna!!!
    Ja wiem bo tu w Szkocji tez takie wyprzedaze są az sie grudnia doczekac nie mogę:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Ja elegancko jakoś bardzo ubierać się nie muszę. Zdarza mi się nawet iść do pracy w trampkach ale jednak jakoś wyglądać trzeba. Jak bym miała siedzieć w domu to bym tylko jedne spodnie kupiła i ewentualmie dresy po domu. A tak to trzeba się jakoś prezentować.
    Ja kiedys nosilam trampki dresy koszulke i marynarke :D wszyscy sie pytali skąd ja inspiracie biore:) haha

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robotka1 wrote:
    Sylvia skąd ja to znam:D też młodej na początku września kupowałam dużo ubrań ale na szczęście jeszcze nie wyrasta:)
    dresy biorę ze ściągaczem zazwyczaj rozmiar większe a jeansy rurki takie żeby jeszcze podwinąć nogawkę:)
    bluzki lubię na styk bo nie znoszę za długich rękawów:):D
    Moja Gabi ma 3 lata, a ubrania nosi na 110. większych kupować nie mogę, bo jest szczupła i jak spodnie na gumce, to jej spadają i muszę dodatkową gumkę wciągać. Jeansy jak mają tą gumkę do regulacji to jak troszkę dłuższe w nogawkach to fatalnie w pasie wyglądają, bo takie strasznie ściągnięte.
    Mam niewymiarowe dziecko jak na ten wiek :-) A rozmiar buta nosi 28-29 gdzie jej koleżanki z przedszkola noszą maks 26.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia ja też mam dużą córę:) dużą a chudą:)
    i też już we wiele spodni gumkę wciągałam:) i tylko patrzę aby miały tę gumę do regulacji,
    ogólnie jeansów nie lubimy ale jak już mamy to jedynie rurki bo w nich wygląda jakoś sensownie, tak to legginsy bo one tyłek opinają no i rajstopy ze spódnicą. ale ona się na spódniczki buntuje;/
    jest wysoka bardzo:) ciuchy 128 już od kilku miesięcy kupuję:)
    nogę też ma dużą ale w porównaniu do twojej trzylatki to ma chyba nie taką dużą:)

KRYSTI ale rozpieściłaś psinę:) a pazurki ma jakby od kosmetyczki wróciła:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:44

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:57

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witam piątkowo, aleście już naprodukowały dziewczynki:) Mnie się dziś śniło, że byłam na połówkowym usg i moje dziecko pływało żabką....chyba też za dużo myślę o ciąży, bo te sny to jakieś z kosmosu.
    Wczoraj szukałam informacji o wynajęciu położnej do porodu w polskich szpitalach, to wygląda na to że trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 800-1500zł nawet. Ale biorę to pod uwagę, bo przy pierwszym porodzie trafiłam na taką położną że szkoda gadać, a niestety będę rodzić znów w tym samym szpitalu. A Wy jak się zapatrujecie na taką opcję?

W szpitalu w którym pracuję jest kategoryczny zakaz "kupowania usług" położnych ;)
    A tam gdzie rodzę można faktycznie sobie opłacić położną i to koszt 800zł, ale te wszystkie położne są okej bo to szpital prywatny, więc i opieka inna.. chociaż i w państwowych bywają super położne :)

• Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MIMKA mi do głowy nie przyszło żeby płacić za dodatkową opiekę.
    przy pierwszej ciąży oraz teraz wychodzę z założenia, że i tak nikt za mnie nie urodzi i sama muszę sobie dać radę, a i męża uczulę, że w razie czego ma reagować.
    ale ja będę rodziła w bardzo fajnym szpitalu i mimo że nie znam tam nikogo to jakoś wierzę że będzie dobrze bo obsługa bardzo chwalona:)
    swoją drogą koszt mnie taki przeraża:)

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:57

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 18:45

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Witam piątkowo, aleście już naprodukowały dziewczynki:) Mnie się dziś śniło, że byłam na połówkowym usg i moje dziecko pływało żabką....chyba też za dużo myślę o ciąży, bo te sny to jakieś z kosmosu.
    Wczoraj szukałam informacji o wynajęciu położnej do porodu w polskich szpitalach, to wygląda na to że trzeba się liczyć z wydatkiem rzędu 800-1500zł nawet. Ale biorę to pod uwagę, bo przy pierwszym porodzie trafiłam na taką położną że szkoda gadać, a niestety będę rodzić znów w tym samym szpitalu. A Wy jak się zapatrujecie na taką opcję?

Mimka ja zamierzam wykupić, chcę żeby opiekowała się mną jedna konkretna osoba przy porodzie, lekarz wpada na chwilę i na koncówkę, a całość przebiegu i tak w rękach położnej więc zamierzam wybrać taką z którą złapię sympatię i się dogadam, żadnej sztywniary czy żołnierki, raczej wolę ciepłą, przychylną :)

mimka84, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• malinka1984 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może warto zajrzeć do Naszego arkusza i pouzupełniać dane bo są już sporo nieaktualne i są spore braki,a szkoda zatracić tak cenne informacje.

http://lista_kwietniowki_2015.skroc.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2014, 11:53

MartaAlvi lubi tę wiadomość

Czekamy na Kacperka
    TP 01.04 ale Kacperek ani myśli wychodzić.
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 10 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka obecność męża to duże wsparcie:)
    mój poród przebiegał w nocy, pielęgniark przychodziły na kontrolę co godzinkę i tyle mi wystarczyło.
    nawet się cieszyłam jak wychodziły bo mogłam sobie z mężem sama być i działać, i zawsze mi mówiły że jeśli coś sie będzie działo to żeby je zawołać:)
    potem jak się zmieniła warta i przyszły nowe również były dobre dla mnie.
    sala do porodów rodzinnych różni się standardem, ja z kolei nie wyobrażam sobie tego rodzenia w boksach, kiedy ja rodziłam 4 laski rodziły w boksach właśnie a ja miałam swój pokoik.
    pomyśl dobrze bo może rzeczywiście obecność męża wystarczy dla Twojego spokoju psychicznego:)
    swoją drogą to na straszną sukę trafiłaś. gdybym ja była w takiej sytuacji to bym pipie powiedziała kilka słów.

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
‹‹ 393 394 395 396 397 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ