X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hi ja jeszcze tez nie urodziłam
    Dzisiaj spędziłam 4godz w szpitalu próbowali przekręcić maluszka -pierwsza próba nie udana, druga próba podali mi adrenalinę na rozluźnienie macicy i niestety tez sie nie udało -maluch nie chciał pupki podnieść:(

Plan taki ze rodzę pośladkowo -jeżeli nie urodzę w tym tygodniu -cesarka w poniedziałek o 7.30rano

Krysti lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie już rodzą albo są po ;) u mnie nic się nie dzieje. A przepraszam... Zgaga mnie meczy :P

• iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia gratki super julek pokaznych rozmiarów,
    ja dzis sie mało udzielam , walcze z nawałem pokarmu, nie zycze nikomu juz od wczoraj popoludnia mnie trzyma, oklady i sciaganie nie pomaga dzis kapuche przykladalam zoabczymy jak jutro bo moje samopoczucie tragiczne jest.....
    jeszze córcia zazdrosna troche ze malo jej uwagi poswiecam, koszmar jakis :( :(

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Justinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Hi ja jeszcze tez nie urodziłam
    Dzisiaj spędziłam 4godz w szpitalu próbowali przekręcić maluszka -pierwsza próba nie udana, druga próba podali mi adrenalinę na rozluźnienie macicy i niestety tez sie nie udało -maluch nie chciał pupki podnieść:(

Plan taki ze rodzę pośladkowo -jeżeli nie urodzę w tym tygodniu -cesarka w poniedziałek o 7.30rano
    Jej Lwica pośladkowo :/ nie lepiej od razu zdecydować się na cesarkę? przecież to chyba mega ból będzie i na dodatek nie wiadomo czy się uda :/

Anielka 10.04.2015 /// 3620 g 56 cm
    201504101680.png
    Tymon 28.09.2012 /// 3830 g 58 cm
    683907699a.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia ty to szybko urodzisz ,drugie dziecko pojdzie jak po masle :)

Anka1501 lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica no co Ty, porod posladkowy i jeszcze u pierwiastki ? nie gódź sie na to. To niebezpieczne dla dziecka. Obys doczekala do poniedziałku...

Aguś86 lubi tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica posladkowo jej ! Ja bym powiedziala zeby kroili ale oni nie chetni tu w uk do cc :/ ale ci mlody zrobil figla ze się przekrecil .

• Lwica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doktor powiedział ze ryzyko takie samo jak przy glowkowym
    Dodatkowo posladkowo podobno rodzą sie szybko
    A co do bólu -heh No nie wiem -najwyżej będę darła jape -bo nie mogę mieć ZZO przy tego typu porodu :)
    No cóż zdecydowałam sie bo 1lepiej dla dziecka 2lepiej dla mnie 3 i lepiej jeżeli w przyszłości będę chciała kolejnego bebka

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mama posladkowo rodzila nie wspomina najlepiej ! Lwica nie zgadzaj się na to .

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posladkowo... Współczuję :( nie da się jakoś cesarki wymusić?

• Lwica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambi85 wrote:
    Lwica no co Ty, porod posladkowy i jeszcze u pierwiastki ? nie gódź sie na to. To niebezpieczne dla dziecka. Obys doczekala do poniedziałku...

Lekarz powiedział ze ryzyko takie samo -ja nie jestem lekarzem także podjęliśmy z mężem decyzje która wydawała nam sie najlepsza dla dziecka

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezuuu dziewczyny czemu ja mam pecha do głupich ludzi którzy mnie otaczają?!

Dziś dostałam wiadomość od dziewczyny która ze mną pracowała. Było to coś w tym stylu... 'Bujasz się jeszcze? Coś mi się wydaje że będziesz mieć duże dziecko więc możesz się już pożegnać ze swoją ciasna cipka...'

Noooo kuuuuuurwaaaaaa!!!
    Odpisałam jej żeby martwila się swoją dziurą a nie moją tym bardziej że sama jest w ciąży i rodzi w sierpniu ale wkurwila mnie wybitnie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 21:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie siostry wszystkie przed terminem rodzily a ja bede pierwszy odmieniec ze ciąze do konca donosilam :D

• Lwica Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie załamujcie mnie bo już decyzja podjęta :((
    Ten lekarz powiedział ze odbierał poród pośladkowy w zeszłym tyg i z dzidkiem było wszystko ok - jest to duży szpital i powiedział ze maja sporo posladkowych porodów...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2015, 21:42

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie jest takie samo ryzyko, to nie jest fizjologiczne polozenie. Nie jest powiedziane ze sie nie uda, ale mozliwosc potencjalnych komplikacji... az mnie zmrozilo. No nic, juz nic nie mowie...mam nadzieje ze do poniedzialku nie urodzisz.

Aguś86, weronika86, KasiaKwiatek, Angela89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Jezuuu dziewczyny czemu ja mam pecha do głupich ludzi którzy mnie otaczają?!

Dziś dostałam wiadomość od dziewczyny która ze mną pracowała. Było to coś w tym stylu... 'Bujasz się jeszcze? Coś mi się wydaje że będziesz mieć duże dziecko więc możesz się już pożegnać ze swoją ciasna cipka...'

Noooo kuuuuuurwaaaaaa!!!
    Odpisałam jej żeby martwila się swoją dziurą a nie moją tym bardziej że sama jest w ciąży i rodzi w sierpniu ale wkurwila mnie wybitnie!!!
    Ale jebana suka wredna oh joj ale powalona hahaha ale bym smiechem jebla :D powiedz by uwazala na swoją brochę bo się wiadro z jej zrobi hahaha:)

• Anka1501 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica Wasza decyzja. Tutaj się nie dopuszcza do porodu posladkowego bo może być najwięcej komplikacji, chyba że już jest za późno. Nie czaje tego ale mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze u Was.

Bambi85, Lwica, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica trzymam kciuki naprawdę mocno .

Lwica lubi tę wiadomość

• Bambi85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natt na sierpien przygotuj sobie rownie wyszukany tekst :P a to olej, szkoda sie denerwowac takimi ludzmi .
    Ja uciekam spac, nie wiem co sie dzieje dzisiaj ze mna. Dobranoc

natt, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
  • Jaga Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja na chwile tylko Lilka ur. 18:05 dnia dzisiejszego 3280g 50 cm przez CC odezwę się jak dojdziemy do siebie. Gratki dla nowych manus i kciuki za Rodzace

Aguś86, maggie86, Justinka, Anka1501, Rudzia, Militta110816, natt, mantissa, Bambi85, Lali, Krysti, weronika86, MartaAlvi, Ida, Eweliśka, KasiaKwiatek, Ulka84, mf, Angela89, iwonka1077, Fasia, Zima, misia83, Amy_, CzaryMary, adk_1989, sylvia007, haneczka, mimka84, Ewelcia, lysinka lubią tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
‹‹ 4128 4129 4130 4131 4132 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ