X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2015, 17:14

Lali lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsotkaKotka wrote:
    Ok, rozumie. czyli w sumie nie ma jakichs krytycznych wytycznych tak? Bede sie kierowac instynktem zatem ;D

Mi na oion pani od laktacji powiedziała że odchodzi się od wytycznych, że obserwować dziecko i jak coś nie służy to tego nie jeść. U mnie bóle brzuszka były po tłustym. Ale bolał brzuch mnie więc małą też. Czyli to co mi nie służy unikam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zaczynam jesc wszystko, bo waga mi strasznie poleciala na tym zdrowym jedzeniu, juz mam 48, a to znowu bardzo malo.
    teraz jem schab w galarecie i troszke salatki jarzynowej, zobaczymy jak mala na to zareaguje, ale mam nadzieje, ze dobrze, bo ja tez nie moge byc glodna ;)
    I chcialam Wam powiedziec, ze dzis dostalam od tesciow prezent- zloty pierscionek, ktory tesciowa dostala od swojej mamy. Czuje sie bardzo wyrozniona, z bilecikiem : W podziekowaniu za wspaniala wnuczke- Dziadkowie , bardzo sie wzruszylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 19:38

Lali, Angela89, Anka1501, mf, Militta110816, maggie86, Eweliśka, Gosha, Fasia, lysinka, KasiaKwiatek, CzaryMary, mantissa, Aguś86, Ida, MartaAlvi, Robotka1, PsotkaKotka, Murraya, Amy_, misia83, mimka84 lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta to takie tesciowe istnieja :)?? Piekny gest!

Fasia dziekuje za odpowiedz, mam nadzieje ze mi nie beda tam gmerac od razu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 19:47

Anka1501, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta ale to było miłe :) potraktowali Cie jak córkę :) fajnie

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Istnieja, mam cudownych tesciow. Przywiezli mi powekowany rosol, sterte jedzenia zebym nie musiala sleczec w kuchni :)
    Ale z tym pierscionkiem, to mnie zaskoczyli baaardzo

Angela89, Anka1501, mf, lysinka, Lali, KasiaKwiatek, Murraya lubią tę wiadomość

• mf Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 05:10

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratki wielkie moj Adas tez wazyl 2800 :) hihi

Fasiu ale fajnie by bylo gdyby juz sie u Ciebie zaczelo, tak samo reszta dziewczyn ;)

My dzisiaj znowu u tesciow bylismy znowu pojadlam a mlody niespokojny jak nie wiem co co chwile cysia chcial malo sypial ehh teraz juz w domku mlody dalej poplakiwal dalismy mu smoczka. Ehh trudno ale on tak ssie mimo ze chwile temu pol godziny ssal cycka . Ma chyba taka potrzebe ssania leży i zasypia a niuniu tak sie rusza w tych usteczkach ze szok.

My dawalismy wit D a od 8 doby dajemy D plus K twist off firma jakies vitaderol baby . Dostalam je jako probka od lekarki :)

Ja przytylam 15kg w ciazy a tydzien po porodzie mialam juz -10kg :) wygladam super choc troche flaczka jest ale nie wisi wiec jak tylko bede mogla to spacerki i cwiczenia i bedzie ekstra ale te 5kg jeszcze chce zrzucic ; P

Aaaale mnie na czekolade bierze boooze zjadlam dzisiaj dwa kawalki ciasta z kremem czekoladowym dwie kostki czekolady i cukierka chyba przesadzilam ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:02

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że któraś z nas zgłębiała temat chustonoszenia i nawet udało jej się wybrać jaką chustę kupić. Niech się ujawni i przypomni jaka to była :) Bo ja dostałam propozycję sfinansowania i muszę jakąś znaleźć :)

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie macie jakas stronę sprawdzona godna polecenia, na której moge poczytać o rozwoju niemowlaczkow? Najlepiej taka rozwoj tydzien po tygodniu, bo tyle tego w necie ze juz sama nie wiem co czytać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 20:05

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Pamiętam, że któraś z nas zgłębiała temat chustonoszenia i nawet udało jej się wybrać jaką chustę kupić. Niech się ujawni i przypomni jaka to była :) Bo ja dostałam propozycję sfinansowania i muszę jakąś znaleźć :)

Wydaje mi się że misia zapraszała panią nawet do domu ale nie jestem na 100% pewna

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Wydaje mi się że misia zapraszała panią nawet do domu ale nie jestem na 100% pewna

Właśnie też mi się kojarzy, że to była Misia ale coś mi się wydaje, że dawno się nie pojawiała.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • haneczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis caly dzień twardy brzuch, na ktg po południu 2 hardcorowe skurcze na poziomie 127 ale co 15 min. Bolalo b. mocno od krzyża przez podbrzusze. Gora spieta. Położna mowila, ze tak właśnie będą wyglądać porodowe tylko będą częściej. Czegos sie przynajmniej nauczyłam w tym szpitalu. :)

Jutro prawdopodobnie wypis ok 14. A poród? Jeszcze sie nie zdecydowałam na konkretny termin:P

KasiaKwiatek, Fasia, mf, lysinka lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam termin porodu ale jakoś nic w tym kierunku się nie dzieje :D po tylu tygodniach meczarni cisza? przed burza? :D

mf lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Znam ten ból... Mnie dopiero ósmy dzień oxy ruszył :/
    Ale jak to? Przy synku? Przeciez to byl taki szybki poród, mówiłaś. Ile Ty masz dzieci? ;)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haneczka wrote:
    Ale jak to? Przy synku? Przeciez to byl taki szybki poród, mówiłaś. Ile Ty masz dzieci? ;)

No poród szybki ale co to ma do rzeczy? ;) rodzilam 16 dni po terminie i dopiero ósmego dnia oxy odeszły mi wody. Po 3 godzinach urodziłam.

• haneczka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wow. To nie wiedziałam. FaktyCznie sie wymęczyłaś na pewno tym czekaniem. Widzę jak tu dziewczyny są sfrustrowane. Ale szybki poród wynagrodzil Ci to troche. :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie frustrujace. Na oxy wogole nie reagowalam, przez całą ciążę ani jednego skurczu. Przy ósmej dopiero wody odeszły a jeszcze co drugi dzień zastrzyki dostawalam. Poród szybki ale nie bez komplikacji. Mimo wszystko dobrze wspominam moje 4kg szczęścia na piersi :)

haneczka lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizytę o 14:40 u mojej gin a o 17 ktg i wizytę w szpitalu. Ale chyba odpuszczę sobie to ktg u tego przyglupiego lekarza i pójdę w czwartek do tego co chodziłam do tej pory.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam na usg w środę żeby się uspokoić co do przepływów z mojego starego łożyska :-) Miki coraz mniej aktywny, spokojniejszy więc i mi na psyche siada...
    A kontrola podwozia w czwartek, ciekawe czy coś drgneła szyjka. Przepowiadacze coraz silniejsze bywają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 21:21

‹‹ 4102 4103 4104 4105 4106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ