X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia, miałam fotografke na oku ale nie ma terminów. Dlatego zastanawiam się nad.kimś innym. Ale niewiem teraz bo Fran ma już 5 tygodni a taką sesję robi się dużo wcześniej...

Wit K podaje się jak karmi się mm, D trzeba cały czas.

Nadzieja- gratulacje!

Amy,jak dzień.mija?

U nas spokojnie. Mamy mnie zadziwia, w.nocy tylko 1 pobudka na karmienie. Wyspalisny się :) Dziś wracamy do siebie, będzie w końcu normalna kąpiel bo u dziadków był prZez dwa dni dzień dziecka ;)
    Witaminę K podaje się właśnie jak sie karmi piersia do 3 miesiaca a jak karmi się mm trzeba konsultować się z lekarzem ponieważ mieszanki mają witaminy. Później przechodzi się tylko na witaminę D I tak do 3 roku życia. My dodatkowo ze szpitala dostaliśmy witamine a i e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 17:34

mantissa, Anka1501, Lali, Ida lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według zaleceń witaminę K powinny dostawać wszystkie dzieci od 2tyg do 3 miesięcy karmione piersią w dawce 25 mikrogramow

Angela89, Lali lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak szlas ze skierowaniem do szpitala to badali Cie dowcipnie przy przyjeciu?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa pamiętam, że przy synu tez dostałam te witaminy w szpitalu, jak jest teraz to nie wiem. Na razie nie kupuje.

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dzien kiepsko. Mlody podwija nozki i placze. Widac ze na prawde cierpi.
    mm dzis nie podalam ani razu. W nocy tez niem i w sumie przez to marudzenie przystawiam go co godzine.. troszke zje troszke ciumka.. ale przy cycu zasypia. jednak sen nie jest hleboki bo sie wybudza z placzem :(
    Teraz lezy na piersiach i na prawde dlugo juz spi. pierdki poszly wiec moze teraz mu lepiej..
    on za duzo tego powietrza lyka i nie umie odbic. Nosze go ale tak sie przy tym prezy ze musze go do cyca przystawiaf i w koncu nie odbeknie :(
    a jak na lezaco odbekuje to nie otwiera buzi i znow te banki powietrza polyka.. no ciezki dzien dzisiaj :(

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy chyba Angela polecała pozycję leniwca na przedramieniu...najlepiej męża...nie wiem czemu ale u nich działa to najlepiej. Spróbuj jeszcze masażu brzuszka, ciepła pieluszka na brzusio, leżąc na pleckach trochę ruchów żabki nóżkami ugietymi w kolanach i takie kółeczka do brzuszka i na zewnątrz.

Anka1501, Angela89, Lali, mf, Amy_ lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY a jak go polozysz na jakie s20min po karmieniu a potempodniesiesz to nieodbije?

Dziewczyny powiedzcie mi czego nie nalezy jesc kiedy sie karmi piersia?
    Bo tu HANECZKA pisze ze zjadla ciasto i kaczke i ze dieta zawalona a te produkty nei brzmia jakos podejzanie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka to Hwesta pisała, Haneczka jeszcze w dwupaku. Każdy tu uważa inaczej :)

Angela89, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem wszystko po prostu obserwuje swoje dziecko

mantissa, Anka1501, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Psotka to Hwesta pisała, Haneczka jeszcze w dwupaku. Każdy tu uważa inaczej :)
    Hihi nooo, ale dobrze, że my jakoś potrafimy się dogadać i przyjąć, że każdy ma swoje zdanie :-P bo połowy już by tu nie było ;-)

Anka1501, maggie86, Gosha, Angela89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hihi nooo, ale dobrze, że my jakoś potrafimy się dogadać i przyjąć, że każdy ma swoje zdanie :-P bo połowy już by tu nie było ;-)

No pewnie :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witaminę K podaje się właśnie jak sie karmi piersia do 3 miesiaca a jak karmi się mm trzeba konsultować się z lekarzem ponieważ mieszanki mają witaminy. Później przechodzi się tylko na witaminę D I tak do 3 roku życia. My dodatkowo ze szpitala dostaliśmy witamine a i e
    No u mnie na wypisie mam karmienie piersia na zadanie plus witamina d. O k ani slowa, ale pamietam, ze Zuzi dawalam d i k do konca 3 miesiaca i malemu sama daje sugerujac sie doswiadczeniem :P

Angela89 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja jem wszystko po prostu obserwuje swoje dziecko
    No ja też się bardzo nie szczypię :P Dzisiaj sobie zjadłam małego czekoladowego zajączka :P Zobaczymy. Jak nie sprobujesz to się nie dowiesz :P

mantissa, Angela89 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dieta będzie ustalona pode mnie i z ukierunkowaniem na treningi, które wlacze po połogu. Chyba, że coś z mojej diety nie podpasuje synkowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 18:30

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje :)

Pojechałam z mężem na spacer po rynku i od razu poprawił mi się nastrój :) chociaż może to ta gorąca czekolada z malinami ;)

Od dzisiaj zaczynam starania, aby coś zaczęło się dziać wreszcie i mój blok postanowił mnie w tym wspierać - mieszkam na 6 piętrze i winda się zepsuła :P

Anka1501, KasiaKwiatek, Angela89, mantissa, mf, haneczka, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No u mnie na wypisie mam karmienie piersia na zadanie plus witamina d. O k ani slowa, ale pamietam, ze Zuzi dawalam d i k do konca 3 miesiaca i malemu sama daje sugerujac sie doswiadczeniem :P

U mnie na wypisie piszę właśnie o K i D i później o podawaniu omegamed dha. No i że ja mam teraz brać omegamed 250 jeżeli jem dużo ryb a jeżeli mniej to 500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 18:52

Anka1501, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zakupiłam http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-2-gratisy-smoczek-i4980688293.html

Anka1501 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumie. czyli w sumie nie ma jakichs krytycznych wytycznych tak? Bede sie kierowac instynktem zatem ;D

Aguś86 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

O, daj znać jak się będzie spisywał, ok? :)

Angela89 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 4101 4102 4103 4104 4105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ