Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Przepraszam, że się wcinam, zaglądam czasem z sentymentu, mając dwa kwietniowe dzieciaczki...
Szczepionki acelularne, czyli z nieżywym krztuścem i te 5w1 właśnie takie są...te refundowane z NFZ mają żywego krztuśca...
Pozdrawiam i życzę małobolesnych porodówA Mamusiom gratuluję
Kwietniówka 2007 i 2014Ida, Angela89, Krysti, KasiaKwiatek, shimmer_lip, mf, liloe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIda wrote:Hm, ja też nie mam pojęcia bo słyszałam jedynie o tych na nfz i o 5w1, nie wiedzialam ze sa jeszcze jakies inne.
Nie daja Wam 5w1 za darmo? Dlaczego? Dlaczego u nas daja? Mowiono nam ze dla wczesniakow daja.
Dziewczyny, karmi któraś z obu piersi na jedno karmienie na raz? Czy raz jedna, raz druga?
Jeżeli mówisz że za darmo to w takim razie będę pytała bo szczerze mówiąc nie pytałam jeszcze a byłam pewna że są płatne. Bo ostatnio na wizycie pytałam głównie o gruźlice ale ja dalej odraczamy. -
Polarisa serdeczne gratulacje
My czekamy na położna. Boże dziewczyny ja dopiero teraz widzę ile ja miałam czasu dla siebie z jednym dzieckiemTeraz masakra
We dwojke ledwo ogarniamy temat
KasiaKwiatek, Polarisa90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Dziewczyny, karmi któraś z obu piersi na jedno karmienie na raz? Czy raz jedna, raz druga?
Ja karmie z obu. Tej drugiej zazwyczaj nie opróżnia do końca ale jedna to dla niej zdecydowanie za mało bo warczy jak nie dostanie drugiej.
Tak w ogóle to może mi ktoś mądry powie dlaczego moje dziecko warczy?
Jak coś jej tylko nie pasuje to zaczyna warczeć.Ida, Anka1501, CzaryMary, KasiaKwiatek, lysinka, mf, misia83, mantissa lubią tę wiadomość
-
Ida wrote:Kobiety, ja nie wiem jak wy to robicie z dwójką dzieci. Ja jak Fran zasnie zastanawiam sie czy najpierw jesc, zrobic siku czy sie ubrac... Wszystko robie w pospiechu bo nie wiem kiedy sie obudzi. Czesto nie koncze obiadu czy wieszac praniA bo nie zdarze..
No to z dwójką tak samo. Tylko czasu jeszcze mniej. ja do końca kwietnia mam męża w domu więc narazie mam jeszcze troche czasu, ale jak mu się urlop ojcowski skończy to będzie cienizna.Ida, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
liwi wrote:Ja karmie z obu. Tej drugiej zazwyczaj nie opróżnia do końca ale jedna to dla niej zdecydowanie za mało bo warczy jak nie dostanie drugiej.
Tak w ogóle to może mi ktoś mądry powie dlaczego moje dziecko warczy?
Jak coś jej tylko nie pasuje to zaczyna warczeć.Warczy i stęka! Położna powiedziała, że w ten sposób przesuwa pokarm w brzuszku
KasiaKwiatek, lysinka, mf lubią tę wiadomość
-
Klaudia90 wrote:Hehe moje dziecko też warczy
Warczy i stęka! Położna powiedziała, że w ten sposób przesuwa pokarm w brzuszku
Aaaaaaaaaa widzisz, i to by się zgadzało bo się tak kuli przy tym. Nie wygląda jakby sa cos bolało ale miny robi dziwne i warczy. Dzięki wielkie bo już mnie to niepokoiło trochę.mf lubi tę wiadomość
-
Polarisa gratulacje!!!
Fasia trzymam kciuki za szybki poród, i za wszystkie dziewczyny szykujące sie na rozpakowanie,
ja wczoraj wieczorem poczułam pierwsze skurcze, ale spoko przeszły, jutro wizyta zobaczymy co powiePolarisa90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
mila ja też
doczekałam się i ja - skończony 37tydzień i odstawiamy luteine
ide was nadrabiać bo przez całe święta byłam nieobecnaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 11:26
Lali, KasiaKwiatek, natt, Eweliśka, Justinka, Murraya, Aguś86, lysinka, maggie86, mf lubią tę wiadomość
[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Angela89 wrote:Liwi odpukać śpi dobrze.
Macie jakiś inny pomysł na to co mogę kupić małej ?
Jak narazie wszytsko ma to moze tak na troche później np to.
http://allegro.pl/fisher-price-szczeniaczek-uczniaczek-po-polsku-i5050423971.html
My kupiliśmy córce jak miała coś koło 6 mies. Teraz ma prawie 7 lat i do tej pory go jeszcze czasem wyciąga.Anka1501, Angela89, Aguś86 lubią tę wiadomość