Kwietniówki 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudzia wrote:Dziewczyny znacie jakies sposoby na "przeczyszczenie" ? Polozna mi odradzala lewatywe a wolalabym sie jakos jednak przeczyscic
Zalej sobie suszone śliwki gorąca woda do kubka, odczekaj aż zmiękną i wypij wodę i zjedz śliwki-sraczka murowana
Mi położna poleciła także tabletki senne -naturalne przeczyszczająceRudzia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem co robic.. Julek zawsze po jedzeniu strasznie placze. Ma sucha pieluszke, jest wyspany i najedzony i non stop krzyczy. Na rekach placz. W lozeczku placz, w koszu mojzesza placz. Nie wiem co mu jest.. najchetniej lezalby z moim cyckiem w buzi i go memlal, nie jadl tylko sobie ciumkal.. meczy mnie to, ze nie wiem czego mu potrzeba
(
No i przy robieniu kupki i puszczaniu baczkow strasznie sie prezy, glosno placze, robi sie czerwony.. moze jem cos czego on nie lubi? -
Lwica wrote:Maż wczoraj do mnie po tym jak padliśmy oboje po krzykach małego ze raczej nici z sexu za 6 tyg ani on ani ja nie będziemy mieć siły...
Ehhh dziewczyny ja naprawdę liczę ze po miesiącu będzie lepiej i jakoś dojdziemy do ładu z tym karmieniem bo narazie to horror. Większość z was znajduje czas na belly ja nie mam chyba ze w nocy kiedy nie mogę spać a Nikolas śpi albo teraz kiedy śpi na mojej klatce piersiowej jak teraz i i tak nie mogę sie ruszać.
Nie ubrałam sie od 3dni, oprócz na wyjście ze szpitala a tak chodzę w nocnej koszuli z wywalonymi cyckami
U mnie to samo. Chociaż już tyle po porodzie. Maly coraz bardziej sbsorbujacy. A na belly ssiedzę na tel podczas karmienia.Lwica lubi tę wiadomość
-
Rudzia a ja to najchętniej bym sobie sama strzeliła lewatywkę. Pusta kiszka może rozruszać skurcze
w sumie to się trochę zastanawiam czy sobie nie kupić i jeszcze nie trzasnąć w domuchociaż moja kiszka chyba w życiu nie byłą taka pusta
KasiaKwiatek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasia wrote:Dziewczyny nie wiem co robic.. Julek zawsze po jedzeniu strasznie placze. Ma sucha pieluszke, jest wyspany i najedzony i non stop krzyczy. Na rekach placz. W lozeczku placz, w koszu mojzesza placz. Nie wiem co mu jest.. najchetniej lezalby z moim cyckiem w buzi i go memlal, nie jadl tylko sobie ciumkal.. meczy mnie to, ze nie wiem czego mu potrzeba
(
No i przy robieniu kupki i puszczaniu baczkow strasznie sie prezy, glosno placze, robi sie czerwony.. moze jem cos czego on nie lubi?
A jak płacze to pręży i na przemian podkurcza i prostuje nóżki i jaki ma brzuszek miekki czy wzdęty ? Bo może to objawy kolki ? -
nick nieaktualny
-
KasiaKwiatek wrote:Ja po relacjach jak podziałała lewatywka na kobitki i pobudzila rozwarcie też się nad tym zastanawiam Shimmer
Edit. A jak sytuacja? Ruszyło coś skurczowo?tak czy inaczej to moje ostatnie dni w dwupaku
poniedziałek, wtorek będą coś działać jak mała nie wylezie
-
mimka84 wrote:Mój Korniś puszcza bąki z odrzutem
Jak się go przewija i pierdnie to zawsze opryska "pyłkiem" na odległość
ale ja wiem z czego ten pyłek
nie dam się nabrać
mimka84, KasiaKwiatek, Gosha, CzaryMary, Murraya lubią tę wiadomość
-
Uff
witajcie mamusie
My ustalamy sobie powoli rytm dnia
Dziś mamy już tydzieńa jeszcze nie dawno leżałam na porodówce
U nas karmienie wygląda tak że mała wogóle nie chce cycka.. płacze okropnie jak ją dostawiam i dostawiałam nawet z położną próbowałyśmy.. i przez kapturki.. nic jej nie leci i płacze..odciągam swoje mleko i jej daje no bo co mam zrobić
męczące to troche ale wole żeby chociaż tak troche popiła moje mleko niż wcale
na noc tylko po kąpaniu dostaje butelke z mlekiem mm a potem w nocy jak już odciągne to moje.
Nie wiem jak długo pociągne na tym laktatorze.. pije wody,bawarki a mleka tyle samo uciagam jak wcześniej a ona już więcej potrzebuje..
Nocki mamy ładne zje na raty mleko kupa i śpiw dzień to samo
także jak narazie odpukać jest dziecko aniołek
kupy robi że hej dziś od 8 to kupa mleko kupa mleko aż o 9:30 zasnęła
Mnie coś boli trochę tam gdzie mnie nacieli ale to może dlatego że przy dziecku trzeba się ruszać i wogole.. myje białym jeleniem i oceniseptem psikam 2 razy dziennie krwawie jeszcze ale tak że uzywam takie grubsze podpaskii kuje mnie coś w pęcherzu.. nie wiem czy to od częstego sikania czy tak powinno..
Dziś nawet rzęsy udało mi się pomalowaćw wczoraj odkurzyć
Kąpiemy ją o 21 i używamy Oliatum bo mała ma suchą skóre
We wtorek położna ją wazyła to waga pokazywała 3520 ga wychodząc w niedziele ważyła 3460g
Uwielbiam jej zapach
jej skóra pachnie takim noworodkiem
mlekiem.. jest cudowny
Gratulację nowo rozpakowanym mamusiom !! :* dzielne dziełuuchy z Was :*mimka84, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość
-
Marta, serdeczne gratulacje! Nawet nie zauważyłam kiedy poszłas rodzic.
może jeszcze czasy trwania porodów sn napiszemy?
Liwi, padlam jak przeczytałam o tym rowerku.
Ja butelki sterylizuję przed każdym użyciem chyba ze podaje w odstępie max 3h to wtedy na dwa razy. W szpitalu taka zasada była więc póki co się trzymam. -
Dziewczyny możecie próbować lewatywy
Ja jutro się stawiam na wywołanie, lekarz mówi, że przy skurczach, które mnie męczą 2gi tydzień może pójść po porządnej lewatywie i nie trzeba będzie nic więcejshimmer_lip, mimka84, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualnyMilitta daj sobie spokój z bawarkami - to mit że one pomagają. Jeżeli chcesz rozbujać laktacje to polecam metode 775533 lub power pumping. I picie jak już herbat na laktacje. No i jak najczęściej odciągać na ten moment co 3 godziny nawet w nocy.
mimka84, mantissa lubią tę wiadomość
-
Tak narzekałam już na końcówkę ciąży a teraz aż mi się płakac chce jak oglądam zdjęcia i filmiki jak malutka mnie kopała
Tak bym chciała mieć jeszcze brzuszek i nią w nim tak na chwilę chociaż..
A tak wogóle to wczoraj cały dzień beczałam.. hormony.. -
nick nieaktualnymantissa wrote:Marta, serdeczne gratulacje! Nawet nie zauważyłam kiedy poszłas rodzic.
może jeszcze czasy trwania porodów sn napiszemy?
Liwi, padlam jak przeczytałam o tym rowerku.
Ja butelki sterylizuję przed każdym użyciem chyba ze podaje w odstępie max 3h to wtedy na dwa razy. W szpitalu taka zasada była więc póki co się trzymam. -
Jak się prezy to prostuje nóżki i wygina się w łuk do tylu. Jak się spina to brzuszek twardy się za chwilę miękki. To raczej nie kolka się nie wiem co i nie wiem jak go uspokoić.. Tzn działa tylko cyc ale nie chce tak. Chciałabym żeby był bardziej spokojny albo zasnął, albo polezal albo posiedzial na rękach a on niby ma wszystko to płacze