X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    W żelu do mycia linomag i pozniej oliwka linomag. Chyba kupie dzis Oilatum albo cos lepszego...
    Oliwka rzeczywiście chyba najlepsza nie jest na takie rzeczy. Może lepiej jakiś balsam. Moja Ninka też miała bardzo suchą skórę, bo w szpitalu była wykąpana tylko raz, wieczorem przed wyjściem. Ją ją w domu kąpię co drugi dzień w oilatumie właśnie i po suchej skórce prawie śladu nie ma.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • lysinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola trzymam kciuki :)

Rudzia do 10 czy 17 kwietnia jest tyle czasu, że pewnie samo się rozkręci :) myśl pozytywnie :)

Teraz nie zawsze szpitale informują o urodzeniu dziecka i trzeba samemu zawiadomić przychodnię, mówoli nam o tym na SR

Ola89 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta i jak ubierasz mała w domu? bo u was gorąco jest. Może szybciej wodę tracić

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szew mnie tak od wczoraj ciągnie ze ledwo chodzę , jutro mi je zdejmują. Nie wiem czy naruszyłem czy co ale nic z nich nie krwawi z tych szwów jak patrzę, echhh :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubieram jej body dł rękaw i śpiochy np. Teraz spi w samym body dł rękaw pod kocykiem

• NY Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ile mogłam to pospalam, mam bóle krzyżowe max co 9min i do 50sek trwania, to mój pierwszy "atak" za cała ciąże a jak czytam, ze wy chodzicie ileś czasu ze skurczami to mi sie już płakać chce ;( to już bardzo boli :/

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Eweliśka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta najlepiej na początku niczym nie smarować albo co któreś tam kąpanie jakiś lekki balsam. Położna mówiła że na sucha skórkę poleca Ballneum.
    No ale może doświadczone mamusie cos więcej doradzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:09

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupie to mleczko hipp, moze pomoże :) najgorzej suche ma na szyjce i tam gdzie pampers ociera i w zgięciach

• sylvia007 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Mi zależało bo szwy strasznie ciagnely i wytrzymać nie mogłam
    A to w takiej sytuacji to co innego. U nas jest tak- ja szwów żadnych nie mam, Nince pępuszek odpadł, piękni się karmimy cycem ( przez nakładki, ale pięknie) więc naprawdę nie czuję potrzeby spotkania się z położną :-)

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takiej temperaturze bym ubierala tylko body krótki rękaw i skarpetki.

Fasia, weronika86 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A to w takiej sytuacji to co innego. U nas jest tak- ja szwów żadnych nie mam, Nince pępuszek odpadł, piękni się karmimy cycem ( przez nakładki, ale pięknie) więc naprawdę nie czuję potrzeby spotkania się z położną :-)

Tak to pewnie. To ja bym dzwonila tylko umówić pediatre

sylvia007 lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) wpadłam bo miałam nadzieję, że jeszcze ktoś urodził :D ale w sumie dziś to ja listy nie ruszam :P nie ufam Wam :P

Ja bym wolała Hwesta posmarować swoje dziecko naturalną oliwką czyli Hippem albo słodkim migdałem niż tymi niby super specyfikami na parafinie. Tyle lat się dzieci oliwką smarowało i było dobrze. Bez przesady.

KasiaKwiatek, maggie86, Robotka1, Aguś86 lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eweliśka wrote:
    Hwesta najlepiej na początku niczym nie smarować albo co któreś tam kąpanie jakiś lekki balsam. Położna mówiła że na sucha skórkę poleca Ballneum.
    No ale może doświadczone mamusie cos więcej doradzą.
    Ballneum to też emolient :-) choć ja akurat nie mam nic przeciw nim. Ja jak napisałam bardzo polecam, bo widzę, że super ta skórka po oilatumie wygląda.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Kupie to mleczko hipp, moze pomoże :) najgorzej suche ma na szyjce i tam gdzie pampers ociera i w zgięciach

To z przegrzania kochana. Oliwka Ci dodatkowo odparzy te miejsca. Kup mleczko lub balsam jakiś np Hipp i żadnych emilientow na razie. I lżej ubieraj

KasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ja myję wodą z delikatnym mydełkiem albo w tym żelu do kąpieli Hipp, oliwkę to tylko raz na jakis czas do wody podczas kąpieli odrobinę położna polecała ale ja jeszcze nie używałam,i nie smaruję ciała niczym póki co, oprócz pupy linomagiem po kupce lub olejem kokosowym i twarzy kremikiem jak wychodzimy i jest ok, mydełko marsylkie Robotka polecała, no i nie kąpie codziennie,wiadomo pupke podmywam ii wietrzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:18

Anka1501, shimmer_lip, Robotka1 lubią tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Tak to pewnie. To ja bym dzwonila tylko umówić pediatre
    A myślisz, że w następnym tyg będzie dobrze?! Z Gabi u pediatry byłam 16 dni po urodzeniu, teraz mam zalecenie w wypisie pediatrę za 10 dni, to chyba nie ma sensu iść w tym tygodniu.

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u Amy się chyba ruszyło bo cisza od ponad 3 godzin. Pewno już leje Olka po tyłku :-P ;-)

maggie86, sylvia007, lysinka, Anka1501, Eweliśka, CzaryMary, Gosha, Murraya, Amy_ lubią tę wiadomość

• NY Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz podbarwiony krwią ;) takie kurze białko :) halooo czy jest ktoś ze mną?:)

maggie86, lysinka, sylvia007, Anka1501, KasiaKwiatek, Militta110816, Eweliśka, weronika86, Rudzia, iwonka1077, Robotka1, liwi, CzaryMary, Aguś86, Justinka, MartaAlvi, Gosha, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIyMjAzMVayBlwwFWgCzg,,11.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia007 wrote:
    A myślisz, że w następnym tyg będzie dobrze?! Z Gabi u pediatry byłam 16 dni po urodzeniu, teraz mam zalecenie w wypisie pediatrę za 10 dni, to chyba nie ma sensu iść w tym tygodniu.

Ja pamiętam, że pierwsza wizyta powinna być około 2tyg życia dziecka. Ale jak poczekasz jeszcze parę dni to się nic nie stanie

• lysinka Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NY chyba coś się rusza :)

Haneczka co u ciebie?

haneczka lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
‹‹ 3993 3994 3995 3996 3997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ