X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 18:15

Bambi85 lubi tę wiadomość

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Amy, ja mam śmingusa dyngusa codziennie od 3 marca :P Serio, jest jakiś na to sposób? Co przebywam wodą, już mam wkładać nową pielyche, to on znów sika. Czasem potrafi mieć takie ciśnienie a ścianę za sobą obsika. A siebie nie :P
    Ida ja też na początku byłam kilka razy osiusiana nie mówiąc o ciuszkach małego, że do przebierania byl kilka razy dziennie ;) Moja mama mi doradzila, zeby przylozyc pieluszke tetrowa podczas przewijania do siusiaka i jak bedzie siusial to w ta pieluszke a nie na mnie czy ubranka. Dziala :D Wiesz ja mam corke i z nia nie bylo takich "problemow" ;) W ogole uwazam teraz, ze dziewczynki sa latwiejsze w pielegnacji okolic intymnych :)

iwonka1077, Ida lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide cos zjesc glod mne dopadl :)
    Kasia ruszy moze musi :D bo ja nie to sex jak wera

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:40

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, Werka szybkich porodow :D Powodzenia dziewczyny! Przytulicie dziś swoje malenstwa ♥

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie się lekkich porodów życzę :*

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostałam z mała sama, przeraża mnie jak zostajemy same... Bardzo tego nie lubię,
    I do tego wlasnie ulala po 2 h od karmienia takim mleczkiem zwazonym, w małej ilości ale jednak... :(

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FASIA spokoj nas tylko uratuje, pamietasz?
    wstalam taka zaspana, ale jak tu zajrzalam to od razu spac mi sie odechcialo, tyle sie dzieje.
    No i normalnie zazdrosc. Jestes moja dwu- terminowa blizniaczka, jutro drugi raz zamierzalam obchodzic poczatek 40tc ? i co teraz ? sama zostane :>??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:29

KasiaKwiatek, Fasia lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia gooooł:) super:)

ja wam coś powiem!
    pierdziele sex!!! mimo że było fajne to to co przeżyłam w nocy to był horror....
    6 godzin prawie regularnych bóli gdzie musiałam oddychać tak jak robiłam to 7 lat temu na porodówce!!!
    6 godzin bólu i bezsenności, strachu w oczach no bo męża ma nie być!
    dobrze że nie pojechałam od razu do szpitala. czekałam spokojnie albo na częstsze bóle albo na ten prysznic ale nie doczekałam się ani jednego ani drugiego:P przespałam się całe 2.5 h dziś:P zaraz to będę nadrabiała:P
    już w głowie pakowałam torbę do końca, dzwoniłam po mamę i planowałam jak jechać na pogotowie.w ogóle myślami byłam już gdzie indziej.
    ale tak jak wam pisałam nagle się rozregulowały i co? i zostały takie dość nie regularne ale kuźwa jakie bolesne!
    wrrr jestem nie wyspana umęczona i mam dość
    zaraz idę spać

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z maluszkami mam pytanko:

Na ile przystawiacie malucha do cycka?
    Mnie położne mówiły, że to musi być minimum 15-20 min aktywnego ssania. Mój jeszcze nie ma siły tyle czasu ssać. Ponoć ma zjadać 60-90 ml mleka. A on po max 15 min wyciągnie może ze 40 no może z 50 ml:/. Poza tym po 15 min to już nie idzie go obudzić (chyba że spodnie mu zdejmę:P) więc po 10 daje mu jeszcze butle mojego.

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasiula powodzenia!
    Jak wody odchodzą zielone to natychmiast na IP a jak są czyste to spokojnie jeszcze można chwile poczekać, zjeść coś, wykąpać się itp...
    Wera powodzenia w szpitalu. :)
    W nocy miałam dużo skurczy, nawet bolesnych z krzyża ale teraz ucichlo. Dzisiaj mój termin, o 14:40 mam wizytę. :)

KasiaKwiatek, mf, Aguś86, Asica, weronika86 lubią tę wiadomość

• lysinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia, Werka powodzenia :-) trzymam kciuki

weronika86 lubi tę wiadomość

km5smg7yaiikzi6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia83 mi tez tak położne mówiły a moja rożnie je, raz 5 min raz 10 raz 20, zależy... Ja jak dawałam butle po cycku to małej nosem szło :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baaambi ja też zazdroszczę :)

Aaa i dzisiaj tez mam obiecany seks :) :) :) dzisiaj mój zapytał no kiedy Miki wreszcie wyjdzie? To ja na to, że nie wiem skoro tatuś my pomoc nie chce :) a on...no jak to ja gotowy jestem! Hihi jesteśmy umówieni na wieczór :) jjjjjeejj a ja się czuję ja wtórna dziewica po tylu miesiącach :) nie wiem czy nie zapomniałam :) :) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:38

Bambi85, CzaryMary, Eweliśka, lysinka, mf, iwonka1077, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haaaa mowilam ze się na dzisiaj porody przeciagna :-)

Krysti <3 - napisalas o tym masażu szyjki tak uroczo ze az sama zapragnelam mu się poddać :-) to chyba lepsze niż masaż relaksacyjny.

Czy wasze dzieciaki tez często kichaja ?

Hwesta - jeśli chodzi o kolor kupki to te żółte utleniana się po jakimś czasie właśnie do koloru zielonego.

KasiaKwiatek, Bambi85, Krysti, Eweliśka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary tez kichają :)

KasiaKwiatek, CzaryMary lubią tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KWIATEK my tez sie umowilismy na wieczor znowu :P. W sumie jak wczesniej nie moglam to mialam mega ochote a teraz tak srednio mi sie chce, ale co zrobic ;P

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, pomogłaś bardzo. Dziękuję! :) zaraz będę się tym chustom przyglądać.

misia83 lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czary masaż ok nie boj się nic nie az tak tragicznie jak piszą :) ja jutro nastepny miec bede dzis mam do iwony zadzwonic i umowic kolejny ale ostatni przed porodem jutro do szpitala się wstawiam i zapewne rano mi to zrobi albo juz w szpitalu bo moja polozna midwife bedzie przy moim porodzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 08:46

• Polarisa90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam na swiat przyszedl moj synek Mikolaj dnia 2.04,2015 r przez cc dziewczyny czy bierzecie jakies witaminiki po porodzie ?

Krysti, Bambi85, CzaryMary, misia83, Angela89, KasiaKwiatek, lysinka, Eweliśka, mf, Gosha, Justinka, Lali, liwi, iwonka1077, natt, haneczka, MartaAlvi, Aguś86, Ulka84, Murraya, weronika86, Klaudia90, Amy_, maggie86, Zima, liloe, Fasia, mimka84 lubią tę wiadomość

34bws65g9zmmwd54.png
    f2wl4z17ghnjtfpr.png
    3jvz2n0arkkg5cmf.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa gratulacje

Polarisa90 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 4108 4109 4110 4111 4112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ