X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jak z teściem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Natt ja dzisiaj mam wizytę i jestem ciekawa co mi powie. :)

No to czekam na dobre wieści Anka. :)
    Widzę, że jedziemy prawie na tym samym wózku.

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ania a jak z teściem ?

Będzie dobrze, wiadomo ze względu na wiek będzie dłużej dochodził do siebie. Dziękuję, że pytasz.
    Chodzić może, wiec jest w miarę ok

mf lubi tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Mamusie:)

Witam sie w 40 nieszczęsnym tygodniu:P

Co tu sie wyrabia od rana?!

Fasia, trzymam kciuki mocno:) najlepszy z możliwych scenariuszy. Wody odeszły i nie ma wątpliwości ze rodzisz:)

Polarisa gratuluje rozwiązania:) 5 dni skrywałaś te tajemnice;)

Mf, Militta, Robotka, Natt doslownie łącze sie z Wami w bólu!

Dzisiaj w nocy ból jak 150, ktg miałam przez 1,5 godziny. Skurcze regularne co 9,5 minuty. Od rana zwijam sie z bólu, parcie na odbyt, krzyż i podbrzusze, a decyzja lekarza - wypis w dniu dzisiejszym bo szyjka sie nie rozwiera. Sama chciałam wyjść, ale teraz jak tak napierdziela bez przerwy to sie boje. Bo skąd ja będę wiedzieć kiedy mam wracać... Wygadałam sie.

Aguś86, lysinka, Polarisa90 lubią tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt trzymam kciuki żeby uprciuszek wreszcie wylazł :D Jak już urodzisz to dać znać dziewczynom na '89 czy chcesz się sama pochwalić? :)

mf lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    Będzie dobrze, wiadomo ze względu na wiek będzie dłużej dochodził do siebie. Dziękuję, że pytasz.
    Chodzić może, wiec jest w miarę ok
    Super że wszystko jest ok. Wnuczek się urodzi to jeszcze szybciej dojdzie do siebie :) Trzymam kciuki

Anka1501, mf lubią tę wiadomość

• Anka1501 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    No to czekam na dobre wieści Anka. :)
    Widzę, że jedziemy prawie na tym samym wózku.

No prawie :D bo 4cm juz miałam 5tyg temu :) ale juz termin nam minął wiec juz niedługo :)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, musze się ogarnąć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk jak dam radę to się odezwę a jak nie to wierzę, że dobra dusza z Ciebie i mnie wyręczysz. ;)

Haneczka już teraz to może boleć. Chyba gorzej gdyby bolała, rozwierała się a oni by Cię wypisali. Pozostaje wierzyć, że lekarze wiedzą co robią.

haneczka, mf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś idziemy na szczepienie ( o ile się odbędzie bo miała być szczepiona na gruźlicę ale odroczyli ) i teraz jestem ciekawa jakie jej teraz szczepienie przypadają zobaczymy co pediatra zdecyduje. Ja oczywiście się będę pewnie bardziej denerwowała niż ona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1501 wrote:
    No prawie :D bo 4cm juz miałam 5tyg temu :) ale juz termin nam minął wiec juz niedługo :)

Ja wiem, że od tygodnia mam trzy. A ile już z takim chodzę to naprawdę ciężko powiedzieć bo ostatnie badanie ginekologiczne w ciąży miałam w 16 tc jak byłam na urlopie w Pl. Tu to wy@@@bane mają na takie 'pierdoły'...

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dziewczynki są silne :) trzymam kciuki :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:09

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt no właśnie. W piątek byłam u gina który nawet nie sprawdził czy moje rozwarcie dalej poszło, na ktg skurcze wysokie a on wysłał mnie do domu twierdząc "skoro Pani rodziła to będzie pani wiedziała kiedy przyjechać " nigdy do niego nie pójdę więcej :(

• Justinka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Fasia - trzymam mocno kciuki! Dziś ten wielki dzień dla Was :) myśl tylko o tym że już niedługo zobaczysz w końcu Julianka, od razu będzie lepiej :) Czekamy na wieści :)

Wera - powodzenia! Oby się już rozkręciło na dobre!

Robotka - oj skąd ja to znam... te bóle po seksie, też myślałam że oszaleje takie były bolesne skurcze i to na dodatek co 4-5min! ale gdy wstałam zaczęłam chodzić przeszły i mogłam iść spać... ale męczyłam się jakieś 40 min :/ już myślałam że to to, że trzeba męża budzić, ale w głowie też 1000 myśli co z synkiem, kto się nim zajmie itd ;)

Natt - ja dziś 2 dni po terminie... też chodzę z 3 cm rozwarciem od co najmniej 2 tygodni, a 3,5 tyg temu gin mówiła że urodzę za tydzień dwa... i nic :/ jutro mam rano KTG i badanie, więc zobaczymy czy coś u mnie się ruszyło i co dalej... bo martwię się łożyskiem :/ najgorsze jest takie życie w zawieszeniu już od 2,5 tyg :/ bo niby w każdej chwili mogę rodzić... więc nigdzie dalej się nie ruszam :/ mąż też nie umawiał żadne wyjazdy, poprzekładał na kwiecień... a tu lipa nic się nie dzieję, ech... chyba jednak dziewczynki nie śpieszą się ;)

Anka - u Ciebie też niezła sytuacja, ale w sumie mało pocieszająca ;) bo skoro Ty tyle czasu chodzisz z takim rozwarciem to my jeszcze sporo możemy z tymi 3 cm ;) Daj znać koniecznie po wizycie :)

A tak w ogóle już jesteśmy za połową jeżeli chodzi o narodziny maluszków, a dopiero mamy 7.04 ;)

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hwesta - mi położna w szpitalu powiedziala żeby młodego odbijać hmmm jakby tu obrazowo opisać.... Pozycja pionowa, główka miedzy Twoimi cyckami, oczywiście twqrzyczka w stronę swiata. Mój mały jeszcze ani razu w takiej pozycji nie ulal. Ładnie beka:-)

Ida, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Nie stresuj się Kochana, to tylko wkłucie. Wiem że może i ją zaboli, ale to tylko chwilka. Badanie u okulisty powiedziałabym, że gorsze, bo ten drucik wkładają do oka maluszka...
    A najlepiej jak lekarz prosi rodziców o uśiądnięcie gdzieś dalej a sam sie zajmie dzieckiem, nie widzisz wtedy co tam robi.
    Po okulisty mam traumę do teraz kolejny raz mąż idzie. Ja wiem że bardziej ja to będę przeżywać niż mała. Dalej zastanawiam się jaką szczepionką ją szczepić czy zwykłymi czy 5w1 czy tymi acelularnymi o które muszę się dowiedzieć jak działają pediatrę. A Ty jak szczepisz ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:10

Aguś86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja biore co daja, czyli 5w1, pneumo i rota. Wszystko na jednej wizycie za 2 tygodnie.

A co to acelularne szczepionki?

Dobre pytanie. Mam takie w zaleceniach na wypisie. Chce się spytać czym się one różnią. Bo to czytałam dużo mi nie mówi. U nas 5w1 nie dają za darmo więc albo będziemy płacić albo nfz zobaczymy co lekarz powie.A może te acelularne nie wiem zobaczymy

Edit właśnie na belly przeczytałam że acelularnymi są szczepione dzieci które urodziły się przed 37 tc lub jeżeli urodzeniowa waga była poniżej 2.5kg i niby jest to również refundowane. Zobaczymy co pediatra powie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 10:40

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:10

‹‹ 4111 4112 4113 4114 4115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ