Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLwica wrote:A ja w planach mam dziś szorować łazienkę
)
Takie pytanie: dziewczyny które rodziły albo już urodziły
Skąd wiedzialyscie ze odeszły wam wody płodowe? Ja zauważyłam od kilku dni wilgotna wkładkę i teraz sie zastanawiam czy cos nie sączy- ma kolor słomkowożółty żółty. Fakt ze zdarzyło mi sie przy kichnięciu posikac (No cóż) i teraz już nie wiem czy to od moczu czy wody ...bo podobno mogą byc od koloru białego, żółtego do zielonego ....
Leci tak ciurkiem. Zwieracze nie pomagająu mnie kolor taki przejrzysty z delikatna domieszka różu.
Mi przed odejściem wód spial się brzuch tak jakby na 2jke. Poszlam do kibelka i pocieklo konkretnie. Z łazienki krzyczalam do meza: ja nie chce jeszcze rodzic ! A ten podniecony latał po mieszkaniu i wolal : cos się w końcu dzieje!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 kwietnia 2015, 18:14
Rudzia, mantissa, haneczka, Fasia, mf, Angela89, Lali, sylvia007, Lwica, KasiaKwiatek, Gosha, Nadzieja84, maggie86, weronika86, lysinka, Justinka, Agusiek89, Agga lubią tę wiadomość
-
Mi też poszło chlustem i było jak woda. Nie dało się tego z niczym pomylić. Szlam i leciało po nogach i robiło kałuże na podłodze. Ale wody mogą też odchodzić powoli po trochu i wtedy to już może być ciężko rozpoznać. Położna mi mówiła, że mogą być slomkowo zolte tez, a zielone to są ewidentnie zielone.
Lwica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Ok znalazlam na allegro sprzedawce u ktorego zamawiam olej kokosowy nierafinowany, olejek ze słodkich migdałów i mydlo marsylskie z oliwa z oliwek
Dziekuje za pomoc, bedziemy sie z Julkiem smarować naturą -
A mi z kolei lekarka kazała przystawiać nawet co 1,5h żeby ta żółtaczka szybciej zeszła. I nie rzadziej niż co 3h. Młody czasem chce jeść nawet co godzinę, jeśli wcześniej mało pojadł to go wtedy przystawiam, co mu będę żałować?
Dziewczyny, a przy karmieniu przeciwbólowego co można? Paracetamol? Bo mnie dziś strasznie głowa ćmi. -
Ida wrote:No tak, bo wcześniaki, które muszą dojść do jakiejś wagi to zupełnie inaczej mają, te z żółtaczką też. Ale takie "normalne" noworodki właśnie co 3 h, ale nie częściej niż co godzinę. Jak karmimy częściej, to powodujemy że układ trawienny niemal non stop działa i może to powodować niestrawności.
Moja pediatra powiedziała mi dzisiaj, że mam traktować mojego Franka już jako "normalnego" noworodka, nie jako wcześniaka, bo i termin już minął, i wagę ma super.
A jak u Was z wagą?
Aaa, na głowę można paracetamol, też dzisiaj już brałam.
Dzięki.
Mamy 3400 g. -
nick nieaktualnyNo ja wlasnie dzis chyba przekarmilam mala... Bo karmilam ja co 2-2,5 h mniej wiecej, a pozniej okolo poludnia miala faze, ze chciala doslownie co 30-40 min i ssala po 5 i jej dawalam i zaczela ulewac... Teraz ma przerwe od 17, zjadla malo, bo 10 ml sciagnelam i z jednego cyca... chociaz nie wiem czy to malo, bo pewnie ok 30-40 ml. Teraz ja nakarmie po kapaniu, a kapiemy o 19 (kupilam oilatum) a pozniej poczekam te 3 h conajmniej... Bo wg mnie przekarmiam ja
Ida lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pytanie do dziewczyn, ktore braly magnez. Lykalyscie go do konca i mimo to zaczęły sie skurcze itd? Bo zastanawiam sie czy to ze lykam 6 tabletek asmagu dziennie od jakichś 6 miesiecy moze skutkować brakiem skurczow. Nie wiem czy go za kilka dni nie odstawić, bo sie boje tego Waszego przenoszenia