SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mąka lub zasypka do pupy. Zuzi zasypka ratowala nie raz czerwony tyleczek. Ale stosowalam doraznie tylko jak byla mocno odparzona i potem juz zwykly kremik na zaleczonego pupala.

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • iwonka1077 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nio bo ma mocno czerwony i płacze przy przewijaniu,może ta mąka spróbuję dziś
    Dzięki laski :)

Marcelek 3560,58 cm <3
    201504034562.png
    12.02.2014 [*]aniołek <3
  • Lali Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, Ewelcia, Adk, Schimmer, Marta, Macola, Psotka, Rudzia ktoras cos dzis :P ? Rudzia juz sroda, za dwa dni bedziesz juz pod opieka lekarska, bedziecie bezpieczne z Sofijka! Moze wtedy sie odblokujesz i pojdzie szybko :) Ja bylam dzis na ktg, piekny zapis powiedzial gin :)
    Lysinka sliczna Tosia :)
    Fasia snilas mi sie jak zdrzemnelam sie w dzien, ze Julek juz sam stał i trzymal telefon w reku i wszyscy byli w szoku ...:D

Przytulam wszystkie dzieciaczki z problemami brzuszkowymi, kupkowymi, odparzeniami i katarkami!

Ehhh jak juz Wam sie brzuszki ladnie wciagaja, zazdroszcze :)!!
    Ida pewnie sie bardzo zmartwilas, nie czytaj za duzo w internecie bo to nie jest dobry doradca...zycze duzo zdrowka Frankowi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:42

iwonka1077, lysinka, Murraya, Fasia lubią tę wiadomość

6gcc7ob.png
    Pola 04.2012 <3
    Laura 04.2015 <3
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JAGA ponawiam pytanie - mialas takie silne bole glowy wczesniej?

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali u mnie cisza...nawet przepowiadacze się skończyły i od paru dni spokój. 7dni do terminu z om i sądzę, że wcześniej nic się nie zacznie :-) obstawiam, że będę ostatnia z kwietniówek :-D

• Jaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka nie miewałam takichg bóli, miewałam migreny ale ten ból to nie była migrena tylko istny armagedon.

Ja mam pytanie do mam ciśnieniowych w ciązy. Jak z waszym ciśnieniem po ciązy? Nadal macie nadciśnienie? Bierzecie jakies leki? Coś lekarze mówili o tym kiedy może minąć to?

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/21e4e13735ed.jpg cycol w ruch :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:23

Agusiek89, Murraya, Klaudia90, iwonka1077, KasiaKwiatek, mimka84, Lali, ziolko, Amy_, MartaAlvi, Gosha, maggie86, lysinka, Aguś86, Nadzieja84, Robotka1, Justinka, mantissa, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś coś wie? Dostałam cynk od znajomej pediatry, że czasami działa cuda:
    http://www.delicol.pl/delicol-jak-stosowac.php

• Murraya Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:18

Krysti lubi tę wiadomość

82do3e5ebme2hhhv.png
    bajj0tsd343aweuc.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka Ignaś wygląda jak laleczka z plastiku! Taki równy kolor skóry i idealnie okrągła buźka :)

Krysti, Eklerka lubią tę wiadomość

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krysti jaki CycMajster z niego haha, świetny jest!

Krysti lubi tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murraya wrote:
    Hej!
    Krysti chciałabym Ci ogromnie pogratulować z okazji narodzin dziecka!
    Dzielna kobietka z Ciebie!
    Ignas idealny! Cera gładka, bez obrzęków, cud miód!
    A Ty jak się czujesz? Obkurczanie macicy mocno boli? U mnie to było gorsze niż poród...
    Muraya fajnie się czuje dobrze brzunio boli mnie ja cc mialam ,jestesmy w szpitalu z Ignasiem jutro albo po jutrze wyjdziemy juz .Denerwuje mnie to miejsce bo dzieci z kazdej strony i ludzie odwiedzaja innych i siedza cale dnie i pierdolą glosno jest :/ Ignas placze przy glosnym i musze go na rekach trzymac :)

Murraya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adk_1989 wrote:
    Kryśka Ignaś wygląda jak laleczka z plastiku! Taki równy kolor skóry i idealnie okrągła buźka :)
    Buzka okrągla moj R ma taką okrągla buzie :)

mimka84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Krysti jaki CycMajster z niego haha, świetny jest!
    By na cycu wisial jest kochany taki i pierdzi pod nosem mi wali haha:)

mimka84, Murraya lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na nastepne kwietnioweczki :) juz doczekac się nie mogę:)

mimka84, KasiaKwiatek, 88macola, Agusiek89, Aguś86, Murraya lubią tę wiadomość

• Amy_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka ech wspolczuje ze musialas tyle przejsc przy pierwszym dzieciaku.. tyle miesiecy sie meczyc.. boziu oby u nas to trwalo krocej. A robilas wymaz z odbytu?

Ja jutro bede mu pobierac wymaz i maz zawiezie do szpitala zobaczymy czy cos wyhoduja. No i mleko moje tez pojdzie do badania.. mam nadzieje ze nic nie wyjdzie i po prostu trafil mi sie marudny egzemplarz :P

Nie sadze jednak by te wrzaski byly dls rozrywki... te nerwowe machania raczek mi nie daja spokoju... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:55

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

lk80hku.png
    84pj0p2.png
  • MartaAlvi Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lali właśnie byłam z psem na spacerze i po drodze myślałam to samo, czemu nikt do cholery nie rodzi?!

U mnie też cisza i spokój, brzuch ino wiecznie spięty i ta opuchlizna dzisiejsza nadal wielka :( Byłam zmierzyć ciśnienie czy jest ok - 118/84 więc chyba ok.
    Jak wróciłam ze spaceru to się okazało że zaś winda nie działa, najpierw się wściekłam a potem stwierdziłam, że może to jakiś znak że mam naginać po tych schodach... Chyba jeszcze kibelek wyszoruje w gratisie. Ehh...

Ja tak samo jak Kwiatek termin z OM mam dopiero za tydzień :( może on bardziej wiarygodny niż ten z USG.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 17:58

KasiaKwiatek, Lali, Gosha lubią tę wiadomość

24.04.2014r. Zawsze będziemy Cię kochać Aniołku [*] 10tc
    fQ2H26U.jpgfQ2Hp2.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:19

relgh371djw8agni.png
  • Jaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy współczuję Ci kochana naprawde , umęczycie się strasznie , Olo wyco9erpi ale miejmy nadzieję, że szybko mu przejdzie.

Ja jestem wkurwiona na mojego Ł. Dostał 2 tygodnie zwolnienia na mnie bo jestem po CC. Dosyć ze całe dnie go prawie nie ma bo jeżdzi coś załatwiać. To teraz od 2 h robi mamusi antene na zewnątrz, bo nie ma kanałów biedna matrona. Wiedział ze chce młodą wykąpać o 18:30 się obudzi na karmienie a w domu kurwa nie napalone bo on nie ma czasu teraz bo mamusi antene robi. Nosz kurwa mać jak tak ma byc to niech spierdala do pracy.
    W nocy przynosi mi mała raz ok północy a potem sama do rana sobie radze bo on nie słyszy jak mała płacze. Od rana robie wsio przy młodej to na uj mi on w domu potrzebnhy?

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • adk_1989 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, dlatego ja liczę do terminu z OM żeby się nie frustrować. Bo z USG to powinnam urodzić ze dwa tygodnie temu :P Ale mój dzidek ekstremalnie wielki jest :) No to ciśnienie masz super a spacer po schodach może Ci trochę wycisnął płynu z nóg :) Mi pomaga wejście po schodach jak mi trochę rano nogi spuchną. Wychodzę z psem w lekko ciasnych butach w po wejściu na górę już jest okej.

U mnie nie dzieje się nic... żadnych nawet przepowiadaczy... ot czasami miesiączkowe ćmienie w podbrzuszu. Zresztą jak tylko wstanę z kanapy to bruch mi się robi twardy jak kamień więc nie wiem jak rozpoznam skurcz :)

Jutro idę do doktorka dać się zbadać dogłębnie... może już coś się dzieje?! :D

ckaivfxm1aofa92y.png

atdcx1hp01myo4wh.png
‹‹ 4277 4278 4279 4280 4281 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ