Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
SYLWIA te 490 gram to od ostatniej wagi tak? Czy sie liczy od urodzeniowej bo i tak czytałam... Martwię sie bo wychodziłoby ze mój od urodzeniowej tylko 190 gram przybrał
FASIA trzymam kciuki za dobre wyniki!
ANKA to my wszystkie jyz po raz enty jutro znowuuuu trzymamy kciuki za was
RUDZIA czuje ze Twoj wielki dzien bedzue jutro! Nie moge sie doczekać nie mniej niz Ty bo żeś mamuśka miała w tej ciazy nie małe zawirowania... :*
Mojego przebieram jak leci. Czasami jak potrzeba to i 3 razy dziennie. A i zdarza sie ze jsk rano go ubiorę a w ten dzien nie kapie to i 24 godziny w jednym ciuszki jest.
Mamuśki czy wasze dzieciaczki juz sie świadomie uśmiechają?
Rudzia, Anka1501, Fasia, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosha wrote:SYLWIA te 490 gram to od ostatniej wagi tak? Czy sie liczy od urodzeniowej bo i tak czytałam... Martwię sie bo wychodziłoby ze mój od urodzeniowej tylko 190 gram przybrał
RUDZIA czuje ze Twoj wielki dzien bedzue jutro! Nie moge sie doczekać nie mniej niz Ty bo żeś mamuśka miała w tej ciazy nie małe zawirowania... :*
Mojego przebieram jak leci. Czasami jak potrzeba to i 3 razy dziennie. A i zdarza sie ze jsk rano go ubiorę a w ten dzien nie kapie to i 24 godziny w jednym ciuszki jest.
Mamuśki czy wasze dzieciaczki juz sie świadomie uśmiechają?Gosha, mantissa lubią tę wiadomość
-
MartaAlvi wrote:Shimmer ano bida! U mnie cisza i spokój, totalnie nic się nie dzieje. Czuje że będę mogła brać udział w konkursie na najbardziej przeterminowaną mimo, że do terminu porodu jednak jeszcze pare dni... Moja mama przenosiła 2 ciąże o 2 tygodnie, tylko ja się urodziłam idealnie w terminie - może moja córka mogłaby być taka grzeczna jak ja...
A najbardziej liczę na odpłynięcie wód, ale jak któraś już tu zauważyła, chyba limity się skończyły ;(liczę na biologię i na to, że mój poród będzie podobny do porodu siostry czyli zacznie się wielkim chlup. Chociaż to wcale nie jest najlepsza wersja porodu podobno. Lepiej skurcze. Tylko wielkiego chlup się nie da przegapić
U mnie też cisza :)a jak ten debil pół dnia na piłce spędziłami wkraczam w ten etap kiedy nie chce mi się odbierać telefonu
tata dzwoni codziennie niby żeby się zapytać co u nas słychać, siostra nagle dzwoni przed pracą żeby zapytać co słychać
a ja przecież aż tak głupia nie jestem
KasiaKwiatek, mf, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBida bida... 7 nas zostanie i w ogóle nie będą na nas zwracać uwagi...
z moim szczęściem będę ostatnia
Miki zaczyna jak siostry czaić się i unika wyjścia. Tym razem próbuję uniknąć oksy więc czekam jak Ty Shimmer do skurczy co 5-6 minut i to konkretów a nie tych sraczy-przepowiadaczy...
shimmer_lip, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość
-
Kwiatek przynajmniej masz jakieś przepowiadacze a ja? Nic kuźwa, nic. Nie wiem czy to dobrze czy źle? Czy bez tego można szybko urodzić? Boże daj! Taka wersja by mi się najbardziej podobała - zero męczarni przed, jak się zacznie to chwila moment i chlup!
się rozmarzyłam się...
Kasiu, ile pakujesz tego wiesiołka? Tylko dowcipnie czy łykasz też?
Shimmer ja też jak ta wariatka na tej piłce skaczę i skaczę... Mam nadzieję, że Natala mimo to będzie mądrą dziewczynkąshimmer_lip, KasiaKwiatek, Eweliśka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA jak widać po Fasi bez przepowiadaczy można i chlup też było
Ja na spacery z psem długie łaże, sprzątanie w domu, zakupy duże w sklepie... Jutro sadzę kwiaty na balkonie... Piłka też jest grana...zielona jak GoshyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:35
mf, Gosha lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Kawaler dziś ważył 2790
Już nadbił 50g od urodzeniowej. Jak porównuje z przybieraniem Zuzi to niebo a ziemia
Też codziennie kąpiemy i po kąpaniu świeże ciuszkiPołożna we wtorek podziwiała jego śliczną skórę i włoski i kazała nam pierwszy raz wykąpać dopiero dziś
A on już we wtorek był po piątej kąpieli a dziś ma ósmą
Nie klocilam się, kiwnelam głową i robie swoje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:51
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
Noo mi w sumie też smakuje, nie ma problemu
Ja nawet nie wiem jak moja szyjka, bo po ściągnięciu pessara nie badał bo w sumie nie było sensu. Na kolejną wizytę się mam stawić dopiero w dniu terminu i to tego z OM czyli 22.04
Spacery są, sprzątanie jest, piłka gra, a i kwiatka dziś przesadziłamhaha widzę podobne zajęcia mamy
Zaraz idę piekarnik szorować
No nic.. czkeamy "cierpliwie"...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:36
KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agus, a skąd wiedziałas ze coś się dzieje? My od kilku dni Walczymy z katarem. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka osluchala i powiedziala ze nic nie słyszy. Zakraplam i odciągam aspiratorem dwa razy dziennie ale samą solą zakraplam częściej. To źle? I kupiłam dziś masc majerankowa.
Ida, jak oklepywac po odbiciu? Mocniej? Leciutko? Na ramieniu cży jak leży ns brzuszku? Zakraplac wcześniej?
My też bylismy dzis na patologii noworodka.mamy dodatkową porcję żelaza, ze względu na wagę. I też 20 kwietnia idziemy na szczepienie.
Ida lubi tę wiadomość
-
Gosha wrote:SYLWIA te 490 gram to od ostatniej wagi tak? Czy sie liczy od urodzeniowej bo i tak czytałam... Martwię sie bo wychodziłoby ze mój od urodzeniowej tylko 190 gram przybrał
Mamuśki czy wasze dzieciaczki juz sie świadomie uśmiechają?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:45
Gosha lubi tę wiadomość
-
mantissa wrote:Agus, a skąd wiedziałas ze coś się dzieje? My od kilku dni Walczymy z katarem. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka osluchala i powiedziala ze nic nie słyszy. Zakraplam i odciągam aspiratorem dwa razy dziennie ale samą solą zakraplam częściej. To źle? I kupiłam dziś masc majerankowa.
Ida, jak oklepywac po odbiciu? Mocniej? Leciutko? Na ramieniu cży jak leży ns brzuszku? Zakraplac wcześniej?
My też bylismy dzis na patologii noworodka.mamy dodatkową porcję żelaza, ze względu na wagę. I też 20 kwietnia idziemy na szczepienie.
Jak lekarka nie słyszy zmian na oskrzelach to na pewno jest ok. Mozna jeszcze położyć na kolanie główka lekko w dół i delikatnie oklepywac plecki, żeby splywalo. Myślę, że postepujesz dobrze z tą solą i masciąmantissa lubi tę wiadomość
-
Gosha na takich slodkosciach ciezko przytyc
Agus hehehe u nas smok tez na pol twarzy. Smiesznie te dzieci z nimi w buzi wygladaja.
80kg to nicja juz 81 wazylam
dzieci juz nie rosna ani nie przybieraja na wadze w oststnich tygodniach ciazy. waga niewiele sie moze wzrosnac do porodu wiec sie nie martw Rudzia
Ktos mi podmienil dziecko. Jakos za malo dzisiaj beczal
Ja nie przebieram codziennie.
jak wrocilismy ze szpitala to przebralam dopiero po2 dniach bo oni sie nie ulalo nic ani nie posikalo. Przebieram w razie potrzeby. jak osika sie przy przewijaniu jak mi moje cyce oleja jegk ubranie i standardowo przy kapielimf, Ida, Aguś86, Eweliśka, Rudzia, mantissa, Gosha, maggie86, Krysti, lysinka lubią tę wiadomość
-
Shimmer ja to sobie moge planować sxybka akcje. ...a Leon wie swoje.
Fasia dzięki ze pytasz...zyjemy , mamt się dobrze ale trochę frustracja mnie ogarnia . Czytam ale jakoś weny brak. Czasem mi się zachce to zalajkuje cosik :pFasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość