X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agga wrote:
    Kwiiatek tez mam kocyk z baby ono. tylko ja wzielam ten dwustronny z mikrofibry z babelkami. musze go jeszcze tylko wyprac mam nadzieje, ze rozowa strona nie zafarbuje mi bialej :P

O właśnie tez miałam Ci Kasku napisać o kocyku baby ono. Tez mam ten z babelkami po jednej stronie. Jestem z niego baaardzo zadowolona. Młody właśnie pod nim sobie śpi. Nic nie farbuje. Tak wiec polecam :-)

Młoda damo - wspolczuje tego ciśnienia. Dobrze ze masz dzisiaj ta wizytę. Będę trzymała kciuki.

Agga, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

• haneczka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Ja jechałam na IP ze skurczami co 3-4 min trwającymi przez dobre 1,5 h.
    Jak tam dojechałam to dziady ustały. Było kilka pojedynczych na ktg i won do domu.

Znam to, dlatego ja będę siedziała z nimi 5 godzin w domu, no chyba, że ustaną sobie, jak to lubiły robić dotychczas :)

• mf Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2015, 07:13

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mf wrote:
    Natt i to jest w tym wszystkim najgorsze...a pozniej badz madra i wiedz kiedy sie porod zaczyna...
    Mówią, że się nie da przeoczyć ;) ale ja już tym połoznym nie wierzę :D może ja będę pierwsza i obudzę się jutro z Basiskiem między nogami :D

CzaryMary, mf, maggie86, haneczka, Eweliśka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ile śpicie łącznie w nocy przy dzieciach? Ja dzis wyliczyłam ze przespałam 7 h :)do północy po karmieniu o 22 siedzi z mała maź ona wtedy marudzi a ja śpię a pozniej co 2-3 h sie budzę w zależności od zadania malej
    Wow - szczesciara. Ja cos kolo 5. Ale właśnie przed chwilą ucielam sobie godzinnego komara :-)

Shimmer - Rzeczywiście Twoje dziecko wyjątkowo grzeczne. Zazdroszcze :-)

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Wow - szczesciara. Ja cos kolo 5. Ale właśnie przed chwilą ucielam sobie godzinnego komara :-)

Shimmer - Rzeczywiście Twoje dziecko wyjątkowo grzeczne. Zazdroszcze :-)
    Powiem Ci Mary więcej :) wcale nie płacze, sama się chyba przewija bo dupy mi tym nie zawraca, kłopotów z karmieniem nie mamy :D przed chwilą lodzika ze smakiem wszamała :D żyć nie umierać :D

maggie86, CzaryMary, mf, Bambi85, Eweliśka, KasiaKwiatek, Ewelcia lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hwesta wrote:
    Ile śpicie łącznie w nocy przy dzieciach? Ja dzis wyliczyłam ze przespałam 7 h :)do północy po karmieniu o 22 siedzi z mała maź ona wtedy marudzi a ja śpię a pozniej co 2-3 h sie budzę w zależności od zadania malej
    gdybym nie siedziała na kompie w nocy to bym miała więcej snu a tak to 6-7h i dosypiam czasem z małym w dzień

Shimmer to bajeczka u Ciebie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:17

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę kochane Kardashianów obejrzeć bo może to mój ostatni odcinek na wolności :D

mf, maggie86, Aguś86, Gosha, Ewelcia, haen lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Idę kochane Kardashianów obejrzeć bo może to mój ostatni odcinek na wolności :D
    gdzie Ty to ogladasz bo też bym sobie obejrzała

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja oglądam ostatnio namietnie The walking dead, zwłaszcza przed snem bo gra tam sobowtór mojego męża to sobie chociaż na niego popatrzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:21

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też ciągle sobie i mężowi powtarzam, że no do cholery chyba nie przeoczę porodu... Wtedy dzwoniłam na IP i położna kazała przyjechać tym bardziej że zanim zeszły do 3-4 min to przez ponad 3 godz męczyły mnie tak co 7-8 min i mówiła że jest tendencja do spadku przerw więc się zebrałam a tu dupa. Czułam się jak kretynka offff kors ale powiedziała, że często się tak dzieje i że jak co to jechać.

Gdyby tak te wody poszły w cholerę... Swoją drogą ciekawe ile tak mniej więcej procent porodów zaczyna się od naturalnego odejściu wód, wie ktoś może?
    tak z ciekawości pytam. :)

mf lubi tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    gdzie Ty to ogladasz bo też bym sobie obejrzała
    Tu np http://watchseries-online.ch/category/keeping-up-with-the-kardashians :) mnie to takie głupoty idealnie odprężają :D kocham rozkminiać ich dylematy życiowe :D

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Powiem Ci Mary więcej :) wcale nie płacze, sama się chyba przewija bo dupy mi tym nie zawraca, kłopotów z karmieniem nie mamy :D przed chwilą lodzika ze smakiem wszamała :D żyć nie umierać :D

Nooo to rewelka :-) ale ja cos czuje, ze Basience lada dzień się troszkę zmieni i z tych lodów z chęcią przerzucić się na mlerko mamusi :-)

Laski wiem ze było walkowane swojego czasu ale chcenkupic lezaczek bujaczek i mate edukacyjna. Macie jakieś zdanie w tym temacie ?

Werka, Krysti - jak u Was ? Rodzita matki ?

shimmer_lip, maggie86, weronika86 lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    ja oglądam ostatnio namietnie The walking dead, zwłaszcza przed snem bo gra tam sobowtór mojego męża to sobie chociaż na niego popatrzę
    O tego nie widziałam. Ale się czaję na ten serial bo jak amerykańce robią jakiś serial dłużej niż jeden sezon to są duże szanse że będzie dobry. Oni się nie patyczkują i nie bawią w średnie seriale. Jak coś im się średnio podoba to urywają nawet w połowie serii i cześć :)

maggie86 lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    Tu np http://watchseries-online.ch/category/keeping-up-with-the-kardashians :) mnie to takie głupoty idealnie odprężają :D kocham rozkminiać ich dylematy życiowe :D
    dzięki ja tez lubię dla odmóżdżenia takie głupotki

• mf Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natt wrote:
    Gdyby tak te wody poszły w cholerę... Swoją drogą ciekawe ile tak mniej więcej procent porodów zaczyna się od naturalnego odejściu wód, wie ktoś może?
    tak z ciekawości pytam. :)

Tez jestem ciekawa... marzy mi sie jak u maggie, albo Fasi;)

maggie86, haneczka, Amy_ lubią tę wiadomość

n59yjw4zk9ewdyby.png
  • Robotka1 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nooo ja drugi poród i czekałam ze skurczami przez 5 godzin zanim zdecydowałam pojechać bo były już dość silne. w samochodzie przeszły i dupiaty zapis ktg....
    ale mnie zostawili bo rozwarcie postępowało.
    jak mnie przywitali to też stwierdzili że to przepowiadające...;/
    i mówiły że pierworódki często przyjeżdżają za wcześnie i tego ranka co ja przyjechałam dojechało 4 z fałszywymi alarmami i na patologię poszły:P
    ale nie ma się co dziwić, sama tak zrobiłam że pojechałam za szybko na pierwszy porod, w końcu nie wiadomo czego się spodziewać prawda?:)

tak zabrali mi ją na neonatologię i mogę do niej sobie chodzić, to jest na moim piętrze.
    miałam dostać ten aparat do sali ale nie zrozumiałam czy już go ktoś używa czy co....
    przywożą mi ją na karmienie. własnie była przez godzinkę:)
    no nic, jakoś zdzierżę, dobrze że w ogóle przywożą.
    mąż ma dowieźć laktator-zacznie się zabawa;

ok idę ciąć komara:)
    no nic jak mnie jutro nie puszczą to może choć w sobotę? a po wypis sobie podjadę. można tak? w ogóle wypuszczją w soboty?

my też mamy smoka lovi :D a właściwie dwa:D retro:D

mf, haneczka, Aguś86, Eweliśka, Amy_ lubią tę wiadomość

qdkkqps699ih7zxn.png
    3i49io4plnxypnm1.png
    I JESZCZE JEST MAJA Z 2008 ROKU:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shimmer_lip wrote:
    O tego nie widziałam. Ale się czaję na ten serial bo jak amerykańce robią jakiś serial dłużej niż jeden sezon to są duże szanse że będzie dobry. Oni się nie patyczkują i nie bawią w średnie seriale. Jak coś im się średnio podoba to urywają nawet w połowie serii i cześć :)
    brat mi powiedział bym sobie luknęła bo mój mąz tam gra główna rolę;) nawet nie głupie ale ja mam troszkę spaczony ogląd,lubię dziwaczne, mroczne seriale i filmy w stylu Black mirror,Fargo

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o porody to ja na na temat swojego nie za bardzo się wypowiadam bo dla mnie to była w sumie przyjemność i nie chce go w ogóle porównywać do Waszej ciężkiej pracy. Ale przypominało mi się ze jak odeszły mi wody to przy badaniu ginekologicznym lekarka powiedziała ze szyjka długa i zamknięta. A ja byłam przekonana ze jak wody odejda to wszystko juz gotowe do porodu. Głupia ja :-)

haneczka, Ewelcia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary ja mam lezaczek tiny love 3 w 1 a matę http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawki-czarno-biale-dla-niemowlat/7125-duza-dwustronna-mata-piankowa-playmat-mata-czarno-biala-049345002430.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 14:32

‹‹ 4168 4169 4170 4171 4172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ