WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    każdy zdecyduje sam, mnie akurat odradziła kobieta -lekarka jedna z najlepszych w Polsce(nie będę rzucała nazwiskami),sama zaangażowana w przeróżne badania naukowe, powiedziała wprost że to jeszcze jest duża niewiadoma i coraz więcej negatywnych aspektów wychodzi podczas badań o których oczywiście się nie mówi bo to jest jednak przede wszystkim biznes i gdyby wszystkie informacje wyszły na światło dzienne to ludzie nie oddawali by tej krwi do badań jak i do banków a tak mogą nadal prowadzić badania, zarabiać i obserwować wieloletnie skutki tych badań na pacjentach którzy są tylko królikami doswiadczalnymi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 17:16

misia83 lubi tę wiadomość

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. A ja jakąś zdołowana dzisiaj jestem, myślałam, że spędzę dzisiaj fajny dzień z mężem, a w sumie przesiedzieliśmy bezsensownie cały dzień w domu. Gdybym wiedziała, że tak minie ten dzień to bym na zakupy pojechała i kupiła sobie w końcu spodnie ciążowe. Niech tą niedziela się już skończy!!!

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia przykro mi, bo jeśli była fajna pogoda u Ciebie to warto było skorzystać.

My z mężem tak naprawdę mamy dla siebie tylko niedziele, a że dziś w OP piękny, słoneczny dzień to poszliśmy na baaaaardzo długi spacer, później na kawę i ciacho i tak chyba z 4h zleciały :) także dla mnie niedziela bardzo udana. Jak nigdy, bo zazwyczaj też siedzimy w domu ..

Swoją drogą też by mi sie przydały spodnie ciążowe, bo coraz mniej mieszczę się w swoje zwykłe

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Sylvia przykro mi, bo jeśli była fajna pogoda u Ciebie to warto było skorzystać.

My z mężem tak naprawdę mamy dla siebie tylko niedziele, a że dziś w OP piękny, słoneczny dzień to poszliśmy na baaaaardzo długi spacer, później na kawę i ciacho i tak chyba z 4h zleciały :) także dla mnie niedziela bardzo udana. Jak nigdy, bo zazwyczaj też siedzimy w domu ..

Swoją drogą też by mi sie przydały spodnie ciążowe, bo coraz mniej mieszczę się w swoje zwykłe
    Mój to pracuje 7dni w tygodniu, ale chodzi do pracy na noc cały czas na 00.30 itak naprawdę to pół dnia przesypia, a pół od poniedziałku do soboty przepracowuje na swoim drugim etacie tylko tą niedziela od 9.00 do 16.00 pozwala nam zrobić coś innego, ale dzisiaj mój mąż jakiś niechętny był do wszystkiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 19:15

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 20:00

• Eweliśka Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myslalam żeby oddac krew do banku, ale jak zaczelam wiecej o tym czytac to też stwierdzilam że to w duzym stopniu naciaganie, też zapytam o zdanie lekarza zobaczymy co powie

ug37roeq6z3ep1sa.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:15

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Dziewczyny a co myslicie o krwi pępowinowej po porodzie dziecka ,moj mówi ze oddamy do banku krwi na przechowanie moze komuś się przyda to nie zly pomysl.
    U nas to jest koszt 1000zl chyba jak nie wiecej. Jakby bylo za darmo to luz niech sobie pobieraja

Krysti, misia83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy wrote:
    U nas to jest koszt 1000zl chyba jak nie wiecej. Jakby bylo za darmo to luz niech sobie pobieraja
    Tez jestem tego zdania ,ale jak ktis chce oddać krew pępowinową z dobrego serca to tu chetnie biorą szpitale w uk , jak ma to zycie uratować czemu nie oddać .Jeszcze bedziemy rozmawiać z lekarzem tu na ten temat ile tu przechowanie krwi kosztuje bo jak nie wiele to sobie zostawie a jak duzo to oddam za free dla szpitala .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 21:14

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martafr wrote:
    u mnie także dzisiaj przygnębiający dzień,leżakowałam, nie miałam apetytu bo myślę ciągle o babci, miała w tym tygodniu 2 mocne chemie i źle się czuje, nie chce jeść a we wtorek kolejna chemia, boję się o nią bo jak nie będzie jadła to organizm nie da rady zwalczyć tego świństwa

Musisz babcię jakoś motywować do jedzenia. Niedawno odeszła od nas bliska osoba, miała nowotwór wielonarządowy, między innymi w żołądku i tak się psychicznie nastawiła, że nie będzie karmiła tego raka, że odmawiała jedzenia. Nie dawała się przekonać i niestety z tego powodu odeszła od nas szybciej niż mogła.

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzień super zleciał :):):):)

• misia83 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 16:15

bl9c4z17a80ayfoc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Musisz babcię jakoś motywować do jedzenia. Niedawno odeszła od nas bliska osoba, miała nowotwór wielonarządowy, między innymi w żołądku i tak się psychicznie nastawiła, że nie będzie karmiła tego raka, że odmawiała jedzenia. Nie dawała się przekonać i niestety z tego powodu odeszła od nas szybciej niż mogła.[/QUO

od operacji codziennie do Niej chodzę i przynoszę różne jedzonka i jadła ale po tej chemii cały czas śpi, na nic nie ma ochoty, cierpi na nudności, już nie wiemy jak do Niej dotrzeć, chciałabym by poznała nasze maleństwo ale boję się że nie dotrwa, w zeszłym roku straciliśmy prababcię, dziadka, ciocię i drugą babcię dla mnie to już za wiele do zniesienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2014, 21:45

• sylvia007 Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wrote:
    Mi dzień super zleciał :):):):)
    To ja zazdroszczę, ją to dzisiaj miałam fajną chwilę, bo robiłam kosze upominkowe dla przedszkolanek mojej Gabi, takie z kawą i słodyczami, a ją bardzo lubię robić takie rzeczy. Na początku rozmawialiśmy z reszta rodziców, żeby zamówić gotowe kosze, ale ją się dowiedziałam, że takie z jedną kawą, bombonierką czekoladą i kilkoma cukierki to 100 zł kosztują, a nam potrzebne 2kosze. Kupiłam więc puste kosz, folią, wstążki, po dwie kawy,po dwie bombonierki, po dwie czekolady i kilogram cukierków i wydałam 160 zł. A ile frajda miałam przy układaniu tego wszystkiego :-) a tak wogóle to właśnie kupiłam bajką moją Gabi i chyba też się położę, więc dobranoc Mamusie kwietniowe, śnijcie o swoich Maleństwach!!! ;-)

martafr, Krysti lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;p

• Lali Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martafr tak mysle o Twojej babci i bardzo mi jej zal, bo cierpi. Pozytywne nastawienie jest bardzo wazne w tej chorobie. Wyobrazam sobie jak cierpi Wasza rodzina patrzac na bliska osobe ktora jest powaznie chora.

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta bardzo mi przykro z powodu Babci. Niestety z własnego doświadczenia wiem jaka to paskudna choroba i jak bardzo nie chce się jeść po tej cholernej chemii... Na to nie ma żadnej rady, trzeba cierpliwie poczekać, aż babcia będzie miała ochotę zjeść cokolwiek, może na początek najlepiej coś płynnego i ciepłego żeby rozruszać żołądek.
    Musisz myśleć pozytywnie Kochana i babcię też przekonać do pozytywnego myślenia bo faktycznie w tej chorobie to połowa sukcesu. Domyślam się, że patrzenie na osobę po chemii, cierpiącą i mającą dosyć wszystkiego jest cieżkie i ciężko jest o pozytywne myślenie w takiej sytuacji. Nie wiem jak moi rodzice to robili mając właściwie w pewnym momencie umierające dziecko, a jednak ja nigdy nie widziałam żeby się smucili czy płakali. Zawsze byli silni i uśmiechnięci a to dodawało mi sił :) (jak się okazało potem po wyjściu z pokoju na zmianę ryczeli w kiblu żebym tylko nie widziała :)
    Bardzo mocno trzymam kciuki za Babcię i modlę się o jej szybki powrót do sił i zdrówka :)

martafr lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • kluska Autorytet

Wysłany: 12 października 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta musicie spróbować nastawić babcię pozytywnie, nie może się poddać. Wiem że to niełatwe ale psychika jest bardzo ważna.
    Co do tej krwi pępowinowej to wydaje mi się że u nas w Polsce mają w szpitalach zbyt mało możliwości i wszystko jest znacznie bardziej zacofane niestety. Skoro taka krew może uratować życie osobie obcej to powinni ją pobierać i przechowywać za darmo i przy zgodności przeszczepiać a nie że ludzie mają za to płacić takie duże pieniądze. Taka krew powinna być dobrze przebadana i ewentualne jej wady powinny być wykluczone. Ja pewnie się nie zdecyduję ale pointeresuję się jeszcze. Podpytam pani genetyk, do której chodzę, powinna być w temacie.

zrz6p07wtzdrpy2l.png

Aniołek * * * 04.11.2013r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kluska wrote:
    marta musicie spróbować nastawić babcię pozytywnie, nie może się poddać. Wiem że to niełatwe ale psychika jest bardzo ważna.
    Co do tej krwi pępowinowej to wydaje mi się że u nas w Polsce mają w szpitalach zbyt mało możliwości i wszystko jest znacznie bardziej zacofane niestety. Skoro taka krew może uratować życie osobie obcej to powinni ją pobierać i przechowywać za darmo i przy zgodności przeszczepiać a nie że ludzie mają za to płacić takie duże pieniądze. Taka krew powinna być dobrze przebadana i ewentualne jej wady powinny być wykluczone. Ja pewnie się nie zdecyduję ale pointeresuję się jeszcze. Podpytam pani genetyk, do której chodzę, powinna być w temacie.
    Kluśia tu w uk z checią biorą tu gdzie ja mieszkam W Szkocji jest Zespół Szpitali Opieki Zdrowotnej gdzieś liczy do ponad 4 km dlugości ciąg szpitali róznej specjalizacji ! Najwieksze W Calym Uk .

‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ