X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Fasia, miałam fotografke na oku ale nie ma terminów. Dlatego zastanawiam się nad.kimś innym. Ale niewiem teraz bo Fran ma już 5 tygodni a taką sesję robi się dużo wcześniej...

Wit K podaje się jak karmi się mm, D trzeba cały czas.

Nadzieja- gratulacje!

Amy,jak dzień.mija?

U nas spokojnie. Mamy mnie zadziwia, w.nocy tylko 1 pobudka na karmienie. Wyspalisny się :) Dziś wracamy do siebie, będzie w końcu normalna kąpiel bo u dziadków był prZez dwa dni dzień dziecka ;)
    Witaminę K podaje się właśnie jak sie karmi piersia do 3 miesiaca a jak karmi się mm trzeba konsultować się z lekarzem ponieważ mieszanki mają witaminy. Później przechodzi się tylko na witaminę D I tak do 3 roku życia. My dodatkowo ze szpitala dostaliśmy witamine a i e

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 17:34

mantissa, Anka1501, Lali, Ida lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według zaleceń witaminę K powinny dostawać wszystkie dzieci od 2tyg do 3 miesięcy karmione piersią w dawce 25 mikrogramow

Angela89, Lali lubią tę wiadomość

• Lali Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak szlas ze skierowaniem do szpitala to badali Cie dowcipnie przy przyjeciu?

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mantissa pamiętam, że przy synu tez dostałam te witaminy w szpitalu, jak jest teraz to nie wiem. Na razie nie kupuje.

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida dzien kiepsko. Mlody podwija nozki i placze. Widac ze na prawde cierpi.
    mm dzis nie podalam ani razu. W nocy tez niem i w sumie przez to marudzenie przystawiam go co godzine.. troszke zje troszke ciumka.. ale przy cycu zasypia. jednak sen nie jest hleboki bo sie wybudza z placzem :(
    Teraz lezy na piersiach i na prawde dlugo juz spi. pierdki poszly wiec moze teraz mu lepiej..
    on za duzo tego powietrza lyka i nie umie odbic. Nosze go ale tak sie przy tym prezy ze musze go do cyca przystawiaf i w koncu nie odbeknie :(
    a jak na lezaco odbekuje to nie otwiera buzi i znow te banki powietrza polyka.. no ciezki dzien dzisiaj :(

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje !!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy chyba Angela polecała pozycję leniwca na przedramieniu...najlepiej męża...nie wiem czemu ale u nich działa to najlepiej. Spróbuj jeszcze masażu brzuszka, ciepła pieluszka na brzusio, leżąc na pleckach trochę ruchów żabki nóżkami ugietymi w kolanach i takie kółeczka do brzuszka i na zewnątrz.

Anka1501, Angela89, Lali, mf, Amy_ lubią tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AMY a jak go polozysz na jakie s20min po karmieniu a potempodniesiesz to nieodbije?

Dziewczyny powiedzcie mi czego nie nalezy jesc kiedy sie karmi piersia?
    Bo tu HANECZKA pisze ze zjadla ciasto i kaczke i ze dieta zawalona a te produkty nei brzmia jakos podejzanie.

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka to Hwesta pisała, Haneczka jeszcze w dwupaku. Każdy tu uważa inaczej :)

Angela89, KasiaKwiatek, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jem wszystko po prostu obserwuje swoje dziecko

mantissa, Anka1501, Aguś86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Psotka to Hwesta pisała, Haneczka jeszcze w dwupaku. Każdy tu uważa inaczej :)
    Hihi nooo, ale dobrze, że my jakoś potrafimy się dogadać i przyjąć, że każdy ma swoje zdanie :-P bo połowy już by tu nie było ;-)

Anka1501, maggie86, Gosha, Angela89 lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Hihi nooo, ale dobrze, że my jakoś potrafimy się dogadać i przyjąć, że każdy ma swoje zdanie :-P bo połowy już by tu nie było ;-)

No pewnie :)

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Witaminę K podaje się właśnie jak sie karmi piersia do 3 miesiaca a jak karmi się mm trzeba konsultować się z lekarzem ponieważ mieszanki mają witaminy. Później przechodzi się tylko na witaminę D I tak do 3 roku życia. My dodatkowo ze szpitala dostaliśmy witamine a i e
    No u mnie na wypisie mam karmienie piersia na zadanie plus witamina d. O k ani slowa, ale pamietam, ze Zuzi dawalam d i k do konca 3 miesiaca i malemu sama daje sugerujac sie doswiadczeniem :P

Angela89 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    ja jem wszystko po prostu obserwuje swoje dziecko
    No ja też się bardzo nie szczypię :P Dzisiaj sobie zjadłam małego czekoladowego zajączka :P Zobaczymy. Jak nie sprobujesz to się nie dowiesz :P

mantissa, Angela89 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dieta będzie ustalona pode mnie i z ukierunkowaniem na treningi, które wlacze po połogu. Chyba, że coś z mojej diety nie podpasuje synkowi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 18:30

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja gratulacje :)

Pojechałam z mężem na spacer po rynku i od razu poprawił mi się nastrój :) chociaż może to ta gorąca czekolada z malinami ;)

Od dzisiaj zaczynam starania, aby coś zaczęło się dziać wreszcie i mój blok postanowił mnie w tym wspierać - mieszkam na 6 piętrze i winda się zepsuła :P

Anka1501, KasiaKwiatek, Angela89, mantissa, mf, haneczka, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    No u mnie na wypisie mam karmienie piersia na zadanie plus witamina d. O k ani slowa, ale pamietam, ze Zuzi dawalam d i k do konca 3 miesiaca i malemu sama daje sugerujac sie doswiadczeniem :P

U mnie na wypisie piszę właśnie o K i D i później o podawaniu omegamed dha. No i że ja mam teraz brać omegamed 250 jeżeli jem dużo ryb a jeżeli mniej to 500

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2015, 18:52

Anka1501, KasiaKwiatek, lysinka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zakupiłam http://allegro.pl/inhalator-nebulizator-care-life-2-gratisy-smoczek-i4980688293.html

Anka1501 lubi tę wiadomość

• PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, rozumie. czyli w sumie nie ma jakichs krytycznych wytycznych tak? Bede sie kierowac instynktem zatem ;D

Aguś86 lubi tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

O, daj znać jak się będzie spisywał, ok? :)

Angela89 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
‹‹ 4101 4102 4103 4104 4105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ