X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Karina1989 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się wcinam, zaglądam czasem z sentymentu, mając dwa kwietniowe dzieciaczki...

Szczepionki acelularne, czyli z nieżywym krztuścem i te 5w1 właśnie takie są...te refundowane z NFZ mają żywego krztuśca...

Pozdrawiam i życzę małobolesnych porodów :) A Mamusiom gratuluję :)
    Kwietniówka 2007 i 2014 :)

Ida, Angela89, Krysti, KasiaKwiatek, shimmer_lip, mf, liloe lubią tę wiadomość

f2wl3e5e2woqb9gd.png
    zem3krhmp272sip5.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:10

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hm, ja też nie mam pojęcia bo słyszałam jedynie o tych na nfz i o 5w1, nie wiedzialam ze sa jeszcze jakies inne.
    Nie daja Wam 5w1 za darmo? Dlaczego? Dlaczego u nas daja? Mowiono nam ze dla wczesniakow daja.

Dziewczyny, karmi któraś z obu piersi na jedno karmienie na raz? Czy raz jedna, raz druga?

Jeżeli mówisz że za darmo to w takim razie będę pytała bo szczerze mówiąc nie pytałam jeszcze a byłam pewna że są płatne. Bo ostatnio na wizycie pytałam głównie o gruźlice ale ja dalej odraczamy.

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa serdeczne gratulacje :)
    My czekamy na położna. Boże dziewczyny ja dopiero teraz widzę ile ja miałam czasu dla siebie z jednym dzieckiem :P Teraz masakra :P We dwojke ledwo ogarniamy temat :/

KasiaKwiatek, Polarisa90 lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:11

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus to mnie nie pocieszylas :P ja ciągle, żyję w przekonaniu, że gdy urodzi się drugi synek to będę tak perfekcyjnie zorganizowana ze będę miała więcej czasu dla siebie :P

natt, Aguś86, mf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki dziewczyny mała dostała od prababci pieniążki i mam jej coś kupić. Zastanawiam się czy kupić jej misia szumisia lub coś innego tylko nie wiem co. Macie jakieś pomysły ? Mate ma, bujak ma, karuzele nad łóżeczko też już ma.

• liwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny, karmi któraś z obu piersi na jedno karmienie na raz? Czy raz jedna, raz druga?

Ja karmie z obu. Tej drugiej zazwyczaj nie opróżnia do końca ale jedna to dla niej zdecydowanie za mało bo warczy jak nie dostanie drugiej.

Tak w ogóle to może mi ktoś mądry powie dlaczego moje dziecko warczy?
    Jak coś jej tylko nie pasuje to zaczyna warczeć.

Ida, Anka1501, CzaryMary, KasiaKwiatek, lysinka, mf, misia83, mantissa lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    R

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:11

Aguś86 lubi tę wiadomość

• liwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kobiety, ja nie wiem jak wy to robicie z dwójką dzieci. Ja jak Fran zasnie zastanawiam sie czy najpierw jesc, zrobic siku czy sie ubrac... Wszystko robie w pospiechu bo nie wiem kiedy sie obudzi. Czesto nie koncze obiadu czy wieszac praniA bo nie zdarze..

No to z dwójką tak samo. Tylko czasu jeszcze mniej. ja do końca kwietnia mam męża w domu więc narazie mam jeszcze troche czasu, ale jak mu się urlop ojcowski skończy to będzie cienizna.

Ida, Aguś86 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja myślę ze jak mała nie ma jakiś problemów ze spaniem sama to szumiś nie jest potrzebny.
    Mi się wydaje że to działa na maleńkie dzieci. Miałam takiego przy pierwszej córce ale bardzo szybko przestała dać się oszukiwać i sprzedałam.

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liwi wrote:
    Ja karmie z obu. Tej drugiej zazwyczaj nie opróżnia do końca ale jedna to dla niej zdecydowanie za mało bo warczy jak nie dostanie drugiej.

Tak w ogóle to może mi ktoś mądry powie dlaczego moje dziecko warczy?
    Jak coś jej tylko nie pasuje to zaczyna warczeć.
    Hehe moje dziecko też warczy :D Warczy i stęka! Położna powiedziała, że w ten sposób przesuwa pokarm w brzuszku

KasiaKwiatek, lysinka, mf lubią tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • liwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia90 wrote:
    Hehe moje dziecko też warczy :D Warczy i stęka! Położna powiedziała, że w ten sposób przesuwa pokarm w brzuszku

Aaaaaaaaaa widzisz, i to by się zgadzało bo się tak kuli przy tym. Nie wygląda jakby sa cos bolało ale miny robi dziwne i warczy. Dzięki wielkie bo już mnie to niepokoiło trochę.

mf lubi tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • mila79 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarisa gratulacje!!!
    Fasia trzymam kciuki za szybki poród, i za wszystkie dziewczyny szykujące sie na rozpakowanie,
    ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze skurcze, ale spoko przeszły, jutro wizyta zobaczymy co powie

Polarisa90 lubi tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liwi odpukać śpi dobrze.

Macie jakiś inny pomysł na to co mogę kupić małej ?:)

• mila79 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i witam sie w rozpoczętym 38 tygodniu, u mnie też ciąża donoszona !!!!!!!!!

Ulka84, Lali, Murraya, natt, Eweliśka, Justinka, adk_1989, Aguś86, lysinka, maggie86 lubią tę wiadomość

relge6ydcagtei15.png
  • Ulka84 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mila ja też :) doczekałam się i ja - skończony 37tydzień i odstawiamy luteine :D ;D ;D

ide was nadrabiać bo przez całe święta byłam nieobecna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 11:26

Lali, KasiaKwiatek, natt, Eweliśka, Justinka, Murraya, Aguś86, lysinka, maggie86, mf lubią tę wiadomość

m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • liwi Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Liwi odpukać śpi dobrze.

Macie jakiś inny pomysł na to co mogę kupić małej ?:)

Jak narazie wszytsko ma to moze tak na troche później np to.
    http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-po-polsku-i5050423971.html

My kupiliśmy córce jak miała coś koło 6 mies. Teraz ma prawie 7 lat i do tej pory go jeszcze czasem wyciąga.

Anka1501, Angela89, Aguś86 lubią tę wiadomość

8p3oikgn0sqp2ob1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie :) my tez mamy szczeniaczka uczniaczka i mój syn wciąż go lubi :) myślę, że warto kupić coś co się nadaje juz na dłużej :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten szczeniaczek jest teraz w wersji tez dziewczecej :)

‹‹ 4112 4113 4114 4115 4116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ