X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniówki 2015 :)
Odpowiedz

Kwietniówki 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Lwica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia wrote:
    Dziewczyny znacie jakies sposoby na "przeczyszczenie" ? Polozna mi odradzala lewatywe a wolalabym sie jakos jednak przeczyscic ;)

Zalej sobie suszone śliwki gorąca woda do kubka, odczekaj aż zmiękną i wypij wodę i zjedz śliwki-sraczka murowana
    Mi położna poleciła także tabletki senne -naturalne przeczyszczające

Rudzia lubi tę wiadomość

oar8s65gn4hfzvo1.png
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem co robic.. Julek zawsze po jedzeniu strasznie placze. Ma sucha pieluszke, jest wyspany i najedzony i non stop krzyczy. Na rekach placz. W lozeczku placz, w koszu mojzesza placz. Nie wiem co mu jest.. najchetniej lezalby z moim cyckiem w buzi i go memlal, nie jadl tylko sobie ciumkal.. meczy mnie to, ze nie wiem czego mu potrzeba :((

No i przy robieniu kupki i puszczaniu baczkow strasznie sie prezy, glosno placze, robi sie czerwony.. moze jem cos czego on nie lubi? :(

7.04.2015r. - 39+1 tc. 3400g i 51cm szczęścia! <3
    9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamowilam wczotaj misia szumisia personalizowanego :))) do 18 dni maja wyslac

Angela89, Gosha, CzaryMary lubią tę wiadomość

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lwica wrote:
    Maż wczoraj do mnie po tym jak padliśmy oboje po krzykach małego ze raczej nici z sexu za 6 tyg ani on ani ja nie będziemy mieć siły...

Ehhh dziewczyny ja naprawdę liczę ze po miesiącu będzie lepiej i jakoś dojdziemy do ładu z tym karmieniem bo narazie to horror. Większość z was znajduje czas na belly ja nie mam chyba ze w nocy kiedy nie mogę spać a Nikolas śpi albo teraz kiedy śpi na mojej klatce piersiowej jak teraz i i tak nie mogę sie ruszać.
    Nie ubrałam sie od 3dni, oprócz na wyjście ze szpitala a tak chodzę w nocnej koszuli z wywalonymi cyckami

U mnie to samo. Chociaż już tyle po porodzie. Maly coraz bardziej sbsorbujacy. A na belly ssiedzę na tel podczas karmienia. ;)

Lwica lubi tę wiadomość

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzia a ja to najchętniej bym sobie sama strzeliła lewatywkę. Pusta kiszka może rozruszać skurcze ;)

w sumie to się trochę zastanawiam czy sobie nie kupić i jeszcze nie trzasnąć w domu :D chociaż moja kiszka chyba w życiu nie byłą taka pusta :D :D :D

KasiaKwiatek lubi tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasia wrote:
    Dziewczyny nie wiem co robic.. Julek zawsze po jedzeniu strasznie placze. Ma sucha pieluszke, jest wyspany i najedzony i non stop krzyczy. Na rekach placz. W lozeczku placz, w koszu mojzesza placz. Nie wiem co mu jest.. najchetniej lezalby z moim cyckiem w buzi i go memlal, nie jadl tylko sobie ciumkal.. meczy mnie to, ze nie wiem czego mu potrzeba :((

No i przy robieniu kupki i puszczaniu baczkow strasznie sie prezy, glosno placze, robi sie czerwony.. moze jem cos czego on nie lubi? :(

A jak płacze to pręży i na przemian podkurcza i prostuje nóżki i jaki ma brzuszek miekki czy wzdęty ? Bo może to objawy kolki ?

• Ida Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 10:58

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po relacjach jak podziałała lewatywka na kobitki i pobudzila rozwarcie też się nad tym zastanawiam Shimmer :-P

Edit. A jak sytuacja? Ruszyło coś skurczowo?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2015, 16:05

shimmer_lip lubi tę wiadomość

• mimka84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewatywa jest super, ja nie wiem czego się niektóre tak boją :P Fajne uczucie w pupce :)

KasiaKwiatek, Gosha, shimmer_lip, CzaryMary, Amy_ lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • mimka84 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 22:20

shimmer_lip, KasiaKwiatek, Angela89, Gosha, CzaryMary, Amy_ lubią tę wiadomość

relgh371djw8agni.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKwiatek wrote:
    Ja po relacjach jak podziałała lewatywka na kobitki i pobudzila rozwarcie też się nad tym zastanawiam Shimmer :-P

Edit. A jak sytuacja? Ruszyło coś skurczowo?
    Nie. Tzn są cały czas, kupa już mnie dawno nie goni ale nie są regularne i występują dziwnie. Jak przerwa jest 15 min to skurcz trwa ponad minutę i nie pieści mnie krótko mówiąc a jak jest po 11 czy 9 minutach to trwa koło 50 sek i jest znośniejszy. Czekam sobie grzecznie. Poskakałam na piłce ale się zmęczyłam jak nigdy i trochę poprzysypiałam :D tak czy inaczej to moje ostatnie dni w dwupaku ;) poniedziałek, wtorek będą coś działać jak mała nie wylezie :D

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • shimmer_lip Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mimka84 wrote:
    Mój Korniś puszcza bąki z odrzutem :P Jak się go przewija i pierdnie to zawsze opryska "pyłkiem" na odległość :)
    Pyłek to brzmi słodko :D ale ja wiem z czego ten pyłek :D nie dam się nabrać :D

mimka84, KasiaKwiatek, Gosha, CzaryMary, Murraya lubią tę wiadomość

tb73roeqs1ggbdgp.png
  • Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff :) witajcie mamusie :)
    My ustalamy sobie powoli rytm dnia :)
    Dziś mamy już tydzień <3 a jeszcze nie dawno leżałam na porodówce :)
    U nas karmienie wygląda tak że mała wogóle nie chce cycka.. płacze okropnie jak ją dostawiam i dostawiałam nawet z położną próbowałyśmy.. i przez kapturki.. nic jej nie leci i płacze.. :( odciągam swoje mleko i jej daje no bo co mam zrobić :( męczące to troche ale wole żeby chociaż tak troche popiła moje mleko niż wcale :( na noc tylko po kąpaniu dostaje butelke z mlekiem mm a potem w nocy jak już odciągne to moje.
    Nie wiem jak długo pociągne na tym laktatorze.. pije wody,bawarki a mleka tyle samo uciagam jak wcześniej a ona już więcej potrzebuje..
    Nocki mamy ładne zje na raty mleko kupa i śpi :) w dzień to samo :) także jak narazie odpukać jest dziecko aniołek :) kupy robi że hej dziś od 8 to kupa mleko kupa mleko aż o 9:30 zasnęła :)
    Mnie coś boli trochę tam gdzie mnie nacieli ale to może dlatego że przy dziecku trzeba się ruszać i wogole.. myje białym jeleniem i oceniseptem psikam 2 razy dziennie krwawie jeszcze ale tak że uzywam takie grubsze podpaski :) i kuje mnie coś w pęcherzu.. nie wiem czy to od częstego sikania czy tak powinno..
    Dziś nawet rzęsy udało mi się pomalować :D w wczoraj odkurzyć :D
    Kąpiemy ją o 21 i używamy Oliatum bo mała ma suchą skóre :)
    We wtorek położna ją wazyła to waga pokazywała 3520 g :) a wychodząc w niedziele ważyła 3460g :) Uwielbiam jej zapach <3 jej skóra pachnie takim noworodkiem <3 mlekiem.. jest cudowny <3

Gratulację nowo rozpakowanym mamusiom !! :* dzielne dziełuuchy z Was :*

mimka84, Gosha, Murraya lubią tę wiadomość

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • mantissa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, serdeczne gratulacje! Nawet nie zauważyłam kiedy poszłas rodzic. :) może jeszcze czasy trwania porodów sn napiszemy? :P

Liwi, padlam jak przeczytałam o tym rowerku. :P

Ja butelki sterylizuję przed każdym użyciem chyba ze podaje w odstępie max 3h to wtedy na dwa razy. W szpitalu taka zasada była więc póki co się trzymam.

34+3 - 2760 g - 49 cm
    relgtgf68emyfyl0.png
    5ii80tsd33hasgj8.png
  • PeggySue Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie próbować lewatywy :P
    Ja jutro się stawiam na wywołanie, lekarz mówi, że przy skurczach, które mnie męczą 2gi tydzień może pójść po porządnej lewatywie i nie trzeba będzie nic więcej :)

shimmer_lip, mimka84, KasiaKwiatek, Gosha lubią tę wiadomość

f2w3yx8dyu5e286e.png
    km5sroeqx17f5ycl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Militta daj sobie spokój z bawarkami - to mit że one pomagają. Jeżeli chcesz rozbujać laktacje to polecam metode 775533 lub power pumping. I picie jak już herbat na laktacje. No i jak najczęściej odciągać na ten moment co 3 godziny nawet w nocy.

mimka84, mantissa lubią tę wiadomość

• Militta110816 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak narzekałam już na końcówkę ciąży a teraz aż mi się płakac chce jak oglądam zdjęcia i filmiki jak malutka mnie kopała <3 :( <3
    Tak bym chciała mieć jeszcze brzuszek i nią w nim tak na chwilę chociaż.. <3

A tak wogóle to wczoraj cały dzień beczałam.. hormony..

01.06.2014 [*] Kochamy Cię Aniołku.. 10tc

♥ Karolinka ♥
    hv4q61j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mantissa wrote:
    Marta, serdeczne gratulacje! Nawet nie zauważyłam kiedy poszłas rodzic. :) może jeszcze czasy trwania porodów sn napiszemy? :P

Liwi, padlam jak przeczytałam o tym rowerku. :P

Ja butelki sterylizuję przed każdym użyciem chyba ze podaje w odstępie max 3h to wtedy na dwa razy. W szpitalu taka zasada była więc póki co się trzymam.
    A mały butelkowy jest? czy dajesz mu piers ?

• Fasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się prezy to prostuje nóżki i wygina się w łuk do tylu. Jak się spina to brzuszek twardy się za chwilę miękki. To raczej nie kolka się nie wiem co i nie wiem jak go uspokoić.. Tzn działa tylko cyc ale nie chce tak. Chciałabym żeby był bardziej spokojny albo zasnął, albo polezal albo posiedzial na rękach a on niby ma wszystko to płacze :(

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
  • Fasia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz lezymy, cyc w buzi i dziecko śpi..

9f7j9vvj6vasnid9.png

Aniołek - 26.06.2013r
‹‹ 4293 4294 4295 4296 4297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ