X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:09

• mf Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 06:59

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mf jak od razu wyplyna to raczej nie da się ich przegapić, chyba że się delikatnie sacza ale przy zmianie pozycji w nocy na bank wyczujesz

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    A masz same dha czy z witaminami jakimiś?
    Ja kupiłam omegamed pregna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 09:43

Ida lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki za wszystkie rodzące.

Moja malutka też sporo kicha. Jak byłam tydzień temu u pediatry to o to pytałam i mówił ze małe dzieci jeszcze sobie oczyszczają wszystko po pobycie w brzuszku. Chociaż w sumie nie wiem ile w tym prawdy bo koleżanka ma miesięcznego synka który tak kicha do tej pory.

My się werandujemy. Tylko okno otworzyłam i mała od razu zasneła.

mf lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mf Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:00

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa gratulacje :)

Polarisa90 lubi tę wiadomość

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • mf Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:00

KasiaKwiatek, Aguś86, weronika86 lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Mamuśki. :)
    Ja przez święta trochę zamilkłam. Potrzebowałam się oderwać od ciągłego myślenia o porodzie a nie ukrywam, że takie zaglądanie tu po prostu nakręca tym bardziej teraz kiedy już każda prawie ma jakieś objawy. :)

Chociaż widzę, że przez święta wiele nie straciłam ale za to dziś zaczyna się tu sporo dziać... czyżby zbiorowy poród się szykował?! :D

Fasia to masz spóźnionego dyngusa !!! :) Dajesz matka, dajesz !

Ja już trzy dni po terminie. Bóle pleców, brzucha i ból w kroczu zaczyna być nie do zniesienia. To już moja dziesiąta nieprzespana noc przez skurcze, które są co raz silniejsze a efektu nadal brak.
    Jutro rano mam wizytę w szpitalu. Jeśli rozwarcie ruszyło z tych moich mizernych 3 cm to jest szansa, że jakoś mi pomogą bo już opadam z wiary, sił i nic tylko ryczeć mi się chce.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie rodze ;) mam nadzieje, ze wywołania nie doczekam :)

natt, KasiaKwiatek, mf lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt ja z 5cm chodzę dwa tygodnie ;) Lada dzień urodzimy :)

mf lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to odejde od zmyslow, nakarmilam ja doslownie z 5 min o 9. Odbilo jej sie i lezala na mnie jak leniwiec, w pewnym momencie zaczela kaslac jakby sie krztusila, polozylam ja na boku i miala taki odruch wymiotny ale nic nie ulala, teraz w lozeczku lezala i sie chwile nadymala, marszczyla i jezyczkiem przewalala. Ja sie boje ja wziac zeby pampersa jej zmienic teraz :(

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta spokojnie. Nie kladz ją na leniwca od razu po karmieniu. Nie bój się swojej córki :)

hwesta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ja to odejde od zmyslow, nakarmilam ja doslownie z 5 min o 9. Odbilo jej sie i lezala na mnie jak leniwiec, w pewnym momencie zaczela kaslac jakby sie krztusila, polozylam ja na boku i miala taki odruch wymiotny ale nic nie ulala, teraz w lozeczku lezala i sie chwile nadymala, marszczyla i jezyczkiem przewalala. Ja sie boje ja wziac zeby pampersa jej zmienic teraz :(
    To ją zostaw na jakieś 20 minut niech się jej ułoży. Właśnie dlatego zmieniam pieluchę przed karmieniem bo wiem że jak zacznę ją przybierać po karmieniu to albo się jej uleje albo się wybudzi.

Anka1501, Ida lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja jej zmieniam zawsze przed karmieniem, ale zrobila kupe w nową po karmieniu zaraz. Od karmienia godzina minela, a jestem pewna, ze jej sie uleje jak ja wezme. Echhh.... trudna ta nasza nowa rola. Jak jest maz wszystko jest prostsze.
    To w jaki sposob odbijacie dzieci? Ja biore mala klade brzuszkiem do swojej piersi i chodze z nia albo siedze tak by byla spionizowana, dobrze robie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:07

KasiaKwiatek, mf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka ja już czuję, że jest naprawdę blisko... U mnie po 4-5 cm przebijają wody (oczywiście za zgodą) tym bardziej jak się jest po terminie bo boją się już czekać jak już coś tam postępuje więc jest dla mnie nadzieja chociaż już na nic się nie nakręcam. ;)

• Gosha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa!!!! Nasza forumowa boidupka Fasiulka rodzi! Mam az motyle w brzuchu i stresa razem z nia!

A tak poza tym to dzien dobry!

hwesta, Anka1501, Angela89, CzaryMary, Ida, Krysti, KasiaKwiatek, Eweliśka, Aguś86, Bambi85, Ulka84, Murraya, Amy_, lysinka, maggie86, mf, Agusiek89, mantissa, liloe, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt ja dzisiaj mam wizytę i jestem ciekawa co mi powie. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Angela ja jej zmieniam zawsze przed karmieniem, ale zrobila kupe w nową po karmieniu zaraz. Od karmienia godzina minela, a jestem pewna, ze jej sie uleje jak ja wezme. Echhh.... trudna ta nasza nowa rola. Jak jest maz wszystko jest prostsze.
    To w jaki sposob odbijacie dzieci? Ja biore mala klade brzuszkiem do swojej piersi i chodze z nia albo siedze tak by byla spionizowana, dobrze robie?
    Ja kładę ją bardzo klasycznie czyli na ramieniu tak aby rączki jej wisiały mi na plecach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:11

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta jest ok. A pozycja na leniwca to taka ze dziecko jest w poziomie, leży na brzuszku a buzia skierowana do dołu.

‹‹ 4110 4111 4112 4113 4114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ