Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
hwesta wrote:W żelu do mycia linomag i pozniej oliwka linomag. Chyba kupie dzis Oilatum albo cos lepszego...
-
Ola trzymam kciuki
Rudzia do 10 czy 17 kwietnia jest tyle czasu, że pewnie samo się rozkręcimyśl pozytywnie
Teraz nie zawsze szpitale informują o urodzeniu dziecka i trzeba samemu zawiadomić przychodnię, mówoli nam o tym na SROla89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hwesta najlepiej na początku niczym nie smarować albo co któreś tam kąpanie jakiś lekki balsam. Położna mówiła że na sucha skórkę poleca Ballneum.
No ale może doświadczone mamusie cos więcej doradzą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:09
-
nick nieaktualny
-
Anka1501 wrote:Mi zależało bo szwy strasznie ciagnely i wytrzymać nie mogłam
-
sylvia007 wrote:A to w takiej sytuacji to co innego. U nas jest tak- ja szwów żadnych nie mam, Nince pępuszek odpadł, piękni się karmimy cycem ( przez nakładki, ale pięknie) więc naprawdę nie czuję potrzeby spotkania się z położną
Tak to pewnie. To ja bym dzwonila tylko umówić pediatresylvia007 lubi tę wiadomość
-
Hej
wpadłam bo miałam nadzieję, że jeszcze ktoś urodził
ale w sumie dziś to ja listy nie ruszam
nie ufam Wam
Ja bym wolała Hwesta posmarować swoje dziecko naturalną oliwką czyli Hippem albo słodkim migdałem niż tymi niby super specyfikami na parafinie. Tyle lat się dzieci oliwką smarowało i było dobrze. Bez przesady.KasiaKwiatek, maggie86, Robotka1, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
Eweliśka wrote:Hwesta najlepiej na początku niczym nie smarować albo co któreś tam kąpanie jakiś lekki balsam. Położna mówiła że na sucha skórkę poleca Ballneum.
No ale może doświadczone mamusie cos więcej doradzą.choć ja akurat nie mam nic przeciw nim. Ja jak napisałam bardzo polecam, bo widzę, że super ta skórka po oilatumie wygląda.
-
hwesta wrote:Kupie to mleczko hipp, moze pomoże
najgorzej suche ma na szyjce i tam gdzie pampers ociera i w zgięciach
To z przegrzania kochana. Oliwka Ci dodatkowo odparzy te miejsca. Kup mleczko lub balsam jakiś np Hipp i żadnych emilientow na razie. I lżej ubierajKasiaKwiatek, maggie86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHwesta ja myję wodą z delikatnym mydełkiem albo w tym żelu do kąpieli Hipp, oliwkę to tylko raz na jakis czas do wody podczas kąpieli odrobinę położna polecała ale ja jeszcze nie używałam,i nie smaruję ciała niczym póki co, oprócz pupy linomagiem po kupce lub olejem kokosowym i twarzy kremikiem jak wychodzimy i jest ok, mydełko marsylkie Robotka polecała, no i nie kąpie codziennie,wiadomo pupke podmywam ii wietrzę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 09:18
Anka1501, shimmer_lip, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
Anka1501 wrote:Tak to pewnie. To ja bym dzwonila tylko umówić pediatre
-
nick nieaktualny
-
Śluz podbarwiony krwią
takie kurze białko
halooo czy jest ktoś ze mną?
maggie86, lysinka, sylvia007, Anka1501, KasiaKwiatek, Militta110816, Eweliśka, weronika86, Rudzia, iwonka1077, Robotka1, liwi, CzaryMary, Aguś86, Justinka, MartaAlvi, Gosha, haneczka, Murraya lubią tę wiadomość
-
sylvia007 wrote:A myślisz, że w następnym tyg będzie dobrze?! Z Gabi u pediatry byłam 16 dni po urodzeniu, teraz mam zalecenie w wypisie pediatrę za 10 dni, to chyba nie ma sensu iść w tym tygodniu.
Ja pamiętam, że pierwsza wizyta powinna być około 2tyg życia dziecka. Ale jak poczekasz jeszcze parę dni to się nic nie stanie