Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyadk_1989 wrote:Czy któraś z mam załatwiała formalności związane z macierzyńskim u pracodawcy, który zatrudnia mniej niż 20 osób? Może mogłaby podesłać jakieś instrukcje. Bo z tego co wyczytałam to w takim wypadku trzeba samemu złożyć dokumenty w oddziale ZUS ale nie do końca wiem jakie to mają być dokumenty.
Ja zgłosiłam szefowej że urodziłam, kazała mi przynieść zaświadczenie ze szpitala. Po tygodniu przyjechałam po gotowe dokumenty kilka podpisów, mąż też podpisał że rzeka się urlopu. Zaniosłam to do Zusu tak pani poprosiła tylko o akt urodzenia do wglądu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Angela89 wrote:Ja zgłosiłam szefowej że urodziłam, kazała mi przynieść zaświadczenie ze szpitala. Po tygodniu przyjechałam po gotowe dokumenty kilka podpisów, mąż też podpisał że rzeka się urlopu. Zaniosłam to do Zusu tak pani poprosiła tylko o akt urodzenia do wglądu.
Ehh widzisz moja szefowa w tych tematach jest kompletnie nieporadna. Jak sobie nie napisze i nie przygotuje wszystkiego sama to ona też nie będzie wiedział co i jak... -
nick nieaktualny
-
CzaryMary wrote:Mam głupie pytanie ....
czy budzicie dziecko na przebranie bo wiecie ze podczas snu zrobiło kupe ?
Czytalam ze nie trzeba tego robic bo dziecku to nie przeszkadzaCzaryMary, Robotka1 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMary ja czasem przebieram na śpiocha gdy czuję że jest mega kupa bo jemu to nie przeszkadza, otworzy jedno oko i coś tam pomruczy ale zazwyczaj po przebudzeniu
Shimmer odezwij się, martwimy się!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 11:55
CzaryMary lubi tę wiadomość
-
CzaryMary wrote:Mam głupie pytanie ....
czy budzicie dziecko na przebranie bo wiecie ze podczas snu zrobiło kupe ?
maggie86, CzaryMary, Fasia lubią tę wiadomość
-
Krysti wielkie gratulacje!!! Ignaś cudny.
Jaga współczuję
Amy jesteś najlepszą matką dla swojego dziecka pamiętaj o tym!!!
My byłyśmy dzisiaj na usg główki i na szczęście wszystko ok już
Tylko u mnie zapalenie cyca sie rozwijaAguś86, Krysti, KasiaKwiatek lubią tę wiadomość
-
Taki my wyszedł ten leśny mech... Pycha! Dzieki za przepis mamusie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e06d5bb691b2.jpgEweliśka, Aguś86, Angela89, Rudzia, Krysti, lena90, iwonka1077, CzaryMary, ziolko, KasiaKwiatek, hwesta, MartaAlvi, Klaudia90, Lali, mantissa, Fasia, haneczka, mf, lysinka, Justinka, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o ewentualną podwyższona temperaturę to powyżej 38 można podać paracetamol, a na niepokój są czopki viburcol. Przy czym ja z Zuzia nie miałam problemów po szczepieniach, a przeszła ich sporo i była wczesniakiem. Zobaczymy jak będzie z Szymonem, bo planujemy ten sam zestaw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 13:22
-
nick nieaktualny
-
MAły zasnąłwięc się witam.
JAGA, rany, co za historia. Bardzo mi przykro. Niestety wypadki się zdarzają i mimo, że człowiek sobie wyrzuca to niestety mało co może czasami poradzić.
MARTYNKO, wszystkiego najlepszego z okazji dwumiesięcznicy. Mama przekaż.
Co do kupek w czasie snu to też nie wybudzam. Ba, przyznam, że czasami w nocy też nie przebieram, bo wiem, ze później będą dwie godziny walki o zaśnięcie. Chyba, że ewidentnie coś ciężkiego się w pieluszce chowa. W ogóle zastanawiam się czy już na dwójki pieluchy nie przechodzić. Niby te jedynki nie są jeszcze ciasne, ale w sumie nie wiem jakie powinny być.Mam paczkę takich mniejszych niemieckich dwójek to wypróbuję dziś.
Acidolac Baby też jest tańszym odpowiednikiem tego na D a skład ma praktycznie ten sam. Miała go kupić, ale sam Infacol spisuje się świetnie, więc póki co nie brałam.
Mam mały dylemat. Lekarka mówiła, żeby po inhalacjach wyciągać wydzielinę aspiratorem. Ale młody po inhalacjach ma nosek czyściutki, aż szkoda zakraplac znowu solą, zwłaszcza, że i tak wtedy niewiele spływa. Jak myślicie, może lepiej odczekać te pół godzinki - godzinkę i dopiero wtedy? A w ogóle jak to jest. Ta para powinna lecieć z maseczki cały czas? Bo u nas leci tylko na początku mocno, później coraz słabiej a później wcale jej nie widać mimo, że lek dalej jest. Jakieś doświadczenia?
I jeszcze jedno, czy dziecko może leżeć na brzuszku do oporu jeśli lubi? Julek lubi i najlepiej mu się właśnie tak śpi. Więc go tak kładę w dzień i pilnuję czy ma główkę na boczku. Nie zaszkodzi mu jak bedzie długo tak leżał?
PS: Idziemy dziś na warsztaty Bezpieczny Maluch.Angela89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny