Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKrysti - pultus z tego Twojego synka
Ida - jaka karuzele kupilas?
Amy - jeszcze mam jeden sposób na kolki - sprawdzony przez moje dwie siostry u ich dzieciakow - trochę wyczerpujący fizycznie ale można zgubić kalorieotóż bierzesz bąbla na raczki ( pozycja klasyczna - dziecko w poziomie, przytulone do Ciebie) i wykonujesz z nim przysiady. U nas mówimy na to " winda"
kolana bola ale ten sposób dziala. Sprobuj.
A co do wit. K ( może mnie teraz zjedziecie od stop do głów ) ale ja nie podaje. Nie mogłam patrzeć jak młody po niej cierpi.Amy_, Krysti, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Krysti gratulacje ogromne! Słodziutki ten Wasz blondasek
Mnie w nocy męczył mega ból brzucha, a rano wstałam z meeega opuchliznąDo tego stopnia, że aż mnie "bolą" dłonie od wewnątrz i podesza w stopie
Zaczynam już błagać Natkę żeby wyszła niedługo... Proteza przez tą opuchliznę ledwo daje rade, a ja nie potrafie usiedziec na tyłku. Oby wyszła do tej soboty...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:02
Krysti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Adk matko, ale bym chciała już... zdołowała mnie ta opuchlizna i mój wczorajszy humor zniknął
Tak, zjem śniadanko i pójdę do apteki zmieryć bo nie mam w domu ciśnieniomierza, ale czuje się pod tym względem ok, więc chyba jest dobrze.
-
No to pospalam chwile
Mój też jak robi kupę to krzyczy, prezy się, jest czerwony. Kupa jest jak woda, jaki brązowa. Położna mówiła, że kupa niemowlaka taka właśnie jest.
Amy ja julkowi przy przewijaniu szumie nad głową. Robie takie bardzo głośne "kszzzzz" i kładę dłonie na policzkach i głaszcze. Spokój od razu. A w nocy jak odkładam go do kosza to włączam z YouTube szum suszarki i kładę komórkę nad głowa.
Dziś zamawiamy misia szumisia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:23
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:Marta ktoś tu pisał, że w dniu porodu strasznie spuchł. Czary???
Tak,to ja w dniu porodu dostałam w gratisie 3 podbródki:-) moja gin powiedziała ze tym sposobem organizm daje znać ze juz nie chce być w ciąży i czas na poród. Marta są wiec szanseWiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:23
MartaAlvi lubi tę wiadomość
-
Mary, kupiłam taką http://www.smyk.com/smiki-karuzela-z-maskotkami,p1080716856,zabawki-gry-dla-dzieci-p
Miałam mało czasu bo Młody już marudził w domu. Postanowiłam na prostotę bo oszalec można z wyborem. Poza tym ceny niektórych przerażające. A to i tak tylko na kilka miesięcy aż dziecko będzie siadać no wtedy już czym innym będzie się interesowało.
A ta ma zabawki,kręci się i ma pozytywke więc wszystko co powinna. Młody zadowolonyCzaryMary lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Wczoraj pisałam kilka razy ale posty mi wcinało i się wkurzyła.
Lwica Wercia Krysti gratulacje. Dzielne baby jesteście)
Amy proponuję masować Olkowi brzuszek cyckami. Weź go na ręce tak by jego brzuch opierał się na twoim biuście nogi pod i bujaj go w górę i w dół. Głowe ma wtedy na twoim ramieniu.
Kiedy masz wizyte położnej albo lekarki?Mam nadzieję , że Olkowi przejdzie a ty będziesz miała chwile wytchnienia.
Ja Wam powiem , że wczoraj miałam tak koszmarny dzień , że nie chciałabym aby się w ogóle wydarzył. Dostałam takiego bólu głowy , że po 4 h płakałam jak dziecko z bólu. Zadzwoniłam do swojego gina kazał , wziąć ketonal a jak nie przejdzie to na IP neurologiczna gnac. Więc doszłam z mężem do wniosku , że pojade do swojej przychodni , zeby mi dali recepte na ketonal lub coś wten deseń. Byłam wykończona wsiadłam do samochodu, mąż wyjeżdzając z garażu nie zauważył mojej psiny która wpadła nam pod koła i przejechał mi8 sunie. Wyrzucam sobie , że mogłam ją zawołac do domu w domu zamknąć, odegnać od samochodu lub coś. Płakaliśmy we 2 strasznie. Do tego teściowa wyjechała mi z tekstem , że gdyby mnie tak głowa nie bolała a mąż zamknął psa w domu to by jej nie przejechał i byłoby wszystko dobrze a tak zabiliśmy sunie. Kurwa specjalnie tego nie zrobiłam do diabła:(((((((((((
Po wizycie u lekarza dostałam skierowanie do szpitala na neurologie gdyby mi nie przeszło, ale wczesniej miałam wziąć ibuprom 2 szt bo wczesniej brałam paracetamol i mi nie pomógł. Po 8 h bólu przeszło. I oby nigdy nie wróciło, bo migrena przy tym to pikuś.Krysti lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Rudzia, rozumiem Twoją frustrację, wyobrażam sobie jak się musisz martwić o Sofijkę. Też już jestem sporo po terminie - 9. dzień i też zaczyna mnie już to wszystko męczyć, chciałabym żeby Zosia była już po drugiej stronie brzucha.
Marta, ja też ostatnio więcej puchnę. Szczególnie na dłoniach, które ciężko mi zgiąć i stopach, ciśnienie mam w normie, strasznie bym chciała żeby zwiastowało to poród, najlepiej dziś
Jej, Jaga, z całego serca współczuję przeżyćdobrze, że chociaż ból ustąpił i niech już nie wraca.
Za mną kiepska noc. Chyba mam za duże parcie na urodzenie bez wywoływania, bo co zaczną się jakieś skurcze i próbuję je liczyć to zaczynam się nakręcać jak głupia i mijająMuszę wyluzować, bo i tak moja spina nic nie zmieni. Dziś wieczorem jeszcze ktg a jutro o 8 wywoływanie. Liczę na to, że najpóźniej jutro będziemy już przytulać Zosię.
Krysti, gratuluję!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 10:39
Krysti lubi tę wiadomość
-
Jaga
(( jeju ale mialas dzien... i ta tesciowa.. boze co za babsko. Jakbys miala kuzwa wybor to bys sama tej migreny do siebie nie zapraszala.. ech psinka...
zadna w tym wasza wina.. tak sie zdaza...
Mary u nas sie to tez zaczelo jak zaczelam podawac wit k i d..
i dziskaj jej jeszcze nie podalam i Olek poplakuje troszke marudzi ale juz spal kilka razy a wczoraj jak mu o 6podalam witaminy to nie spal od 6 do 14. O 14 wyszlismy na spacer i spal 20min..
a ta winda dziala u nas tez wczoraj z nim robilam te przysiady... fajnje dziala i na niego i na doopy matki
Te kropelki to na flore nie? Dzisiaj maz ma kupic... mozna je podawac razem z espumisanem? -
Jagus ta pozycja sie sprawdzala na poczatku teraz nawet leniwiec nje pomaga... czego to ja jiz nie robilam..
ale odpukac poki co mam "spokoj" dzisja jeszcze rano wypilam inke z mlekiem wiec zobaczymy. Marudzi mniej wiec nie siem czy to z winy bialka.. nie podalismy jeszcze witamin.. moze przez kilka dni bede podawac tylko d... jak bedzie wyrazna poprawa to niestety tak jak Mary odpuszczam K. -
Dzień dobry.
Jaga przytulam, współczuję Wam bardzo ;-(
Nasz też nie lubi robić kupy i puszczać bąków . U nas kupa zazwyczaj jest rzadka. Ja podaje małemu bobotic jak karmię z butli. Sam z cyca się jeszcze nie najada.
Julek właśnie zasnął w chuście. Wczoraj w ciągu dnia nie mógł zasnąć, dziś zapowiadało się że będzie to samo. Wsadziłam go więc w chustę zaczęłam sprzątać kuchnie i zasnął. Zobaczymy jak będzie jak odłożę go do łóżeczka.