SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    Moja Zuzia miała robione i ma żółta wklejkę. Po kilku tygodniach musieliśmy powtarzać, bo przez wczesniactwo i niedotlenienie przy porodzie byla w grupie ryzyka. A teraz Szymon ma już niebieską i nie musimy powtarzać. Martynka nie ma wklejki?

Ma wlepkę właśnie i ma żółtą a ja już tysiące myśli... bo wynik ma n i na drugie ucho n i kuźwa sie martwię. Jak się okazało w tym OION nas o dużo rzeczach nie informowali.

Aguś86 lubi tę wiadomość

• Jaga Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie dzieci mają badanie słuchu w szpitalu teraz.
    Na wypisie powinnaś mieć napisane czy masz mieć kontrole w poradni audiologicznej , bo jeśli wynik był niepewny to każą powtórzyć. My tak mieliśmy z Marcelem bo miał antybiotyk zaraz po urodzeniu gentamycyne a ona upośledza słuch. Powtórne badanie ok i nowa wklejka w książeczce.

Lili
    201504074965.png
    Marcel
    200911061762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga wrote:
    Wszystkie dzieci mają badanie słuchu w szpitalu teraz.
    Na wypisie powinnaś mieć napisane czy masz mieć kontrole w poradni audiologicznej , bo jeśli wynik był niepewny to każą powtórzyć. My tak mieliśmy z Marcelem bo miał antybiotyk zaraz po urodzeniu gentamycyne a ona upośledza słuch. Powtórne badanie ok i nowa wklejka w książeczce.
    Mam, idziemy na kontrole 11 maja. Ale ta wlepka spowodowała że zastanawiam sie czy ona słyszy.. bo jak klaskam to nie reaguje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 19:20

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny

Martwie się bo mam wizytę w przychodni pojutrze a nie chce tam iść i wolę żeby pediatra przyszła do domu czy mam taką możliwość czy to tylko w niektórych przychodniach? Nie chce żeby się jakimś świństwem zaraziła a to kruszyna jest 2,7 kg:( Płakać mi się chce

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dopisane w zaleceniach echo serduszka do 6 miesiąca, a nic nie mówili ze cos nie tak

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:19

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:19

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Tak to jest niestety. Szpital wypisuje i dopiero na karcie widzimy w zaleceniach różne kwiatki, a fantazja działa.

My w piątek idziemy do chirurga w związku z pitolkiem małego (tzw. spodziectwo bez spodziectwa
    Badania moczu wykonaliśmy w zeszłym tygodniu (zalecone ze względu na poszrzoną miedniczkę nerkową) i na szczęście wyszły idealne, ale co się naczytałam w necie to moje.

To prawda , fantazja działa i kurwica też. Mała miała wylew, ma torbiela w główce i nikt nic nie mówił. Dopiero pediatra mi wszystko wytłumaczył ale oczywiście wujek google poszedł w ruch. Teraz z tym słuchem masakra jakas..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimka84 będziemy 22 kwietnia u pediatry to osłucha mała i będę wiedziała kiedy to echo serca możemy zrobic... Mam nadzieje ze wszystko ok, bo tata małej ma chore serce...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego nie czytam nawet bo łatwo wpadam w paranoje...

• Nadzieja84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki mimka jutro zadzwonię i to zmienie, nie będę dziecka narażać.

mimka84 lubi tę wiadomość

w5wqdf9h5xdvdqnt.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:55

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:20

relgh371djw8agni.png
  • Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 17:44

Angela89, Ewelcia lubią tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    U nas wprawdzie pani pediatra od razu w szpitalu powiedziała o tych torbielkach pokrwotocznych, ale i tak się zestresowałam. Co dopiero Ty musiałaś czuć, skoro nikt nic nie powiedział. My mamy 30.04 kontrolne usg główki i brzuszka.
    Ja do neurologa idę prywatnie bo o terminach w zdrojach mogę zapomnieć. Do lipca brak numerków. Idę prywatnie i termin mam i tak na czerwiec.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    N to jest norma ;) Ja też miałam N przy Zuzi i myślam, że to znaczy nieprawidłowy. Martwilam się bardzo, a na kontroli mi powiedzieli, że N to znaczy norma.ja GUPIA :p
    na prawde?????????????? jezu jak sie ciesze ... czyli ta żółtą wklejke dostaliśmy bo jesteśmy poprostu w grupie ryzyka ?

• Aguś86 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak :)

Angela89 lubi tę wiadomość

38+3 2740 g 49 cm
    dqpr9vvjb3vzii2s.png
    3i498ribi6hvdiar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś86 wrote:
    N to jest norma ;) Ja też miałam N przy Zuzi i myślam, że to znaczy nieprawidłowy. Martwilam się bardzo, a na kontroli mi powiedzieli, że N to znaczy norma. ja GUPIA :P
    Jakbym mogła to bym polubiła 1000 razy

mimka84, Aguś86, CzaryMary, Eweliśka, liwi, KasiaKwiatek, Murraya, maggie86, Gosha, liloe, Ewelcia lubią tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:20

relgh371djw8agni.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry. Młody ma trądzik niemowlecy i dodatkowo potowki. Nic z tym mamy nie robić.samo zniknie.

Przez 20 dni przytul 700g. Pani dr powiedziała zev idealnie:-)

Na odparzenie pomogła nam ta masc tormentalum :-)

mimka84, Eweliśka, Lali, Ida, Murraya, lysinka, Gosha, Justinka, mantissa, Agusiek89 lubią tę wiadomość

‹‹ 4279 4280 4281 4282 4283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ