X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:06

Amy_ lubi tę wiadomość

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    No popatrz! :)
    Byłam dziś u Dziadków na obiedzie i dorwałam jakąś książkę o dietach w różnych dolegliwościach i był też dział o kolce niemowlęcej.
    Właśnie w tej ksiażce pisało, że powinno się wręcz jeść czosnek godzinkę przed karmieniem lub nawet łykać jakieś naturalne preparaty czosnokwe bo zbadano, że dzieci jedzące takie mleko od mamusi nie mają problemów z kolką :)
    Miałam nawet zdjęcie zrobić żeby wrzucić na forum, ale nie chciało mi się pupy podnieść po telefon :( szkodaaa!

Oprócz tego pisało żeby zdecydowanie unikać mleka krowiego, a co za tym idzie czekolady itp :( No ale to już wiedziałyśmy wcześniej :D
    o widzisz dobdze wiedziec! ja czosnek lubie i zawsze jak zaczyna mnie lapac choroba to on barczo dobrze na mnie dziala! i super!
    na mlekk i tak bym uwazala bo nie toleruje w ciazy j maz ma mocna alergie na laktoze j syn rowniez.

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2015, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie po seksie :-) soodziewalam sie mega delikatnosci ale...to bylo cos :-) soisal sie chlop i ma ochote na wiecej :-) hehehe

Militta110816, Gosha, mantissa, Amy_, CzaryMary, Lali, lysinka, MartaAlvi, maggie86, Murraya lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika to miałaś już masaż szyjki razem ze środkiem rozwierającym szyjkę:)

A ja ryczałam przez męża bo powiedział,że nie może się zwolnić w środę z pracy gdy będę miała wywoływany poród... czyli będę sama. Oczywiście po moim płaczu stwierdził,że będzie ze mna ale ryzykuje stratę pracy a ja powiedziałam,że już nie chce żeby był ze mną jak ma to z łaski robić albo mieć pretensję jeśli faktycznie straci pracę.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadzieja niefajnie ze go nie bedzie jesli planowaliscie byc razem..ja zdecydowalam sie rodzic sama...

u mnie po seksie prawdziwe skurcze takie jakie powinny byc, inne..boziu prosze aby sie nie wyciszyly..na razie byly juz 3 co 10min jak w morde strzelil :-)
    i cycki zaczely mega piec :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 01:04

mantissa, Aguś86, MartaAlvi, haneczka lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Wercia byle tak dalej!

Ja może nie chce żeby jakoś był do końca chociaż chyba by było dla niego czymś niezapomnianym przeciąć pępowinę a mi mógłby pomóc np. podając wodę, nosząc torbę, podając potrzebne mi rzeczy gdy będę pod ktg no i w razie niesympatycznych położnych mógłby zwrócić uwagę a sama ze strachu przed bólem będę jak sierota zgadzająca się na wszystko włącznie z ewentualnym poniżeniem... nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. Wiem,że muszę się z bólem uporać ale myśl,że jest w pobliżu dałaby mi trochę otuchy a z pracy to on ma 2 godziny do szpitala więc już pewnie będzie po wszystkim.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wercia, masuj suty. :)

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż jej już wymasował:)

weronika86 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Werka ja mam dzis masaz to ci powiem czy bolalo ale duzo dziewczyny tu umnie mowi ze nie boli tez to mialy .

weronika86 lubi tę wiadomość

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti ja też jestem ciekawa bo w moim szpitalu też się to na początku wywoływania porodu stosuje i boje się tego masażu ze względu na to,że nawet badanie zwykłe ostatnio jest wyjątkowo nieprzyjemne dla mnie.

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc ;) .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 01:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja84 wrote:
    Krysti ja też jestem ciekawa bo w moim szpitalu też się to na początku wywoływania porodu stosuje i boje się tego masażu ze względu na to,że nawet badanie zwykłe ostatnio jest wyjątkowo nieprzyjemne dla mnie.
    Z opisu dziewczyn ktore to mialy to spoko zadowolone no przekonam się sama na sobie i bede wiedziec co mi tam jak ma pomóc rodzenie gorzej bedzie bolec ;) a masaz trzeba zrobic i tak i tak nie ominie mnie to im szybviej masaz tym szybciej w szpitalu bede .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 01:26

• weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 02:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manti stymulacja sutkow na mnie nie dziala :-)
    krysti to dasz znac jak bylo :-)
    nadzieja rozumiem cie, dlatego chcoiaz nie olanjjemy rodzic razem chce zostac z mezem w domu jak najdluzej...
    skurcze sie utrzymuja :-) oby tak dalej! heheh

mantissa, Krysti, mf lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • weronika86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 05:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skurcze cala noc ale nie nanieraja ani na sile ani na czestotliwosci cnoc sa juz mocne :-) dzisiaj musi ooprawic seksa jesli mocniej nie ruszy a sikam tak ogromne ilosci co 45min sie buxze!

mf, Aguś86 lubią tę wiadomość

5f81898964.png
    14ed59f4a5.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 00:52

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka my już w domu, nie mam kiedy was nadrobic bo jak czytam to usypiam, za duża produkcja, hihi
    Amy to nieźle u ciebie z tym porodem, aż nie wiem czy czekać na wyczerpujący opis?mnie rana ciągnie ciężko się kłaść i wstawać ale sikanie opanowane :)
    Poza tym to wsio ok plecy tylko mnie bolą i ciężko leżeć najlepiej jak chodzę w sumie...
    Marcel tak się dosadza do piersi ze mam suty bolace już i je z obu piersi tym sposobem mam już większe i twarde się robią laktator pewnie pójdzie w ruch i masaże to już dzisiaj nawet żeby mi się gule nie pirobily , to tyle u mnie na razie...
    Aha ile czasu wasze dzieci smolke robiły ???kilka kulek czy jak?u mnie dosyć rzadkie są,sorki ze tak z rana o kupach już :) :D

mf, Amy_, Aguś86 lubią tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suwaczek wstawię jak na kompie będę,bo na razie tylko na tel działam,nie mam siły siedzieć przy kompie...

mf lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwonka1077 wrote:
    Hejka my już w domu, nie mam kiedy was nadrobic bo jak czytam to usypiam, za duża produkcja, hihi
    Amy to nieźle u ciebie z tym porodem, aż nie wiem czy czekać na wyczerpujący opis?mnie rana ciągnie ciężko się kłaść i wstawać ale sikanie opanowane :)
    Poza tym to wsio ok plecy tylko mnie bolą i ciężko leżeć najlepiej jak chodzę w sumie...
    Marcel tak się dosadza do piersi ze mam suty bolace już i je z obu piersi tym sposobem mam już większe i twarde się robią laktator pewnie pójdzie w ruch i masaże to już dzisiaj nawet żeby mi się gule nie pirobily , to tyle u mnie na razie...
    Aha ile czasu wasze dzieci smolke robiły ???kilka kulek czy jak?u mnie dosyć rzadkie są,sorki ze tak z rana o kupach już :) :D
    No porod mialam super :P ale czego spodziewac sie skoro na swiat przychodzil krol Oleslaw I ?? :P
    U mnie kregoslup tez nawalal po porodzie! Czulam sie jak kon po westernie. Bol zeber tez mi dokuczal a krocze w sumie dopiero teraz jakos mnie ogranicza...

jesli chodzi o smulke to robil w dzien urodzenia i w nastepny i kolejny szlismy do domu i chyba jeszcze smulka byla. w eomu dopieeo zwykla rzadka kupka :)

iwonka1077 lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka kiedy was wypuszczJa?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktore mi doradzaly odnosnie karmieniaa!!

Dzisiaj w nocy bylo super! Obylo sie bez dokarmiania.. lecialam dwa cyce jak sie po nich rozbudzal to znow cyc. aaa i zaraz po kadmieniu klade go na golych cycach i slucha serca oczywiscie zasypia. Taka metode sobie wymyslilam zeby ta potrzeba ssania/bliskosci zostala zaspokojona.. i na prawde dzisiaj sie sprawdzila lepiej niz butla bo po niej plakal z napowietrzenia brzuszka... jakos ten smok do mnie nie przemawia chociaz jak to przestanie sie sprawdzac sprobuje jeszcze ze smokiem
    <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 06:59

Aguś86, CzaryMary, weronika86, KasiaKwiatek, lysinka, mf, Anka1501, MartaAlvi, Gosha, Fasia, iwonka1077, Ida, mantissa, Angela89, maggie86, liloe, Murraya lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
‹‹ 4092 4093 4094 4095 4096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ