Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam, że się wcinam, zaglądam czasem z sentymentu, mając dwa kwietniowe dzieciaczki...
Szczepionki acelularne, czyli z nieżywym krztuścem i te 5w1 właśnie takie są...te refundowane z NFZ mają żywego krztuśca...
Pozdrawiam i życzę małobolesnych porodów
A Mamusiom gratuluję 
Kwietniówka 2007 i 2014
Ida, Angela89, Krysti, KasiaKwiatek, shimmer_lip, mf, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Hm, ja też nie mam pojęcia bo słyszałam jedynie o tych na nfz i o 5w1, nie wiedzialam ze sa jeszcze jakies inne.
Nie daja Wam 5w1 za darmo? Dlaczego? Dlaczego u nas daja? Mowiono nam ze dla wczesniakow daja.
Dziewczyny, karmi któraś z obu piersi na jedno karmienie na raz? Czy raz jedna, raz druga?
Jeżeli mówisz że za darmo to w takim razie będę pytała bo szczerze mówiąc nie pytałam jeszcze a byłam pewna że są płatne. Bo ostatnio na wizycie pytałam głównie o gruźlice ale ja dalej odraczamy. -
Polarisa serdeczne gratulacje

My czekamy na położna. Boże dziewczyny ja dopiero teraz widzę ile ja miałam czasu dla siebie z jednym dzieckiem
Teraz masakra
We dwojke ledwo ogarniamy temat
KasiaKwiatek, Polarisa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Dziewczyny, karmi któraś z obu piersi na jedno karmienie na raz? Czy raz jedna, raz druga?
Ja karmie z obu. Tej drugiej zazwyczaj nie opróżnia do końca ale jedna to dla niej zdecydowanie za mało bo warczy jak nie dostanie drugiej.
Tak w ogóle to może mi ktoś mądry powie dlaczego moje dziecko warczy?
Jak coś jej tylko nie pasuje to zaczyna warczeć.
Ida, Anka1501, CzaryMary, KasiaKwiatek, lysinka, mf, misia83, mantissa lubią tę wiadomość

-
Ida wrote:Kobiety, ja nie wiem jak wy to robicie z dwójką dzieci. Ja jak Fran zasnie zastanawiam sie czy najpierw jesc, zrobic siku czy sie ubrac... Wszystko robie w pospiechu bo nie wiem kiedy sie obudzi. Czesto nie koncze obiadu czy wieszac praniA bo nie zdarze..
No to z dwójką tak samo. Tylko czasu jeszcze mniej. ja do końca kwietnia mam męża w domu więc narazie mam jeszcze troche czasu, ale jak mu się urlop ojcowski skończy to będzie cienizna.
Ida, Aguś86 lubią tę wiadomość

-
Hehe moje dziecko też warczyliwi wrote:Ja karmie z obu. Tej drugiej zazwyczaj nie opróżnia do końca ale jedna to dla niej zdecydowanie za mało bo warczy jak nie dostanie drugiej.
Tak w ogóle to może mi ktoś mądry powie dlaczego moje dziecko warczy?
Jak coś jej tylko nie pasuje to zaczyna warczeć.
Warczy i stęka! Położna powiedziała, że w ten sposób przesuwa pokarm w brzuszku
KasiaKwiatek, lysinka, mf lubią tę wiadomość
-
Klaudia90 wrote:Hehe moje dziecko też warczy
Warczy i stęka! Położna powiedziała, że w ten sposób przesuwa pokarm w brzuszku
Aaaaaaaaaa widzisz, i to by się zgadzało bo się tak kuli przy tym. Nie wygląda jakby sa cos bolało ale miny robi dziwne i warczy. Dzięki wielkie bo już mnie to niepokoiło trochę.
mf lubi tę wiadomość

-
Polarisa gratulacje!!!
Fasia trzymam kciuki za szybki poród, i za wszystkie dziewczyny szykujące sie na rozpakowanie,
ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze skurcze, ale spoko przeszły, jutro wizyta zobaczymy co powie
Polarisa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mila ja też
doczekałam się i ja - skończony 37tydzień i odstawiamy luteine

ide was nadrabiać bo przez całe święta byłam nieobecna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 11:26
Lali, KasiaKwiatek, natt, Eweliśka, Justinka, Murraya, Aguś86, lysinka, maggie86, mf lubią tę wiadomość

[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Angela89 wrote:Liwi odpukać śpi dobrze.
Macie jakiś inny pomysł na to co mogę kupić małej ?
Jak narazie wszytsko ma to moze tak na troche później np to.
http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-po-polsku-i5050423971.html
My kupiliśmy córce jak miała coś koło 6 mies. Teraz ma prawie 7 lat i do tej pory go jeszcze czasem wyciąga.
Anka1501, Angela89, Aguś86 lubią tę wiadomość