X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hejka my już w domu, nie mam kiedy was nadrobic bo jak czytam to usypiam, za duża produkcja, hihi
    Amy to nieźle u ciebie z tym porodem, aż nie wiem czy czekać na wyczerpujący opis?mnie rana ciągnie ciężko się kłaść i wstawać ale sikanie opanowane :)
    Poza tym to wsio ok plecy tylko mnie bolą i ciężko leżeć najlepiej jak chodzę w sumie...
    Marcel tak się dosadza do piersi ze mam suty bolace już i je z obu piersi tym sposobem mam już większe i twarde się robią laktator pewnie pójdzie w ruch i masaże to już dzisiaj nawet żeby mi się gule nie pirobily , to tyle u mnie na razie...
    Aha ile czasu wasze dzieci smolke robiły ???kilka kulek czy jak?u mnie dosyć rzadkie są,sorki ze tak z rana o kupach już :) :D
    Moj przez jeden dzień robił smółkowe, później juz żółte ;)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka, Mf powodzenia :) Pewnie mały zaraz się obudzi, bo cyc był o 4.00 :) Milego dnia kochane i powodzenia dla rodzacych. Dziś czeka nas wizyta teściów :)

Amy_ lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf wspolczuje skurczu to samo przechodze od dawna spie na lewym boku i normalnie skurcz nogi lapie taki ze ja pierdole umierac tylko moj mi masuje a ja z bolu placze straszne to :( nie spie po nocach bo boli noga i wstaje siadam na progu lozka i siedze chwile i spowrotem się klade ale nie na dlugo:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 07:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka dawaj mf to samo rodzic kobitki :)

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co rodzic..ruszylo sie i to duzo jak maz zamieszal...do 4 rano mialam piekne skurcze..sikanie co 40min cala noc i teraz cisza. trzeba zamieszac raz jeszcze bo dziala :-)

KasiaKwiatek, Amy_, Aguś86, lysinka, mf, Gosha, iwonka1077, Krysti lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babolki :-)

Nooo wg mnie dzisiaj będzie pospolite ruszenie. Ew przeciągnie się do jutra :-)

Dajecie mamuski ogniaaaaaaa !

Muszę się pochwalić... Przełamała się i zaczęłam jeździć autem !!!! Co prawda na razie do rodziców ale dla mnie to mega postep :-) dzisiaj dłuższa wyprawa do teściów :-) syneczek mnie zmobilizował <3

Aaa i 10 klocków zgubilam :-) pozostało tylko 4 i jrestem happy :-)

Amy gratulacje sukcesów laktacyjnych. Ja wisze na dojarce :-(

Amy_, KasiaKwiatek, Aguś86, lysinka, Lali, mf, MartaAlvi, weronika86, Fasia, iwonka1077, Angela89, maggie86, Ida, liloe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my jak zwykle impreza w nocy i mega żarłok :) 22 karmienie, 23 karmienie, 2-3.15 karmienie i ryczenie i szukanie cycka przy próbie odstawienia, po 4 szukanie cyca znów- noszenie wożenie bujanie nic nie pomaga, ewidentnie chce cycka, i cycek teraz o 7 ;) bez ulewania odpukać

Amy_ lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary to juz po ciazy zero sladu! ekstra. tez juz bym chciala minus 10 :P
    mary ja bym nadal wisiala w nocy na mm jakby mnie dziewuchy nie zmobilizowaly! Jestescie niezastapione!
    Mary juz na spacery chodzicie? Po jakim czasie wyszlas z Iwo?

mf, Angela89 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodze o 4:50 wiadro wód się wylalo a teraz leżę pod ktg i mam skurcze co 5 minut.

Amy_, CzaryMary, KasiaKwiatek, lysinka, Lali, Aguś86, mf, Jaga, Anka1501, MartaAlvi, liwi, Gosha, hwesta, haneczka, Justinka, weronika86, Rudzia, Militta110816, Fasia, iwonka1077, natt, mantissa, Angela89, Krysti, Zima, Zima, maggie86, mimka84, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Hej, my jak zwykle impreza w nocy i mega żarłok :) 22 karmienie, 23 karmienie, 2-3.15 karmienie i ryczenie i szukanie cycka przy próbie odstawienia, po 4 szukanie cyca znów- noszenie wożenie bujanie nic nie pomaga, ewidentnie chce cycka, i cycek teraz o 7 ;) bez ulewania odpukać
    Hwesta ja tez czasem co godzine wywalam cyce. Powiem wam ze mi staniki sa zbedne przy Olku jak i przy tatusiu Olka najlepiej jakbym caly dzien xhodzila z cycami na wierzchu :p i tak co chwike wyciagam :P

Kto dzisiaj rodzi??? juz 6ty!! Piekna data.

A moj syn jakos tak niepaezywcie wyszedl... nie dosc ze 1go to jeszcze o 11.33 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 07:57

mf, weronika86, iwonka1077 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Rodze o 4:50 wiadro wód się wylalo a teraz leżę pod ktg i mam skurcze co 5 minut.
    No wywolalam wikka z lasu! Nadzieja to powodzenia. Niech to bedzie szybka pilka! Zaciskamy z Olkiem kciuki

mf lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja GO GO MATKA!!! :) :) :)

Amy_, CzaryMary, Nadzieja84, lysinka, Lali, mf, Anka1501, MartaAlvi, Gosha, haneczka, weronika86, Fasia, iwonka1077, mantissa, Angela89, maggie86, Murraya lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika a ty dzisiaj wstrzasnij! Jak mieszanie zadzialalo to dzisizj z grubej rury lecicie :D

Fasiula jak noc??

KasiaKwiatek, mf, weronika86 lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:

Nooo mowilam :-) dzisiaj tutaj będzie 'Porodowka' :-) jedziesz mamusia ! Trzymam kciukersy :-)

Amy jako takich spacerów jeszcze nie mieliśmy. Pogoda do bani :-( póki co to tylko są przejścia do samochodu i tyle. Marzy mi sie taki konkretny spacerek.

Mam takie pytanie do mam karmiących tylko piersią. Jak aplikujecie bobasom witaminę d ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 08:04

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Nadzieja GO GO MATKA!!! :) :) :)
    a tobie juz tylo 13dni zostalo!
    Z 3 dzieciatkiem to ja bym spala pod szpitalem :P

Ze mna na sali lezala kobietka 35lat 2 ciaza przyjevjala do szpitala ze skurczami co 10min i na izbie przyjec mowi ze juz czula glowke w kroczu. Zaraz porodowka i moment Barrus byl na swieciem bez nacinania bez meczarni :D kilka parc i po sprawie

CzaryMary, KasiaKwiatek, Aguś86, mf, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy super, że cyckujesz, pewnie zaraz nawał będzie i Olo mleka będzie miał full!!!

Wera pozazdrościć...mój omija temat seksu szerokim łukiem, a mi się nie chce namawiać. ..jeszcze czego! A jak pochodzę tak jeszcze 2 tygodnie to będzie też jego wina :)

BTW 39 tydzień u mnie. Wczoraj skurcze 21-23 co 10 minut i wygasły. Ćwiczymy kuzwa ćwiczymy ...

Amy_, Aguś86 lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Nooo mowilam :-) dzisiaj tutaj będzie 'Porodowka' :-) jedziesz mamusia ! Trzymam kciukersy :-)

Amy jako takich spacerów jeszcze nie mieliśmy. Pogoda do bani :-( póki co to tylko są przejścia do samochodu i tyle. Marzy mi sie taki konkretny spacerek.

Mam takie pytanie do mam karmiących tylko piersią. Jak aplikujecie bobasom witaminę d ?
    Czary mary ja na jezyk mu wyciskam. Miedzy jedns piersia a druga :) tzn probowalam tylko raz bo dokarmialam. Ale teraz jak nie bede to aktuwyyje wit k i d ktoras z nich jest dopiero po 8dobie. I w sumie tej jeszcze nie wciskalam ale jedna probe mam juz z glowy

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:52

Aguś86 lubi tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja powodzenia! :) Kolejny dzidziuś po 2 dniach przestoju :)
    A ja na razie na minusie 5kg- zostało 6, a jeszcze sikam na potęgę no i karmię, więc zleci jakoś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 11:38

Amy_, mf lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Nadzieja powodzenia! :) Kolejny dzidziuś po 2 dniach przestoju :)
    A ja na razie na minusie 5kg- zostało 6, a jeszxze sikam na potęgę no i karmię, więc zleci jakoś ;)
    Ja do wagi wyjsciowej mam 6kg
    po trzech dniach od porodu bylo juz minus 8 :) nie slodziewalam sie ze to tak szybko poleci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 08:28

mf, weronika86, iwonka1077, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4093 4094 4095 4096 4097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ