Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:Moja Zuzia miała robione i ma żółta wklejkę. Po kilku tygodniach musieliśmy powtarzać, bo przez wczesniactwo i niedotlenienie przy porodzie byla w grupie ryzyka. A teraz Szymon ma już niebieską i nie musimy powtarzać. Martynka nie ma wklejki?
Ma wlepkę właśnie i ma żółtą a ja już tysiące myśli... bo wynik ma n i na drugie ucho n i kuźwa sie martwię. Jak się okazało w tym OION nas o dużo rzeczach nie informowali.
Aguś86 lubi tę wiadomość
-
Wszystkie dzieci mają badanie słuchu w szpitalu teraz.
Na wypisie powinnaś mieć napisane czy masz mieć kontrole w poradni audiologicznej , bo jeśli wynik był niepewny to każą powtórzyć. My tak mieliśmy z Marcelem bo miał antybiotyk zaraz po urodzeniu gentamycyne a ona upośledza słuch. Powtórne badanie ok i nowa wklejka w książeczce. -
nick nieaktualnyJaga wrote:Wszystkie dzieci mają badanie słuchu w szpitalu teraz.
Na wypisie powinnaś mieć napisane czy masz mieć kontrole w poradni audiologicznej , bo jeśli wynik był niepewny to każą powtórzyć. My tak mieliśmy z Marcelem bo miał antybiotyk zaraz po urodzeniu gentamycyne a ona upośledza słuch. Powtórne badanie ok i nowa wklejka w książeczce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 19:20
-
hej dziewczyny
Martwie się bo mam wizytę w przychodni pojutrze a nie chce tam iść i wolę żeby pediatra przyszła do domu czy mam taką możliwość czy to tylko w niektórych przychodniach? Nie chce żeby się jakimś świństwem zaraziła a to kruszyna jest 2,7 kg:( Płakać mi się chce -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymimka84 wrote:Tak to jest niestety. Szpital wypisuje i dopiero na karcie widzimy w zaleceniach różne kwiatki, a fantazja działa.
My w piątek idziemy do chirurga w związku z pitolkiem małego (tzw. spodziectwo bez spodziectwa
Badania moczu wykonaliśmy w zeszłym tygodniu (zalecone ze względu na poszrzoną miedniczkę nerkową) i na szczęście wyszły idealne, ale co się naczytałam w necie to moje.
To prawda , fantazja działa i kurwica też. Mała miała wylew, ma torbiela w główce i nikt nic nie mówił. Dopiero pediatra mi wszystko wytłumaczył ale oczywiście wujek google poszedł w ruch. Teraz z tym słuchem masakra jakas.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymimka84 wrote:U nas wprawdzie pani pediatra od razu w szpitalu powiedziała o tych torbielkach pokrwotocznych, ale i tak się zestresowałam. Co dopiero Ty musiałaś czuć, skoro nikt nic nie powiedział. My mamy 30.04 kontrolne usg główki i brzuszka.
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:N to jest norma
Ja też miałam N przy Zuzi i myślam, że to znaczy nieprawidłowy. Martwilam się bardzo, a na kontroli mi powiedzieli, że N to znaczy norma.ja GUPIA :p
-
nick nieaktualnyAguś86 wrote:N to jest norma
Ja też miałam N przy Zuzi i myślam, że to znaczy nieprawidłowy. Martwilam się bardzo, a na kontroli mi powiedzieli, że N to znaczy norma. ja GUPIA
mimka84, Aguś86, CzaryMary, Eweliśka, liwi, KasiaKwiatek, Murraya, maggie86, Gosha, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy po wizycie u pediatry. Młody ma trądzik niemowlecy i dodatkowo potowki. Nic z tym mamy nie robić.samo zniknie.
Przez 20 dni przytul 700g. Pani dr powiedziała zev idealnie:-)
Na odparzenie pomogła nam ta masc tormentalummimka84, Eweliśka, Lali, Ida, Murraya, lysinka, Gosha, Justinka, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość