X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Czy któraś z mam załatwiała formalności związane z macierzyńskim u pracodawcy, który zatrudnia mniej niż 20 osób? Może mogłaby podesłać jakieś instrukcje. Bo z tego co wyczytałam to w takim wypadku trzeba samemu złożyć dokumenty w oddziale ZUS ale nie do końca wiem jakie to mają być dokumenty.

Ja zgłosiłam szefowej że urodziłam, kazała mi przynieść zaświadczenie ze szpitala. Po tygodniu przyjechałam po gotowe dokumenty kilka podpisów, mąż też podpisał że rzeka się urlopu. Zaniosłam to do Zusu tak pani poprosiła tylko o akt urodzenia do wglądu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie szczepie tulko na WZW tupu B nic poza tym chyba !

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magge caly ojciec zebys wiedziala :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:36

maggie86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shimmer - co u Ciebie ? Krazysz gdzieś tu?

Obiecalam mężowi ze się w dzień przespie. I co? I dupa. Nie umiem :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8485 wrote:
    dziewczyny ja niedługo mam szczypienia boje się powiklan poszczepiennych mam wiec pytanie wykupujecie cos?

Chodzi Ci o jakieś p.gorączkowe ?

• adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja zgłosiłam szefowej że urodziłam, kazała mi przynieść zaświadczenie ze szpitala. Po tygodniu przyjechałam po gotowe dokumenty kilka podpisów, mąż też podpisał że rzeka się urlopu. Zaniosłam to do Zusu tak pani poprosiła tylko o akt urodzenia do wglądu.

Ehh widzisz moja szefowa w tych tematach jest kompletnie nieporadna. Jak sobie nie napisze i nie przygotuje wszystkiego sama to ona też nie będzie wiedział co i jak...

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie .... :-) czy budzicie dziecko na przebranie bo wiecie ze podczas snu zrobiło kupe ? :-)

• Rudzia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Mam głupie pytanie .... :-) czy budzicie dziecko na przebranie bo wiecie ze podczas snu zrobiło kupe ? :-)

Czytalam ze nie trzeba tego robic bo dziecku to nie przeszkadza :)

CzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość

18.04.2015 (42+2) Sofia 4500g; 54cm <3
    l22njw4zq8sux6j8.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:53

CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mary ja czasem przebieram na śpiocha gdy czuję że jest mega kupa bo jemu to nie przeszkadza, otworzy jedno oko i coś tam pomruczy ale zazwyczaj po przebudzeniu

Shimmer odezwij się, martwimy się!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:55

CzaryMary lubi tę wiadomość

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzaryMary wrote:
    Położna mi powiedziała ze do godziny dziecku z kupka w pieluszce nic nie bedzue. Bo dopiero po tym czasie cos tam sie wydziela co moze powodować odparzenia. Moim zdaniem te kupki wchłania tak dobrze te super pieluchy w dzisiejszych czasach ze faktycznie jak chwilkę poleży z takim pampersiakiem to nic sie nie stanie. Czasami poprostu szkoda wybudzać...

maggie86, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie martwię o SHIMMER, wczoraj nadawała chwilkę ze szpitala... Moze jakas eske do niej wyślemy?

maggie86 lubi tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • sylvia007 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti wielkie gratulacje!!! Ignaś cudny.
    Jaga współczuję :-(
    Amy jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka pamiętaj o tym!!!
    My byłyśmy dzisiaj na usg główki i na szczęście wszystko ok już :-)
    Tylko u mnie zapalenie cyca sie rozwija :-P

Aguś86, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość

Aniołek [*] 28.05.2010
    Aniołek [*] 29.05.2014
    dxomio4py1pvii3n.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki my wyszedł ten leśny mech... Pycha! Dzieki za przepis mamusie :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e06d5bb691b2.jpg

Eweliśka, Aguś86, Angela89, Rudzia, Krysti, lena90, iwonka1077, CzaryMary, ziolko, KasiaKwiatek, hwesta, MartaAlvi, Klaudia90, Lali, mantissa, Fasia, haneczka, mf, lysinka, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ewentualną podwyższona temperaturę to powyżej 38 można podać paracetamol, a na niepokój są czopki viburcol. Przy czym ja z Zuzia nie miałam problemów po szczepieniach, a przeszła ich sporo i była wczesniakiem. Zobaczymy jak będzie z Szymonem, bo planujemy ten sam zestaw.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:22

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • Gosha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pierwsze szczepienie mamy tutaj dopiero jak maluszek skończy 2 miesiące. 6 w 1.

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha bój się Boga,o tej porze smaka robić??!!! I kto mi teraz takie cuś zrobi??

• Gosha Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggie86 wrote:
    Gosha bój się Boga,o tej porze smaka robić??!!! I kto mi teraz takie cuś zrobi??
    To zapraszam do mnie! Na kawke zbożowa i kawał szpinaku ;)

maggie86, KasiaKwiatek, Eweliśka, Fasia lubią tę wiadomość

uwo9lqxwoe8jis8o.png

f2wll6d8jif5zy9b.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MAły zasnąłwięc się witam. :)

JAGA, rany, co za historia. Bardzo mi przykro. Niestety wypadki się zdarzają i mimo, że człowiek sobie wyrzuca to niestety mało co może czasami poradzić. :(

MARTYNKO, wszystkiego najlepszego z okazji dwumiesięcznicy. Mama przekaż. :)

Co do kupek w czasie snu to też nie wybudzam. Ba, przyznam, że czasami w nocy też nie przebieram, bo wiem, ze później będą dwie godziny walki o zaśnięcie. Chyba, że ewidentnie coś ciężkiego się w pieluszce chowa. W ogóle zastanawiam się czy już na dwójki pieluchy nie przechodzić. Niby te jedynki nie są jeszcze ciasne, ale w sumie nie wiem jakie powinny być. :P Mam paczkę takich mniejszych niemieckich dwójek to wypróbuję dziś. :)

Acidolac Baby też jest tańszym odpowiednikiem tego na D a skład ma praktycznie ten sam. Miała go kupić, ale sam Infacol spisuje się świetnie, więc póki co nie brałam.

Mam mały dylemat. Lekarka mówiła, żeby po inhalacjach wyciągać wydzielinę aspiratorem. Ale młody po inhalacjach ma nosek czyściutki, aż szkoda zakraplac znowu solą, zwłaszcza, że i tak wtedy niewiele spływa. Jak myślicie, może lepiej odczekać te pół godzinki - godzinkę i dopiero wtedy? A w ogóle jak to jest. Ta para powinna lecieć z maseczki cały czas? Bo u nas leci tylko na początku mocno, później coraz słabiej a później wcale jej nie widać mimo, że lek dalej jest. Jakieś doświadczenia?

I jeszcze jedno, czy dziecko może leżeć na brzuszku do oporu jeśli lubi? Julek lubi i najlepiej mu się właśnie tak śpi. Więc go tak kładę w dzień i pilnuję czy ma główkę na boczku. Nie zaszkodzi mu jak bedzie długo tak leżał?

PS: Idziemy dziś na warsztaty Bezpieczny Maluch. :)

Angela89 lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosha ale narobilas ochoty:) na ciacho ja od wcxoraj od 19 nic nie jadla :/ do dzis

Gosha lubi tę wiadomość

‹‹ 4272 4273 4274 4275 4276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ