X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy skoro u Ciebie taki niepokój to może idźcie z małym do lekarza, przebadajcie kupkę i siku... Czasem intuicja podpowiada matce coś czego na oko nie widać...

Amy_, maggie86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti - pultus z tego Twojego synka :-)

Ida - jaka karuzele kupilas?

Amy - jeszcze mam jeden sposób na kolki - sprawdzony przez moje dwie siostry u ich dzieciakow - trochę wyczerpujący fizycznie ale można zgubić kalorie ;-) otóż bierzesz bąbla na raczki ( pozycja klasyczna - dziecko w poziomie, przytulone do Ciebie) i wykonujesz z nim przysiady. U nas mówimy na to " winda" :-) kolana bola ale ten sposób dziala. Sprobuj.

A co do wit. K ( może mnie teraz zjedziecie od stop do głów ) ale ja nie podaje. Nie mogłam patrzeć jak młody po niej cierpi.

Amy_, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość

• MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti gratulacje ogromne! Słodziutki ten Wasz blondasek :)

Mnie w nocy męczył mega ból brzucha, a rano wstałam z meeega opuchlizną :( Do tego stopnia, że aż mnie "bolą" dłonie od wewnątrz i podesza w stopie :(
    Zaczynam już błagać Natkę żeby wyszła niedługo... Proteza przez tą opuchliznę ledwo daje rade, a ja nie potrafie usiedziec na tyłku. Oby wyszła do tej soboty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:02

Krysti lubi tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy a próbowałas kropli Biogaia?

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to dobrze wróży Marta? Podobno przed porodem się puchnie... Ale skontroluj ciśnienie, co?

Eweliśka lubi tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liloe wrote:
    Amy a próbowałas kropli Biogaia?
    No właśnie ja polecalam tu już dicoflor ;) W zasadzie biogaia to to samo. A Ty podajesz Alicji?

Amy_, liloe lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adk matko, ale bym chciała już... zdołowała mnie ta opuchlizna i mój wczorajszy humor zniknął :(
    Tak, zjem śniadanko i pójdę do apteki zmieryć bo nie mam w domu ciśnieniomierza, ale czuje się pod tym względem ok, więc chyba jest dobrze.

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta ktoś tu pisał, że w dniu porodu strasznie spuchł. Czary???

MartaAlvi, CzaryMary lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pospalam chwile :)

Mój też jak robi kupę to krzyczy, prezy się, jest czerwony. Kupa jest jak woda, jaki brązowa. Położna mówiła, że kupa niemowlaka taka właśnie jest.

Amy ja julkowi przy przewijaniu szumie nad głową. Robie takie bardzo głośne "kszzzzz" i kładę dłonie na policzkach i głaszcze. Spokój od razu. A w nocy jak odkładam go do kosza to włączam z YouTube szum suszarki i kładę komórkę nad głowa.
    Dziś zamawiamy misia szumisia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:23

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Marta ktoś tu pisał, że w dniu porodu strasznie spuchł. Czary???

Tak,to ja w dniu porodu dostałam w gratisie 3 podbródki:-) moja gin powiedziała ze tym sposobem organizm daje znać ze juz nie chce być w ciąży i czas na poród. Marta są wiec szanse :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:23

MartaAlvi lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary, kupiłam taką http://www.smyk.com/smiki-karuzela-z-maskotkami,p1080716856,zabawki-gry-dla-dzieci-p

Miałam mało czasu bo Młody już marudził w domu. Postanowiłam na prostotę bo oszalec można z wyborem. Poza tym ceny niektórych przerażające. A to i tak tylko na kilka miesięcy aż dziecko będzie siadać no wtedy już czym innym będzie się interesowało.
    A ta ma zabawki,kręci się i ma pozytywke więc wszystko co powinna. Młody zadowolony :)

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Wczoraj pisałam kilka razy ale posty mi wcinało i się wkurzyła.

Lwica Wercia Krysti gratulacje. Dzielne baby jesteście :O)

Amy proponuję masować Olkowi brzuszek cyckami. Weź go na ręce tak by jego brzuch opierał się na twoim biuście nogi pod i bujaj go w górę i w dół. Głowe ma wtedy na twoim ramieniu.
    Kiedy masz wizyte położnej albo lekarki?Mam nadzieję , że Olkowi przejdzie a ty będziesz miała chwile wytchnienia.

Ja Wam powiem , że wczoraj miałam tak koszmarny dzień , że nie chciałabym aby się w ogóle wydarzył. Dostałam takiego bólu głowy , że po 4 h płakałam jak dziecko z bólu. Zadzwoniłam do swojego gina kazał , wziąć ketonal a jak nie przejdzie to na IP neurologiczna gnac. Więc doszłam z mężem do wniosku , że pojade do swojej przychodni , zeby mi dali recepte na ketonal lub coś wten deseń. Byłam wykończona wsiadłam do samochodu, mąż wyjeżdzając z garażu nie zauważył mojej psiny która wpadła nam pod koła i przejechał mi8 sunie. Wyrzucam sobie , że mogłam ją zawołac do domu w domu zamknąć, odegnać od samochodu lub coś. Płakaliśmy we 2 strasznie. Do tego teściowa wyjechała mi z tekstem , że gdyby mnie tak głowa nie bolała a mąż zamknął psa w domu to by jej nie przejechał i byłoby wszystko dobrze a tak zabiliśmy sunie. Kurwa specjalnie tego nie zrobiłam do diabła:(((((((((((
    Po wizycie u lekarza dostałam skierowanie do szpitala na neurologie gdyby mi nie przeszło, ale wczesniej miałam wziąć ibuprom 2 szt bo wczesniej brałam paracetamol i mi nie pomógł. Po 8 h bólu przeszło. I oby nigdy nie wróciło, bo migrena przy tym to pikuś.

Krysti lubi tę wiadomość

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • lena90 Przyjaciółka

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Rudzia, rozumiem Twoją frustrację, wyobrażam sobie jak się musisz martwić o Sofijkę. Też już jestem sporo po terminie - 9. dzień i też zaczyna mnie już to wszystko męczyć, chciałabym żeby Zosia była już po drugiej stronie brzucha.

Marta, ja też ostatnio więcej puchnę. Szczególnie na dłoniach, które ciężko mi zgiąć i stopach, ciśnienie mam w normie, strasznie bym chciała żeby zwiastowało to poród, najlepiej dziś ;)

Jej, Jaga, z całego serca współczuję przeżyć :( dobrze, że chociaż ból ustąpił i niech już nie wraca.

Za mną kiepska noc. Chyba mam za duże parcie na urodzenie bez wywoływania, bo co zaczną się jakieś skurcze i próbuję je liczyć to zaczynam się nakręcać jak głupia i mijają :( Muszę wyluzować, bo i tak moja spina nic nie zmieni. Dziś wieczorem jeszcze ktg a jutro o 8 wywoływanie. Liczę na to, że najpóźniej jutro będziemy już przytulać Zosię.

Krysti, gratuluję!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:39

Krysti lubi tę wiadomość

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga, to straszne :( nie wyobrażam sobie nawet co czujecie z mężem w sprawie psa :( współczuję ci ogromnie!

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga :((( jeju ale mialas dzien... i ta tesciowa.. boze co za babsko. Jakbys miala kuzwa wybor to bys sama tej migreny do siebie nie zapraszala.. ech psinka... :( zadna w tym wasza wina.. tak sie zdaza...

Mary u nas sie to tez zaczelo jak zaczelam podawac wit k i d..
    i dziskaj jej jeszcze nie podalam i Olek poplakuje troszke marudzi ale juz spal kilka razy a wczoraj jak mu o 6podalam witaminy to nie spal od 6 do 14. O 14 wyszlismy na spacer i spal 20min..
    a ta winda dziala u nas tez wczoraj z nim robilam te przysiady... fajnje dziala i na niego i na doopy matki :P

Te kropelki to na flore nie? Dzisiaj maz ma kupic... mozna je podawac razem z espumisanem?

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagus ta pozycja sie sprawdzala na poczatku teraz nawet leniwiec nje pomaga... czego to ja jiz nie robilam..
    ale odpukac poki co mam "spokoj" dzisja jeszcze rano wypilam inke z mlekiem wiec zobaczymy. Marudzi mniej wiec nie siem czy to z winy bialka.. nie podalismy jeszcze witamin.. moze przez kilka dni bede podawac tylko d... jak bedzie wyrazna poprawa to niestety tak jak Mary odpuszczam K.

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia jak on wpada w taka histerie to suszarka dziala cuda.. suszarka z neta wtedy nie dziala w ogole.. teraz spi na mojej golej klacie bez szumu i jest okej..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:51

Fasia lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam k + d w jednym. Też na początku myślałam że to prezenie się to wina witamin. Ale był czas spokoju a i tak je podawaliśmy więc to nie to.

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martula to moze niedlugo Natalka wpadnie w wasze ramiona.. juz sie jej nie moge doczekac :D

MartaAlvi lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • misia83 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Jaga przytulam, współczuję Wam bardzo ;-(

Nasz też nie lubi robić kupy i puszczać bąków . U nas kupa zazwyczaj jest rzadka. Ja podaje małemu bobotic jak karmię z butli. Sam z cyca się jeszcze nie najada.

Julek właśnie zasnął w chuście. Wczoraj w ciągu dnia nie mógł zasnąć, dziś zapowiadało się że będzie to samo. Wsadziłam go więc w chustę zaczęłam sprzątać kuchnie i zasnął. Zobaczymy jak będzie jak odłożę go do łóżeczka.

bl9c4z17a80ayfoc.png
‹‹ 4270 4271 4272 4273 4274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ