WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA te 490 gram to od ostatniej wagi tak? Czy sie liczy od urodzeniowej bo i tak czytałam... Martwię sie bo wychodziłoby ze mój od urodzeniowej tylko 190 gram przybrał :(

FASIA trzymam kciuki za dobre wyniki!

ANKA to my wszystkie jyz po raz enty jutro znowuuuu trzymamy kciuki za was :)

RUDZIA czuje ze Twoj wielki dzien bedzue jutro! Nie moge sie doczekać nie mniej niz Ty bo żeś mamuśka miała w tej ciazy nie małe zawirowania... :*

Mojego przebieram jak leci. Czasami jak potrzeba to i 3 razy dziennie. A i zdarza sie ze jsk rano go ubiorę a w ten dzien nie kapie to i 24 godziny w jednym ciuszki jest.

Mamuśki czy wasze dzieciaczki juz sie świadomie uśmiechają?

Rudzia, Anka1501, Fasia, Ida lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:
    SYLWIA te 490 gram to od ostatniej wagi tak? Czy sie liczy od urodzeniowej bo i tak czytałam... Martwię sie bo wychodziłoby ze mój od urodzeniowej tylko 190 gram przybrał :(

RUDZIA czuje ze Twoj wielki dzien bedzue jutro! Nie moge sie doczekać nie mniej niz Ty bo żeś mamuśka miała w tej ciazy nie małe zawirowania... :*

Mojego przebieram jak leci. Czasami jak potrzeba to i 3 razy dziennie. A i zdarza sie ze jsk rano go ubiorę a w ten dzien nie kapie to i 24 godziny w jednym ciuszki jest.

Moja jeszcze nie, ale wiadomo jest wcześniakiem więc trochę poczekam. Czytałam że świadomy uśmiech pojawia się około 5-6 tyg

Gosha, mantissa lubią tę wiadomość

• shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaAlvi wrote:
    Shimmer ano bida! U mnie cisza i spokój, totalnie nic się nie dzieje. Czuje że będę mogła brać udział w konkursie na najbardziej przeterminowaną mimo, że do terminu porodu jednak jeszcze pare dni... Moja mama przenosiła 2 ciąże o 2 tygodnie, tylko ja się urodziłam idealnie w terminie - może moja córka mogłaby być taka grzeczna jak ja...
    A najbardziej liczę na odpłynięcie wód, ale jak któraś już tu zauważyła, chyba limity się skończyły ;(
    Tyż liczę na wody :D liczę na biologię i na to, że mój poród będzie podobny do porodu siostry czyli zacznie się wielkim chlup. Chociaż to wcale nie jest najlepsza wersja porodu podobno. Lepiej skurcze. Tylko wielkiego chlup się nie da przegapić :D

U mnie też cisza :)a jak ten debil pół dnia na piłce spędziłam :D i wkraczam w ten etap kiedy nie chce mi się odbierać telefonu :) tata dzwoni codziennie niby żeby się zapytać co u nas słychać, siostra nagle dzwoni przed pracą żeby zapytać co słychać :) a ja przecież aż tak głupia nie jestem :D

KasiaKwiatek, mf, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AGUS Twoj Szymonek to juz niezły kawaler! A tak poważnie to wyglada na twarzy jak miesięczny bobasek, nawet oczkow juz nie ma napuchniętych!!! Cuuuud natury!

Aguś86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bida bida... 7 nas zostanie i w ogóle nie będą na nas zwracać uwagi... :-D z moim szczęściem będę ostatnia :-P Miki zaczyna jak siostry czaić się i unika wyjścia. Tym razem próbuję uniknąć oksy więc czekam jak Ty Shimmer do skurczy co 5-6 minut i to konkretów a nie tych sraczy-przepowiadaczy... :-D

shimmer_lip, Eweliśka, haneczka lubią tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SHIMMER i KASIA spokojnie kobity, toż to dopiero 9 kwiecień a my to chyba kwietniowki jesteśmy, nie?

shimmer_lip, KasiaKwiatek, Aguś86, Eweliśka lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatek przynajmniej masz jakieś przepowiadacze a ja? Nic kuźwa, nic. Nie wiem czy to dobrze czy źle? Czy bez tego można szybko urodzić? Boże daj! Taka wersja by mi się najbardziej podobała - zero męczarni przed, jak się zacznie to chwila moment i chlup! :) <3 się rozmarzyłam się...
    Kasiu, ile pakujesz tego wiesiołka? Tylko dowcipnie czy łykasz też?

Shimmer ja też jak ta wariatka na tej piłce skaczę i skaczę... Mam nadzieję, że Natala mimo to będzie mądrą dziewczynką :P

shimmer_lip, KasiaKwiatek, Eweliśka lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ale dziś na badaniu byłam i skurcze mam a szyjka tylko się zmiękczyła i tyle, zamknięta na trzy spusty :-D
    Wiesiołka biorę doustnie 1 dziennie i dowcipnie na noc jak mi się przypomni :-D herba z liści malin 2 razy, w sumie ją lubię.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak widać po Fasi bez przepowiadaczy można i chlup też było :-)

Ja na spacery z psem długie łaże, sprzątanie w domu, zakupy duże w sklepie... Jutro sadzę kwiaty na balkonie... Piłka też jest grana...zielona jak Goshy :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:35

mf, Gosha lubią tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Kawaler dziś ważył 2790 :) Już nadbił 50g od urodzeniowej. Jak porównuje z przybieraniem Zuzi to niebo a ziemia :P

Też codziennie kąpiemy i po kąpaniu świeże ciuszki :) Położna we wtorek podziwiała jego śliczną skórę i włoski i kazała nam pierwszy raz wykąpać dopiero dziś :D A on już we wtorek był po piątej kąpieli a dziś ma ósmą :P Nie klocilam się, kiwnelam głową i robie swoje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:51

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mi w sumie też smakuje, nie ma problemu :)
    Ja nawet nie wiem jak moja szyjka, bo po ściągnięciu pessara nie badał bo w sumie nie było sensu. Na kolejną wizytę się mam stawić dopiero w dniu terminu i to tego z OM czyli 22.04 :(

Spacery są, sprzątanie jest, piłka gra, a i kwiatka dziś przesadziłam :D haha widzę podobne zajęcia mamy :D Zaraz idę piekarnik szorować :P

No nic.. czkeamy "cierpliwie"... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:36

KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejną wizytę mam 20.04 wtedy mi się zwolnienie kończy i ginek powiedział, że mi przedłuży jeśli do tego dnia nie urodzę...i czuję, że tak będzie :-P

• mantissa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus, a skąd wiedziałas ze coś się dzieje? My od kilku dni Walczymy z katarem. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka osluchala i powiedziala ze nic nie słyszy. Zakraplam i odciągam aspiratorem dwa razy dziennie ale samą solą zakraplam częściej. To źle? I kupiłam dziś masc majerankowa.

Ida, jak oklepywac po odbiciu? Mocniej? Leciutko? Na ramieniu cży jak leży ns brzuszku? Zakraplac wcześniej?
    My też bylismy dzis na patologii noworodka. :) mamy dodatkową porcję żelaza, ze względu na wagę. I też 20 kwietnia idziemy na szczepienie. :)

Ida lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha wrote:

Gosha to jest od urodzeniowej, bo tak się powinno liczyć. Moja dr powiedziała, że przez 1miesiąc dziecko powinno prawidłowo przybrać od 700 do 1000g od wagi urodzeniowej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2015, 18:45

Gosha lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 21:51

Bambi85 lubi tę wiadomość

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    F

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:29

Gosha lubi tę wiadomość

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Agus, a skąd wiedziałas ze coś się dzieje? My od kilku dni Walczymy z katarem. Wczoraj byłam na kontroli i lekarka osluchala i powiedziala ze nic nie słyszy. Zakraplam i odciągam aspiratorem dwa razy dziennie ale samą solą zakraplam częściej. To źle? I kupiłam dziś masc majerankowa.

Ida, jak oklepywac po odbiciu? Mocniej? Leciutko? Na ramieniu cży jak leży ns brzuszku? Zakraplac wcześniej?
    My też bylismy dzis na patologii noworodka. :) mamy dodatkową porcję żelaza, ze względu na wagę. I też 20 kwietnia idziemy na szczepienie. :)
    Manti Zuzia miala kaszel i ten kaszel z godziny na godzine się nasilal. Przez noc tak się rozkręcil, ze niemalze się dusiła :(
    Jak lekarka nie słyszy zmian na oskrzelach to na pewno jest ok. Mozna jeszcze położyć na kolanie główka lekko w dół i delikatnie oklepywac plecki, żeby splywalo. Myślę, że postepujesz dobrze z tą solą i mascią :)

mantissa lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:29

mantissa lubi tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha na takich slodkosciach ciezko przytyc :D

Agus hehehe u nas smok tez na pol twarzy. Smiesznie te dzieci z nimi w buzi wygladaja.

80kg to nic :D ja juz 81 wazylam :P
    dzieci juz nie rosna ani nie przybieraja na wadze w oststnich tygodniach ciazy. waga niewiele sie moze wzrosnac do porodu wiec sie nie martw Rudzia :)

Ktos mi podmienil dziecko. Jakos za malo dzisiaj beczal

Ja nie przebieram codziennie.
    jak wrocilismy ze szpitala to przebralam dopiero po2 dniach bo oni sie nie ulalo nic ani nie posikalo. Przebieram w razie potrzeby. jak osika sie przy przewijaniu jak mi moje cyce oleja jegk ubranie i standardowo przy kapieli :)

mf, Ida, Aguś86, Eweliśka, Rudzia, mantissa, Gosha, maggie86, Krysti, lysinka lubią tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Bambi85 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer ja to sobie moge planować sxybka akcje. ...a Leon wie swoje.
    Fasia dzięki ze pytasz...zyjemy , mamt się dobrze ale trochę frustracja mnie ogarnia . Czytam ale jakoś weny brak. Czasem mi się zachce to zalajkuje cosik :p

Fasia, sylwucha89 lubią tę wiadomość

ex2bj44j3vvmhqd0.png
‹‹ 4175 4176 4177 4178 4179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ