Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymantissa wrote:Po całym dniu kombinowania z nieśpiącym Julkiem, żeby wyrobić się na warsztaty, nie nadrobię, ale chociaż na pytanie odpowiem.
Juli ładnie już trzyma główkę jak leży na brzuszku. Całkiem nieźle mu zresztą szło już jak miał 3 tygodnie - wrzucałam na fejsa.
Niestety do gaworzenia i świadomych uśmiechów jak sądzę jeszcze sporo brakuje. Za to ładnie się już przekręca czasami z brzuszka na boczek i dalej na plecki. Co prawda tylko na kołdrze i raczej przypadkowo, ale zawsze.I rąsie pod brodę też jakoś podkłada.
Co do warszatów - bardzo fajne.Niestety nic nie wygrałam, ale zainteresowały mnie te butelki lovi ze smoczkiem dopasowującym przepływ do siły ssania dziecka.
Bambi urodziła?! O jaaaa! Gratulacje!
Amy, jaki ty masz ten Espumisan dla Olka? Bo mi się już ten infacol kończy (jakieś oszukane te sto dawek, chyba, ze wylałam albo ktoś wylał i się nie przyznał) i nie wiem gdzie kupić i co dalej. A w ogóle widzę, że w dozie promocja na dicoflor i acidolac baby.
Jakie buteli ? chetnie sie dowiem
Też mi się infacol kończy i zastanawiam się nad espumisanem a bobotic bo infacol trudno znaleźć -
No właśnie ten infacol się tak fajnie podaje a właśnie zonaczylam ze te wszystkie nasze to w kropelkach. Zła jestem no ciocia wczoraj z Anglii wróciła, jakbym wcześniej ogarnela ze się kończą to by mi kupiła.
Te butelki lovi (chyba wszystkie) mają takie elastyczne smoczki które dziecko rozciąga jak sutek i w zależności od tego jak mocno ciągnie tym się mocniej dziurki powiekszaja. -
nick nieaktualnymantissa wrote:No właśnie ten infacol się tak fajnie podaje a właśnie zonaczylam ze te wszystkie nasze to w kropelkach. Zła jestem no ciocia wczoraj z Anglii wróciła, jakbym wcześniej ogarnela ze się kończą to by mi kupiła.
Te butelki lovi (chyba wszystkie) mają takie elastyczne smoczki które dziecko rozciąga jak sutek i w zależności od tego jak mocno ciągnie tym się mocniej dziurki powiekszaja.
Już znalazłam to lovi aktywne ssaniehttp://lovi.pl/pl/produkty/18/NOWA+butelka+Aktywne+ssanie+Jutro kupię zobaczymy. Ja infacol kupiłam ostatnio normalnie w aptece. Ale już nie mieli więc myślę o jakiś innych kropelkach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 23:02
-
HEj mamuśki.
Bambi i Krysti gratulacje i uściski dla przystojniaków.
Angela aż sprawdziłam u siebie jak bliźniaki mają z tym słuchem i mam niebieską wkleję ale też literki N więc to raczej tak jak dziewczyny pisały oznacza normę bo chłopcy wyraźnie wodzą wzrokiem i słuchają suszarki
My dzisiaj po wizycie u pediatry. Chłopcy przez tydzień przybrali ponad 300g i mają teraz 2620 i 2640g. Skierowań cała masa! Nie wiem jak my to wszystko ogarniemy
Angela a nie dostaliście od pediatry skierowania do neurologa na CITO? My dzisiaj właśnie takie dostaliśmy ze względu na wcześniactwo i tym sposobem mamy pierwszeństwo w zapisach, okazuje się że z takim skierowaniem poradnie są nas w stanie przyjąć prawie z dnia na dzień.
Za tydzień mamy okulistę, później w maju poradnię preluksacyjną, musimy jeszcze neonatologię odwiedzić, neurologa właśnie, urologa i chirurga bo chłopcy chyba muszą mieć podcięte wędzidełka.
Jeśli chodzi o marudzenie i płacze to my z Filipem się meczymy drugi dzień. Nie wiem o co mu chodzi bo w ciągu dnia potrafi ładnie spać a wieczorem coś w niego wstępuje:/ dzisiaj znów ryk niesamowity - głodny ale jeść nie chce. Jak daję mu palca to ssie, ale butelki już nie złapie, cycka też nie i tak walczymy z 20 min aż się zmęczy i zacznie jeśćpowiem Wam że już siły brakuje... teraz czekamy na karmienie na 24 i już się boję co będzie.
A i apropo wit K, pediatra nam powiedziała że mamy nie podawać skoro dajmy mm. Nawet jeśli dostają tylko 2 razy w nocy po 70 ml to K mam nie dawać. Tak samo powiedziała że nie widzi sensu podawania Actiferolu (mimo że mamy to na wypisie ze szpitala). Wy podajecie coś takiego?
Mantissa ja mam taki smoczek lovi dynamiczny właśnie, aktywne ssanie (ten co Angela link wrzuciła), ale powiem Ci że chłopcom ewidentnie nie pasuje bo za duży wysiłek trzeba włożyć, strasznie szybko się męczą i w efekcie nie chcą jeśćmoże dla starszych dzieci jest to ok przy moich drobinach się nie sprawdziło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2015, 23:19
Krysti, Aguś86 lubią tę wiadomość
-
A i jeszcze pytanie odnośnie szczepień, szczególnie wcześniacze mamy. Pediatra zarekomendowała nam szczepienie DTPa ponoć lepsze dla wcześniaków niż DTP standardowe tyle że płatne, chyba że dostaniemy receptę od neurologa np. Koś coś wie na ten temat? I tak chyba będziemy szczepić płatnymi 5w1 ale zastanawiam się czy dodatkowe koszta są potrzebne, tym bardziej że jak dojdą nam jeszcze rota albo meningo to się nie wypłacimy podwójnie
Bambi nie chcę męczyć bo świeżo po po porodzie, więc mam nadzieję że któraś tu doinformowana jest -
No patrzcie, a ja żadnego skierowania do neurologa nie mam. Nikt mi nie mówił, że wizyta potrzebna. Actiferol mam na wypisie i daję. Początkowo miałam sam actiferol start 7, później start raz dziennie + Fe 7 raz dziennie a teraz już ze względu na wagę start raz dziennie + fe dwa razy dziennie.
Szczepienie będziemy brać to 5 w 1 - 130 zł za dawkę. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Oj nie nadrobię was....
((
Bambi gratki!!
My w ciagu dnia zajęci -non stop karmienie a jak nie karmie to staram sie usnąć na chwile.
Dzisiaj od 8wieczora juz w domu, maź z małym siedział godzinę ja spałam.
Mały o 10 jadł a teraz śpi tylko za cholerę nie chce w łóżeczku tylko na jednym z nas. Ja spałam to teraz moje kolej i tym sposobem Nikos śpi mi na klatce.
Karmienie to jest cyrk na kolkach - w ciagu dnia jak przerwa od 1do 2 karmienia 30min to super.
Mam duzo siary położne mówiły ze mleko dostanę za dwa dni a przez to ze mały wczoraj wnocy wyrzugal resztę wód płodowych teraz ma więcej miejsca na moj pokarm także apetyt mu urósł ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 02:03
-
Wczoraj i dziś płakać mi sie chce non stop - boje sie o małego, boje sie z tym karmieniem.
Kiedy przychodzi pora karmienia on wtedy drze sie jak poparzony do piersi ja sie stresuje ze czasem złe łapie on tez sie stresuje i ogólnie tak to wyglada...
Teraz mi łzy z oczu lecą ze jestem taka kiepska matka i synu piersi nie umie dobrze przystawić ...(
-
Krysti wrote:Wody mi niema kto podac z cewnikiem zapitalam w reku
Zadzwoń po położna...ja tam non stop na bazzzie byłam jak cos była potrzeba i one nie miały nic przeciwko.
Na opiekę nie mogłam narzekać każdy miły i pomocny.
Dzielna jesteś z tym prysznicem. Ja tez wstałam szybko ale prysznic po 2dniach bo bałam siezamoczyc ta ranę i wokoło tego dotykać także myłam sie w umywalce.
Teraz juz ok, ale ciagle na tabletkach przeciwbólowych, doktor powiedział ze bolec będzie do końca tygodnia tak 5dni.
-
Tutaj nikogo nie ma o tej godzinie a ja tylko mam wtedy Zazwyczaj troche czasu o takich godzinach bo mały zazwyczaj w nocy śpi -do tej pory w łóżeczku teraz na mojej klatce także spać nie mogę
(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 02:14
Krysti lubi tę wiadomość
-
Chyba mi wody odeszły i chyba skurcze się zaczynaja. Nie wiem
obudziło mnie jakieś uklucie w brzuchu i myślałam że mi coś leci ale poszłam do wc i nic, położyłam się i po paru minutach poleciało tak że cała wkładka mokra i do kibelka w ilosci hmm nieduzych siusiow... myślę że to wody choć jak sobie przypomne 3 ręczniki haneczki to już nie wiem...
mf, Krysti, Aguś86, Zima, Murraya, KasiaKwiatek, mantissa, Lali, Gosha, PsotkaKotka, Militta110816, maggie86, misia83, Agusiek89, Ewelcia lubią tę wiadomość
-
Zadzwoniłam do położnej i mam się jeszcze położyć na 2-3 godzinki i zobaczyć co się będzie działo
Skurcze jak liczę tym kalkulatorem wychodzą co 3 minuty co jest jakieś dziwneNo i nie boli jakoś straszliwie mocno. Tyle że od krzyża idą. No nic zobaczymy
Dziękuję LwicaDobranoc
Lwica, mf, Aguś86, Murraya, Lali, sylvia007, Agusiek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny